• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Et frieri ?

  Heisann ♥

  Siste dag i februar, og skuddårsdag. Når jeg fant ut at det var skuddårsdag, kom jeg jo på at det er i dag jeg har muligheten til å fri til Jørgen.. Og om jeg vil gifte meg iløpet av de 4 neste årene, burde jeg vel kanskje grepet muligheten... Men siden jeg ikke kom på det før idag, så ble det vel litt kort planleggningstid .. Usj, jaja vi får prøve igjen om 4 år. Om han ikke har fått ut fingeren til da, da ! haha :)  Nå er vinterferien over her, og det er i gang med aktiviteter igjen. Idag har vi vært på babysang, og i kveld skal Aurora på "gøy i gymmen". Denne uken er det noe på planen hver dag, så denne uken går vel ikke noe saktere enn noen av de andre :)

  Ha en fin dag ♥

   

  Søndagstur

  Idag har vi kost oss på tur. Vi pakket med oss termos med pølser, kaffe og kakao. Og selvfølgelig kvikk lunsj og appelsiner da! Sola skinte, og ungene var stortsett i godt humør. Kjempe deilig, og veldig populært å spise lunsj ute. Vi gikk på spiralen, ikke akkurat det letteste med vogn.Jeg trur kanskje vi valgte litt feil løype med barnevogn, for det gikk mye oppover ! Neste helg tar vi de minste i bæreseler isteden, det trur jeg går mye bedre- da kan vi jo gå nesten hvor som helst. Vi krysser fingrene for at været holder seg som dette fremover- det er jo bare helt nydelig ! 😃

  Bilder fra dagenstur ♥

  Nå ikveld har jeg vært på POMPdeLUX party. Så masse fint :) Det ble litt nytt på jentene denne gangen også. Når neste kolleksjon kommer til høsten, er jo Sander stor nok til å passe klærne derfra også... Dette blir dyrt etterhvert vet jeg, hoho.

  Nå blir det litt tv titting før det er natta. Sander er som vanlig lys våken enda, så kveldsro får bli en annen gang.. *gjesp*


   

  En tålmodighetsprøve.

  Hei ♥

  Så var fredagen her igjen, og nok en uke går mot slutten.

  Alina har virkelig vært en utfordring de siste dagene. Hun har sutret så og si konstant! Det er nok noen tenner på vei igjennom igjen, for så sutrete pleier hun ikke være. Når kvelden kommer, og jeg lukker øynene, hører jeg fremdeles sutringen i hodet... Da er det ganske ille altså, ! Haha. Sander er i en litt sutrete periode han også, spessielt på kveldstid. For ikke å glemme Aurora, som har kommet i en ny trass peridode. At en treåring klarer å diskutere og kverulere såååå mye.... Så jeg har vært helt utslitt når kvelden har kommet, og sovnet så fort Sander har sovnet. Han holder det jo somregel gående til midnatt, så tidlig i seng har det jo ikke blitt uansett. Tålmodigheten får virkelig satt seg på prøve om dagen kan man si.

  Men nok om sutring for idag, det har jo vært SOL hele uka! Så har vært ute å gått og lekt stortsett hver dag denne uken. Kjempe deilig for liten og stor. Alina har sovnet litt i vogna når vi har vært ute å gått også! Hun har jo ikke vært så veldig glad i å sitte i vogn tidligere, så det er jo et kjempe fremskritt. Det er jo så mye bakker rundt her vi bor, og med søskenvogn da, så får jeg virkelig trimmet meg litt jeg også :)

  Men , vi skrives mer senere. Jeg må prøve å bli ferdig med denne klesvaska mens trolla enda sover lur. De sover samtidig for engangskyld- luksus :)

  En rolig uke

  Jeg kjenner det er godt at det er vinterferie denne uken, og at ingen av de vanlige aktivitetene er på planen. Etter forrige ukes hektiske timeplan var det virkelig perfekt timing. Idag har Aurora vært i barnehagen igjen, og Jørgen på skolen. Jeg og minstetrolla har kost oss hjemme med lek, og vært på lunsj hos mamma.

  Det så lovende ut for en rolig kveld idag også... Jentene var i seng halv sju, og det var ganske så rolig den første halvtimen. Litt latter og tull, men rolig.. Etter en halvtime var det ikke fult så rolig lenger, og når klokken var 21 var det fortsatt kaos. Nå har de heldigvis sovnet, og det ser ut som om det blir rolig resten av kvelden . Sander har ikke lagt seg for natten enda, men det er ikke så uvanlig. Jeg håper han kommer i litt rutiner etterhvert han også, for nå sovner han sjeldent før vi legger oss. Noen timer med ro på kvelden hadde vært godt... men den babytiden er jo så kort, så jeg prøver å bare nyte den kveldskosen så lenge den varer :)

  Men nå er det straks natta på meg. God natt<3

  Dåpen til Sander

  Da var dåpen til Sander vel overstått.

  Dagene før dåpen gikk til forbredelser, dekking, matlaging og baking, itilegg til ungene da. Dåpen ble veldig velykket. Barna var eksemplariske hele dagen, og jeg trur aldri Sander har sovet så mye før! Jeg trur og håper at alle gjestene hadde en fin dag også. Det ble godt mottatt med biffgryte til mat, og såååå mye enklere enn å lage koldtbord. Man blir virkelig sliten etter en sånn dag da.. Det er jo så mye forbredelser før, og det har gått i ett i hele helgen, så idag var det virkelig godt å kunne sitte noen minutter på rompa iløpet av dagen.

  Aurora ble itilegg til alt annent syk på fredag, og måtte hentes i barnehagen. Men det var heldigvis "bare" feber, og hun ble bedre iløpet av lørdagen. Vi holdt henne hjemme fra barnehagen idag også, så hun fikk hentet seg inn litt ordentlg før barnehagen igjen i morgen. Hun er jo så fortvila hver gang hun er syk, og ikke kan reise i barnehagen.. "Men mamma, jeg er ikke syk! Jeg VIL i barnehagen !" Men med god lunsj, og en gåtur i sola, så trur jeg ikke hun hadde det så ille hjemme idag heller.

  Her er noen bilder fra dåpsdagen til Sander ♥


   

  Cake in a cup

  Igår delte jeg bilde av en " Cake in a cup" på Instagram, og jeg har fått så mange forespørsler om oppskrift, så da tenkte jeg dele den med dere her.

  Super enkelt, og ikke minst godt :)

  Du trenger

  * 1 ss smør

  * 2 ss sukker

  * 2 ss mel

  * 1 ss kakao

  * 0,5 tsk vaniljesukker

  * 0,5 tsk bakepulver

  * 2 ss melk

  * En liten klype salt

  * Litt hakket sjokolade (kan sløyfes)

  Slik gjør du det:

  Smelt smøret i en kopp som rommer 2 dl eller mer.

  Tilsett resten av ingrediensene og rør godt med en gaffel.

  Kjør på full styrke i microovnen i ca. 1 minutt (dette kan variere utifra effekten på microovnen din)

  Topp gjerne med litt friske bær eller melisdryss!

  Flying superkids, og dåpsforbredelser.

                                                                                                                                            // Bilettene er sponset

  Igår var vi på Flying Superkids show med Aurora, og det var helt supert altså !  Sander var også med, for jeg er jo trossalt et levende matfat... Så det å reise fra Sander er uaktulet enda. Han er en skikkelig urolig kråke på kveldstid, men med bæresele gikk det ganske så fint.  Aurora storkoste seg med showet, og var super happy når hun fikk komme backstage i pausen. Vi var veldig positivt overaskede over showet ! Så mange flinke barn, og veldig underholdene å se på. Noen av barna var jo sååå små, men gjorde de utroligste kunster.Man kjedet seg ikke et minutt på det 2 timer lange showet, så det blir nok en tur når de kommer tilbake til neste år også. 

  Det ble desverre ikke noe ordentlige bilder fra showet. Kamera lå igjen hjemme, så det var kun mobilen med..


  Idag har jeg hatt med meg de minste på shopping mens Aurora var i barnehagen.. Vi skal jo ha dåp til søndagen, og jeg begynner bli passelig stressa. Jeg har en god del igjen å fikse, men når man må ha med seg to små tar ting virkelig tid. Imorgen skal jeg hente nøkler til lokalene, og fredag må alt handles inn, og itilegg er det dåpssamtale med presten. Jeg lurer på hvordan jeg skal komme i mål... 

  Kroppen er et kapitel for seg selv om dagen, jeg går på reserven...Jeg håper bare den varer til helgen er omme. Jeg trur ikke det er et ledd, eller en muskel i denne kroppen som ikke verker. Jeg har forestten lest litt om "atlaskorrigering ", og tenkte jeg skulle gi det en sjangse. Er det noen av der som har erfaring med det ? Det koster jo endel, men om det er noe som kan hjelpe er det jo en liten sum å betale...

  Vinteridyll

  I helgen var det jo helt fantastisk vær, så vi fikk vært ute både lørdagen og søndagen. På lørdag jobbet jo Jørgen, så jeg hadde barna alene. Da gjorde vi det enkelt med en tur rett utenfor døra. Sander sov i vogna, mens jentene og jeg lekte i snøen. I går, på søndagen da fikk vi gått en tur. Alina var litt små muggen fordi hun verken ville sitte vogna eller gå, men sånn sett bort ifra det var det en veldig koselig tur. Aurora fikk mate svanene, og Sander sov hele turen.  Bilder fra gårsdagens tur ♥

  Jeg syntes det er så koselig med vinter når været er som det var i helgen. Noen få minus grader, vindstille og litt snø på bakken... Perfekt :)

  Morsdag !

  Gratulerer med morsdagen til alle mødre ♥
  Det er ingen tvil om av vi mødre gjør en ganske så suveren jobb!  Jeg fikk en fin bukett med roser for morsdagen/valentinesday av Jørgen i går kveld, og har hatt snille barn hele dagen, så jeg er storfornøyd ♥


  Idag har vært en fin søndag. Først en liten tur hos foreldrene mine, så en gå tur ute i sola i Svelvik, deretter på middag hos svigermor. Mamma, og svigermor fikk selvfølgelig blomster de også ♥ Ungene har kost seg, og det har vært godt med litt familie tid. Jeg tenkte jeg skulle dele litt bilder fra gåturen vår med dere senere.

  Neste søndag på denne tiden, er dåpen til Sander overstått.. Nå begynner jeg å bli litt små stressa altså, jeg har igrunn ikke gjort noe som helst til nå.. Det eneste som er helt klart er bordkortene. Men, alt ordner seg vel, og vi kommer vel i mål denne gangen også.  Hjemmedager

  Hei ❤

  Aurora har hatt fri fra barnehagen både igår og idag, så da har jeg hatt alle tre hjemme.

  Igår var jeg rett og slett i så dårlig form at jeg ikke orket tanken på å dra de to minste ut i bilen for å reise hente Aurora i barnehagen. Påkledning, bæring, og styr var det som var nederst på listen over ting jeg behersket igår... Så da var det lettere å ha henne hjemme så vi slapp å styre ut noe sted. Vi koste oss hjemme med god lunsj, tegning, kosing og legobygging, så dagen ble ganske så fin for det. Idag har vi vært på besøk og ungene har lekt og kost seg i hele dag :) fin fredag altså.

  Imorgen skal Jørgen jobbe, så da får jeg prøve finne på noe gøy med barna da også :) Nå skal jeg stupe i seng og krysse fingrene for at det ikke blir alt for mye våkentid på disse barna i natt. Vi skrives mer i morgen !

  Go'klompen-lue

  Av litt restegarn ble denne vårlua til Sander til.
  Etter kjolen til Aurora ble dette her et et lite mellom prosjekt. Når man ikke har så mye strikketid, er det kjekt med litt små prosjekter som går fort innimellom de litt større prosjektene. Lua var litt stor enda, men forhåpentligvis passer den fint når det blir enda litt mildere i lufa

  Strikket i Drops Baby merino, og oppskriften er fra Klompelompe boka.

  Klistremerkeskjema for en bedre natt.

  Med tre tette barn, blir søvn mangelvare. Ingen av barna våre har noe godt sovehjerte, og man kan bli ganske utmattet til tider.
  Vi har jo kun 2 soverom, og Alina har ikke vært lett å legge. Aurora har tullet på natten, vekt lillesøster og alt har vært litt kaos.
  Det hele endte med en lang periode der Alina sov alene på jenterommet, mens Aurora og Sander sov på rommet vårt.
  Og med 2 barn i senga, blir det ikke akkurat noe kvalitetsøvn. Så for en stund siden fant vi ut at vi måtte gjøre noe, for slik kunne vi ikke ha det mer.

  Derfor ble det klistemerkeskjema på Aurora. Sov hun uten å tulle hele natten, i sin egen seng, da ble det klistremerke. Og når hun hadde fått klistremerke i alle rutene, da ble det gave.

  De første nettene var vi vel mer våkene enn vi sov, men etterhvert løsnet det hele. Det har vært noen dager det ikke har blitt klistremerke etter det også, men de siste ukene nå, har det vært nede i bare 2 netter/kvelder i uka med tull. Det er jo et kjempe fremskritt ! Alina våkner jo fremdeles på natten, men nå har Aurora blitt så vandt til det at hun somregel sover gjennom det hele.

  I helgen fikk hun endelig klistremerke i alle rutene. Da ble det Kasten og Petra bok i gave, og en fornøyd liten frøken. Nå er nytt skjema laget, denne gangen er det enda flere ruter som må fylles opp med klistremerker, men Aurora er super motivert.


  Det ferdig utfylte klistremerke skjema. Skikkelig hjemmelaget, men det funket ! :)

  Nå har vi kun en liten en i sengen, og det hjelper så mye ! Det blir jo ikke så mange timene med søvn i utgangspunktet, og sammenhengende søvn kan man forsatt se langt etter, men at det kun er 2 barn som våkner om natten, isteden for 3, er jo et fremskritt :)

  Bollesøndag

  Hei!

  Har dere en fin helg ?

  Vi hadde middagsbesøk både på fredag og igår, og i dag har vært på middag. Vi har gjort litt annent enn å spise denne helgen og, altså. Vi har lekt, og kosa, men ikke så mye annnet. Vi hadde egentlig store planer om å få vært litt ute denne helgen, men så var det det været igjen da... Det spiller jo aldri på lag !

  Niesen min har vært på besøk siden i går, og hun skal være her til i morgen. Koselig med disse tantebarna også :)

  Jeg begynte med bakingen 08.30 idag, så det ble rundstykker til frokost og en god posjon med boller. Det er jo tross alt fastelaven, og jeg bor jo sammen med noen bollemonstere! Den ene er verre enn den andre...

  Nå roper sengen. I morgen er det babysang som står på planen.

  Flying superkids show !!

                                                                                              //sponset


  Fra 11. februar til og med 16 februar holder Flying super kids show i Norge.
  Flying superkids er den dansk showgrupe har besøkt over 35 land ! De underholder med akrobatikk, gymnastikk, sang og dans.
  Et familieshow i verdensklasse! 

  De skal holde show i Oslo, Langhus, Skien, Arendal, Drammen og Tønsberg.
  For å kjøpe billetter, og finne tidspunkt for din nærmeste forestilling kan du klikke deg inn her

  Her er en liten smakebit på hva du kan vente deg:

  Vi skal på showet i Drammen, sammen med Aurora og gleder oss masse til en kveld med topp underholdning :) Kanskje vi ses ?


  Siden sist

  Instagram de siste ukene:

  @miacjohn

  Pjuhhh

  Pjuh, nå er denne dagen snart omme også...

  Jørgen hadde lang dag på skolen igjen idag, så da måtte alle være med på musikksprell i ettermiddag. Jeg prøvde å hinte til at vi kanskje skulle ta fri idag, men det var helt uaktuelt for Aurora. Så da ble det musikksprell da, med tre små. Alt går jo, men Sander ble etterhvert litt urolig, Alina litt klåfingea og Aurora er litt små trassen om dagen, og når man legger litt av alt sammen, så kan det bli ganske mye... Men vi kom oss hele gjennom det og jeg trur jentene koste seg, selv om mamman ble passelig svett. Sånn til vanlig trives jeg nok best med å ha med meg en av gangen på slike ting, så det blir litt mer kvalitetstid :)

  Men nå, nå er 2 av 3 i seng og jeg er klar for sofaen. Det er helt utrolig hvor god den sofaen er etter en lang dag :) Jeg må få ordnet litt på kostyme til Aurora også i kveld... Det er nemlig karneval i barnehagen i morgen, og kostyme viste seg å være alt for stort... Såå kjedelig.

  Vinner av giveaway

                                                                                                                                //sponset premie

  God morgen, eller dag er det vel kanskje nå.... Jeg er godt nede i dagens andre kaffekopp. Aurora er i barnehagen, Sander sover, og Alina sitter med legoen sin inne på rommet. Sånne fredfulle øyeblikk er bare helt fantastisk. Det er ikke ofte det er så rolig her hjemme på dagtid skal jeg si dere. Men med et fredfullt øyeblikk, så rakk jeg endelig å trekke vinneren av giveawayen !

  Som vanlig, var det min fastevenn random.org som trakk ut vinneren.

  Vinneren av Kreakidpakken ble Charlene Marie! Mail adressen din er sendt over til Kreakid, så du mottar nok mail fra de om kort tid.
  Og for dere som ikke vant, så er det mulig å bestile kreakid, på kreakid sine hjemmesider Kreakid.no 

  Avlyst.

  Vi hadde egentlig full timeplan idag, men igår kveld fikk Alina feber. Så da var det bare å avlyse alt og bli hjemme
  Formen hennes er heldigvis god til tross for høy feber, litt slappere enn vanlig bare. Det er to nye tenner som er på vei i gjennom, så jeg mistenker at de har skylden. Når hun har fått tenner tidligere, har hun fått feber da også.. Og jeg har ikke funnet noe annen grunn til feberen enn disse tennene.


  Jeg har helt latte dilla om dagen. Det er så farlig godt...

  Det har blitt en hel del kos idag. Alina har vært mammdalt, og Sander har ikke vært stort bedre. Man blir dreven på å ha to på fanget, eller armen samtidig altså. Men de har jo vært i ganske så godt humør begge to, så da skal man ikke klage. En kose dag er jo aldri feil :)


  Vakre lille sjuklingen ♥

  Svigermor har heldigvis vært her å hjulpet meg litt i ettermiddag. Jørgen var ikke hjemme før 19.30 idag, og med en febersyk Alina var det jo ikke bare, bare å få hente Aurora  i barnehagen heller, men med litt hjelp så løste alt seg :) Veldig glad vi har familien nære på sånne dager !

  Trekker foresten vinneren av Kreakid giveawayen i morgen, så fort dere å delta før det er for sent ! :)   Ny uke, og sommerferie bestilt !

  Ny uke, nye muligheter !

  Timeplanen er ganske full denne uken også. Kun en dag som foreløbig er uten planer. 
  Idag har jeg vært på babysang med Sander,og Alina har kost seg hos oldeforeldrene sine imens.Det var en veldig blid frøken jeg hentet etterpå. Hun kom løpende med verdens fineste glis, og ga meg en stor klem ♥ Føler meg veldig heldig når den lille frøkna blir så glad for å se meg etter knappe 2 timer uten mamman sin. Verdens beste følelse :)  Igår var vi på besøksrunde, og gikk en tur i Drammen. Koselig familiedag ♥  Nå har jeg nettopp bestilt sommerferien vår. Det blir 2 uker i Danmark denne sommeren med familien min, og jeg trur det blir veldig bra!
  Jeg er usikker på om det bare blir meg og ungene som reiser enda, siden vi ikke vet hvordan det blir med Jørgen og jobb, men bra blir det nok uansett. Noe sydentur var i alle fall uaktuelt med tre så små. Vi tar Superspeed fra Larvik og over til Danmark, så ikke blir det lange reisetiden heller. Definitivt et stort pluss når man skal reise med barn. Jeg gleder meg ! :)

  Nå skal jeg bruke resten av kvelden på babykos og forhåpentligvis litt strikking. Igår, når lillemann endelig sov litt, endte jeg med å sitte i flere timer med å løse en garntugge. Fy søren for noe kjipe greier. Etter flere timer med tukling endte jeg opp med å klippe opp hele greia isteden... Bortkastet tid ? Oh yes.
  Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits