• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Mengder med vårruller...

  Hjemmelagde vårruller er så utrolig godt, men utrolig tidskrevende, så når man først skal lage lønner det seg å lage mye. Jeg og svigermor har laget det noen ganger før, og igår tok vi en ny runde. Vi har blitt skikkelig drevene på det her nå altså, og de smaker så utrolig godt (om jeg kan si det selv da)

  Etter ca 4 timer med kutting, rulling og fritering var resultatet 160 deilige vårruller. Det vil si en helt super middag, og mange, mange middager fremover.

  Idag har Aurora vært i bursdag til en i barnehagen, så jeg og minstemann har vært med, mens Jørgen har hatt Alina hjemme. Nå er jentene i seng, og vi skal snart kose oss med pizza. Deilig med et måltid uten at maten går veggimellom en gang iblandt.

  Ha en forsatt fin lørdagskveld

  28.01.2016

  Klager man ikke på kulda, så klager man på varmen. Kunne det ikke bare holdt seg på et par minus grader da?!?
  Jeg hadde gledet meg til litt trilleturer igjen, men først var det for kaldt, og nå er det alt for glatt. Vi er jo omringet av bakker, så å begi seg ut på dette føret er det bare å glemme. Men vi klarer heldigvis å kose oss en hel del inne også vi.

   Vi har så mange fine stunder på gulvet sammen om dagen. Alina elsker å sitte der å leke med med, kose og tulle. Sander følger nøye med, og smiler stort når han ser på søsteren sin. Det er helt utrolig hvor stor glede man kan se at de har av hverandre allerede. Alina koser og nusser på Sander gjennom hele dagen, og når Aurora kommer hjem fra barnehagen, lyser begge de to små opp. Alina løper henne i møte i gangen med verdens største glis om munnen- hver eneste dag. Det er hverdagslykke det ♥

  Jeg er helt kaputt på kveldstid for tiden. En kranglete kropp, og mye vondter. jeg er så lei..

  Men nå har minstemann endelig sovnet, så nå blir det litt kveldsmat og Drop Dead Diva på skjermen ! God natt ♥

  Strikkekjolen til Aurora.

  Jeg viste dere jo denne kjolen forrige uke også, men nå som jeg hadde fått på plass de siste detaljene måtte jeg bare vise den igjen. Jeg fikk tilogmed noen bilder med prinsessa i kjolen. Jeg ble veldig fornøyd med kjolen, og den var verdt jobben.  Aurora ble så glad for kjolen, og da ble jo mamman fornøyd også! Det er så gøy å stikke når den mottakeren blir så fornøyd ! :) 
  #strikking#mammablogger

  GIVEAWAY-aktivitetspakke fra Kreakid !

                                                                                                                                                                               //Sponset

  Husker dere jeg skrev om Kreakid for en liten stund siden (her)? Nå kan du vinne en boks fra Kreakid!

  Kreakidboksen innholder to kreative prosjekter og ett eksperiment! Perfekt for barn mellom 3 og 8 år! Denne boksens tema er snømenn. Dere vil få prøvd dere på å lage en smeltende snømann, duskesnømann og en lysende snømannlampe!
  Kreakidboksen koster 298,- i måneden og passer like mye for gutter som for jenter. Det er naturligvis ingen binding og fri frakt!

  Visste du at:

  • i følge medietilsynet bruker barn mellom 1-12 år gjennomsnittlig mer enn 2 timer foran en skjerm hver dag? Med økende forbruk av digitale medier, trenger barn nå mer enn noensinne tilrettelegging slik at de kan utfolde seg i form av lek og kreativitet hjemme. 
  • Barn som får utfolde seg kreativt får bedre selvtillit og blir smartere? Balder Onarheim, PhD i kreativitet og grunnlegger av ?Institute of NeuroCreativity? sier det på denne måten:
  • ?Kreativitet er uhyre viktig for barn fordi det er en av de viktigste kognitive egenskapene de skal utvikle for å bli lykkelige og innovative voksne. Det er lettere å bygge sterke barn enn å reparere ødelagte voksne. Kreativitet er anerkjent som en vesentlig kunnskap i alle typer 'voksenarbeid', og vi vet at barn har et utrolig godt potensiale for å utvikle kreativ tenking ? men at det dessverre er mange ting som gjør at det potensiale ikke blir godt nok utnyttet. I forskningskretser snakker man ofte om at vi 'avlærer' kreativitet hos den oppvoksende generasjon, gjennom å i økende grad begrense deres muligheter til fri tenking og fri lek.?

   Om du ønsker å vite mer om kreakid, eller bestille, kan du besøke kreakid.no
   Legg igjen en kommentar på dette innlegget for å være med i trekningen!, Og trykk gjerne liker på kreakid sin facebook side her, og bloggen sin facebook side her.

   Husk å fylle ut mailadressen deres! Vinneren trekkes etter helgen.

  Helgen

  Hei ! ♥

  Har dere hatt en fin helg ? Det har vi, men tid til å skrive her ble det lite av. 
  Vi var i bursdagsfeiring på lørdagen, og på søndagen ble det sverigetur. Vi måtte få handlet litt til barnedåpen og fylt opp fryseren litt. Jentene satt vi av hos bestefaren sin, så de var der å koste seg mens vi handlet. Jentene syntes det var veldig stas, og hadde storkost seg. Veldig greit å slippe å ha med de viltre frøknene på harrytur. Sander var jo med da, men han sov for det meste i bilen, kun en ammepause på vei til :)
  Idag skulle vi egentlig ha vært på babysang, med det ble avlyst, så vi har bare koset oss hjemme. Imorgen derimot, er dagen ganske fullbooket.

  Nå sover alle tre, så jeg skal prøve å få i litt meg mat og nyte stilheten så lenge det varer. Sander sover sjeldent mer enn 15 minutter i strekk, så han våkner nok straks. 
  Vi skrives mer senere ♥  Kommer snart en giveaway, så følg med !

  En helt vanlig dag...

  Nok en rolig hjemmedag. Vi trengte noen slike dager nå :)

  Det er synd det er så kaldt om dagen, for jeg skulle gjerne gått en tur med disse små, men jeg syntes denne kulda er mye bedre enn slaps og is da. Det ser jo ut som om det blir litt varmere nå, så da er det kanskje håp om en liten trilletur snart. Men idag har vi altså koset oss inne. Vi sitter sikkert en time å leker med puttekassa daglig. Det er det som er høyest på populæroitetslisten til Alina om dagen. Det er så gøy å se hvordan hun utvikler seg, og blir flinkere for hver dag. Sander ligger som regel rett ved siden av og følger nøye med.

  Alina koste seg med blåbær på bilen idag .. Haha

  Jeg fikk et lite "kick" på ettermiddagen etter Aurora var hentet i barnehagen. Det endte med 30 rundstykker, banankake og taco helt fra bunnen. Tacokrydder, salsa, guacomole, maistortilla og kjøttdeig med bacon og bønner. Smakte helt supert :) maistortilla var enkelt å lage og løftet virkelig tacoen ! Anbefales. Anbefales kanskje ikke å begynne med hundre ting når man er alene med 3 viltre unger, men alt går :) haha. Jørgen var i alle fall fornøyd når han kom hjem i kveld :)

  Den pusen vår er så kosete og god altså, han var vi virkelig heldige med! Nok snakk for idag, "Crazy cat lady" ønsker dere en god helg !

  Vi skrives mer i morgen <3

  Strikkekjole til Aurora

  Strikketid er det ikke akuratt mye av om dagen. Men for en ukes tid siden ble jeg endelig ferdig med denne kjolen til Aurora ! Eller, den mangler forsatt en bånd rundt og jeg må feste en knapp bak, men strikkingen er i alle fall ferdig.

  Den er strikket i silkealpacka, så den er super myk og god. Aurora har prøvd den, og hun var super fornøyd. Gøy å strikke når man har en så fornøyd mottaker :)

  Sånn ser den ut foreløbig ;
  Så får jeg prøve gjøre den helt ferdig i kveld, så frøkna får brukt den ♥

  Full fart

  Pjuh, her er det full fart om dagen.

  Vi hadde full timeplan forrige uke, og har det samme denne uken, men idag var det ingenting på planen.... Så jeg er godt i gang med husvask og klesvask, så kjede oss gjør vi overhodet ikke. Begge barna sover en liten lur, og Aurora skal snart hentes i barnehagen. Jørgen har lange dager fremover, og det ser ut som om det kun blir to dager i uka han er hjemme før jentenes leggetid, så med tre små alene er det nok å henge fingrene i.

  Igår kveld tok jeg med meg Alina på "Småbarnstrall", og hun storkoste seg. Danset og lo. Jørgen hadde Sander og Aurora hjemme, så da hadde jeg litt alene tid med bare Alina også. Nå har jeg en akivitet med hver av barna så jeg får litt alenetid med alle sammen- det trur jeg er viktig når man har så tette barn. Aurora har jo to aktiviteter i uka, men Jørgen har somregel vært med på den ene. 


  Alina passer på lillebror ♥
  Jeg er nominert i Saleduck sin mom and dad blog awards, og blir veldig glad om du vil stemme på meg ! Man kan kun stemme engang i løpet av avstemmningsperioden, og jeg blir veldig glad om du vil bruke stemmen din på meg :).

  Du finner avstemmningssiden HER ! Jeg ligger helt nederst på siden :)

  Hull i ørene

  På fredag fikk Aurora hull i ørene. Hun har mast i nesten ett år nå, og vi kunne ikke friste med noe juks lenger- hun skulle ha ekte . Vi har snakket endel om det i det siste, fortalt at det kom til å gjøre vondt, og foreslått å vente litt til... Men hun har vært fast bestemt på at hun ville ha hull i ørene samme hva, så på fredag fikk hun "endelig" lov. Vi reiste og møtte søstern min (Auroras tante). Aurora var fast bestemt på at tante skulle være med, og syntes det var super stas ♥. Jeg var sikker på hun kom til å begynne å gråte når hullene var tatt, men neida, hun var bare superstolt. Tøffe jenta vår. Hun smilte fra øre til øre, og konkluderte med at det ikke gjorde noe vondt å ta hull i ørene. Og siden, har hun ikke snakket om annet...
  Dagen vår

  Hei ♥

  Jørgen har jobbet idag, så jeg har hatt hendene fulle. Tre barn, og kun ett sett med hender kan bli litt lite til tider, men jeg kom meg helskinnet gjennom det i dag også.
  Dagen gikk med til lek- idag var det lego som var det store, og i ettermiddag reiste vi i bursdagsfeiring. Så vi har spist kaker og kost oss. Aurora har lekt med kusiner og fettere, Alina har sjarmert og Sander har gått fra fang til fang♥. Det verste er jo å komme seg ut døren med tre små alene, og alle skal helst ha rukket å pynte seg litt når det er bursdag også, men idag gikk det ganske så greit. Alle tre var i greit humør, og da er veldig mye gjort. Det ble sent i seng på barna da, så det er jo lov å håpe at de kanskje sover litt lenger enn til 06 i morgen.

  Tenk hvor fantastisk det hadde vært om disse trolla hadde arvet sovehjertet til meg og Jørgen, men sånn ble det altså ikke... Jeg har forsatt håpet om at kanskje Sander blir litt mer b-menneske enn jentene da... *Krysser fingre og tær*  Rakk som vanlig ikke knipse noe bilde av barna før vi reiste idag, men fikk knipset et par bilder med telefonen etter vi kom hjem igjen da. Jeg er såå stolt av disse små, er de ikke fine ? ♥

  Sander hadde på seg hjemmestrikk idag :) Må virkelig få strikket litt flere gutteplagg snart altså... Døgnet skulle hatt flere timer !


  To fine og slitne jenter før det var natta idag. De sovnet på null komma niks begge to.


  Jørgen kjøpte med seg indisk når han kom fra jobb i kveld, så vi har kost oss med god mat og serie på tv'n. Deilig å spise når jentene er i seng innimellom. Nyte litt matro.
  Nå skal jeg krype under dyna, og lade opp til en ny dag i morgen. God natt ♥

  Siden sist

  De siste ukenes instagram bilder

  @miacjohn

  Dåpsforbredelser.

  Hei ♥

  De siste dagene har heldigvis vært 100 ganger bedre enn mandagen var. Alina sine to fortenner oppe har lurt seg igjennom, og nå håper jeg humøret hennes er på vei oppover også. 

  I kveld har jeg sittet med forberedelser til dåpen. Det er bare rett over en måned igjen, og tiden går jo så fort!
  Vi hadde jo dåp i mars for Alina, så det er under et år siden jeg forbredte dåp sist. Nå burde jeg vel begynne å bli ganske dreven...
  Denne gangen har vi bestemt oss for å gjøre det litt enklere enn vi har gjort til dåpen til jentene. Det er utrolig slitsomt å stå å lage 100 forskjellige retter til et koldtbord, og jeg tørr ikke satse på å rekke lage alt med tre små barn, så denne gangen blir det så enkelt som gryterett med salat og brød. Jeg trur det blir helt greit det også. Kirke og lokaler er booket, invitasjoner er laget og ikveld fikk jeg laget bordkortene også.  Men nå er det en liten en som begynner å bli sulten, så nå er det amming og serie på planen, før det er natta ♥

  Jenterommet

  Nå har det skjedd litt på jenterommet siden jeg viste dere det sist. 
  Det er jo et rom for lek, men det er jo greit at det er lett å holde ryddig også. Når man skal ha to små inn på samme rommet, et rom som ikke er så stort, så gjelder det å finne praktiske løsninger. Vi droppet de dype lekekassene for en stund siden, og heller gått for de praktiske kassene som Aurora har under sengen sin. Der slipper det å havne leker langt nedi bunnen, som ender opp med å aldri bli lekt med. Vi får oppbevart kassene under sengen så vi får mest mulig gulvplass i rommet. også.

  Ikke at det er så lett å få bilder da, Alina fløy nemlig rundt å kastet leker rundomkring. Haha! Jaja. barnerom er barnerom ♥


  U T S L I T T

  For en dag !
  Disse barna mine har satt nye rekorder idag... Nye rekorder i hvor grinete det går ann å bli !

  Alina begynte allerede 05.30 idag, og siden har hun igrunn holdt på. Hun har to tenner oppe som holder på å trenge igjennom, så kanskje det er det som gjør at hun er litt ekstra ille. Hun har jo faktisk bare fått 2 tenner til nå. Uansett, jeg hadde meldt meg på babysang med lillegutt og Alina var jo med. Alina var som vanlig overalt, ikke hadde hun sovet før vi reiste (og ikke sov hun etter vi kom hjem). Hun var helt ekstrem på babysangen.. spinnvill og sutrete ! Ikke super gøy når man ikke er hjemme hos seg selv, og må passe på henne heeeele tiden, mens man har lillemann å passe på også. Noen ganger skulle jeg virkelig ønske jeg hadde et sett til med armer altså !
  Neste uke trur jeg at jeg skal satse på å benytte meg av et par timer med barnevakt når det er babysang så jeg får litt alene tid med lillegutt også. 

  Også Aurora da... Hun tullet som bare det på morgningen idag før barnehagen, hadde virkelig stått opp på feil bein! Når hun kom hjem idag var hun grinete da også. Hun kom seg tilslutt på "Gøy i gymmen" da, og var en smule mer blid de siste minuttene før leggetid, men det var bare en smule altså. Når man har en grinete 3 åring får man virkelig høre hvor fæl man er.

  Sander er heldigvis ganske rolig på dagtid. På kveldstid er han derimot ikke like rolig, og sovner sjeldent før klokken er godt over 02 på natta, så det er litt manko på søvn her. Tidlige morgninger og sene nattetimer, itilegg til at Alina våkner på natten, og Sander ammes om natten. 

  Det går vanligvis helt fint, og jeg syntes hverdagen går overaskende bra til å ha tre så små barn, men idag er jeg bare helt u t s l i t t. 
  Kroppen verker, hodet verker, energien er på bånn og jeg kan ikke vente til denne dagen er over...


  Sliten mamma + kosebaby cam. Haha.  Men nok om grinete unger og den slitene mamman, bilen min funker igjen ! Hurra for supermann som ordner det meste  ♥ Mest sannsynlig var det en produksjonsfeil på den starteren vi byttet til for en måned siden.  Uansett, utrolig kjedelig å måtte bytte starter to ganger på en måned. Nå håper jeg at jeg har bil som ikke tuller på en god stund fremover...(eller, for alltid egentlig).

  Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å kose med bebbis og late meg på sofaen sammen med Jørgen, også håper jeg jentene sover godt i natt. Vi skrives mer i morgen! Da satser jeg på dagen går litt bedre enn den har gjort idag ! :)

  Lille kattepus...

  Nå har vi hatt pusen vår i flere uker allerede. Han har fått navnet Marvin, og han har vokst godt siden han kom til oss. Aurora syntes det er superstas med pusekatt igjen, og de har blitt skikkelig bestevenner disse to ♥ Alina derimot, er litt voldsom mot han, så hun må overvåkes nøye. Hun skal gjerne klemme og kose på han henne også, men hun er litt uforsiktig, og plutselig deiser hun til han.. . Det er ikke så lett å forstå at man må være forsiktig for en ett åring, men det kommer nok etterhvert.

  Marvin er en skikkelig kosepus, og super snill! Han er kanskje litt i overkant sosial noen ganger og vil helst ligge på fanget konstant. Den gamle pusen vår, som døde i sommer kunne jo ikke ungene kose med.. Han var en skikkelig sær pus som beit og klora, så det er litt godt at vi fikk en kosepus denne gangen-det er jo litt hyggeligere for barna når de kan ha litt glede av dyra de også :)

  To som koset seg med film på tv igår ettermiddag ♥ Marvin lå på fanget under hele filmen.  Her er det en rolig formiddag idag. Alina sover dagens første lur, etter å ha vært tidlig våken. Sander og Jørgen ligger å sover i sengen enda, og Aurora har nettopp fått innvilget litt ipad tid. Nå skal de neste minuttene med ro bare nytes. 

  Vi skrives senere ♥

  Helsestasjon og bilproblemer, igjen....

  Idag har vi vært på helsestasjonen med Sander.

  Han har blitt hele 60 cm lang, og veier over 5700. Det var sjekk hos fysioterapeut også, og alt så helt topp ut der å.. Sterk og fin gutt ♥ Det var tid for dose nummer to av rotavirus vaksinen, så får vi håpe vi slipper unna uten noe særlig bivirkninger denne gangen også, det har i all fall ikke kommet noe enda *bank i bordet*. Alina fikk rotet og lekt litt på helsestasjonen når Sander hadde kontroll, så hun var strålende fornøyd henne også. Det er jo alltids superstas når det er litt nye leker å se på.


  Gutten med den rosa smokken, hoho.   Og vet dere hva ? Jeg er uten bil IGJEN ! Den startet litt tungt i dag, men jeg kom meg frem og tilbake. Men nå ikveld når jeg skulle starte bilen, kom jeg meg ingen vei. Starteren var helt dø igjen... Og det er jo ikke mange ukene siden både batteri og starter ble bytta. Hurra, så gøy det er med bil... :( Jeg trur jeg snart bare legger meg ned å griner altså. Jeg er så avhengi av den bilen med tanke på plassen og på de få månedene jeg har hatt den har det jo vært noe hele tida... Bil er dyrt !  
   

  Tilbake til hverdagen

  Idag starter hverdagen for fult her igjen. Aurora har allerede vært noen dager i barnehagen, og idag er Jørgen skal igang med sitt siste halvår på skolen. Jeg er tilbake til å være alene med disse to minste. Det blir nok helt greit å komme tilbake til rutinene igjen nå, og jeg syntes nok det er litt lettere å holde rutiner når jeg er alene med ungene.. . Det er litt vanskeligere  å komme seg ut døra med to så små alene da, så jeg små gruer meg litt til å stå alene med det igjen. Vi skal avgårde nå om en liten time, så jeg får bare kvinne meg opp. Den dagen vi kjøper et hus skal jeg ha bilen rett utenfor døren iallefall, og ikke opp en bratt bakke sånn som det er her.

  Jeg kom til å tenke på en ting her om dagen... Jeg har faktisk begynt å sette pris på hoftene mine, og skjønner virkelig hvorfor man får bredere hofter når man får barn ! Når man stadig vekk har to barn på armen om gangen er det virkelig greit med litt hjelp fra kroppen til å holde de oppe. Haha.
  Ønsker der en fin dag ♥ 

  Nyttårsforsetter

  Så var vi i 2016. Har dere satt opp noen nyttårsforsetter ? Jeg er igrunn veldig dårlig på sånn. Men det er jo en fin mulighet til å sette seg noen mål, og kanskje forbedre seg på noen punkter.

  Først og fremst må vi skjerpe oss når det kommer til mat og planlegging. Vi har jo vært så flinke før, planlagt mat for hele uken og sjeldent handlet mer enn en gang i uken, men den siste tiden har vi vært utrolig dårlige. Egentlig har vi vært ganske dårlig hele dette året som har vært. Så nå skal jeg virkelig prøve å bli flinkere til å planlegge, og kanskje klarer vi oss med kun en tur i butikken på en uke også ? Det hadde vært supert det ! Kanskje jeg må begynne å legge ut ukesmenyer her inne igjen, for å motivere meg selv litt også ?

  Bilder! Jeg tar jo endel bilder, men jeg kan bli enda bedre til å huske kamera i visse settinger. Jeg skulle ønske jeg hadde mye mer bilder fra ungene sine bursdager, og andre feiringer, men kamera blir jo så fort glemt når man har hundre andre ting å drive med. 

  Ta meg litt mer tid til bloggen. Det her er jo liksom min lille "time out", og det er jo også veldig gøy å se at så mange vil følge med på hverdagen vår.   Jeg skulle kanskje inkludert en sjokolade og brus stopp i nyttårsforsettene mine, men nei, det trur jeg vi dropper i år (også). Jeg er for svak for sjokolade, alt for svak.

  Har dere noen mål for det kommende året ?

  Mission impossible

  Igår mens jeg ryddet bort julepynten kom jeg jo på at jeg ikke hadde noen bilder av ungene foran juletreet. Så, jeg gjorde et forsøk på å få et aldri så lite bilde av gjengen samlet foran treet....

  Sånn gikk det...


  Så ble lillebror forlatt foran treet, og jentene startet jakten på pus...  Jaja, kanskje neste år....

  Nyttårsfeiringen

  Først og fremst; godt nytt år !

  Det har blitt en liten "bloggferie" de siste dagene. Igår, på nyttårsaften hadde vi feiring her hjemme. Vi var 14 store og små, og det hele var veldig velykket. Vi serverte kalkun med masse godt tilbehør, og pavelova til dessert Vi fikk dekket til alle i stua,og det var så hyggelig. Alina la seg ganske tidlig, og sov hele kvelden til tross for at det var ganske livlig i stua som er vegg til vegg med rommet til jentene og ikke våknet hun under rakettene heler. Aurora la seg ikke før klokken var et på natta, og fikk med seg raketter og hele nyttårsfeiringen. Sander sov det meste av kvelden, og det er ikke ofte det skjer. Alt i alt, gikk hele kvelden helt supert !

  Idag har vært en veldig rolig dag. Hele dagen igår gikk jo med på å forberede, og lage mat, og vi var ikke i seng før klokken var over 03 i natt, så litt slitene i dag.  Jeg håper dere hadde en fin feiring i går dere også ♥

  Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits