• 20år og 3-barnsmamma

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Mest lest
 • Kontakt
 • Sånn var det å bli gravid som 16.åring.....

  Jeg ble ikke planlagt gravid-tvert i mot. 
  Jeg skulle ikke ha barn før jeg ble 30. , trudde jeg da.

  Men så går ikke alltid ting som man trur, ting skjer. Vil ikke kalle det et uhell, men uplanlagt.
  For nå er virkelig babyen velkommen, og alt har en mening.

  Det kom som et sjokk for meg at jeg var gravid, hadde abselutt ikke forventet det. 

  Jeg har alltid hatt et klart standpunk i abort spørsmålet - jeg er imot abort.
  Jeg mener abort er drap, og at det er et liv fra egget er befruktet.
  Var selv på ultalyd i uke 11, da lå babyen og danset, vinket med hendene og bare ved tanken på at noen kan ta abort så sent blir jeg kjempe lei meg ! Har man sex, tar man en risiko. Man kan bli gravid, uansett om du bruker beskyttelse eller ei. Sex kan bli barn, og forstår man ikke det så må man heller la være å ha sex.
  Og jeg er veldig glad jeg har en familie som har samme mening som meg om abort. Vet ikke om noen som er sterkere motstander av abort, enn mamma. Hadde jeg sett at jeg ikke kunne tatt vare på et barn selv, hadde jeg adoptert det bort og ikke abortert det bort.

  Men så til de som mener at unge mødre ikke kan bli gode mødre - DET ER TULL! 
  I Norge er det slik at man får den økonomiske støtten man trenger til å ta vare på et barn og ha et hjem.
  Og jeg vil da abselutt si jeg er ansvarsfull og skjønner hva som foregår. Jeg sluttet å røyke når jeg fant ut at jeg var gravid og har ikke rørt alkohol , fordi jeg vet det er til barnets beste. Og som nesten alle andre som venter barn vil, vil jeg også barnets beste. Når man blir gravid, forandrer du deg også, du vokser mye pysisk og kroppen gjør deg klar til å ta vare på et barn. Du vokser med rollen du skal få. Og når både min jordmor og min lege som er fagpersoner, sier at jeg kommer til å bli en kjempe god mamma og takler sitasjonen veldig bra- så velger jeg heller og støtte meg til de, enn de som mener noe annent. 

  Søstern min fikk barn når hun var 17 år, og hun er en kjempe god mor , en av de beste mødrene jeg vet om !

  Utdanningen skal jeg også ta, den står bare på vent. Planen er å være hjemme med barnet det første året, så begynne på skole og fullføre en utdanning. 

  Farsrolle, selv om ikke er sikkert den biologiske pappan til barnet har tenkt til å være der for barnet, kommer barnet til å få en farsrolle etterhvert også. Jeg mener at en pappa er ikke noe som bestemmes mellom blod, men mellom bånd. En som stiller opp og er der for barnet, er en pappa. Jeg har ikke tenkt til å være singel resten av livet fordet om jeg skal ha barn. Og til dere som lurer på hvem som vil ha noen som er gravid eller har barn - så skal jeg bare fortelle dere at det er fler enn man trur ! 
  ( Barnet skal selvfølgelig få vite hvem den biologiske faren er ) 

  Jeg har også en  utrolig støttende familie ! Og de gleder seg nesten like mye som meg til babyen kommer !

   

  ( Vet mange er uenige med min mening om abort, men som jeg skriver dette er MIN mening)

   


  Et av mine 7 tantebarn og meg, da han kun var en dag gammel :)
  Kommentarer

  Celine Michaela♥

  04.11.2011 kl.23:25

  Jeg er SÅ enig med deg! Abort er drap..

