• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Aketur

  Vi har vært å akt idag siden været var så greit. Med mann, barn og svigermor. Alina sov godt i vogna si hele tiden, mens vi akte med Aurora. Jeg trur vi koste oss minst like mye som Aurora, haha. Snø er gøy:)

  Jeg glemte kamera hjemme idag, men her er iallefall noen snaps fra telefonen :

  Etter aketuren ble det pølser hos svigermor og Aurora var storfornøyd :))

  Fin fin dag ute i snøen :)

  Helg ♥

  Så var helgen her igjen !
  Jørgen er på jobb enda, men har heldigvis fri resten av helgen, så da får vi litt familie-tid sammen  ♥
  Jeg håper så på sol, så vi kan kose oss litt ute i morgen. Alina og jeg var ute på trilletur i går, sammen med en venninne og babyen hennes- det var bare så deilig å gå tur når sola var fremme. *krysser fingrene*

  Idag har vi vært på en liten shoppingrunde, mens Aurora var i barnehagen. Fått fikset gave til vi skal i bursdag på søndag, og noen andre småting. Fikk tak i bordkort til dåpen også, men rosa honeycombs er umulig å oppdrive ! Utsolgt overalt... Så kjedelig !

  Jeg har hatt besøk av en venninne frem til nå og Alina har sovet lenge for seg selv ikveld- såååå deiilig å ha armene litt fri ! 

  Nå har jeg funnet frem sjokoladen, det er jo trossalt helg . hoho ! 

  Hva skal dere bruke helgen til ? :)

  God helg ♥ 

  Oh no...  Det er jo nesten helg da....
    

  Drømmevogna ?

  Nå har vi fått prøvd ut vogna vår en stund. og jeg kan gi dere min mening om den.
  Før Alina kom brukte vi den med sportsdelen til Aurora, og nå etter Alina kom til verden har vi fått testet den med bagdelen.

  Når Aurora var baby hadde vi en Simo kombi vogn. Den brukte vi frem til vi kjøpte denne her når jeg gikk gravid med Alina.
  Simo'n var en super vogn det altså- men denne gangen var jeg klar på at jeg ville ha en lettere og nettere vogn. Etter mange søk på google, og mange runder på Barnas hus og Babyshop  for prøving og kikking på vogner falt valget på Baby Jogger City Elite. Det var vogna som ble med oss hjem da vi syntes den var best å trille, fin å se på og passet våre behov perfekt. Som bagdel valgte vi Deluxe Pram. Fargen vi gikk for var Sand. Og vi er så fornøyde !


  +/-

  + Utrolig god å trille både på tur og inne på senter.
  + Man kan låse forhjulet
  + Full liggestilling på sportsdelen
  + Bremsen er oppe ved styret
  + Justertbart håndtak
  + Stor plass i bag'en (iallfall i den typen bag vi har)
  + Utrolig lett å slå sammen med sportsdel, bare å dra i en enkel reim i sete.
  + Tar veldig liten plass sammenslått med sportsdel
  + Vogna er lett.

  - Litt lite oppbevaringsplass under vogna.
  - Man kan ikke snu sportsdelen mot seg - dette er det største minuset, og jeg er litt usikker på hvordan det blir når Alina skal begynne med sportsdel.
  - Når man skal slå den sammen med bagdelen, må man ta av bagen.
  Kan trygt anbefale vognen videre! Har ikke angret på kjøpet ett sekund, veldig fornøyde :)


   #mammablogg #foreldre #barneutstyr #babyutstyr

  Ny uke
  Dette bildet tok jeg når Aurora var i dårlig form,og det eneste hun ville var å kose lillesøsteren sin som hadde magevondt.Hun er så god♥


  Dagen idag

  Jeg har vært på 6 ukers-kontroll hos legen idag. 6 ukers kontroll er en vanlig kontroll etter fødsel, og ikke stort mer enn en samtale- med mindre man har hatt noen komplikasjoner eller sydd mye. Så det ble bare tatt noen blodprøver. Greit å sjekke at det ikke er noen mangler, da jeg mistet endel blod ved fødselen.
  Etter legetimen fikk jeg unnagjort noen ærender i byen, før vi fartet vi videre på babysang, for så å ukes-handle. Rakk en liten tur hjemom med varene før før vi hentet Aurora i barnehagen og fikk laget middag til Jørgen kom hjem - phju, dagen gikk i ett i dag også gitt :)

  Alina er så grei når vi er ute, sover somregel eller er rolig. Med engang vi kommer inn døren er hun lys våken... Hun er forsatt urolig om kveldene, men hatt et par fine kvelder nå med litt mindre magevondt- idag er hun veldig urolig igjen så jeg er spent på natten. 

  Håper dere har hatt en fin start på uken !  :)

   

  Lunsj/kveldsmat tips.

  Jeg har fått hekta på tortilla lomper, med forskjellig tilbehør. Så kjekt når man er super lei av brødmat, prøver holde seg unna snop og er konstant sulten. Det er super godt, raskt å lage, og ganske så sunt :) Anbefales !  En variant fullkornstortilla, med røkt ørret, snøfrisk, ruccola, agurk, avokado og litt mango chutny.
  Det er også veldig godt å lage med rester fra laksemiddagen , røkt kalkun-pålegg, eller med strandaskinke.

   

  Ukesmeny, uke 5


  Mandag
  Fylt squash og paprika

  Tirsdag
  Hønsefrikasë (laget en stor porsjon for et par uker siden, så da er det bare å tine opp fra fryseren. Rask middag !)

  Onsdag
  Fiskesuppe med torsk og reker

  Torsdag
  Wok med svinestrimler

  Fredag
  Mousakka med salat

  Lørdag
  Biff med peppersaus og ovnsstekte poteter.

  Søndag
   -
   

  ut på tur !

  Hei dere ! ♥

  Siden det ikke var mer enn noen få minus grader ute i dag, tok vi turen ut for å ake og gå en liten tur.
  Så deilig med litt frisk luft, også er det jo veldig godt for humøret. Vi har fått vært alt for lite ute i det siste, det må vi virkelig prøve å skjerpe oss på. 
  Alina sov så godt i vogna si, og Aurora var for det meste blid - da må man jo si seg fornøyd :)  Etter en tur ute, skiftet vi litt og reiste på middag hos svigermor. Fin søndag altså ! :)

  Hva har dere brukt søndagen til ? :)

   

  Helg !

  Heisann ! ♥

  Igår kom jeg aldri så langt at jeg fikk skrevet noe her.  Jeg fikk sendt Aurora noen timer i barnehagen, så jeg og Alina var en tur på besøk- veldig hygglig.  
  Ettermiddagen gikk til å prøve å roe en utrolig grinete Aurora, og når kvelden endelig kom var jeg så sliten etter mange netter med lite søvn at jeg flatet helt ut på sofaen med Alina sovende oppå meg. Jørgen disket heldigvis opp med middag,- så deilig :)

  Jeg og jentene har bare vært  en liten tur å handlet idag. Litt mat, godis også måtte jeg kjøpe ny blomst til stuebordet da den forrige sang på siste verset. Jeg har faktisk hatt den forrige siden nyttårsaften, så jeg er passelig fornøyd med å ha fått den til å leve så lenge. Jeg har jo ikke akkurat grønne fingre, og er litt for flink til å glemme bort å vanne, eller å drukne de - finner liksom ikke helt balansen der.. . Ellers har det vært veldig rolig idag- eller så rolig som det kan bli med to små.  Jørgen jobber idag, også får vi middagsgjester nå han kommer hjem. så jeg skal straks kaste meg rundt så jeg får begynt på maten og ordnet litt her. 
  God helg dere, vi skrives senere  ♥

  22.01.2015

  Wow, Alina har sovet store deler av dagen, kanskje det er på grunn av vaksinen hun fikk igår at hun ble litt ekstra slapp ? At hun sover så mye, er iallfall ikke hverdagskost her. Jeg har hatt Aurora hjemme idag også, hun har vært hjemme fra barnehagen hele uken. På mandag var hun syk med feber, men etter det har hun vært hjemme fordi hun sover så dårlig om nettene. Hun sliter med hoste, også er hun jo vanskelig på nettene itillegg. Det resulterer i en sliten og grinete Aurora. Idag har hun lengtet etter vennene sine i barnehagen, så jeg jeg kysser fingrene for at hun sover godt i natt så hun kan reise i barnehagen i morgen.
  Natten som var var virkelig ikke god, hun var oppe store deler av natten og startet itillegg dagen før sju. Så det ble ikke mange timene med søvn på noen av oss i natt med en urolig Alina itilegg.

  Det positive med tidlig morgninger og ingen planer er iallefall at man får gjort litt. Så leiligheten er ryddet og vasket, og jeg har fått unnagjort masse klesvask- super deilig !. Aurora har vært ekstremt grinete, men vi har fått koset og lekt litt. Også hjalp hun til å vaske litt og lage middag, det er jo alltid stas å få hjelpe til:)


  Alina sovnet i vippestolen når jeg støvsuget, bråk er helt topp ! 


  Passer på lillesøster <3


  Aurora hjelper til å vaske:)

  Nå krysser jeg fingrene for at det blir litt søvn på oss alle i natt , ha en fin kveld ♥

  6 ukers kontroll og barselgruppe

  Idag var det tid for 6 ukers-kontroll av Alina. Tenk, i morgen er det hele 6 uker siden hun kom til verden!

