• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Søskenkjærlighet

  God morgen ! 


  Det er umulig å ikke ha et stort smill om munnen når Alina har sovet 8 timer i strekk for andre natten på rad. *bank i bordet*  
  Det har virkeilig hjulpet med denne flasken med erstattning på kveldstid.
  Det er såå deilig det å ha litt kvelder for seg selv igjen. Uansett hvor søte og gode disse barna er - er det virkelig godt når de sover litt også :)

  Nå ligger jentene å snakker sammen på babygymen, i strålende humør begge to. Jeg trur det er like før Alina's første latter kommer også !.   Igår gikk dagen i ett, og når jeg endelig skulle sette meg ned for å skrive litt her, var jeg så sliten at jeg ikke klarte få ned et ord på skjermen. Hehe.

  Men nå må jeg løpe, vi skrives senere ♥


   

  En fin dag.

  Hei dere ! ♥

  Aurora har vært hjemme fra barnehagen idag. Hun har vært med på et bloggrarrangement i Asker på morgningen idag, som hun syntes var super stas (skal skrive mer om det senere).Også har vi vært oppe hos mamman min, siden søstereren og barna kom på besøk. Spist lunsj og koset oss.

  Helt imponert over at jeg klarte å være ute av døren til åtte i dag morges med begge jentene altså. Det er ikke bare, bare å ordne både seg selv og de to små trolla når man er trøtt som fy. Når jeg skulle kle av  Aurora før leggetid istad, oppdaget jeg at hun hadde hatt genseren bakfrem hele dagen. Haha, er det mulig.. Hun hadde cardigan over da, så det var jo ikke så lett å se.
   
  På vei hjem fra asker idag måtte vi stoppe en rask tur innom gulskogen også, for å kjøpe ei pute jeg ikke klarte leve uten lenger. Hoho. Når jeg først bestemmer meg for å kjøpe noe, så må jeg bare ha det med engang... helst igår. Nå hadde jeg tenkt lenge nok. Puta passet perfekt i sofaen - hurra :)


  Ei fornøyd frøken som var med i dusjen i kveld .
  Jeg har sluttet helt å dra frem badekaret hennes for å bade henne, og badekaret på badet er så stort at det blir litt bortkastet og fylle det for den lille kroppen.
  Syntes det er like greit å ta henne med meg i dusjen, og rope på Jørgen så han tar henne opp etter en 5 minutters tid, så jeg får dusjet meg selv etterpå. Funker supert!

  Imorgen er det like tidlig ut av huset, så jeg satser på det blir litt søvn i natt. Kveldene som har vært har vært mye bedre altså, og Alina sover mye mer på kvelden enn hun har gjort. Hun ligger faktisk å sover søtt i sengen sin nå, så jeg skal prøve få strikket litt før hun våkner igjen.

  Håper dagen deres har vært fin :) 

  #foreldre #mammablogg 

  mat for små og store

  Søvn i natt også, hurra!
  Det er faktisk bedre å bite i det sure eple og gi Alina litt erstattning på kveldstid når vi får det så mye bedre begge to. Hun må jo trossalt ha mat så hun blir mett, selv om jeg har veldig lyst til å fullamme. Det er vel greit at vi ikke blir helt utslitte av dette begge to også. Hun krever igrunn mer mat på dagtid også, men jeg har gitt noe erstatting da til nå. Jeg ammer ofte, uten at hun blir helt fornøyd. Usj, nå må bare dette snu snart. Jeg mistenker at det er alle disse smertene mine som bremser melkeproduksjonen litt.. Trudde ikke jeg skulle få noe problemer med ammingen denne gangen, når det gitt så plett fritt forrige gang.   Vi har hatt besøk av Cecilie idag, mens Aurora var i barnehagen og Jørgen på skolen så da har vi fått skravlet litt. Veldig hyggelig med litt venninne besøk. 


  Alina og meg idag

  Til middag i dag var det fiskesuppe med foccacia. Jeg får bare ikke til fine bilder av mat, men siden dere har etterlyst flere matbilder har jeg idet minste prøvd å ta et bilde
  haha. Det ser jo mye bedre ut i virkeligheten... 

  Tenkte kanskje jeg skulle prøve få skrevet ned oppskriften på denne snart, og dele den med dere. Den er så god (om jeg kan si det selv ?), men jeg tar det meste litt på feelingen, så jeg har jo ikke helt kontroll på hvor mye jeg har i av de forskjellige ingrediensene. Hehe. Jørgen er litt små frustrert, når jeg må prøve å huske hva jeg hadde oppi fra gang til gang. Jeg er helt umulig på det der altså !