  Masse lykke til med den lille når den kommer, jeg er sikker på at du blir en vedig god mor!!Også når du sier at familien er så støttende så vil det gå bra!!

  jettee16

  04.11.2011 kl.23:37

  Se på det positive, du er ung og sprek og du har mange bra år framover med den lille :))

  Hva andre mener burde ikke bety noe, hvor mer dem blander seg ..hvor mer sannsynlig er det at livet ditt er mer spennende enn dems ;-)

  camilovestvdandspn

  05.11.2011 kl.00:35

  Så fint bilde

  nyland92

  05.11.2011 kl.00:44

  det er mye bedre å få barn i ung alder enn når man er gammel å grå.. er ung selv :-D å alle kan klare dette uansett alder :-D

  er selv mot abort, man må ta konsekvensne av å ha sex både jente og gutt, det kan bli en bebi, å da er d son<3 lykke til :-D

  liz

  05.11.2011 kl.01:20

  nyland92: Det finnes faktisk en mellomting mellom å få barn i veldig ung alder og når man er gammel å grå ;p Typisk kommentar for gravide under 20 år. Det er ikke BEDRE å få barn når man er 17 år gammel, enn når man er feks 24 og ferdig med utdanning, har hus,bil og en trygg økonomi. Men det er kanskje BEDRE enn om man er 38 + siden sjangsene for komplikasjoner under graviditet oppstår, og man blir en gammel mor som kanskje ikke engang rekker å oppleve å bli bestemor.

  Når det er sagt så syns jeg du Mia charlotte virker veldig moden for alderen, og jeg tror du kommer til å bli en god mamma :) Alderen har ingenting å si for om man blir en GOD mor, det er opp til personen å avgjøre! :)

  mammalindaa

  05.11.2011 kl.01:29

  Utrolig bra skrevet! Er i mot abort, men har alltid sagt vis man skal ta abort må man virkelig ha en god grunn for å gjøre det. Skjønner jo at de som tar abort, for at de har blitt voldtatt osv, det kan jeg forstå. Men som du sier har man sex så må man ta konsekvensene at man kan bli gravid. Kjenner mange som bruker abort som ett alternativ som prevansjon, å det er helt helt grusomt!.

  Masse lykketil kjære deg :) du blir nok en super god mamma :) spiller ingenrolle om man er 16 eller 30år, en god mamma blir man uansett. Bare barnet får kjærlighet og omsorg det er de som teller, ikke alderen på mammaen! :)
  Synes det er godt å lese at du har en så realistisk og ikke minst positiv innstilling til det hele! :) Tror ikke det er bare enkelt å være alenemor (uansett alder), men de fleste klarer seg utrolig bra! Som jeg pleier å si så har ikke alderen så mye å si om du er en god mor eller ikke, det er faktisk hvor moden du er ;) Har sett mange eksempler der en 16-åring er mye mer moden enn ei på f.eks. 20. Det virker ihvertfall som at du vet hva morsrollen innebærer, og det er jo det viktigste ;)

  Synes du virker sterk, og du kommer nok til å klare deg kjempefint - enten alene eller sammen med en ny gutt :) Lykke til videre!

  tante cilla

  05.11.2011 kl.16:08

  utrolig bra innlegg!! helt enig med deg :) gleder meg til nurket kommer ut <3

  johanne

  06.11.2011 kl.05:49

  fortsett sånn :D og gratulerer :D

  renate 17 år

  02.01.2012 kl.23:40

  syns din mening er kjempe flott!:-) jeg tenker også akkurat det samme som deg! bare mamma og pappa kunne støttet meg litt meer! du eer heldig som har sånne foreldre som er så positive:-) mine er ikke så positive på det her! kos deg masse :-) gleder meg også kjempemasse til min lille kommer også! :-)
  renate 17 år: Uff, ting ordner seg nok for det etterhvert :) Stå for meningene dine, og foreldrene dine forstår nok etterhvert at abort er noe som ikke er riktig for deg :) Masse lykke til :)
  Jeg er helt enig når det kommer til abort. Er man "voksen" nåkk til og ha sex må man være "voksen" nokk til og ta konsekvensene.

  Eneste grunnen jeg er "for abort" er vist man er blitt voldtatt.

  Lykke til videre ^^

  Skriv en ny kommentar

  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits
  Morgan&Men SEO - Widget