  Det var legesjekk, time hos helsesøster og hennes første vaksine. I september kom det jo en ny vaksine i vaksinasjonsprogrammet, vaksine mot rotaviruset og det var den vaksinen hun fikk i dag. Den ble bare sprøytet inn i munnen, og Alina syntes den smakte helt greit. Så deilig at det ikke var sprøytestikk denne gangen, også får vi håpe vi ikke får noen bivirkninger. Lege og helsesøster var veldig fornøyde med henne, og det var ingenting å si noe på. Hun veier nå 4225 g, og når hun kom til verden veide hun 2850, så hun spiser virkelig godt denne frøkna :)

  Igår var vi også på helsestasjonen, da var det barselgruppe. Med Aurora følte jeg aldri noe behov for å være med i noe barselgruppe, men denne gangen syntes jeg det var greit å prøve være litt sosial på dagtid også.  Jeg føler et mye større behov for å være sosial og komme med ut denne gangen, så jeg har tilome meldt oss på babysang. Shit... Jeg håper det holder å mime, for er det noe jeg kan garantere dere at jeg er, så er det  tonedøv, totalt tonedøv faktisk. Og om dere tviler på at det kan være så ille, så bare spør Jørgen! :) haha.


   
  Ønsker dere en fin kveld ♥  #mammablogg #foreldre

  Jeg har nådd toppen... (eller bunnen ?)

  Jeg trudde jeg hadde nådd toppen av "fysenhet" de siste ukene av svangerskapet, men der tok jeg jaggu feil.

  Hvordan i all verden er det mulig å være sååå fysen, KONSTANT ? Når jeg satt å spiste middag idag klarte jeg ikke tenke på annet enn hva jeg ville kose meg med etter middagen, enda magen var stapp mett. Jeg har siden middag vurdert et par hundre ganger å kjøre på butikken, kun for å dra med meg ting som frister og jeg kan stappe i meg- men jeg har til nå klart å la bilnøkkelen ligge. Herremin, jeg kommer til å legge på meg mer etter graviditeten enn jeg gjorde under graviditeten. Jeg har hørt at man kan bli ekstra sulten og fysen under ammingen, og jeg var nok litt sånn når jeg ammet Aurora også, men at det kunne bli så ille viste jeg ikke ! Det finnes jo ingen bunn i meg lenger og jeg tenker ikke på annent enn mat og godis...

  Så om jeg ser gravid ut igjen om en liten stund, så er det svært små sjanser for at det er en baby til (svæææært små), det er nok kun et resultat av at jeg har ekstremt lite selvkontroll og er veldig glad i sjokolade..  Ja, det er nok en kjeks gjemt bak den kaffekoppen. Og for å være helt ærlig med dere, så tok jeg kun den kaffekoppen for å kunne momse i meg kjeks.. For det er jo lov med noe godt til kaffen, er det ikke ?


   #mammablogg #foreldre 

  Årets mammablogger  Jeg er nominert til årets mammablogger !  Det er hele 67 flinke mammabloggere som er med i kåringen, men om du har lyst til å stemme på meg kan du sende mblogg21 til 2012.  (det koster 3 kr, og da blir du også med i trekningen om mange fine premier) Dere kan lese mer om kåringen på mammanett.no.

   

  Hva er søvn ?

  På formiddag idag var jeg hos fysioterapeut, Alina var heldigvis en ganske rolig tilskuer tiltross for at hun nektet sove noe, som jeg hadde prøvd å legge opp til. Etter fysioterapaut timen fikk vi ukeshandlet, og kort tid etter vi kom hjem og jeg hadde fått lempet Alina og varene ned den bratte isete veien til leiligheten ringte de fra barnehagen. Aurora hadde fått feber og var ikke helt i slaget. Da måtte jeg bare få på oss yttertøyet igjen og kjøre for å hente henne.

  Aurora har klaget på vondt i kroppen og har hatt feber resten av dagen stakkar . Vært veldig sutrete, kosete og slapp, men heldigvis ikke noe spysyke denne gangen *bank i bordet*

  Når Aurora endelig var i seng i kveld, begynte Alina med magevondt og gråt. Så jeg har vugget, bært og ammet hele kvelden. Armene verker, hodet verker, fotsålene verker, og kroppen skriker etter søvn etter mange kvelder/netter med magevondt hos Alina, og tidlige morgninger med Aurora.

  I skrivende øyeblikk går jeg rundt med Alina i Moby wrapen (bæresjal), og skriver dette innlegget på telefonen, da får jeg jo iallfall fått gjort noe mens jeg vandrer rundt her, og kjemper for å holde øynene åpne.

  Det kan se ut som jeg blir gående rundt i natt, for dette er det eneste stedet hun roer seg og så fort jeg prøver på noe annent er hun lys våken. Og om jeg har så flaks at jeg får lagt henne etterhvert, - kan jeg vedde på at Aurora våkner før jeg rekker treffe puta. Ikke super opptimistisk altså. Sove kan man gjøre når man blir gammel, har jeg hørt... ZzzZz.....

  Å, slik ser vi ut akuratt nå...

  Og der våknet Aurora ...

  Barnedåp - planleggingen, del 1

  I slutten av mars er det klart for å døpe Alina, og jeg har begynt planleggingen.

  Når vi hadde dåp for Aurora for over 2 år siden, var det i august måned. Vi hadde feiringen i stort partytelt i hagen til mine foreldre og var superheldige med været. Vi hadde koldbord og, og ordnet all maten selv. Denne gangen har vi leid lokale like i nærheten, da mars måned ikke er den beste tiden for utendørs feiring. Vi skal ha koldbord denne gangen også. Det er så greit å lage, og mye kan lages på forhånd.
  Også er det selvfølgelig lang billigere å lage maten selv enn å kjøpe. Skulle vi bestilt koldtbord hadde det kommet på mellom 10 og 15 tusen, og det er mye penger når man skal ha drikkevarer og lokale utenom. Når vi tar jobben selv havner vi på under halve summen av hva det ville kostet å kjøpt ferdig, og det inkludert drikkevarer! :) 

  Dette var det eneste bilde jeg fant av koldbordet fra dåpen til Aurora:

   
  Og slik så "lokalet" ut den gang;
   
  Kanskje dere har noen tips til hvor jeg får tak i fin pynt til bordet (bordkort, servietter osv.) ? Det hadde jeg satt pris på, for jeg er litt blank på hvor jeg skal starte tittingen ! :)

  Ukesmeny uke 4

  Her er ukesmenyen vår for den kommende uken:

  MANDAG
  Laks med taziki

  TIRSDAG
  Blomkålsuppe og pannekaker

  ONSDAG
  Pai

  TORSDAG
  Spagetti med kjøttboller og tomatsaus

  FREDAG
  Svin indrefilet med salat og stekte poteter.

  LØRDAG
  Biff med fløtegratinerte poteter.

  SØNDAG 
   -
   


   

  Bursdag

  Gulskogen senteret med 2 små idag, noen ganger angrer jeg på at vi ikke kjøpte søskenvogn. Litt tungvint er det å ikke ha vogn til Aurora, men det hadde jo blitt for en så kort periode at vi får bare klare oss uten. Vi fikk iallfall ordnet bursdagsgaver til vi skulle i selskap idag, også ble det en liten kafe tur og litt små handling. Man må alltid ha noe å lokke med når man har med seg småbarn, og her blir det som regel bolle. Hehe. Også fikk hun prinsessekrone idag da, som dere ser på bildene. 

  Jeg feil beregnet tiden litt, så vi rakk bare en lynrask tur hjemom for å pakke inn gaver før vi måtte forte oss videre i bursdagsselskap.  
  En passelig stresset mamma da ja, men vi kom oss i bursdagen tilslutt og koset oss veldig. Jørgen har jobbet idag, så det har bare vært jentene og meg idag.


  Bolle på Aurora, og latte på meg. helt ok :)

   


  Nå er jeg så trøtt at jeg stuper snart, vi skrives mer i morgen ♥

  Hjemmedag.

  Aurora ble hjemme med Alina og meg idag. Det var like greit når føret var dårlig og vi ikke måtte ut på denne glatta.
  Det å rydde og vaske leilighet med 2 små hjemme er derimot ikke bare, bare.... Men det gikk ! Så nå sitter jeg å nyter lukten av nyvasket leilighet med beina på bordet og kaffen i hånda. Joho det er fredag !! ♥

  Vi spiste kesamlapper til lunsj når Jørgen kom hjem fra skolen, også blir det taco om et par timer. Fredagstaco er det evigheter siden vi har hatt. Når jeg gikk gravid mistet jeg helt smaken på taco, og taklet ikke engang lukten. Men nå som Alina er ute, er det helt borte og taco frister som bare det... For noe snåle greier! 

  Aurora har vært ute på tur med hesten sin idag... Hun hopper rundt på hesten sin og roper "JIIIHAA" , også hender det hun lurer på om hun kan få seg en lasso.  God helg !! ♥


  Siden sist

  Nå begynner det bli en stund siden jeg har delt instagrambildene mine her. Her er bildene mine fra den siste tiden:

  @miacjohn

  glatt

  Æsj, for et vær.

  Leverte Aurora i barnehagen i regn og blåsevær. Og når jeg hadde levert å skulle kjøre opp bakken igjen her vi bor, kom jeg meg ikke opp gitt. Bakken var full av is, og det var ikke strødd. Jeg skeli som bare det når jeg skulle nedover også, så jeg ga meg etter et par forsøk. Så da måtte jeg parkere helt nederst i bakken her, og gå den lange bratte bakken opp på glatta bærende på bilsete med Alina i, i full blåst og regn vær. Det er noe herk å bo på en topp på dager som dette og jeg syntes litt synd på meg selv der jeg gikk. Nå har regnet gått over til snø, og det har blitt strødd, så da får jeg nok forhåpentligvis opp bilen etter henting av Aurora i dag. Om føret er like ille i morgen, trur jeg det blir hjemmedag på Aurora, haha.  Jeg hadde store planer om å få gjort masse husarbeid idag, men Alina har våknet hver gang jeg har prøvd å legge henne fra meg. Nå skal jeg finne frem Moby Wrapen, og putte henne oppi der, så får jeg prøve gjøre litt med baby på magen, kanskje det fungerer bedre :)

   Ha en fin dag ! ♥

  Timer som flyr

  Heisann ♥

  Her flyr timene fra meg, og jeg rekker sjeldent alt jeg skulle gjort, derfor hender det at det blir litt stille her inne.
  Alina sliter jo forsatt med magevondten sin og det er verst på kveldstid og inn i natten, så det blir sene kvelder og armene er sjeldent ledige. 
  Denne uken har vi ikke vært hjemme på dagtid heller, og det har vært noe hver dag. I morgen har vi ingen planer etter Aurora er levert i barnehagen, og det skal bli veldig godt. 

  Igår var vi på Sandvika, etterfulgt av Ikea, så det ble bare en liten time hjemme før vi reiste videre på musikksprell med Aurora.
  Alina er heldigvis veldig grei å ha med seg, og sover som regel når vi er på farta. Hun sov seg mellom musikksprell'en, så da ble det litt kvalitets-tid på Aurora og meg, veldig koselig.   Har planer om å få skrevet litt mer her inne i morgen, så vi skrives mer da ♥ 

  Verdens beste storesøster


  Hun er sååå god mot søstra si altså. Ikke noe sjalu, bare veldig omsorgsfull og flink. På bildene over måtte hun bare ha søstra si i senga si litt før hun skulle sove. "Kan Alina sova her meg meg mamma?  Vær så snill" Når jeg fortalte at hun måtte sove sammen med oss for Alina måtte ha mat på natta så sier hun; "åååhh, men få kose litt mer først da". 

  Jeg er spent på hvordan forholdet dems blir når de blir større. Jeg trur 2,5 år er en veldig fin aldersforskjell, det føles iallfall sånn ut nå.


   

  Verdens største rotekopp

  Sånn så rommet til Aurora ut etter at hun hadde lekt der i går:

  Skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å få det såååå bomba, på så kort tid! Alt er bare dratt ut fra lekekassa og lekekjøkkenet. Herremin for en rotekopp den ungen er, haha.

  Betent pupp

  Sykdom nå igjen.

  Den 4. brystbetennelsen på 1 måned.. Det er virkelig ikke bare, bare med denne ammingen.
  Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å slippe unna lenger, jeg kan jo ikke engang åpne kjøleskapet uten å bli dårlig.
  Dette er den hittil verste også, for etter nesten 2 døgn med høy feber, smerter og frost-rier måtte jeg innse at jeg ikke klarte bli kvitt denne på egenhånd.
  Så etter 2 timers venting på legevakten igår fikk jeg pencelin, og formen er mye bedre allerede. Måtte ha pencelin et par ganger når jeg ammet Aurora også, for jeg slet med disse betennelsene da å. Det verste med brystbetennelse er ikke smertene i selve puppen, men den fæle feberen og smertene i resten av kroppen- føles ut som en kraftig influensa.. 

  Nå krysser jeg fingrene for at jeg slipper noen flere betennelser! 

   


  Babybilder

  Ikke rart jeg er forelsket :)  Alina, 4 uker gammel.

  GOD HELG ♥

  Bort med helikopteret !

  Joho, endelig en ordentlig pc og blogge fra. Jeg slipper å ha i ørepropper (den andre hørtes nemlig ut som et helikopter som skulle til å lette), og jeg slipper å svi av meg låra mine om jeg har den på fanget, så nå er jeg fornøyd altså. Jørgen trenger en enda kraftigere pc til skolen, og den han har (les;hadde) var jo så godt som ny, så lucky mee :)
  Han har riktignok ikke fått kjøpt noe ny pc enda, men jeg har tatt meg friheten med å laste ned noen av programmene jeg bruker, og legge inn deler av bildene mine her allerede, så nå må han bare forte seg å kjøpe ny. Haha. Jeg er jo av den typen som syntes ting helst skulle skjedd igår, om man først har bestemt seg for noe, å det til min kjæres store frustrasjon. Men det må da være bedre å være sånn, enn å aldri få ting gjort, er dere ikke enige ?  Sånn ser vi ut akuratt nå... Dette har blitt den nye, faste blogge stilling. Og det har igrunn blitt spise-, strikke-, og sove-. stillingen også. Alina går bare under navnet "kleggen", om noen skulle lure.

  Vi skrives senere ♥


   

  Baby update

  Igår var vi på helsestasjonen for en vekt kontroll. Alina har lagt på seg nesten 1 kg fra hun ble født, altså på under 4 uker ! Det er kjempe deilig å se at hun legger på seg, og at hun får den maten hun trenger. Man får jo ikke akuratt kontrollert mengden hun spiser når man ammer.

  Imorgen er Alina 4 uker allerede, og idag smilte hun bevist for første gang. Har lurt litt på om hun har smilt før, men idag var det så mange ganger at det ikke var noe tvil lenger. Herlig <3

  Hun sliter desverre mye med luft smerter, og er mye urolig. Umulig å få henne til å ligge for seg selv, så enten er hun på armen eller sover på brystet mitt. Jeg blir himla god på multitasking!

  Skal kjøpe slike miniform dråper til henne i morgen, så håper jeg det gir litt virkning på magen hennes. Ikke noe gøy når de små har det vondt.

  Frøkna klar for helsestarsjonen igår :)

  Ukesmeny uke 2

  Etter at jeg sluttet å legge ut ukesmenyene våre her, så har jeg fått flere forespørsler om å begynne å legge det ut igjen. 
  I desember skeiet det helt ut da jeg startet måneden med å være høygravid og passelig utslitt, deretter kom jo Alina til verden også var det jul og nyttår, så nå var det veldig godt å ha en plan på ting igjen og slippe å fly i butikken i tide og utide. Nå som jeg er igang med ukes-menyene igjen, er det jo en fin anledning til å starte legge de ut her igjen også. Den kommer litt sent denne uken, men her er den!  Så håper jeg kanskje dere finner litt inspirasjon, og kanskje dere får litt nye ideer ☺

  MANDAG
  Vårruller med ris.
  (For en stund siden laget vi opp masse vårruller, og frøs ned, så på dager tiden  er litt knapp er det helt topp.Ordentlig middag på 123)


  TIRSDAG
  Wok med strimlet svinekjøtt og eggnudler

  ONSDAG
  Risotto med scampi

  TORSDAG
  Fishermans pai med revet gulrot 

  FREDAG
  Mousakka med salat

  LØRDAG
  Kylling Tikka Masala i Tandori saus, med raita og nanbrød.

  SØNDAG
  Hønsefrikasse

  Fishermans pai'en har jeg funnet oppskriften til på rema.no, veldig spent på om det faller i smak her hjemme. Også så tenkte jeg prøve meg på trinesmatblog sin oppskrift på mousakka, for det er det evigheter siden jeg spiste sist.   

  >Tilbake til hverdagen  Aurora leser bok for lillesøster på morgningen idag ♥
  Jeg er så stolt  over hvordan hun har tatt det å bli storesøster. Det har ikke vært noe sjalusi, og hun er så flink og omsorgsfull med søsteren sin, så vi får bare håpe det varer. At det skulle gå så bra som det har gjort, hadde jeg aldri turt å håpe på. Flinke storesøsteren ♥

  Dagen idag har vært rolig, en tur på besøk og ellers bare kos hjemme. Imorgen er det tilbake til hverdagen. Jørgen skal på skole, og Aurora skal i barnehagen igjen. Hun var jo syk uka før juleferien startet også,  så det er noen uker siden hun var der sist. Nå gledet hun seg veldig til å reise i barnehagen igjen og leke med de andre barna. Det er så godt for mammahjertet å vite at hun trives.


  I kveld har jeg endelig fått strikket litt igjen, eller rettere sagt ferdigstilt vottene jeg har strikket til Alina tidligere. Riktignok ble det gjort med Alina på fanget, men det gikk ! hurra.

  Jørgen disket opp med kveldsmat istad.
   

  Nå er det natta her i hus.... håper jeg.....God natt ♥

   

  Babytid

  Det er en spesiell ro over babytiden. Jeg elsker denne tiden, og prøver nyte hvert sekund av den- for den går virkelig fort. Tiltross for at den er krevende og slitsom til tider, så er den jo bare helt fantastisk og spesiell <3

  Bort med julen.

  Idag gikk resten av julepynten ut, og det samme med juletreet. Det er koselig med jul, men deilig å pakken den bort igjen også, selv om det føles litt tomt her med engang.


  Deilig med julen borte fra stuebordet, og litt forandring

  Vi har hatt besøk idag, først av ei venninne som det er alt for lenge siden jeg har sett, og senere på dagen av ei annen venninne, veldig hyggelig.
  Aurora elsker jo når jeg har besøk for da har hun jo noen å vise frem alle lekene sine til og skravle hull i hodet på. Den munnen hennes er nemlig ikke mye lukket om dagen, der går det i ett. På både godt og vondt... Haha. Hun er så morsom om dagen, og sier sååå mye rart. 2,5 er virkelig en morsom alder.

  Nå har vi koset oss med en deilig biff middag, film og en flaske vin. Amme-vennlig vin riktignok (alkoholfri), men den var overraskende god, så da skal man ikke klage. 
  Alina har endelig roet seg litt, og jeg har fått armene litt fri så jeg tenkte jeg skulle prøve ta frem strikkingen litt igjen før hun vil opp på armen igjen og før det er natta her i hus. Jeg har faktisk ikke strikket siden før Alina ble født, så nå begynner jeg klø i fingrene (herremin, jeg høres ut som en 90 åring)

  Vi skrives mer i morgen, god natt ♥
   

   

  Da lillesøster kom til verden - fødselshistorien

  Her er fødselshistoren min. En fødsel som startet med dramatikk, men endte veldig godt. 

  Jeg hadde hatt rier i en uke, hver eneste natt. Natt til denne onsdagen fikk jeg faktisk litt etterlengtet søvn.
  Så når jeg fikk rier igjen denne onsdags morgningen tenkte jeg at det sikkert bare var falsk alarm igjen. Jeg klarte å skjule "vondtene" for Jørgen, så han reiste avgårde på skolen og skulle ha eksamen. Jeg fikk levert Aurora i barnehagen med litt smårier. Jeg kom hjem å begynte ordne litt, før jeg ble vanvittig trøtt å gikk å la meg. Våknet med jevne mellomrom av takene, men de hadde dabbet litt av. Etter et par timer med søvn våknet jeg helt uten noe rier, og tenkte at "jaja, da var det ingenting allikevel". Gikk for å tisse, men idet jeg var ferdig merket jeg at det sluttet jo ikke renne, da jeg ser ned i doen ser jeg at det bare sildrer blod av meg. Jeg reiser meg opp å det bare forsetter renne blod i store mengder og det detter en stor klump med blod ut. Jeg har helt panikk, er veldig redd og sikker på at nå er babyen død. Jeg får ringt mammaen min som ringer til ambulanse med engang, å kommer ned til meg veldig raskt mens hun har ambulansen på telefonen. Jeg får beskjed om å legge meg ned, og jeg kjenner forsatt at blodet renner utover. Jeg prøver febrilsk å kjenne etter bevegelser i magen mens jeg ligger der med alt blodet, men jeg kjenner ingenting- og blir enda mer sikker på at nå er hun død. Jørgen ringer i det han er ferdig med eksamen, og da er det jo full panikk her, så han får beskjed om å kjøre rett til sykehuset å møte oss der. Etter 20 minutter- de lengste 20 minuttene i mitt liv- kommer ambulansen med jordmor. Hun har med seg doppler og leter etter foster-lyd med engang, mens jeg får satt inn kanyle i armen. Hun finner en fin foster-lyd veldig fort, og det var en enorm lettelse. Jeg blir lagt på båre, og får ikke lov til å reise meg opp.  Så blir jeg fraktet i full fart til Drammen sykehus og fødeavdelingen der lege med ultralyd apparat venter, det samme gjør Jørgen som ikke helt skjønner hva som skjer. Klokken er nå rundt 14, den 10 desember.

  Ultralyden ser veldig fin ut, og stemningen blir litt lettere. Hun har fine bevegelser og alt ser igrunn fint ut. Jeg har 2 cm åpning, og det kan se ut som det er fødsel på gang. Jeg får på ctg, og må forsette å holde sengen. Ctg'en måler rier ca hvert 5 minutt, men jeg har jo allerede hatt rier i en uke, så jeg har mistet troen på at det er noe fødsel, da de er like i styrke som de jeg har hatt tidligere. Jeg ligger med ctg i flere timer uten å få lov til å reise meg opp fra sengen og får heller ikke lov å spise noe i tilfelle de må ta henne ut med keisersnitt - for vi vet jo ikke hva som har forårsaket blødningen. Riene går opp og ned i styrke og det går fra å være 3 minutter imellom til å plutselig være 10. Så veldig uregelmessig. De er dog veldig slitsomme og vonde, spesielt når man ikke får lov å bevege seg.


  Med sykehustrusa og ctg registrering

   Når klokken var blitt sju på kvelden fikk jeg endelig reise meg opp å bevege meg og gå i dusjen,også fikk jeg endelig lov til å spise litt. Åpningen var ikke blitt mer enn 3 cm, så jeg mistet håpet om at det var fødsel på gang. Ikke ville jordmoren jeg hadde på dette tidspunktet gjøre noe for å få litt fortgang heller, og snakket om å flytte meg fra føden og inn til overvåkning, men valgte å se ann litt til. Nå var jeg veldig sliten og lei, og vandret bare rundt på rommet for å prøve få litt fortgang på dette. Riene tok seg litt opp igjen, og det var gode tak selv om det gikk fra 3-7 minutter imellom. Når hun sjekket åpning igjen klokken ni var det rundt 4 cm.


  Siste magebilde

  Når klokken var blitt 23 hadde det vært vakt skifte, og jeg var sjeleglad når det var jordmoren jeg hadde gått til i svangerskapet som kom inn døren- hvor flaks er ikke det da ?!. Hun viste jo hvor sliten jeg var og hvordan den siste uken hadde vært siden jeg hadde vært hos henne dagen før. Hun sjekket åpning og det var forsatt 4 cm. Da sa hun at hun skulle sjekke igjen om 1 time, og har det ikke skjedd noe da- da skulle hun ta vannet. Jeg ble så utrolig glad, endelig viste vi hva som skjedde, og at nå var ventetiden over. Da gikk jeg i dusjen igjen, og gjorde vel ikke annet enn å smile, jeg var så lettet og jeg var ikke lenger stresset når riene dabbet av. Hele dagen hadde jeg jo gått å bekymret meg hver gang riene hadde dabbet av, men nå var det bare deilig med litt pause. Jørgen ble plutselig litt små skremt når han skjønte at det ble baby, å satt å så helt skremt ut utenfor dusjen. Haha.

  Litt før halv et på natten sjekket jordmor åpning igjen, og det var forsatt 4 cm og hadde ikke skjedd stort - så hun tok vannet. Da kom virkelig riene. Det ble vel under 3 minutter imellom med engang, og de ble virkelig sterke. Jeg fikk gitt beskjed om at jeg ønsket epidural og den ble kalt på. Nå satt jordmoren hos meg hele tiden, og hun masserte korsryggen min for smertelindring. Riene i korsryggen slapp aldri, og satt som tak hele tiden. Dette var vel kanskje det vondeste. Riene ble virkelig harde og tøffe, og jeg var sikker på at jeg ikke kom til å klare mer, jeg lå bare ventet på denne epiduralen. Jeg kjente pressetrang veldig tidlig, og var livredd for å ikke få epiduralen. Pressingen var det jeg husket som det vondeste fra forrige fødsel og jeg kviet meg virkelig for den delen. Men vi skjønte jo etterhvert at epiduralen ikke kom til å rekke frem, og jeg måtte presse uansett hvor lite jeg ville. Overaskende nok begynte jeg få pauser mellom riene når jeg var kommet så lang og babyen var kommet så lang ned i bekkenet. Riene satt ikke lenger konstant så jeg hadde små pauser imellom. Pressingen gikk veldig fint, og jordmoren var veldig flink til å guide meg imellom så jeg ikke presset når jeg ikke hadde rier. Det er virkelig ikke lett å ikke presse når man har den voldsomme pressetrangen altså. Men etter noen få press var vår lille prinsesse født, 01.58, bare 1,5 t etter at vannet ble tatt.

  Jørgen klippet navelstrengen og etter at morkaken var ute fikk vi ligge på rommet i flere timer og bare nyte den lille nyfødte babyen vår. Så ble hun veid å målt. 2850 g og 48 cm lang. Jeg fikk ta meg en dusj og vi ble flyttet over på barsel.

  Helt fersk

  Jeg slapp unna uten en skramme, men slet med noen forferdelige etterrier etterpå. Men ellers var formen helt topp både hos babyen og hos meg, så vi reiste hjem etter legevisitten - knappe 12 timer etter fødsel. Jeg sitter igjen med en veldig fin fødselsopplevelse, og jordmoren som tok imot var virkelig helt super! En veldig, veldig fin fødsel og et perfekt resultat ♥
  Sammendrag:

  Smertelindring; ingen
  Tid fra jeg kom inn på sykehuset til fødselen var overstått: ca 12 timer
  Tid fra vannet ble tatt:
  1,5 time
  Antall sting:
  ingen 
  Dato:
  11.12.14 
  Dag: Torsdag
  Uke:
   37+6
  Tilstede: Jørgen  #fødsel #mamma #svangerskap #gravid #foreldre

  Nyttårsaften

  Det var så hyggelig feiring i går
  Det å forberede all maten og ordne istand i går var en liten utfordring med Alina som var veldig urolig, men tiltross for det var alt klart til gjestene kom. Borsett fra håret mitt da, som endte med å være i en dott hele kvelden, man kan jo ikke rekke alt.. Haha.  Kalkunen ble heldigvis vellykket, det samme med resten av maten- så jeg er storfornøyd. Jeg trur alle gjestene koste seg, og det samme gjorde vi. Vi ble 6 voksne igår- skulle egentlig vært 8, men så var det dessverre litt sykdom.
  Aurora var våken til etter rakettene og var i strålende humør hele kvelden. Hun våknet derimot klokken 07 idag tidlig, så humøret har ikke vært like godt i dag- men det har gått.
   
  var det det med kamera på slike dager igjen da..Blir like skuffet over egen innsats der hver eneste gang, jeg må bare bli bedre til å ta bilder på dager som dette altså. Dette er de få bildene jeg har:

  Alina som følger med når vi lager mat.  Bordet FØR det var ferdig dekket.

  Desserten; panna cotta.


  Slenger med det første og eneste bilde av oss alle 4. Dette var under rakett oppskytningen inatt. Hehe.


  Nå håper jeg 2015 blir et fint år ♥

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits