• 20år og 3-barnsmamma

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Mest lest
 • Kontakt
 • Stramt tungebånd..

  Dere som har barn har sikkert hørt om det før... Stamt/ kort tungebånd.
  Ammehjelpen skriver at dette er noe ca 5 % av alle babyer er født med. Det vil si at den tynne strengen vi har under tungen er for stram. Det fører gjerne med seg problemer, blant annet med amming. Problemet kan enkelt løses ved et klipp, som som oftest blir gjort den første tiden etter fødsel.

  Vi har slitt. Jeg har slitt. Dårlig sugetak, en lang rekke med brystbetennlser og dårlig melkeproduksjon. Ammingen har overhodet ikke vært enkel. Jeg ammer enda, men produksjonen er dårlig og det blir somregel kun på natten. Jeg har aldri tenkt tanken om å sjekke tungebåndet hans. Jeg sjekket det med Alina hos helsesøster, men da var alt i orden. Denne gangen har bare ikke tanken streifet meg. Jeg kjenner jeg blir irritert på meg selv som ikke har sjekket dette, eller lagt merke til tegnene enda vi har slitt så mye som vi har gjort. Jeg er skuffet over at ikke noen andre har gjort det heller. Helsepersonell som har vist hva vi har slitt med, men som ikke har tenkt på å sjekke tungebåndet.

  Jeg så det først for et par uker siden, da jeg tilfeldigvis kommer over noe om stramt tungebånd på facebook. De fleste tegnene stemte overens med hva vi har slitt med. Jeg sjekket selv med engang, og jeg syntes defitivt det så ut til å være stramt tungebånd hos Sander. Han får ikke tunga ut av munnen engang... Hvorfor i all verden har jeg ikke tenkt over eller lagt merke til dette før ?! Uansett, vi kom oss til legen og han syntes også tungebåndet var stramt. Nå skal vi på sykehuset for å undersøke det ordentlig, og kanskje klippe. De har nok litt høyere terskel for å klippe nå, nå som han har blitt ti måneder (11,5 måned når vi har time). Så jeg er veldig spent på hvordan utfallet blir, og om legen syntes det er nødvendig å gjøre det selv om det er sent.  Så min oppfordring til dere med små, eller som venter smått- sjekk tungebåndet om dere sliter med ammingen. Om vi hadde funnet ut av dette før, så kunne det kanskje spart oss for mye problemer, smerter og frustrasjon.
  Kommentarer

  Ina

  16.09.2016 kl.13:20

  Hei. Begge mine hadde dette. Første ble aldri klippet siden de ikke gadd å sjekke. Jeg viste det var stramt. Så han ble ikke ammet. Først etter 6 mnd så de på det, men da var det for sent. Nr 2 ammet men ble sjeldent mett, jeg så selv etterhvert at også han hadde stramt bånd. Selvom jeg sa på sykehuset at de måtte se, sa de at han ikke hadde det. Dro til legen og fikk det konstantert. Fikk 3 mnd vente tid hos ØNH spesialist. Helt hårreisende! Så helsesøster fant en frivillig allmenn lege i Oslo som kunne utføre det for meg på dagen selvom jeg ikke hører til der. Det reddet oss etter 4 uker og han fikk spist som han skulle etter det. Slikt skal egentlig klippes rett etter fødsel så helt dust at de ikke har det som standard sjekk ved fødsel. Det er ingen nerver i den strengen så det gjør ikke vondt og min spiste to min etter at det var klippet. Kommer bare en bloddråpe:) lykke til!

  ingerslilleverden.blogg.no

  16.09.2016 kl.21:18

  SÅ bra du fant ut av det, hørtes ikke noe greit ut... Men godt det ikke er så komplisert å få fikset det. Go helg til deg og dine, nydelig sønn <3

  Skriv en ny kommentar

  MiaCharlotte - 21år og 3 barnsmamma

  21 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 4 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, bare 10 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander, noe som gjorde meg til 3barnsmamma i en alder av 20 år. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits
  Morgan&Men SEO - Widget