  Det blir mye hverdags skriving her om dagen, men dere må bare si ifra om det er noe dere vil jeg skal blogge om. Alltid kjekt med litt tips om hva dere vil lese her inne :)
   
  #foreldre #mammablogg  

  HURRA !

  God morgen ! ♥

  Jeg trur det funket ?! Alina slukte en flaske med 100ml etter nest siste måltid før natta. Og hun sov i hele natt ! 5-6 timer sammenhengende. SÅ DEILIG !
  Vi var jo litt usikre på om hun skulle ta flaske, siden vi ikke har prøvd det før, men den tok hun med engang. Nå håper jeg egen produksjon tar seg opp igjen, så det holder med et par kvelder med litt erstatting.

  Humøret er iallefall på topp idag etter en god natts søvn, og vi er snart klare for å reise på babysang.


  Lille bolla :)


  Ønsker dere en fin dag ♥
   

  Sulten baby ?

  Ble ikke mye søvn inatt heller. Bare hyl og skrik på lille.
  Vi startet dagen med vaksine på helsestasjonen, og fikk også veid. Hun har lagt på seg dårlig. Så nå må jeg bite i det sure eple og prøve med litt erstattning på kveldstid.
  Om det gjør at hun blir litt mer fornøyd, må det jo være verdt det. Har aldri gitt erstatting før, verken når Aurora var liten eller frem til nå med Alina- så jeg var ganske blank når jeg skulle handle det istad. Kjøpte Hipp, sånn ferdigblandet- noen som har erfaringer ? Jeg har jo ammet hele tiden den siste uken, og enda føles det ut som om hun ikke blir fornøyd. Kjempe kjedelig... Håper den kommende natten blir litt roligere, og at litt erstatting på kveldstid gjør susen frem til produksjonen min går opp igjen-

  Etter helsestasjonen fikk jeg ukeshandlet og vært hos tannlegen. Null hull ! Har besøk av niesen min på 10, så hun satt å vugget på bilstolen ute på venterommet mens jeg var inne hos tannlegen. Så kjekt!
     Håper dere har hatt en fin start på uken :)


   #foreldre #mammablogg

  Ukesmeny uke 9

  Mandag
  Kylling fajitas

  Tirsdag
  Pasta med pesto, tomater og mozarella

  Onsdag
  Fiskesuppe med foccacia

  Torsdag
  Fylte squash

  Fredag
  Langpanne pizza

  Lørdag
  Fylt svinefilet med bacon, fløtegratinerte poteter og salat

  Søndag
  Kalvestek med karamilliserte grønnsaker og poteter.

   
  Rekker aldri ta noe ordentlig bilde av maten, så her er et typisk hverdagbilde fra dagens fajitas middag :) hehe

  update

  Hei !

  Ble vist bloggfravær i går. Etter å ha hatt med meg jentene på shopping, var jeg helt kjørt på kvelden. Jeg og jentene reiste på gulskogen med mamman min, siden Jørgen jobbet. Og det gikk veldig fint den første tiden, før Aurora slo seg vrang, så jeg var greit klam når jeg kom hjem. Haha, det er ikke bare, bare altså ! Det ble sen middag, og tidlig senga. Eller... Alina har vært våken mer eller mindre i heeeele natt, så jeg merker jeg begynner bli litt små trøtt nå. Håper ikke dette er en ny trend etter en god periode. Hun har vært veldig urolig idag også, mye vondt imagen idag stakkar..

  Jørgen har skrudd bil i hele dag, så nå er iallefall bilen min i orden- og han holder på enda, så kanskje hans blir bra også. Han har kun vært nedenom for middag idag. Vi hadde middagsbesøk av svigermor så jeg laget andebryst med Dronning Maud pudding til dessert. Trur jeg la på meg 5 kg bare idag. Haha. 

  Skal snart sette opp ukesmeny for den kommende uken, så regner med den kommer her også iløpet av kvelden eller morgendagen :)    

  Forbudt å sende med barna yoghurt i barnehagen

  Har dere lest denne artikkelen, om forbud mot å sende med barna yoghurt i barnehagen? Hva syntes dere ? 

  Jeg kom over denne på Facebook og jeg kjente dette gjorde meg veldig provosert! Ikke fordi det er så  utrolig viktig for meg å putte i barna mine yoghurt, men fordi det er så mye som er verre for barna enn en yoghurt. Foreldre må da få velge selv om de vil sende med ungen sin yoghurt eller ei... Man må da klare å ta noen avgjørelser uten at det trengs å lages et forbud av den grunn ! Er vi virkelig så svake at vi ikke klarer å ta noen avgjørelser på egen hånd ? Trenger vi til og med "lover" som forbyr oss å gi barna yoghurt ?
  Jeg sender gledelig med Aurora yoghurt i barnehagen innimellom, og de dagene hun ikke får det i barnehagen får hun det som regel hjemme. 
  I barnehagen til Aurora er det heldigvis ikke noe "yoghurt forbud" enda..
  Er det å lære unger at yoghurt er så usunt å gi barna et sunt forhold til mat ? Jeg mener at dette blir for dumt.
  Det er virkelig ikke rart barn og unge får et vanskelig forhold til mat i tidlig alder.


  (arkivbilde)

  Alt med måte mener nå jeg..

  Jeg er så smart.

  Jeg hadde jo planer om å putte Alina i vogna, og dra Aurora på akebrettet bort til barnehagen idag MEN det er jo ikke snø igjen ! Det hadde jo jeg glemt.. Haha, jeg følte meg fryktelig smart når jeg gikk ut for å finne frem akebrettet og det kun var grus på asfalten, og litt snø på plenene. Det hadde jo igrunn vært en fordel å se ut vinduet først.
  Det ble altså hjemme-dag på Aurora idag, kunne nesten ikke satse på at hun klarte å gå de 2 kilometerne bort til barnehagen. Hun ble veeeldig lei seg først, men når hun skjønte at vi ikke hadde noe bil som fungerte, og jeg sa vi kunne ha kesamlapper til lunsj, da var det helt greit. Pussig det der.


  (arkiv)

  Nå skal jeg snart prøve få vasket litt her, så vi bare kan kose oss resten av dagen, og helgen. Ingenting er bedre enn å starte helgen med en ren leilighet.
  Ha en fin fredag ♥

  For en uflaks !

  Forrige uke røyk bilen til Jørgen, og idag gikk jaggu min også- så nå er ingen av bilene våre er kjørbare. ER DET MULIG ?!?.
  En ulykke kommer sjeldent alene, er det ikke det man sier ? Så hjelpes løs man blir uten bil, vi kommer oss jo ingen steds ! 
  Jørgen har heldigvis fått låne bil denne uken så han kommer seg på skolen. 

  Sånn ellers så har jeg fått senebetennelse i skulderen, hurra.
  Så i morgen får vi se om jeg tørr prøve meg på å gå bort for å levere Aurora i barnehagen. Jørgen starter så tidlig at han ikke får levert henne og hun ville så gjerne i barnehagen etter å ha vært hjemme det meste av uken pga hosten. Jeg vet ikke helt hvordan det skal gå å ha Alina i vognen, og dra Aurora etter meg på akebrett de neste 2 kilometerene bort til barnehagen med denne skulderen men.. Satser på Aurora orker gå litt selv også. Hoho, snakk om uflaks eller ?. Nevnte jeg at utgiftene på bilene kom nå rett før barnedåpen, og rett før årsavgiftene skal være betalt ?

  Denne dagen var rett og slett ikke dagen min- men det var helt greit å få ut litt furstrasjon her inne. Det hele er jo igrunn litt komisk.


  (Arkiv)

  Satser på en bedre dag i morgen, og frisk bil igjen til neste uke :)

  Det første møte - film

  Det er noen øyeblikk i livet som er ekstra spesielle, og idag skal jeg dele et som var veldig spesielt for oss med dere.

  Under kan dere se filmen av Auroras første møte med lillesøster Alina.  Aurorra fikk møte Alina når vi kom hjem fra sykehuset 12 timer etter fødsel.
  Det er sprøtt at Alina er over 2 måneder allerede, samtidig som om det føles ut som om vi alltid har hatt henne her.

  Det tok desverre et par minutter før vi fikk begynt å filme, men de minuttene før gikk omtrent sånn her "Her er lillesøster Aurora ! " "Åååå, baby ! Kan jeg holde ? "  Og resten kan dere se under :

   En veldig gira storesøster, som syntes det var veldig rart at mamman kom hjem med liten mage, og baby på armen ♥

  Today

  Heisann ! 

  Aurora har vært hjemme fra barnehagen idag, siden hun har hostet så fælt og hadde litt mild feber i går. Men siden hun var i så fin form idag fikk hun være med på barseltreff. Til tross for at hun har maur i rompa så klarte hun seg forholdsvis greit- men jeg trur det er greit at jeg slipper ha henne med meg hver gang. Hehe. Det er litt roligere når man bare har med seg en, men det var veldig koselig fordet. Alina er forresten helt vanvittig rolig så fort vi er på besøk, og sover for det meste- jeg skjønner ikke hvorfor hun ikke er sånn hjemme også ?!? Kanskje jeg må sette opp telt i hagen, så vi kan gå på besøk dit når hun er urolig og skriker... Haha

      
  3 troll

  Jeg er helt mørbanka i kroppen og en smule blå, jeg klarte nemlig å gå skikkelig på trynet i går! Rett på ryggen, med bakhodet i isen. Vond fot, vond rompe, ekstra vond rygg, hodepine og svimmelhet siden. Håper det hjelper litt snart- for nå i kveld har det blitt virkelig vondt igjen.. Å ja- nå skal jeg skaffe meg brodder, samme hvor gammel jeg ser ut (og føler meg).. !

  Nå skal jeg kose meg med Greys på skjermen etterhvert og satse på Alina vil sove litt snart :)

  Ha en fin kveld ♥

  Ja, sånn kan det gå...

  Huden min skriker etter fuktighet om dagen, så da fant jeg frem denne annsiktsmasken jeg hadde i skapet:
  Men resultatet ble ikke like lekkert som på pakkingen... for å si det mildt...

   
  Trudde jeg skulle knekke sammen når jeg så resultatet ! Haha!. Hjalp ikke mye at Alina begynte å hyl grine når jeg kom ut i stua heller, hoho.  Stakkars liten !
   

  Ukesmeny uke 8

  Her er vår ukesmeny for den kommende uken:

  Mandag
  Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

  Tirsdag
  Salat med Pulled Beef, avokado, og HoneyMustard dressing.

  Onsdag
  Torsk med basilikumspesto og ovnsbakte grønnsaker

  Torsdag
  Karbonadesmørbrød med løk

  Fredag
  Tacograteng

  Lørdag
  Biff-snadder.

  Søndag 
  Andebryst med appelsinsaus, ovnsbakte grønnsaker og karamlliserte sjalottløk

   

  Fastelaven

  Heisann ♥

  Jeg fikk dratt med meg både mann og barn på gudstjeneste idag.
  Det var karnevals-gudstjeneste så det var jo gøy for Aurora, hun ville selvfølgelig være prinsesse idag også.
  Etter gudstjensten så satt jeg fra meg mannen hjemme og reiste på Pomp DeLux party med ungene- for da er det like greit at han ble igjen hjemme, hoho.
  Fikk svidd av noen lapper på klær til Aurora, så nå har hun klær for sesongen. Jeg kunne kjøpt hele kolleksjonen, det er så mye fint !! 

  Når vi kom hjem var det bare å sette igang med middagen og bakingen, for Jørgen hadde bestilt fastelavnsboller. Namnam - å ja , han er en smule bortskjemt..

   

  Og så var plutselig denne søndagen nesten omme også... Jeg skulle ønske døgnet hadde flere timer! 

  Håper dere har hatt en fin fasteslaven og spist masse boller ! :) 

   

  Valentinesday ♥

  Jeg ble vekt med pakke på sengen idag,sååå koselig! Jeg fikk en super fin ull cardigan i valentines gave, og jeg hadde jo kjøpt gave til Jørgen også.
  T-skjorte og genser hadde jeg kjøpt, så da fikk vi oss litt nye klær begge to:) Koselig å gi hverandre en liten oppmerksomhet på valentinesday.

  Resten av dagen har vi brukt på å blakke oss.. neida, eller joda... Vi har vært på harrytur i Sverige å fylt opp fryseren og kjøpt inn litt til barnedåpen.
  Aurora slapp vi av hos pappan til Jørgen, og plukket henne opp på vei hjem igjen. Så hun ha koset seg der mens vi har handlet, det var veldig kjekt for alle trur jeg. Det blir veldig mange timer for ei lita frøken, og det holdt å ha med et av barna på tur..Alina var heldigvis veldig rolig og grei å ha med seg idag, så det gikk bare supert.
  Modeoen min var fylt til randen på vei hjem, så nå er det fult i både kjøleskap og fryser her hjemme. Deilig :)

  HELE kvelden har gått til å få alle varene på plass, og porsjonpakke kjøtt - så nå blir det et par episoder av New Girl før det er natta, og tidlig på farta igjen i morgen.


  Siden det er Valentines, får dere tåle litt gamle klisse bilder som jeg fant, hoho ♥  Håper dere har hatt en fin Valentinesday  ♥

  Karneval prinsessa ! <3


  Idag var det karneval i barnehagen, og Aurora ville være prinsesse - og ikke heffaklomp som jeg haddde funnet frem kostyme til...
  Så da var det bare å lete i skapene i dag morges. Å prinsesse ble hun.
  Hun var så stolt og fornøyd, og selvfølgelig super duper vakker- det er hun jo alltid ♥


  Her er noen skryte bilder tatt i halvmørke på morgningen idag :   

  Nabby babycall

                                                                                                                                                                                  /   Sponset produkt

  Jeg har savnet en liten og nett babycall som er enkel å ha med seg, og som lett kan brukes når man har barnet sovende i vogna.
  Babycallen vi har fra før av har jo kamera, så den må stå tilkoblet i stikkontakten hele tiden, er umulig å ha utendørs og er plundrete å ta meg seg.

  Men nå er problemet løst! Jeg var så heldig å få lov å teste ut en Nabby babycall, og jeg er så fornøyd !
  Nabby bruker du enkelt sammen med iPad, iPhone eller andorid telefon, men naboen kan ikke høre babyen din av den grunn. Babycallen kan kun kobles til en enhet om gangen, og når den er koblet til en enhet vil den være usynlig for andre. Den lades hurtig opp på kun 1 time, og da har den hele 70 timers batterikapasitet.
  Den har også en rekkevidde på opptil 340 meter!   Itillegg til den nette størrelsen er jeg super fan av at den viser gradene der den er, man kan også sette på alarm som varsler deg om det blir for varmt eller for kaldt på barnerommet eller ute i vogna. 


  Babycallen er så enkel i bruk, og du har lært deg hvordan den skal brukes på et knapt minutt.

  Jeg bruker den daglig når Alina sover ute i vogna, og den har blitt fast inventar i stellebagen når vi skal på besøk.
  Jeg kan trygt anbefale Nabby videre! Babycallen får du blant annet kjøpt på Nabby.no og på Barnas hus.
  #foreldre #mammablogg

  Enkel og god pizzasaus

  Du trenger:
  2-3 
  hvitløkfedd
  Fersk basilikum
  1 boks hermetiske tomater
  Olje
  Salt og pepper


  Skrell hvitløksfeddene og skjær de i tynne skiver. Hakk stilkene av en god håndfull med fersk basilikum, og spar bladene til senere.
  Varm opp litt olje i en kjele og surr stilkene og hvitløk, før du tilsetter de hermetiske tomatene og lar det koke noen minutter. Kjør over sausen med en stavmikser, så den blir klumpfri, tilsett basilikum bladene(eller bruk de oppå pizzzaen) og smak til med salt og pepper. 


  FERDIG ! 
  Oppskriften rekker til rundt 4 italienske pizza'er. Får du ikke brukt opp alt kan du fint fryse det ned og bruke det senere.


   
  Alina er 2 måneder !

  Idag er det hele 2 måneder siden Alina ble født !

  Tiden går nesten fortere nå med to barn, enn den gjorde når vi " bare" hadde Aurora. Det hadde jeg aldri trudd at gikk ann!
  Alina veide 2850g når hun kom, og for litt over en uke siden veide hun over 4500g- så hun nærmer seg vel 5kg nå.. Nå begynner hun virkelig å bli stor !
  Har vokst ut av størrelse 50, og idag måtte vi bytte til 2'er bleier også. Det er jo litt trist at de vokser så fort, men samtidig veldig gøy å se hvor store de blir og hvor mye disse små utvikler seg.

  Hun er et stort smil når magen ikke er vond, og et skikkelig sjarmtroll <3 En smule mammadalt, og hater å ligge for seg selv- men guri land å god hun er. Jeg elsker babytiden♥

   

  50 spørsmål

  Kaster meg på utfordringen jeg også, så her kommer 50 spørsmål - med svar.


  1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 24.

  2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Jørgen, svigermor, Alina og Aurora. 

  3. Hvor høy er du? Jeg 160 høy, eller lav blir vel mer rett å si.

  4. Hvilken film så du sist? Jeg husker faktisk ikke...

  5. Hvem ringte du sist? Søsteren min, Ida

  6. Hvem ringte deg sist? Søsteren min, Ida

  7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? "Jakka er ferdig, men uten knapper :)" fra mamma

  8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det spørs hvem det er jeg skal snakke med og hva det gjelder...   9. Hva er ditt favorittsted? Trives godt hjemme jeg, så kjedelig er jeg.. Haha.

  10. Hvilket sted foretrekker du minst? Sykehus ! Det er såå kjedelig.

  11. Når så du moren din sist? Igår

  12. Hvilken øyefarge har du? Jeg har blå øyne, med litt grønt i.

  13. Hvilken julesang er din favoritt? "All I Want for Christmas Is You" gir alltid julestemning.

  14. Er foreldrene dine gift eller skilt? Gift !

  15. Når våknet du i dag? Jeg ble vekt i seks tiden.

  16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om 10 år har vi forhåpentligvis et stort hus, gift med Jørgen og kanskje flere barn ?
   
  17. Hva skremte deg om natten som barn? ELG! Her måtte man ikke sjekke etter monstere under sengen, men sjekke at det ikke var elg utenfor vinduet...


  18. Hvilket youtube-klipp var det siste som fikk deg til å le? Martin Schanche klikker på AP- klabb. Får noen latterkuler av disse kommentarene hans altså. Haha.

  19. Hva er din beste egenskap? Jeg er flink til å få ting gjort.

  20. Hva er din verste egenskap? At jeg er sta og utålmodig.

   
  21. Sover du med eller uten klær om natten? Som regel uten.

  22. Hvor mange puter har du i sengen? 3- men snart kommer det hotellputer i sengen også.

  24. Hva er det rareste du har spist? Hm, kanin trur jeg..

  24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har bærbar.  25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? 
  Barføtt !

  26. Hva hører du på akkurat nå? Tv'en som suser i bakrunden

  27. Hvilken iskrem er din favoritt?  Den med banan og skogsbær trur jeg.. All ordentlig is er jo super godt.

  28. Hvilken dessert er din favoritt? Alt med sjokolade, også panna cotta da. 

  29. Den største premien du har vunnet? Jeg har vel aldri vunnet noe mer enn 240 kr på lotto'en.

  30. Liker du kaffe? Ja, jeg hadde ikke klart meg uten.

  31. Hva drikker du helst til frokost? Kaffe, eller melk.  32. Hvem var din favorittlærer på videregående?
  Har vel igrunn kun hatt en lærer på vgs, siden jeg bare har fullført 1 fag.

  33. Kan du spille poker? Nei

  34.  Hva har du spist i dag? Ehm, spiste ikke noe før middag, da var det fiskeboller i hvitsaus, også spiste jeg nettopp en bolle. haha.

  35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Ehm, dette er nesten litt flaut- men jeg har ikke peiling !

  36. Hvilken radiostasjonen var den siste du hørte på? Jeg hørte på NRJ i bilen istad.

   
  37. Vil du ha barn? Ja, nå har jeg jo 2, men vil ha flere med tiden.
  38. Kan du noen andre språk enn norsk? 
  Teller dårlig engelsk ?

  39. Sover du på en spesiell side? Ja, innerst mot veggen.

  40. Foretrekker du havet eller basseng? Må nok si basseng, om det er rent selvfølgelig. Er livredd for maneter så syntes havet er litt skummelt.
   
  41. Hva bruker du helst penger på? Ting som varer !

  42. Eier du dyrebare smykker? Nei..

  43. Hva er ditt favorittprogram på tv? GREYS ANATOMY! Men jeg digger New girl og A modern family også, men det ser jeg på nett da.  44. Hva skal du gjøre i helgen?
   Vi skal til Sverige på lørdagen, og på søndag skal vi i kirken og på Pomp DeLux party ! Joho!

  45. Kan du stå på slalom? Ja, jeg kunne iallfall. Har ikke stått siden før jeg fikk barn, men det er jo kanon gøy!

  46. Hvordan imponerer man deg?
   Jeg blir imponert over mennesker som klarer å være konstant blide og positive. Og de som alltid har ryddige vaskerom... Haha.

  47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? En sånn standard iphone tone

  48. Si en ting leserne dine antagelig ikke vet om deg. Jeg har temperament, ganske mye å...

  49. Hva har du nærmest deg nå, som er rødt? Har ikke noe rødt i rommet i det hele tatt, det eneste jeg ser rundt meg som er rødt er Tv norge logoen på tv.

  50. Er du sosial? Ja, det vil jeg si! Er ikke super fan av å være alene, kun i korte perioder.

  Bank,bank

  Endelig har nettene begynt å bli bedre, dagene starter riktignok grytidlig, men så lenge jeg får noen timer med sammenhengende søvn er jeg fornøyd. *bank i bordet*
  Kaffekopper, og innlegg om søvn er ikke akkurat sjelden vare her inne på bloggen lenger, hoho. 

  Jeg har alltid taklet lite søvn dårlig, men det har gått overraskende bra den siste tiden og jeg til tider følt meg litt som supermann, eller superwoman om du vil.
  Jeg merker det blir litt tyngere nå som kroppen virkelig ikke er god. Det er så merkelig at disse gravid hormonene gjorde meg så mye bedre i muskler og ledd enn jeg vanligvis er. Men nå hadde jeg jo endel andre plager under graviditeten, så om det er så veldig mye bedre å gravid vet jeg ikke. Men etter fødsel har jeg bare blitt verre og verre i muskler og ledd igjen. Jeg husker jeg ble super ille når jeg sluttet å amme Aurora, så jeg håper ikke det samme skjer når jeg skal slutte å amme denne gangen-  for det er virkelig ille nok, og hemmende nok nå. Jeg har jo heldigvis noen måneder med amming igjen før jeg trenger bekymre meg for det.

  Har dere forresten husket å stemme på "Årets mammablogg" ? Jeg blir superglad om du har lyst til å stemme på meg. Det koster 3 kr å stemme men tilgjengled blir du med i trekningen om fine premier. Du kan stemme så mange ganger du vil, frem til konkurransen avsluttes på søndag.

  Ukesmeny uke 7

  Idag utgikk middagen, eller det ble middag hos svigerbesteforeldrene mine isteden. Ehm, hvordan sier man egentlig det, det kan jo ikke hete svigerbesteforeldre ? Altså bestemoren og bestefaren til Jørgen.. hmm. Uansett her er iallefall middagsmenyen for resten av uken:

  Tirsdag
  Spagetti og kjøttdeig

  Onsdag
  Hjemmelagde fiskeboller i hvit saus med poteter og raspede gulrøtter

  Torsdag
  Svinestrimler i sursøt saus med ris.

  Fredag
  Lasagne med salat

  Lørdag
  Chicken curry

  Søndag 
  Pizza

   

  Sundaymorning

  Hei, og god morgen :)

  Vi har allerede vært oppe i flere timer, halv sju ville jentene opp - så da var det bare å komme seg opp :)
  Halv ti vekket vi Jørgen og niesen min som har sovet over, for frokost. Nå er frokosten inntatt, og det blir noen rolige timer, før vi skal til svigerfar på middag senere idag. 

   Ha en fin søndag ♥

  Sprek gjeng

  Siden Jørgen jobbet idag, fikk jeg lurt med meg mamman min ut på trilletur i blåseværet.
  Jeg har faktisk vært ute å trillet hver dag bortsett fra onsdag denne uka- fornøyd med egen innsats altså :) . Jeg gått med Alina, mens Aurora har vært i barnehagen. Men igår var Jørgen med så vi gikk for å hente Aurora- da hadde vi med akebrettet så hun kunne bli dratt hjem. Jeg angrer faktisk litt på at vi ikke har kjøpt søskenvogn, slik at jeg kunne tatt med meg Aurora hjem fra barnehagen når vi var ute å trilla. Det er alt for langt for henne å gå hele veien fra barnehagen å hjem.

  Det var heldigvis ikke så ille blåst når vi var ute å gikk, så det var helt greit vær å trille i. Hunden til mamman og pappan min var med, så han dro akebrettet endel- super flink atltså. Aurora hadde det jo helt topp bak der og storkoste seg:) 

  Ha en fin lørdagskveld ♥
   

  Lykke, lykke, lykke !

  Dette....
   er lik dette...  Tenk at man kan bli så happy for å få litt tid til å strikke a dere ! Jeg har fått strikket ferdig den ene tøffelen jeg har holdt på med siden Alina kom til verden for 8 uker siden. Man kan vel trygt si det ikke har vært så mange ledige øyeblikk til å strikke de siste ukene. Haha. Jeg har ihvertfall koset meg i kveld -i fred og ro. Helt sjokkert over at Alina har sovet hele kvelden, hun sovnet vel rett etter Aurora var i seng i 19 tiden, og har kun våknet for mat siden. Det siste døgnet har jo gått som en drøm ! Det var så godt med litt alene tid :) Nå er jeg spent på hvordan natten blir, men jeg trur faktisk disse timene var verdt det, uansett hvordan utfallet blir. 

  God natt ♥
   

  Oh, holy night

  Gjett hva som skjedde i natt?!

  Det beste som kunne skjedd på natten, det skjedde... Jeg fikk søvn ! Herremin så deilig! Alina sovnet før klokken var blitt tolv i går kveld, og sov i mange timer før hun skulle ha mat, og etter det, jo da sov hun mer. Det er første gang hun har sovnet så tidlig, hun pleier jo aldri å sovne før tidligst klokken to på natten. Jeg håper dette er en ny trend:) For en hverdagslykke.

   Nå har vi nettopp levert Aurora i barnehagen, og skal snart en liten tur på besøk, før vi skal ut å trille en tur. Satser på det blir litt varmere før den tid, for nå var det litt i kaldeste laget for trilletur... - 9 grader, brrr..  Ha en fin dag, vi skrives senere ♥
   

  04.02.2015

  God kveld ♥

  Alina klar for avreise idag.

  Jeg og Alina reiste til byen tidlig idag, og fikk gjort unna noen gjøremål. Det er så deilig når man klarer å være ute av døra før 08.30 på morgningen, da får man jo litt ut av dagen.  Så kjøpte vi med litt lunsj hjem etter byturen, og gikk på besøk til mammaen min når vi kom hjem.

  Etter vi hadde hentet Aurora i barnehagen fikk jeg ryddet klesskapet hennes. 2 store poser til fretex, og 2 poser på loftet - klesskapet hennes er fortsatt ganske stappa men..
  Nå skal jeg manne meg opp til å få ryddet mitt klesskap en av de nærmeste dagene også- det trengs. Bare ikveld har jeg forresten hatt 3 klesskift på meg selv, 2 på Alina og 1 skift på dyna hennes, hurra for gulping ! Jeg må virkelig lære meg å ha en gulpe-klut tilgjengelig, da kan jeg kanskje spare meg selv for litt vasking og skifting.

  Jørgen reiste rett fra skolen og til jobb idag, så han er ikke hjemme før 22 i kveld. Aurora er i seng, og nå håper jeg Alina vil sove litt etterhvert også. Nå ligger hun på fanget og veksler mellom skrik og soving, stakkar liten:/


  Ha en fin kveld ♥

  NEI, jeg savner ikke å gå gravid !

  Jeg har tenkt det lenge, men ikke turt å si det, sånn tilfelle savnet kom nå etter barn nummer 2. Men det skjedde ikke, så nå kan jeg si det - etter 2 svangerskap.... 
  NEI, jeg savner ikke å gå gravid.

  Når man går gravid får man hele tiden høre at man må nyte tiden som gravid, for man kommer til å savne det så etterpå. Savne magen, savne sparkene..
  Men nei, jeg savner det ikke... Det lille snevet jeg har av savn forsvinner fort når jeg tenker på alt som ikke er så greit under svangerskapene.

  Jeg elsker babytiden- selv om jeg nå har kolikk barn nummer 2, og jeg elsker å være mamma, men å gå gravid, det kunne jeg godt vært foruten.
  Er det litt små slemt å si det eller å føle det i det hele tatt ? Jeg er jo utrolig glad jeg kan bære frem barna mine og er super glad jeg kan gå gravid,
  men jeg klarer ikke se kosen med å gå gravid.
  Jeg syntes det var super stas når magen kom, når jeg kjente de første sparkene, og den første hikkingen, men alt imellom, det var igrunn ikke så stas.
  Jeg syntes det er gøy å se tilbake på magebildene, men jeg vil ikke ha magen tilbake...  Er jeg helt alene om å føle det sånn? Kanskje jeg kommer til å savne det mer den dagen jeg vet at jeg har gått gjennom mitt siste svangerskap?

  Ukesmeny uke 6

  Mandag
  Hamburger, med potetbåter

  Tirsdag
  Kremet pasta med svinestrimler

  Onsdag
  Torskenuggets med ris

  Torsdag
  Kyllingsalat

  Fredag
  Taco

  Lørdag
  Biff med baktpotet

  Søndag 
  -


  Dagens middag


   

  Bordkort- dåp

  Idag fant jeg ut at det virkelig var på tide å komme igang med litt mer forberedelser til barndåpen. Så når jeg kom hjem etter trilletur og babysang, og hadde hentet Aurora i barnehagen så bestemte jeg meg for å starte med bordkortene og forhåpentligvis få laget noen invitasjoner også. Aurora fikk se på barnetv, og Alina sov, så plasserte jeg meg på kjøkkenet klar for å ta fatt på oppgaven i ro og fred, med fult fokus..  Etter 2 minutter så var det ikke fredelig lenger. Alina våknet, og Aurora ville bare kose på fanget... Men man blir jo ganske god på multitasking når man er tobarnsmor, så med Aurora på fanget(og Alina i små perioder) fikk jeg skrevet ned alle navn, skrevet ut, og klipt ut- så da kom jeg jo i det minste igang med forberedelsene - selv om klippingen kanskje ble litt skeiv til tider. Å få laget invitasjonene prøver vi på igjen i morgen. Hehe

  Jeg er så usikker på hvordan jeg vil ha bordkortene. Jeg vil ha det ganske enkelt, men dette blir kanskje for enkelt ? Kanskje jeg skal lime på noe pynt? Noen forslag ? :)

  Jeg har nettopp kommet hjem fra butikken etter ukeshandling, så ukesmeny kommer etterpå ! :)

  Trøtting

  Idag er jeg trøtt !

  Jørgen var på kino i går kveld/natt og jeg hadde besøk av en venninne så det ble ganske sent. Når jeg skulle legge meg i sånn 3 tiden i natt, våknet selvfølgelig Alina. Og når jeg endelig fikk sove etter timer med magevondt og skrik på Alina var klokken 06., Og da våknet jeg hver gang jeg prøvde å snu meg eller hadde ligget litt for lenge i samme stilling- hurra for vond kropp !

  Jørgen stod heldigvis opp med Aurora i dag, så Alina og jeg fikk sovet litt - så dagen ble ikke så verst alikevel.

  Vi har koset oss med besøk i kveld, og take away. Nå blir det noen episoder med "New girl " i senga før det er natta - håper jeg! kommer sterke tilbake her i morgen !:) god natt!

  (Mobilblogging)

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits