• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • 10 ting du bør vite før du flytter sammen med en mann !


  1. Du må mest sannsynlig sette av tid for å tålmodig lære han å spise grønnsaker, OG prøve ny mat.

  2. Om du skal ha han til å henge opp noe eller skru opp noe for deg; begynn å gjør det selv. Vær litt klønete med verktøyet, da vil han mest sannsynlig komme å ta over ganske så fort.

  3. Middagsforslag må du nok fint komme med selv. Om du er heldig kan det hende han har noen forslag i ny og ne... kanskje.

  4. Du kan glemme å ha noe liten tv hengende på veggen i stua, for der er det størelsen som teller!

  5. Aldri, aldri (!!!) send han på butikken uten handleliste om du skal ha mer enn 2 ting.

  6. Ikke la shampoene dine stå fremme i dusjen, kort hår trenger nemlig en håndfull med shampoo for hver vask, og her tar man det man finner nærmest (selv om du betalte store summer for shampoen)

  7. Gjør deg klar til å sortere klesvsasken selv, eller besvare alle spørsmål på om den mørkeblå genseren hans skal i farget eller mørkt tøy.

  8. Tv-spill trur jeg du fint må se deg nødt til å leve med.

  9. Om han har vært ryddig før kommer det garantert ikke til å vare når dere flytter sammen. De blir nemlig alt for botskjemte disse mannfolka og aner tilslutt ikke hvordan man setter askjetten inn i oppvaskmaskinen.

  10. Og sist men ikke minst, om du forbreder deg på å flytte med et barn, kommer du nok  til å bli verken skuffet eller positivt overrasket. Menn er og forblir "gutter".
  God helg dere :D ♥

  Tidstyver.

  Hei dere ♥

   Det ble det en lang lekestund etter middag her, med leker overalt og masse latter. Tv'en ble skrudd av og telefonene ble lagt bort. Utrolig hvor mye tid disse duppedittene stjeler.
  Det er virkelig noe vi må bli bedre på, det å legge bort telefoner, pc'er og skru av tv'en noen timer iløpet av dagen. Å sjekke telefonen gjør man jo nesten uten å merke det selv, så her ble de lagt på soverommet frem til Aurora var i seng.  

  Kamera fikk lov til å bli med littegranne fordet da. Disse to er bare så herlige, og det finnes ikke noe bedere enn å tilbringe tid med dem ♥

     Nå er det natten her i hus, så vi skrives mer i morgen. God natt dere ♥


  #mammablogg

  Første dag til behandling og en heffalump!

  Idag ble første "behandling" med fysioterapeut gjennomført. Var "kun" sjekk av bevegelighet og gjennomgang av sykehistorien min, som tok en klokke time. Om en uke skal jeg tilbake igjen, og da starter behandlingen. Slik jeg forstod det blir det mye vekt på avspenning. Alt skulle tilpasses slik at jeg forhåpentligvis slipper ligge flere dager etter å ha vært der. Kroppen min tåler jo svært lite, så her får man bare ta tiden til hjelp. Så blir jeg forhåpentligvis bedre etterhvert, jeg krysser iallfall fingrene og prøver holde motet oppe! Drømmer om å kunne støvsuge leiligheten uten å måtte spise smertestillende etterpå, det hadde vært noe det ! Haha :)


  Over til noe litt annent; Aurora har vært heffalump dag! Karneval i barnehagen og det var stor stas med kostyme.
  Dessverre fikk jeg ikke tatt noe bilde med kamera siden jeg måtte reise før hun hadde fått det på seg. Jørgen hadde heldigvis tatt bilde med telefonen da. Er hun ikke søt ? ♥


  #mammablogg #fibromylagi 

  Klar for behandlingsstart !

  I morgen starter første dag i "behandlig".
  Det gikk utrolig fort heldivis. Egentlig en venteliste på 4 mnd, men så fikk jeg telefon på tirsdagen om at jeg kunne få time allerede imorgen.
  Nå er jeg spent på hvordan behandlig det blir og ikke minst effekten! Jeg håper virkelig jeg merker resultateter etterhvert, og om jeg bare blit litt bedre, er jeg sikker på det vil ha mye å si i hverdagen.
  Nå krysser jeg det jeg har, og prøver holde motet oppe for at dette vil hjelpe meg.  


  (arkiv)

  Jeg må tidlig opp i morgen, da jeg fikk time på morningen. Det er også karneval i barnehagen til Aurora i morgen, det blir nok stas for henne !
  Så nå satser jeg på en god natts søvn! God natt dere, så oppdaterer jeg dere mer om hvordan første timen var imorgen ! :)

  #mammablogg #fibromylagi 

  Søte lille ♥

  Noen bilder knipset på veien fra bilen og til døra, i griseværet ;  Nå er Aurora hentet i barnehagen, og Jørgen har eksamen så jeg venter spent på telefon om hvordan det har gått. 
  Jeg kommer jo til å være et nervevrak når han skal ha et hav av eksamner i mai... 

  Nå skal jeg komme igang med middagen veldig snart, så skrives vi senere i kveld ♥  #mammablogg

  Greengate ♥

  Hei dere ♥

  Nå er vi hjemme igjen. Jeg hadde jo med meg kamera, men det hjalp fint lite når jeg hadde glemt å putte i batteriet før jeg reiste på søndag...  Føler meg så smart noenganger :) Det er altså grunnen til at det ikke ble noe innlegg her igår.

  Vi har iallfall hatt det veldig koselig de 2 nettene vi har vært borte. Aurora har koset seg masse, og jeg har jo oppdaterert dere litt på instagram (@miacjohn).
  Var veldig godt å komme hjem i dag. Borte bra men hjemme best, er det ikke det man sier ?

  På vei hjem stoppet jeg innom en interiørbutikk, som jeg fikk greie på førte Greengate (stor favoirtt hos meg) så da ble det med noen små ting hjem, selv om jeg egentlig ville kjøpe myeee mer får det bli neste gang. Noen som vet om butikker som fører Greengate i Drammen forestten ? *håpehåpe*


  Kjøkkenhåndkle og 2 lattekopper ♥  Ønsker dere en fin kveld, så skrives vi snart igjen ♥


  #mammablogg #greengate
   

  En liten miniferie

  Hei dere !

  Vi reiste plutselig på en liten mini-ferie på landet vi. Utrolig hvor mye man må ha med seg for en natt eller to når man har barn. 2 store bagger, vogn, vinterpose, og yttertøy ble puttet i bagasjen.
  Jørgen skal ha en eksamen til uka, så vi tenkte det var greit han fikk litt fred til å øve.

  Aurora slet litt med å sove. Er så sjeldent hun sover andre steder enn hjemme, så da var det ikke bare, bare med leggingen. Nå ligger hun på sofaen ved siden av meg, siden hun tilslutt sovnet her. Så nå skal jeg bære henne med meg opp i sengen, så skrives vi mer imorgen.

  Ble kun blogging fra iphonen nå, derfor også mobil bilde av en sovende liten frøken

  Håper dere har hatt en fin kveld, god natt ! :)

  Verdens beste boller !♥ (oppskrift)

  Her kommer den etterspurte bolleoppskriften min !

  Disse bollene er verdens beste (etter min smak), helt fantastiske. Luftige, og like gode(om ikke bedere) å varme opp etter frysing.
  Bakt med melis isteden for vanlig sukker, og de trenger kun en heving.

  Du trenger ;
  (gir ca 4 brett med boller)
  1 l melk
  300 g melis
  300g margarin
  ca 1,5 kg hvetemel
  1 ts kardemomme
  100 g gjær (2 pk tørr)

  1 egg til pensling   1.  Kok opp melka sammen med melis under omrøring, når det har fått et oppkok tar du kjelen av panna og putter oppi margarinen.

  2. Når margarinen har smeltet i melka, setter du kjelen i vannbad. Avkjøl til fingertempratur (om du bruker fersk gjær rører du ut denne i melken nå).

  3. Ha de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen (hold igjen litt av melet) og tilsett vesken. 

  4. Elt deigen, og tilsett mel til deigen er passe klissete. Den burde være ganske klisette,ikke ha den " tørrere" enn at det akuratt går å rulle ut bollene.

  5. Trill ut bollene med engang, og la de heve i ca 50 minutter.

  6.  Pensle forsiktig med egg og stek på 225 g i 8- 10 minutter.

   

  Kos dere med bollebaking, og gi gjerne tilbakemelding om hva deres syntes ! :D

  #mammablogg #oppskrift #boller 

  Bursdagsfeiring !

  Hei dere !♥

  Vi har hatt det så hyggelig i bursdag med nesten hele familien, vi var vel 30 stykker. Kom klokken fire, var ikke hjemme før klokken var nesten åtte, da sovnet Aurora med engang.
  Hun har vært så snill i hele dag, og har koset seg så masse! Mest stas er det å sitte på fanget til bestefaren sin (min pappa), han er den store helten om dagen.
  Jeg endte opp med 2 barn ekstra hjem, min niese og nevø (begge 9år) De ville være med hjem til oss, for å sove over her.
  Nå har det nettopp fått boller, og en ting var hvertfall klart "Tante lager verdens beste boller ".  Haha :)


  (litt dårlige bilder, da blitsen måtte være på i tussmørket)
  Nå har Jørgen kommet hjem fra jobb også, så nå får vi finne frem lørdags godteriet og se om vi finner noe på tv'en !

  Ha en super kveld dere ♥

   #mammablogg 

  Stas med kjole.

  Hei ! ♥

  Vi skal snart reise til Drammen, kikke bittelitt og kjøpe gave før vi skal ut å spise. Bursdagsfeiring for min bestemor som har blitt 80 år ! :)
  Jørgen får desverre ikke blitt med da han ikke fikk byttet vakt og måtte jobbe, slikt er så kjedelig.

  Aurora har fått musefletter (prøv å flette en vilter unge, puuuuh) og har fått velge kjole selv idag. Kjole har pluselig blitt stor stas, hun danser rundt når hun får den på... lille prinsessa :)


  Ha en fin dag dere ! ♥
   
  #mammablogg  

  Tusen takk ! ♥

  Hei dere ! ♥

  Ble riktignok ikke noe mer rydding idag, sofaen fristet aaaaalt for mye og kroppen sa stopp. Men så lenge det er ryddig og rent her i leiligheten, får bare klessorteringen på loftet vente litt til...
  Lett å utsette, men ikke så lett å komme igang... Noen som kjenner seg igjen ?

  Ville igrunn bare si tusen takk for at dere titter innom og leser her. Veldig koselig med komentarer både her og på instagram, meldinger og mail! Dere er så snille ! :)
  Så må dere bare forestte å skrive hva dere vil lese om, så skal jeg prøve innfri deres ønsker   :)

   
  Ble vist enda et bilde fra leiligheten nå ikveld. Nå er lysene tent, og mørket har kommet.
   
  Men nå  har vi fått besøk, og det er vist noe film titting på gang her.Så da skrives vi mer i morgen,  Tenkte få til en video til dere imorgen også, men av hva er jeg enda usikker på (?) :)

  #mammablogg #interiør  

  Det er fredag !

  Hei dere ! ♥

  Fredag er jo "vaskedag" her i hus, så jeg har holdt på fra klokken 10 - 15, altså den tiden Auora var i barnehagen. Enda har jeg noen ting jeg skulle ordnet, men nå måtte  jeg bare lade opp litt først.  
  Neste økt foregår på loftet, da jeg må sortere klærene fra Aurora var liten. Mye av det ligger bare i poser nå siden vi ikke hadde flere kasser igjen når det ble pakket bort, og da holder ikke tøyet seg så bra. Så nå er flere plastkasser kjøpt, da gjensår bare sorteringen.  Men.... nå som jeg først har satt meg ned,  merker at kroppen verker og klokken går, lurer jeg på om jeg skal usette det til morgen (eller søndag). *kremt*

  Så nå er det snart  taco her i hus, at vi aldri blir lei av taco fredag (?!?). Aurora syntes taco er helt topp, for da spiser vi nemlig i stua, og hva er vel mer stas enn det ? :D


   

  Litt bilder herfra idag ;

   

  Nyt fredagen, og helgen, før vi vet ordet av den så er den over.

  God helg dere, så skrives vi litt senere ♥  

  #mammablogg #interiør #vårthjem 

  Selvkontroll...

  Heisann ! ♥

  Her startet dagen med Ikea tur etter levering av Aurora. Reiste med min mamma, for å kjøpe noen småting. Som alltid ble det litt mer med i vogna enn det som var planen.
  Middagen ble Chicken Curry, Aurora spiste 3 store porsjoner. Hun er helt vill til å spise, og spiser somregel som en mann. Hehe. Arvet matlysten til sin mamma og pappa. Å favoritt maten hennes er indisk mat, kanskje ikke så normalt for så små barn ?

  Etter Auroras leggetid ble selvkontrollen igjen helt borte, og jeg endte opp med å bake 4 brett med boller. Alltid greit å skylde på melka som går ut på dato. Mye bedre å bruke den til noe enn å kaste den. Lurer på hvordan det går med denne sommerkroppen her.... Som nevnt, er jo ikke selvkontrollen tilstede.... 

   

  Vær så snill å si at det ikke bare er jeg som har såååå elendig selvkontroll ?!?


  #mammablogg #husmor

  Instagram ♥

  Hei dere ♥

  Her har vi hatt middagsbesøk av svigermor idag, indrefilet av svin, namnam. Jeg har fått bakt 6 "ferdig pizzaer" til å ha i fryseren, så kjekt altså.
  Aurora har vært i barnehagen igjen idag, etter en lang helg. Når jeg hentet henne ville hun helst leke litt til før vi reiste hjem, så det var nok godt å være tilbake selv om hun syntes det er veldig kos å være hjemme med mamman sin også. Hun har hengt i beina mine siden vi kom hjem, ekstremt mammadalt om dagen. På godt og vondt...  Kamera har faktisk ikke vært brukt i hele dag, det skjer ikke ofte !  Siden jeg ikke hadde noen nye bilder å vise dere idag, ble det en liten instagram oppdatering. Følg meg gjerne på @miacjohn, der pleier det komme ut litt andre bilder enn de som blir lagt ut på bloggen.

  Ha en forsatt fin kveld dere ♥


  #mammablogg #dagenidag #instagram
   

  Auroras utvikling

  Nå er det bare 2,5 mnd til Aurora blir 2 år ! Det er helt vilt hvor fort tiden går. Tenk at min lille baby snart fyller 2 !

  Så her kommer en kort oppsumering over Auroras utvikling;

  Aurora har vært langt fremme motorisk lenge, men snakkingen har latt vente på seg.

  Hun klarer kle av seg, og delevis kle på seg. Hun vasker hender selv, setter seg i stolen selv, lurer oss trillrundt med falske tårerr om det er noe hun vil ha. Hun klatrer, åpner opp dører, drikker av glass. Hun spiser selv, tar på smekke, dekker på,  hjelper til å rydde ut av oppvaskmaskin og rydder om hun ser noe rot. Veldig selvstendig liten frøken, og det har hun vært lenge. 

  Språk:
  Hun sier de samme ordene som hun har sagt siden før hun fylte 1 år. Ikke mange nye ord som har kommet til, før nå den siste uken. Nå klarer hun å si det meste, og hermer etter de fleste ord. Vi holder endel på med språk hjemme om dagen , siden det nå har løsnet og Aurora syntes det er veldig stas . Hun har akuratt begynt å sette sammen ord til korte settninger. 

  Aurora er veldig omsorgsfull, selvstendig og "vesle voksen". 

  Sover i storjente seng om natten(det har hun gjort i snart et halvt år), legger seg somregel greit og sover max 30 minutter på dagtid. Hun har ikke så stort søvnbehov, og har alltid vært veldig mye våken fra hun var baby.


  Nyfødt;


  6 mnd ;

  1 år ;


  Og nå, snart 22 mnd ;  #mammablogg 


   

  Kosedag ! ♥

  Ble vist hjemmedag på Aurora i dag også. Vi sov litt lenge, var litt slitene og det er jo egentlig vinterferie så da var det liksom greit med en fridag til.
  Humøret hennes har vært på topp i hele dag, så vi har koset oss så masse!


  Bilder fra dagen ♥  Å spille "piano" på ipaden er populært om dagen, sånn ca 3 minutter er det helt topp.


  Ei som hadde funnet buksa mi, og tatt den på seg. Hehe.

  "forteller en liten hemmerlighet til mamman sin, som ser litt halvsnål ut "

  Håper dere har hatt en fin dag ♥

  #mammablogg  

  Dagens antrekk og kvelden

  Hei dere ! ♥


      Idag har  trærene nedfor oss forsvunnet, så endelig har vi litt utsikt, og mer lys i stua. Fantastisk !
  Har fått ukeshandlet ikveld  etter Aurora var lagt (ja, dagene for ukeshandlig endrer seg litt innemellom), Deilig med alt som er gjort !
  Kroppen er helt på tur nå i kveld,, så litt smertestillende og de faste medesinene er tatt. De nye medesinene jeg tar syntes jeg gir litt virkning. Kun på søvnen da, men det er jo bedere enn ingenting.
  S
  å da får jeg hoppe i seng,  og håpe på en bedre dag i morgen.

  Hadde egentlig planer om å lage innlegg om Auroras utvikling siden det var noen som lurte på det, men det skal jeg prøve få til imorgen isteden.

  Håper dagen deres  har vært fin ♥ 

   #mammablogg #antrekk #outfit

  Smokkebarnet

  Ble vist hjemmedag på Aurora i dag. Låsen på bilen til Jørgen hadde nemlig fryst igjen,så han måtte ta bilen min tidlig på morgningen. 
  Så da satt jeg her uten bil, og vogna tok jo kvelden i går, så å gå bort ble ikke mulig det heller. Men Aurora syntes det var helt greit å kose mamman sin idag, så da var det jo helt greit :)

  Hun gribbet til seg alle smokkene som lå på kjøkkenbordet (etter smokke koking), og ville ha pleddet for å kose seg i sofaen. Så søt :) Klarte ikke å si nei da, selv om hun egentlig ikke får ha smokk på dagtid utenom soving eller om hun er syk  og noen ganger får hun ha den ved kosing. Smokken går under navnet "Lolo" her, aner ikke hvor hun har fått det fra, men det navnet har smokken hatt så lenge jeg kan huske. 
  Nå har hun lagt seg for en liten lur, så jeg får få gjort litt den halvtimen hun sover.
  Håper dagen deres er fin ♥

  #mammablogg 

  Ukesmeny, uke 8

  Ukesmeny uke 8

  Mandag
  Lapskaus

  Tirsdag
  Stekt laks med mango og avokado salat

  Onsdag
  Svin-indrefilet surret med bacon - og fylt med kremost,
  og blomkålpure

  Torsdag
  Chicken Curry

  Fredag
  Taco

  Lørdag
  Utgår


  Søndag
  Bakt potet med skinke  Vogntrøbbel og bilder fra dagen ♥

  Hei dere ♥

  Vi reiste til drammen for å gå en tur, og besøke min bestemor siden Jørgen måtte sitte med lekser i hele dag. Gåturen ble ikke lang, da hele vogna ble ødelagt. Utrolig typisk at dette skjer kun 16 dager etter "2 års garantien" gikk  ut. Så nå sitter vi uten vogn. Hun har jo egen sovevogn i barnehagen heldigvis. Så da får vi rett og slett klare oss uten vogn her hjemme en stund. Utrolig kjedelig!
  Vi fikk iallfall besøkt  bestemor (Auroras oldemor) også har vi lekt sammen siden vi kom hjem. Aurora elsker at jeg sitter sammen med henne, bygger klosser, smaker på maten hun lager på lekekjøkkenet sitt og hjelper til å mate babyene hennes. Hun begynner virkelig å bli stor nå. 

  Nå er Aurora i seng, og jeg skal få unnagjort litt klesvask, før jeg tenkte legge ut neste ukesmeny her på bloggen.


   Bilder fra dagen ♥


     Håper søndagen deres har vært helt topp ♥

  #outfit #dagensantrekk #mammablogg 
   

  Badedag ! ♥

  Vi endte opp med en tur til drammensbadet idag. Tok med oss niesen min. Aurora storkoset seg i bassenget, var et eneste stort smil. Vi savner definitivt babysvømmingen som vi gikk på når hun var liten. Kom på at det er et år siden vi var på drammensbadet sist, nesten akuratt, siden det var i vinterferien i fjor. Nå får vi prøve å reise litt oftere, badekaret hjemme blir liksom ikke helt det samme. Selv om det er stor stas å bade hjemme også(helst hver dag) . Vi var ikke hjemme før klokken var over seks, så da ble det et bad til her, før det var kveldsmat og natta på lille snupp.

  Så ble det deilig lasagne middag uten barn på oss i kveld, litt deilig med et måltid uten barn i helgene. Nå er det film titting som står på planen.


  Bilder fra dagen ♥ (desverre ingen bilder fra turen på badet, da det ikke er så lett å ha med seg kamera der)

  Ha en fin kveld dere !♥

  #mammablogg #outfit 

   

  Røde roser ♥

  Fikk dere en oppmerksomhet i går ?


  Selv om det er viktig å sette pris på hverandre hver dag i året, er det jo litt ekstra stas med dager som valentine. Der man blir minnet på hvor viktig det er, og kanskje får en liten oppmerksomhet.
  Jeg fikk 15 røde roser, så utrolig fine. Det er jo allitd stas å få blomster, og roser er jo de vakreste av de alle ♥

   
  #mammablogg #valentine #interiør

  Bilder fra leiligheten vår! ♥

  Husvask og litt styling har dagen gått til.
  Nå får dere se de nye stolene som kom inn i går også.
  Jeg har vært litt "gal " så den ene er lyseblå. Syntes det gjorde seg godt med det gammle skrivebordet jeg kjøpte. Den andre stolen som har kommet inn er den hvite stolen i vinduet. Begge er desginerstoler fra Eames. Elsker dem♥

  Nå er det snart taco her i huset, og pannacotta til dessert litt senere i kveld. Nam ! Må kose seg litt ekstra når det er Valentines. Fikk forestten 15 flotte røde roser av Jørgen istad (etter bildene var tatt) ♥ Vell oppdratt han der altså !

  Ha en fin helg dere ♥

  #interiør #eames #hjem #mammablogg
  Pizza time !

  Takk for hyggelige tilbakemeldninger og delinger på forrige innlegg ♥ Det er så hyggelig !

  Jeg har fått 2 nye stoler inn i leiligheten idag, var så utrolig dårlig lys akuratt nå, så tenkte vise dere i morgen isteden. De er hvertfall super kule og jeg er litt små forelsket ! 
  Har fått bakt litt idag , 4 italinske pizzaer. Halvparten ble middag og resten ble fryst (halvstekte). Kjekt å ha hjemmelaget "ferdigpizza" i fryseren også er det så veldig mye bedre enn ferdigpizza'ene du får kjøpt i butikken, og billigere er det å !


  Pizza, og salat med balsamico.


  Nå skal jeg legge meg å prøve få litt søvn. Min lille grensetester har endelig sovnet, etter å ha nektet sove i kveld. Hun er virkelig noe for seg selv til tider, og inne i en "ikke fult så enkel" periode. Men søt er hun heldigvis uansett ♥

  God natt ♥

  #mammablogg #mat

  Frisk på utsiden - men ikke på innsiden.

  Har vel igrunn bestemt meg for å skrive lite om smerter, og sykdom, og heller legge vekt på alt det positve i denne bloggen. 
  Men noen ganger er det ord og tanker som må ut- denne gangen ble det om å være syk.

  Dagen fyller seg litt opp selv. Lite energi, mye smerter, altså lite effektive dager for det meste..

  Igår fikk jeg heldigvis tatt en tur ut, og shoppet litt - det hjelper så mye på humøret.
  Jeg føler meg som en eldgammel kjærring til tider. Tenk å ha en slik kropp når man er 18 år.. Lurer på hvordan det går når jeg er 40, eller 70 for den saks skyld.
  Blir ting enda værre, eller forblir det som det er? Jeg satser på det siste, ellers trur jeg ikke det blir stort igjen av meg.

  Man prøver så godt man kan, men mer enn det kan jeg virkelig ikke gjøre. Sminken og vanlige klær kommer på -nesten hver dag. Det var jo nyttårsforsettet mitt, og jeg må si jeg har vært flink. Joggebukse er forbeholdt sene kveldstimer. Selv om innsiden ikke føles så bra, så er det godt å føle seg litt fin og ikke så syk på yttersiden. Med slike usynlige sykdommer kan jo ingen se at man er syk, og ikke alle har like god forståelse, men sånn er det for veldig mange sykdomer. For ingen ser jo smertene man går med hver dag. Det er vanskelig å forstå at jeg kan klare "vanlige" ting den ene dagen, for så å ikke klare noe dagen etter. Dagene er forskjellige, smertene er alltid der men den er på forskjellige nivåer. Så man skal være forskitig med å dømme andre utifra hva man ser - eller tror.

  Er så glad jeg har min lille gledespreder som lyser opp selv de mørkeste dager. For det blir noen mørke dager hvor man "gir liitt opp".
  Jeg er ikke i tvil om at jeg gjorde det rette ved å sette utdanning på vent - igjen. Nå har jeg i det minste energi til masse kos og lek når hun kommer hjem fra barnehagen, og i helgene. Og det er godt - for hun er jo viktigst.

  Jeg er frustrert, sint og oppgitt over at sykdom skal ødelegge drømmer - for jeg har jo som alle andre ting jeg vil oppnå i livet.
  Forsatt inne i perioden der jeg må venne meg til at det her er sånn det er - at jeg må lære meg å leve med det, og ikke jobbe så mye imot.
  Jeg har måtte legge utdanning, fritidsintereser og lyster på hylla. Men håpet og troen på å bli bedre med riktig behandlig er der - men frisk, det blir jeg aldri.
   
   

  #mammablogg #livetsomsyk #usynligesykdomer #fibromylagi

  Innkjøp ! ♥

  Idag ble det shopping! Å det ble bare klær til meg. Shoppestopp av klær til Aurora, komoden hennes renner over og jeg finner stadig platgg hun ikke engang har brukt.
  Doring ble det på henne da, haha. På tide å starte å trene på doen nå, håper jo å få henne bleie fri til sommeren. Da er hun 2år.

  Noen ganger når man skal ha seg nye klær finner man seg overhodet ingenting, andre ganger finner man seg masse... Noen som kjenner seg igjen ?
  Jeg fant sååå mye jeg ville ha idag, riktignok ble det ikke alt, men litt ble det;  Vel hjemme etter å ha hentet Aurora, var det noe så enkelt som spagetti med kjøttdeig som stod på middagsplanen;


  Nå er Aurora i seng, sofaen er inntatt og tv'en er skrudd på.

  Ha en fin kveld dere ♥  

  #outfit #mammablogg

  Kortvarig...

  Heisann ♥

  Var heldigvis kortvar
  ig denne sykdomsrunden til Aurora, Helt feberfri og fin idag, så da blir det barnehagen på henne igjen i morgen om hun ikke blir dårlig igjen.
  Så krysser vi fingrene for litt sykdomsfri nå. Man blir så sliten av all denne sykdomen hele tiden. Men det er vel veldig vanlig nå på vinterstid, og i det første barnehageåret.

  Middagen idag var Laksesuppe for første gang, overaskende godt ! Kjekt å variere fiskemiddagene litt. 


  Noen bilder fra dagen ♥

  Håper dere har hatt en fin dag, vi skrives senere ♥

  #mammablogg #mat #middag 

  Syk liten, og dagens antrekk ♥

  Starten på uken ble litt anderledes enn først antatt.
  Barnehagen ringte etter noen timer, da hadde Aurora blitt dårlig. Så da var det bare forte seg for å hente.
  Siden har vi ligget rett ut på sofaen, sovet og koset. Fått paracet  som har hjulpet litt, og nå ligger hun å koser med Jørgen mens jeg får meg litt pause. 
  Forrig uke var hun syk da også, men da var det oppkast- uten feber og uten ubehag. Så merker det er litt værre å se henne når hun har så ubehag og er så slapp som hun er nå.
  Krysser iallfall fingrene for at formen blir fort bedre , nå syntes jeg vi har hatt nok sykdom for en stund.


   Her er dagens antrekk. Litt farge for engangskyld.
  Mer farger skal inn i kleskapet nå, er jo så mye fint i lekre pasteller... Ååååå, verker etter å fornye litt ♥

     Nå får jeg gå å kose litt med lille syke igjen, ha en fin kveld dere ♥

  #mammablogg #dagensantrekk #outfit

  Ny uke ! ♥

  Ny uke, nye muligheter !

  Igår var vi på middagsbesøk, og kom hjem ganske sent. Tiltross for at Aurora var sent i seng våknet hun 05.30 idag. *gjesp*
  Hun pleier å sove til klokken 08, heldigvis hadde hun ro i kroppen til å kose et par timer i sengen vår før vi stod opp helt.
  Det var enda godt for foreldrene med et litt over normalt godt sovehjerte.

   Nå er hun iallefall levert i barnehagen og Jørgen har reist på skolen.


  Håper på en god, effektiv uke, det trenger jeg nå !

  Ha en super mandag  ! ♥


   #mammablogg 

  Ukesmeny, uke 7

  Ukesmeny uke 7

  Mandag
  Karbonade smørbrød

  Tirsdag
  Laksesuppe

  Onsdag
  Spagetti med kjøttsaus.

  Torsdag
  Pizza og salat

  Fredag
  Taco

  Lørdag
  Lasange


  Søndag
  Lapskaus
  Morsdag ♥

  Hei ! ♥

  Gratulerer med morsdagen til alle mødre der ute !
  Jeg var heldig å fikk et maleri som Aurora hadde malt med hendene sine på morningen idag. ♥  Kos dere denne søndagen ♥ Vi blogges senere idag !

  God helg ! ♥

  Heisann ♥

  Til nå har vi hatt en utrolig rolig lørdag, med masse kos. Jørgen jobber, så vi er alene hjemme denne lørdagen.
  Hadde store planer om å ta oss en tur ut i finværet, men så sovnet Aurora, og når hun våknet igjen var sola gått bort. Kjedelig !
  Snart skal vi reise å hente min niese som skal sove hos oss i natt, så da blir nok Aurora fornøyd. 


  (bader med bebbin)

   Ønsker dere en super lørdag, vi blogges senere ♥

  #mammablogg  

  Møbel med sjarm.


  Idag hadde jeg gjort meg ferdig med husvask og rydding før klokken var 11 på formiddagen. Så deilig!
  Lurer på om det er de nye tablettene som fungerer, eller om det bare er tilfeldig med noen gode dager nå. 

  Vi har hatt besøk av en vennine av meg  i dag. Så jeg dro henne med meg ut for å kjøpe meg et "skrivebord" til stua, i bruktbutikk.
  Første gang jeg har vært i en bruktbutikk, og jeg fant akuratt det jeg var ute etter i første butikken vi var innom.  

  Tiltross for at alle andre syntes prisen var litt stiv, er jeg strålende fornøyd. Om det forblir i fargen det er, er vel enda usikkert, men enn så lenge blir det iallfall sånn.
   Gøy å ha noe som ikke alle andre har, og gamle ting har jo sin sjarm. Desutten var det den perfekte størelsen, som jeg ikke fant i møbel og interiør butikkene.   Stolen er bare midletidig, og ny (moderne) stol kommer snart i hus..

  Ønsker dere en super kveld ♥
  (Her er vi mildt sagt skuffet over at fredagunderholdningen er borte og erstattet med OL)

  #interiør #hus #hjem #gammelt 

  Bilder fra Sigrid blir mamma !

  Okei, nå kommer de etterlyste bildene fra vi var med i programmen " Sigrid blir mamma". Mange har spurt etter klipp, men det får jeg ikke ordnet. De som vil se, kan forsatt se det på tv2 sumo.
  Måtte se uten lyd, og lynrask bare for å få noen bilder til dere. Å se seg selv på skjermen er virkelig det kleinseste som finnes, og ALLE feilene man legger merke til og ser. Enda ikke klart å se klippet, uten en pute foran annsiktet. Glad det er litt finere her hjemme nå, og at håret ikke er blondt lenger iallefall :) hehe. Opptakene var akuratt 1 år gammle i går. Altså filmet 6 februar 2013.


   


  #mammablogg 

  Gravide, ikke la dere skremme !

  Nå er det virkelig mange skremselspropaganda-er ute på forskjellige blogger om å bli unge foreldre, eller foreldre i det hele tatt.
  Hadde egentlig tenkt til å la det skli forbi uten å kommentere saken, men denne gangen klarte jeg bare ikke holde meg helt unna

  Ja, disse bloggerne har rett i mye. Tiden til deg selv blir knapp, økonomien blir trangere og man har ikke like mye tid til andre ting. Men ingen av de sier noe om det positive, og hvor lite disse tingene betyr blant alt det positive, alt det som er bra og fint. For selv om det er mye som er vanskelig, så finnes det helt utrolig mye positivt også. 

  Det beste er absolutt å vente om du enda er ung, men om du skulle bli gravid, så går det bra det også! Livet ditt er overhodet ikke over av den grunn, det er nå det starter.
  Da er det på tide å vokse opp, ta ansvar og vise at du kan.
  Å være mamma er tøft til tider, uavhengig om du er 16 eller 36... Og selv om ting kanskje blir lettere med en fullført utdanning og ungdomstiden bak seg, innebærer det å være mamma akkurat de samme oppgavene uansett alder og barna vil uansett ha de samme behovene. Du får ikke mer tid på badet om du er 10 år eldre når du blir mamma for første gang.


  Det er veldig mye fint med det å være mamma, mest fint definitivt, det er jo den største gaven du kan få i livet. 
  Det å være mamma handler om prioriteringer og hva du gjør det til selv. Alt i alt, er det helt fantastisk ! De negative tingene, blir definitivt slått av alt det positive.
  Når jeg ser tilbake på mine snart 2 år som mamma, er det de fine tingene som virkelig har satt seg. Alle øyeblikkene med smil og latter. Selvfølgelig husker jeg glimt av tiden med kolikk, jeg husker melkesprengen, og jeg husker sinneutbrudd, men det er ikke det jeg tenker tilbake på. For det er så utrolig mange flere fine sider ved mammalivet, og det er de fine tingene som er de viktige.

  Så dere førstegangs gravide der ute; DET ER BARE Å GLEDE SEG ! Svart hjerter (kortstokk)  #mammablogg #gravid #mammalivet

  Oppskrift på kesamlapper !

  Dere som ikke allerede har prøvd kesam lapper, PRØV !
  Det er fantastisk godt, super enkelt, og er et litt sunnere alternativ.
  Her i huset har vi tidligere vært hekta på bananlapper, men dette er mye bedre. Og selv om du egentlig ikke liker Kesam, så liker du nok disse. Smaker ikke kesam når de er stekt.
  Etter at jeg kom over oppskriften på en mammagruppe jeg er med i på facebook, var jeg hekta. 


  Ingredinser: (gir ca 14-16 lapper)
  1 beger mager kesam (eller vanlig kesam)
  2 egg
  3 ss sukker
  5 ss mel
  1 ts vaniljesukker
  2 ts bakepulver. 

  1. Bland alt godt sammen i en bolle 

  2. La røren svelle i ca 15 minutter

  3. Stek lappene på medium varme, med litt smør i pannna. 1 ss røre gir en lapp.

  Så er det bare å nyte ♥ 
  De er gode med syltetøy, ost, eller ferske bær.
   
   


  (jeg måtte ha mer smør i panna enn hva som egentlig er nødvendig, siden det fester seg veldig lett i vår)

  #mammablogg #oppskrift 


  Ventetid...

  Hei ♥

  Her startet dagen med en kjip telefon, 4 mnd venteliste på å starte behandlig. Utrolig kjederlig når man hadde håpet og få kommet seg tilbake på fulltid skole til høsten !
   Men ventelisten får jeg jo ikke gjort noe med, annent enn å vente. Ikke vet jeg om behandlig hjelper heller, men jeg håper jo så inderlig på det. Nå har jeg nettopp startet opp med nye tabletter, så krysser fingrene for at de hjelper litt de også. Ikke merket noe bedring enda, men det kunne vist ta opp mot 2 uker. Men nok sykdomssnakk for idag..

  Aurora er hjemme med meg i dag også, formen er heldigvis fin. Kun litt rennende nese, men det trur jeg de fleste har på denne årstiden.  Ikke noe oppkast siden tirsdagskvelden, så da blir det nok barnehage igjen i morgen.

  Aurora koser seg med yoghurtmelk og kjeks i skrivende øyeblikk. Litt kos må man ha når man er hjemme med mamman sin ♥


  Ha en super dag så lenge ! ♥ 
  Vår dag ♥

  Ble en rolig dag på oss idag, Aurora sin form er heldigvis stigende. Masse kos, og lek. Nektet å ha noe i håret, og sovnet rett etter et bad, derfor litt bustetroll idag. Men like sjarmerende er hun jo uansett.
  Jeg ramlet inn i skjorta til Jørgen idag, fant nemlig ingenting i mitt eget kleskap. Noen dager er det virkelig ingenting som frister å ha på seg inni der. Men store skjorter er jo så behagelig, og helt greit på sånne dager man bare går hjemme. Aurora har hatt på seg den deilige kosedressen fra Leander&Milla hjemmesydde barneklær.


  Bilder fra dagen ♥  Dagens enkle middagsmat; pastasalat med kylling, hvitløksbrød, dressing og basamico eddik.

   Håper dagen deres har vært super ♥

   #kosedag #mammablogg #outfit #dagensantrekk #middag

  Fantastisk svigermor ♥

  Når jeg først fikk rompa opp for å gjøre noe idag, kom jeg meg inn på vaskerommet klar for en haug med klesvask.
  Da inser jeg at  vi hadde jo svigermor til å passe Aurora igår, hun har ryddet og vasket flere maskiner med klær. Alt hang så fint og flott på stativet. 
  Skjønner ikke hvordan hun klarer få klærene til å se ut som de er strykt bare ved å henge de opp... Må være noe virkelig trente "riste armer" på den dama der !
  Jobben min ble iallfall mye lettere, og motivarsjonen var 100 ganger større når den store haugen ikke var noe stor haug lenger. 

  Å dette itilegg til å passe Aurora som hadde kastet opp iløpet av kvelden, og hun hadde ryddet kjøkkenet. Alt på 3 timer. For en flott svigermor jeg har ♥  Ikke første gangen dette skjer ,Superwoman !
  Å, nei, jeg låner henne ikke ut . haha :)

   
  Fra jenteturen vår i sommer ♥

  Sykt barn.

  Natten gikk heldigvis uten mer oppkast, men en urolig Aurora. Mye gråt og hyl, nektet å sove i sengen sin. Så vi endte opp med Jørgen på sofaen, og Aurora i sengen med meg. Da var klokken nærmere 02.30, men da sovnet hun.  Å  vi sov helt til 10.30 idag. Ble vekt av en stor klem og ei lita prinsesse som dyttet litt borti meg sa "mamman min, opp" *smelt*

  Vært mye kosing til nå, men nå for 10 minutter siden vandret hun inn på rommet for å leke. Så det ser ut som formen er stigende. *bank i bordet*


  Aurora koser med pappan sin, før han måtte starte med leksene.


  Når man er litt lita, så bruker man dukkesenga som krakk :)

  Ha en fin dag dere ♥

  #mammablogg 

  Kino date

  Ble en kinotur med Jørgen på kvelden. Svigermor var så snill å kom å passet Aurora.
  The wolf of wall street, bra film men litt for lang for meg som satt med en potte tett nese. Jørgen syntes hvertfall den var knallbra..
  Vel hjemme igjen fikk vi vite at Auora hadde blitt dårlig og kastet opp stakkar. Typisk at det skjer en av de få gangene vi er ute, menmen. 

  Her er iallfall dagens antrekk:


   


  //skjorte fra Vero Moda, skjørt fra bikbok og begunder strømpebukse fra HM.

  Nå er det jo bart på bakken igjen, iallfall på veier og fortau. Støvlettene var på idag, men trur nesten jeg kan dra frem andre heler i morgen. Wiii ♥ 

  #dagensantrekk #outfit #mammablogg 

  Frokost ♥

  Heisann ! ♥

  Jeg står på farten for å reise - først legetime, deretter må det ukeshandles. Merker det kan bli litt tøft denne tirsdagen, virkelig ikke det som frister mest idag.
  Først sitte å vente, sikkert med masse forsinkelser deretter handle masse mat,  hente Aurora, også bære de tunge posene ned helt alene med Aurora diltene etter.
  Men jeg får kvinne meg opp, og hive i meg en kaffekopp til før jeg må reise. Må man, så må man.

  Her er min frokost idag ;   Ha en super dag dere :)

  #frokost #mammablogg

  På automodus

  Hei, og god kveld dere ♥

  Aurora er i seng, og Jørgen jobber. Det betyr alene tid på meg i kveld. 
  Nå er planen; Greys på skjermen, og vårruller som kveldsmat. Hjemmelagde vårruller er virkelig topp å ha i fryseren, bare å ta opp når man har lyst på noe godt. Ca 15 minutter i stekeovnen så er de ferdige.  Skal hoppe i badekaret litt senere også, ta meg et langt , varmt bad og kose meg med et godt blad. Har null overskudd idag. Føler meg litt på automodus, så da er det greit å bruke tiden på litt selvpleie før jeg kaver meg i seng.


  Bilder fra dagen ♥

  Aurora klar for barnehagen på morningen idag ♥  Ha en fin kveld, så blogges vi i morgen ! ♥

  Ukesmeny, uke 6

  Rakk aldri å få lagt ut ukesmenyen i går, så da kommer den idag isteden.


  Ukesmeny uke 6

  Mandag
  Orientalsk kylling med ris og enkel salat

  Tirsdag
  Laks
  med ovnstekte grønnsaker og poteter.

  Onsdag
  Pastasalat
  med hviltøksbrød

  Torsdag
  Chicken tandori
  med nanbrød og ovnstekte tomater.

  Fredag
  Taco

  Lørdag
  Biff
   
  med ovnstekte poteter, bernisesaus, sopp og karmiliserte sjallotenløk

  Søndag
  Utgår   #ukesmeny

  En smak av sommer.

  Nå lengter jeg etter solbrune legger, skjørt, topper og sol.
  Men når man bruker søndagen inne, er det jo lov å kle seg litt som sommeren allerede er her.
  Med en gjennomsnitts tempratur på 24-25 grader her inne, er det iallfall ikke noe i veien for å droppe strømebuksa uten å fryse halvt i hjel.
  // Topp fra mango / skjørt fra bik bok.

  #dagensantrekk #outfit  

  Kakebaking

  Så var søndagen her igjen... Hvor blir det av ukene ?

  Ingen planer idag, kun kosedag. Vi har blitt så glad i jentedager nå, og det er godt med litt tid bare oss to.
  Snøen smelter bort utenfor, og det regner, så noe tur ut trur jeg nok ikke det blir. Kanskje om regnet roer seg litt etterhvert.
  Aurora har jo blitt så glad i å leke med lekekjøkkenet sitt, så tenkte se om interessen var like stor på det ordentlige kjøkkenet. Det var den, og nå står sjokoladekaka i ovnen! ♥ Litt gris ble det, men så lenge man har et lykkelig barn, er ikke det så farlig. Og så stolt som hun var når vi satt kaka i ovnen etterpå ♥


  Ønsker dere en fin søndag så lenge, så blogges vi senere idag ♥ 

  #mammablogg 

  Nytt design

  Som dere kanskje legger merke til har jeg fått nytt design.
  Driver enda å tilpasser, derfor kan dere oppleve noen  problemer her inne.

  Forhåpentligvis får jeg ordnet de siste tingene før jeg sovner, så vil alt være fungere som det skal i morgen.  (arkiv)

  Håper dere  liker mitt nye, ENKLE design ! :D

   

  Overfølsom mamma

  Nå har jeg jaggu måtte innrømme det for meg selv jeg også. Etter å ha sittet med tårer rennende nedover kinnene etter å ha sett "helstøm rydder opp" på torsdagen.... Jeg har blitt en sånn overfølsom mamma som griner av alt !

  Også meg da, jeg som alltid har hatt problemer med å få frem noen tårer i det hele tatt. Nå griner jeg jo av alt! Trudde det skulle roe seg litt når jeg var ferdig med graviditet og amming, men nå nesten 1 år etter ammeslutt kan det vel kalles "kronisk overfølsom mamma syndrom ". Nå er det bare starte fast mad vannfast maskara og papir i lomma til enhver tid.

  God helg fine dere ♥


  Aurora sovende i sakkosekken tidligere idag.

  #mammablogg 

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits