• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Stolt liten jente ♥

  Vi fikk både handlet nye sko til Aurora og ukeshandlet idag! Slettes ikke værst.
  Reiste for å møte Jørgen på Gulskogen senteret når han var ferdig på skolen. Utvalget av lettere i hennes størrelse var ikke veldig stort enda, men vi fant to fine par, og valget falt tilslutt på disse;


  Aurora var så stolt. Hun elsker jo sko, og når hun fikk velge sko selv var det jo ekstra stas. Trippet rundt i bare bleia og de nye skoene etter hun hadde badet i dag.
  Er så gøy å se hvor glad hun blir for sånne enkle ting ♥  Ingenting er jo bedre enn en glad og takknemlig liten jente!

   

  Den kommende uken.


  Ny uke, nye muligheter!
  Denne uken er det ingen behandling som står på planen. Kun egentrening.
  Neste uke skal jeg har prøve i matte igjen, så det må jeg også få jobbet med.
  Jeg sliter ikke akkurat med å fylle opp dagene når jeg er i ok form, det er alltids noe som må gjøres her hjemme. Med hjem, barn og mann flyr dagene og ukene bare avsted.

  Nå sitter jeg og skriver handleliste til ukes handling, og middagsmeny som jeg heller ikke har satt opp enda.
  Jeg er blitt et "liste menneske", og planlegging har blitt noe som er viktig for å få ting til å gå lettere og fungere bedre.  Det ble kaffe i solen idag, litt mer overskyet i dag enn det har vært de siste dagene. Men jeg klager overhodet ikke.
  Denne uken må vi også få kjøpt nye sko til Aurora, på tide med litt lettere sko på bena nå.♥

  Ønsker dere en fin uke ♥ 

  En smak av sommer ♥
  Ble jo sol i dag også!
  Vi har har passet niesene mine inatt, så vi startet dagen med søndagsfrokost ; egg og bacon før vi gikk ut i sola. 
  Var ute i hagen hele dagen, og ungene storkoset seg. Jørgen vasket og byttet til sommerdekk på bilene våre.
  Bilen min var vist utrolig møkkete, kanskje ikke så rart... er jo lenge siden han vasket den sist. Haha !


  Etter en lang dag ute med 3 unger, ble det god og ganske rask middag/kveldsmat på oss etter Aurora var lagt (og niesene mine hentet).
  Løvstek, med hjemmelaget bernisesaus, pommfrits og salat ♥    Har dere vært ute i fin været idag? ♥

   

  En fantastisk dag i solen ♥

  Siden det var så utrolig fint vær idag tok vi først turen til Drammen. Vi gikk en lang tur, jeg fikk shoppet et par ting og  vi var innom lekeplassen. Aurora matet fuglene med boller,hehe. 
  Så reiste vi rett fra Drammen til Svelvik på et lite besøk, og når vi var der måtte vi selvfølgelig gå en liten tur for å kjøpe årets første softis! Den smakte sååå godt !

  Utrolig hva solen gjør med humøret, er jo umulig å være i dårlig humør på en dag som det var idag. Aurora har også vært i strålende humør, og ingenting er jo bedre enn det.  Nå har vi nettopp spist en sen middag, Aurora har sovet noen timer allerede og jeg tenkte å ta meg et glass vin. Jeg har faktisk ikke rørt alkohol idet hele tatt siden august, men ikveld fristet det virkelig med et lite glass vin :).

  Ønsker dere enn super kveld, og håper dere har koset dere i fin været idag ♥ 

  #hverdag #mammablogg #drammen

  Det er vår ! ♥

  Vinterjakka ble lagt på hylla, og det var nesten litt varmt med bare en tynn jakke idag. Fantastisk ♥
  Gleder meg til bare ben, og pumps, men siden jeg er så frysen av meg får det vente en liten stund til,  #dagensantrekk #outfit

  Vi skrives senere, da med bilder fra vår dag ute i solen  ♥

  Aurora er sjefen !

  Her ble det en tur ut på ettermiddagen. Aurora dro oss plutselig med ut på tur når vi lekte i hagen. Hun vet virkelig hva hun vil; tok oss i hendene, dro oss ut av hagen og nedover veien her. 
  Vel hjemme igjen moppet hun over stua(selv om jeg hadde vasket tidligere på dagen), hun lærer nemlig å vaske av sin mamma og syntes det er fantastisk morsomt å hjelpe til med husarbeid. Har hun ikke noe å gjøre, og er lei av lekene sine løper hun inn på vaskerommet og henter vaskekosten. Hun har jo både støvsuger og vaskesett i sin egen strørrelse på rommet sitt, men det er jo ikke like morsomt som å gjøre ting "ordentlig". La oss bare håpe dette varer når hun er 14 år også, for jeg var verdens største rotehue i den alderen( til min mammas store fortvilelse). 

  Taco ble spist før Aurora la seg, så nå er godtri skålen på bordet, jeg har dusjet og hoppet inn i koseklærene og vi har satt oss godt til rette i sofakroken klare for senkveld. (puh, det ble en lang settning).
  Ble så glad når sola endelig kom gjennom stuevinduet her i ettermiddag. Dette er første gangen kveldsolen har tittet innom stua vår i år ♥
  (den usminkede joggebukse mamma'n)

  Ha en forsatt fin fredagskveld ♥ vi skrives mer i morgen !

  #hverdag #mammablogg

   

  Fredag ♥

  Hei ! ♥

  Fredagen har kommet igjen, alltid like deilig med fredagene(som jeg sikkert har nevt 50 ganger før)
  Det ble jo ostekake igår, så vi smugstartet helgen med et stykke hver allerede da, og om jeg kjenner oss rett blir det vel kanskje litt i kveld også.

  Leiligheten er ren, og det lukter bare så deilig her. Det er vel kanskje det beste med fredagen, det at det er rent og ryddig.
  Idag har halvparten av putene i sofaen forsvunnet, er så lei av barn og mannfolk som kaster bort alle putene når de skal sette seg ned.(noen som kjenner det igjen ? haha) Så da var det like greit og ta de bort for en liten stund.   Men nå roper Aurora på meg, "mamma com(kom) da" så da får jeg forte meg inn på rommet og leke litt med henne.
  Vi skrives senere ♥

   #hverdag #hjem

  Mammadalt og bortskjemt kjæreste...

  Vi har hatt en koselig dag hos svigermor med deilig middag.
  Vi var sent hjemme så det ble bare en banan og yoghurtmelk som kveldsmat på snuppa siden det ikke var så lenge siden vi hadde spist.
  Det er helt ekstremt hvor mammadalt hun er om dagen, hun henger i bena mine, og skal sitte på armen konstant. Og jeg aner ikke hvor mange ganger jeg hører "mamman miiin" iløpet av en dag.
  Hun er jo bare herlig, men å ha en liten klegg hengende i bena kan tiltider bli litt slitsomt. Så det er godt å ha litt luft rundt seg nå som hun er lagt.

  Har rukket å lage ostekake i kveld også, det var nemlig en kjekkas her hjemme som ville ha det. Da måtte jeg jo bare sette igang, så nå står den til avkjøling i kjøleskapet.
  Litt små bortskjemt er han vel kanskje, men hva gjør man ikke for sine kjære ? ♥

  Nå tenkte jeg å sette igang med vaskingen av badet, så slipper jeg vaske det når jeg skal vaske resten av leiligheten i morgen. Godt med alt som er gjort :)  Ha en fin kveld ♥

  #hverdag #mammablogg

  Problemer med bloggen,,

  Nå er jeg såå lei av bloggproblemer. Denne gangen er problemet at lesertallene ikke registreres, og dette ser kun ut til å være på min blogg.
  Nå har jeg send mail til blogg.no, så håper jeg dette problemet snart er borte.
  Har vært ganske mye tukkel med bloggen de siste dagene, veldig frustrerende når man legger en del tid og energi ned i dette Da blir man mildt sagt litt demotivert og frustert.


  Vi skal straks reise hente Aurora, og reise til svigermor en tur. Hørte noen rykter om at det ble middag der idag også! Deilig å slippe å lage middag en gang innemellom.
  Håper dagen deres er fin ♥


   

  Dette forklarer alt...

  Haha, dette er nemlig akkurat slik min dag har vært, og defor kun dette korte innlegget ikveld. En helt (u)mennskelig dritt dag. Nå skal jeg hoppe i seng og håpe på en bedre dag og mer positivitet i morgen.

  Håper dagen deres har vært fin <3

  Planer....

  Nå kribler det i fingrene etter å ta frem malekosten.
  Jeg har  bestemt meg for å male kjøkkenet, nå er det gul skjær i fargen som er på veggene der. Vurderer også å male gulvet hvitt. Trur det hadde blitt fint med lyse gulver.
  Rommet til Auroa skulle jeg jo ha malt for en evighet siden. Begynner jo å nærme seg 2 år siden jeg kjøpte maling.  
  Men siden jeg ikke orker tanken på at hun skal sove borte en natt (siden hun ikke kan sove på rommet når det er nymalt) blir det utsatt og utsatt...
  Om jeg bestemmer meg å for å male gulvet på rommet til Aurora, så må jeg male gulvet på soverommet vårt også. 
  Maling av kjøkkenet håper jeg å komme igang med iløpet av 2 ukers-tid også får jeg forhåpentlvis malt soverommet til Aurora på et eller annent vis snart også.
  GLEDER MEG ♥.


  Så da hadde jeg som vanlig, noen nye planer og prosjekter. Slike ting er evighets prosjekter. Man finner stadig noe man vil forandre eller bytte ut.

  #hjem #opppussing #planer

  Glimt fra vår hverdag ♥

  Hei dere ♥

  Idag har vi både koset oss ute og inne. Det å få hagen i orden er jo et ganske stort prosjekt her hos oss, men den blir iallfall bedre enn den var.
  Når det blir litt varmere hjelper det nok godt å få litt blomster og pynt ut også. Og om noen lurte, ja jeg er ganske macho. Har blitt noen timer med saga oppe i skråningen her.
  Hvor bra det ser ut når jeg sitter der å prøver å få saga ned disse træra vet jeg ikke... Men jeg prøver iallfall, og får det til (selv om jeg tukler litt)..
  Auora har lekt litt i sandkassa når vi har holdt på ute. Så glad for at Jørgen bygget den i fjor. Nå må jeg bare få malt den snart, så den ikke råtner helt.. Hehe.
   


  Her er noen bilder fra vår dag ♥

  Husk også at dere kan følge meg på instagram. Der kommer det somregel ut bilder hver eneste dag, fra vår hverdag. @miacjohn
   
  Her har jeg hoppet inn i joggebuksa, krypet under pleddet og er klar for Greys ♥ Ha en super tirsdagskveld ! 

  #mammablogg #hverdag #familie #lykke 

  Oppskrift på pai!

  Her er den etterlyste oppskriften på paien jeg la ut bilde av for en ukestid siden.  Paibunn
  200g mel
  130 g smør
  2 ss vann

  Smuldret smøret i melet, tilsett vannet og kna til deigen henger helt sammen.
  Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  Når deigen er avkjølt presser du den ut i en pai form til den dekker hele formen, og stikker hull i hele deigen med en gaffel.

  Stek i ovnen på 200g i ca 13 minutter, til den begynner få litt farge.

  Fyll
  1 halv brokkoli
  1 boks bogskinke
  4 egg
  2,5 dl melk 
  Ost
  Salt og pepper

  Pisk egg og melk med litt salt og pepper.
  Kok brokkoli i buketter i en kjele i et par minutter
  Kutt bogskinke i terninger.

  Fordel brokkoli og bogskinke i paiformen, hell over eggeblandingen og strø revet ost over.
  Stek i ovnen i ca 30 minutter. La paien hvile før servering.   #oppskrift #pai #matblogg #mat

  Oppskriften på makronene

   

  Til dere som har lurt på oppskriften på makronene;
  For engansskyld har jeg klart å følge enn oppskrift og ikke laget min egen. Jeg brukte  denne oppskriften og hadde i Wilton rosa farge.
  Fyllet inni derimot, det laget jeg selv. For å holde meg til oppskifter er ikke min sterke side. Jeg brukte ca. 70 g philadephiaost, også rørte jeg inn melis og en god ts med vaniljesukker til konsistensen ble litt tykk og smakte til med sitron saft :) De smakte fantastisk !
     Her har vi bare koset oss sammen frem til leggetid, dagen har gått så fort! En slik dag, der man ikke skjønner hvor tiden har blitt av.
  Etter Aurora var lagt fikk jeg koselig besøk av min søster.
  Her er det desverre problemer med bildeopplasteren til blogg.no igjen, så jeg får ikke lastet opp nye bilder. Kommer sterkere tilbake i morgen og da er forhåpentligvis problemene med bildeopplasteren borte igjen også! 

  Håper dagen deres har vært fin ! :)

  #mammablogg #baking #mat #oppskrift 

   

  Mine første makroner!

  Jeg har laget mine aller første makroner idag. Og det er faktisk første gang jeg smaker makroner også.
  Har vært litt treg på den trenden der gitt, men nå blir det nok makroner flere ganger.
  De smakte jo supert, og jeg syntes da ikke de så så ille ut til å være første gang heller.. eller hva ? :)

   #makroner #baking #mat


   

  Ukesmeny uke 11

  Ukesmeny uke 11

  Mandag
  Spagetti og kjøttdig

  Tirsdag
  Fiskekaker med kokte poteter og brokkoli

  Onsdag
  Nachos form

  Torsdag

  Laks med ovnstekte grønnsaker

  Fredag
  Taco

  Lørdag

  Biff med peppersaus og bakt potet

  Søndag
  Kylling med bacon, ris og salat

   


  (er litt problemer med bildeopplasteren til blogg.no, derfor måtte det bli et "klipp inn" bilde fra tidligere innlegg)

  #middagsplan #ukesmeny #middag #mat

   

   

  Familie-søndag ♥

  Hei dere !

  Her har dagen gått i et. Vi startet med sikkerlig søndagsfrokst med egg og bacon. Så fikk jeg ryddet litt inne før vi gikk ut i hagen.
  Aurora lekte i sandkassa mens vi fikk kappet ned noen små trær og ryddet opp litt.
  Etterpå kom svigermor på middagsbesøk. Lasange etterfulgt av PannaCotta til dessert. Vi er forsatt stapp mette. Hoho. 
  Så koselig med familie dager, søndagene er mye mer verdifulle nå enn de var før vi fikk barn. Det er ikke lenger en kjedelig dag. 

  Aurora sitt humør er helt supert om dagen *bank i bordet*, ser ut som vi endelig har kommet bort fra den onde sirkelen uten søvn om natten, og kun grining, sinne og sturing på dagtid.
  Er så godt å ha den blide prinsessa tilbake, trassen er jo der, men så lenge jeg slipper høre på sutring 24 t i døgnet er jeg veldig fornøyd. Hehe.

  Nå skal jeg hoppe i dusjen, så skal jeg sette opp ukesmeny for neste uke. Legger den ut senere ikveld :)


   Kamera har faktisk ikke blitt brukt i hele dag. Så kun et arkiv bilde fra en tur ute tidligere denne månden. 

  #mammablogg #familie #søndag 

  Harry...

  Hei dere ♥

  Ble sent innlegg herifra idag.
  Vi reiste til Sverige for å fylle opp litt i fryseren idag, harrytur. Aurora var hos bestemoren sin imens.
  Blir litt lenge for en liten frøken i bil og på butikker, så da måtte jeg overvinne separsjonsangsten i noen timer.
  Jeg er forsatt helt umulig på det å være borte fra henne, og liker det overhodet ikke. Sikkerlig hønemor med andre ord.
  Aurora koste seg iallfall,  og vi fikk noen timer som bare kjærster. Også er det jo så godt å hente henne igjen når hun blir helt i ekstase over å se oss ♥

  I Sverige ble det endel kjøtt, brus, godteri og diverse annent. Endte opp med å bruke noen tusen mer enn planlagt, men sånn pleier det somregel å gå når vi tar turen til Sverige.

   
  Her ser dere litt av det. 12 kg med karbonadedeig og nesten 3 kg med smågodt for å nevne noe av det.
  Vi kjørte bilen til Jørgen idag, skal si dere den var ganske stappfull på vei hjem. Kanskje ikke så smart valg av bil, siden min er dobbelt så stor, haha. 

  Aurora er i seng, vi har spist sen middag. Og nå blir det film - og godteri sammen med min kjære.

  Håper dagen deres har vært super ♥ 

  #mammablogg #sverigetur

  Den offisielle dagen for Downs syndrom

  Hei dere ♥
  Har dere en fin fredagskveld ?
  Her er det tomt for godis før helgen idet hele tatt har startet, eller det har vel ikke vært noe særlig godteri i det hele tatt. 
  Imorgen vurderer vi en sverige tur. Hadde vært kjekt å fått fylt opp fryser'n, og kanskje kjøpt litt godteri *kremt* Finnes ikke fysen jeg altså...
  Her blir det tidlig kvelden idag, men først må vi få med oss resten av senkveld.
   


  Siden det er den offisielle dagen for Downs syndom fikk jeg lyst til å dele denne videon med dere. To og et halv minutt verdt å se.


   
  ♥ 

  #mammablogg #downs #helg #fredag 

  Vårt hjem ♥

  Jeg er F E R D I G ... Men huset lukter iallfall rent, og er ryddig. Lister og vinduer er også vasket, Aurora er hentet i barnehagen. Så da kan jeg kaste meg ned på sofaen med god sammittighet denne fredagen også.

  Ønsker dere en god helg ♥ vi skrives senere !
   
  #mammablogg #interiør #hjem 

  SØVN ♥

  I natt ble det endelig søvn på oss; hele natten og Aurora våknet ikke før 08.30. Er så godt å ha prinsessa si tilbake igjen, og det gode humøret !
  Formen min har derimot ikke vært så god i dag, men har fått gjort litt. Vasket ned hele kjøkkenet før jeg datt sammen på sofaen noen timer.

  Fysioterapien har ikke gitt meg noe effekt enda, men slik kan jo ta tid. Så her smører jeg meg med tålmodighet og håper på det beste.
  Tablettene jeg startet på for en stund siden gir heldigvis effekt, og jeg har fått tilbake nattessøvnen (når ikke Aurora er våken, vell å merke).
  Våkner ikke like ofte av smerter på nattestid, og kommer inn i den dype søvnen jeg ikke har gjort på lange tider. Så det er iallfall veldig positivt, og jeg har ikke behovet for å sove på dagtid så ofte lenger.
  Også har jeg hentet denne på posten nå i kveld, så fornøyd ! :)


  Nå skal jeg prøve få jobbet litt med skolearbeidet. Ha en fin kveld, så skrives vi nok senere ♥

  #mammablogg #innkjøp #fibromylagi 

  Fantastisk ! ♥

  Tiltross for at dagen startet klokken 05.00 idag, ble den helt super !

  Aurora var knappe 4 timer i banehagen, da jeg ville hente henne litt  tidligre enn vanlig  for å se om det kunne gjøre humøret litt bedre. Så da  hentet jeg henne så fort jeg var ferdig hos fysioterapauten.
  Om det var den tidlige hentingen som gjorde utfallet eller tilfeldigheter er ikke godt å si. Men hun har vært fantastisk i hele dag ! Litt trass har det jo vært, men ikke på det ekstreme nivået det har vært den siste tiden. Vi har lekt, spist, badet og hatt en sikkerlig familie dag. Uten store scener. Godt å se det fine smilet, og høre den trillende latteren i-ett-sett.
  Denne dagen kan jeg leve på en stund !! (selv om jeg selvfølgelig håper dette varer) 
  Nå har hun lagt seg uten problemer, så får vi se hvordan denne natten blir.

  Ble ikke så mange bilder idag, men her iallfall noen ♥
  Ei som ser litt sint på mamman sin, da hun får beskjed om at det ikke er lov å spise snø...  Har filmet henne litt idag også Så om dere vil, kan jeg prøve å få til å legge ut en video senere ? :) 

   
  #mammablogg #middag #dagenidag #familie #familieliv

  Frustrasjon


  Var litt godt å få ut litt frustrasjon over hvordan ting her hjemme om dagen i forrige innlegg, og godt å se det er flere enn oss som har eller har hatt det slik.
  Lett å føle seg litt "mislykket" når frøkna bare sutrer, er sur og sjelden er fornøyd. Det ligner jo ikke henne i det hele tatt.
  Nå krysser jeg fingrene for at  hun forhåpentlivis sover hele natten inatt, det trur jeg hadde gjort underverker for både oss og Aurora.
  Hun har jo sovet hele natten fra hun var veldig lita, så den siste perioden med våkennetter(hver eneste natt) er jo virkelig ikke slik det pleier å være, og  det tapper krefter av alle sammen. 

  Men i morgen er en ny dag med nye muligheter! ♥  Her har det virkelig vært en avslappende kveld, med litt mye utskeielser. 
  Jeg må vel bare innse det; jeg kommer aldri til å klare slutte å spise søtsaker. Jeg er jo så fysen hele tiden. (og den smultringen er bare en liten del av det jeg har gomset i meg i kveld)

  Også må jeg vise dere disse som står å pryder stua vår,  vi var så heldige å få tullipaner når vi hadde besøk på søndagen. Er så koselig med blomster, fresher virkelig opp litt. 
  Nå må jeg bare huske å kjøpe meg en ny fin vase, siden den ene glassvasen vi hadde som det var litt størrelse på klarte Jørgen å knuse. Hoho

  Nok ord herifra for i dag, nå er det sengen på meg.

  Ønsker dere en god natt ♥ 

  Slitne foreldre...

  Nå er vi virkelig slitene.

  Aurora begynte tidlig med trass, men nå de siste 2 ukene har det tatt helt av.
  Hun hyler, og nekter sove om natta. Hun sutrer, griner og hyler for alt på dagtid. Ingenting er bra nok, mat kastes på bakken, hun slår, sparker, biter og klorer når hun ikke får det som hun vil.
  Så det er virkelig en tålmodighets prøve her hjemme om dagen. Det å holde seg rolig, være konsekvente og ikke gi etter.
  Det har vel blitt en "ond sirkel" siden hun ikke vil sove om natten, så er hun jo ekstra trøtt og grinete på dagtid.
  Å ha henne med på butikken er virkelig en prøvelse(og nokså flaut til tider), og det er generelt alt annent vi prøver på for å få henne til å kose seg også. Ingenting er bra nok.
  Vi har iallfall lært oss å virkelig nyte det når hun er blid og fornøyd.
  Her en dag tok vi med oss dukkevogna ut for å gå tur med babyen, akuratt som hun ville. Men  det hele endte før vi fikk gått en meter. Da dytta hun hele vogna over ende, og sparket og skrek til den stakkars lille dukka si. Et raseri anfall helt ut av det blå... Og det er gjerne det som skjer.
  Nå håper vi denne "perioden" hennes går over snart og at vi får se det fine smilet hennes litt mer ♥

   

  #mammablogg #ikkealltidendanspåroser #familieliv

  Alt for mye rot !

  Hei dere ♥

  Nå var det alt for lenge siden jeg har ryddet i sminka og smykkene mine.
  Så idag satte jeg igang. 2 timer og 12 minutter tok det, presist. Uten en eneste pause. Det betyr vel at det virkelig var på tide med litt rydding der og at jeg kanskje er en smule treg (?).

  Jeg har jo den sminken jeg bruker til daglig i sminkepung, men i skuffen har jeg den sminken jeg ikke bruker så ofte, og neglakker. 
  Slik så den ut før ryddingen ;
   

  Og slik ble resultatet;
  Slik så skuffen under ut, full av smykker, hørfønere, rettetanger og krølltanger... og hår (!):


  Etter laaaang tid med å få skilt alle smykke fra hverandre (noe som tok lengst tid av alt) og litt ryddning så den slik ut;


  Veldig hjemmemekka løsninger, men det fungerte. En sammenrulla klut til å ha klokkene på, og små plastbokser jeg fant i kjøkkenskapet til små ting.

  Havlparten av sminka som var der gikk i søppla, og nesten alle smykkene. Kastet vel 3/4 av smykkene, og da var det ikke så mye igjen. Kun smykker som betyr noe for meg, og de jeg forsatt liker.

  De lange kjedene var jeg iallfall sikker på at de skulle ikke krølles sammen nede i skuffen etter at jeg hadde fått de fra hverandre. Så jeg tok to knagger (slike smarte med teip på baksiden bare) og hang de inn i kleskapet. Super smart.


   Dette må jo ha vært tidenes kjedligste innlegg.... Ops...

  Håper dere har en fin dag ♥

    #hverdag

  Ukesmeny uke 12 ♥

  Heisann ♥
  Ukesmenyen rakk jeg aldri å legge ut igår, så da kommer den nå isteden. Dagens middag er inntatt for noen timer siden, og jeg får mer hvit fisk inn i kostholdet ved å lage det på litt "alternative" måter, men samtidig veldig enkelt :)  I forrige uke laget jeg fiskekaker av torskefilet, det falt i smak hos alle. Så deilig å endelig få inn litt annent enn rød fisk i kostholdet.   Ukesmeny/middagsplan uke 12

  Mandag
  Torsk i hvit purre-saus med poteter og grønnsaker

  Tirsdag
  Chicken Curry med ris,en enkel salat og nan brød

  Onsdag
  Pai med skinke og brokkoli

  Torsdag

  Sei med stekt løk, tomatsalat og poteter

  Fredag
  Taco

  Lørdag

  Chicken tandori

  Søndag
  Italinsk Pizza


  Så håper jeg kanskje dere fikk litt inspirasjon av å se på vår middagsuke.

  En god morgen ♥

  Idag var det tidlig morgen her med ei snuppe som ville opp før klokken var 06.00 *gjesp*
  Etter noen timer med lek, frokost og kos på morningen holdt hun på å sovne igjen foran tv'en. 


  Når klokken var kvart på ni tok vi beina fatt (eller iallfall jeg) og trillet til barnehagen. Her blåser det fælt, og med motvind var det ikke bare behagelig. Men frem kom vi iallfall.

  Nå er det sen frokst / lunsj på meg.
  Igår hadde vi kyllingwraps til middag, så da laget jeg like gjerne noen ekstra. Pakket de inn i alimunumsfolie og la i kjøleskapet - perfekt lunsj, uten å trenge løfte en eneste kniv ! 

  Håper dere har en super start på uken ♥

  "#mammablogg #frokost #mat 

  Min store hemmelighet er avslørt

  Okei... Nå er alt avslørt, så da har jeg vel en innrømmelse å komme med.

  Jørgen blir alltid forbanna når jeg kjøper og spiser sjokolade utenom på kveldene i helgene. Og han har vist frustrasjon over at jeg kjøper 2 plater når jeg handler.
  Så når jeg ukeshandlet på tirdag la jeg en plate synlig i kjøleskapet og gjemte den andre i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. For der er jo aldri Jørgen....
  Jørgen sa stolt til meg når han bare så en sjokoladeplate i kjøleskapet " oi, bare en plate! Så flink du er".

  Jeg har spist og koset meg litt med sjokolade når jeg har vært alene hjemme, og har ant fred og ingen fare.
  Men istad kom Jørgen ut av kjøkkenet med en sjokoladeplate(som det kun var igjen en treerekke i),
  den plata jeg hadde liggende gjemt i grønnsaksskuffen,og sa opprømt ; se hva jeg fant a! Jeg prøvde si så uskyldig jeg kunne ; "oi, hvor fant du den a? Den må vi ha glemt !"
  men han så vel i ansiktet mitt at den var gjemt bort med vilje og da var løpet kjørt..

  Hvorfor måtte den ene gangen i året han er nede i grønnsaks skuffen være når jeg har gjemt unna sjokolade da!!
  Ååå som jeg angrer...... på at jeg ikke spiste opp resten før han fant den! 
  Nå vet han jo både gjemmestedet og min smarte plan.

  Ja,dette lykkelige bilde ble tatt FØR han avslørte alt..

   

  Badet vårt ! ♥

  Jeg elsker badet vårt. Det er enkelt, pent og badekaret er bare helt fantastisk.
  Når vi laget badet, valgte vi gjøre det enkelt med lyse vegger, og med grå fliser på gulvet for å bryte litt.
  Vi har enda litt maling av lister og tak igjen, når man ikke gjør slikt med engang har det lett for å stå en stund. Nå er det jo 1,5 år siden vi pusset opp badet. *ops*

     #hjem #interiør #bad

  Kjøretur

  Hei og god lørdag til dere ♥

  Vi skal snart på farten, ca 1 times kjøretur foran oss for å komme opp til min søster for å passe barn i natt. 
  Aurora ville så gjerne ha på seg kjole idag, så snart får jeg prøve snike på henne en genser under. Jeg har kledd meg behagelig. Ingen ting er verre enn å kjøre langt med stram olabukse. Hehe.

  Aurora har vært så flink til å leke idag, og jeg har tilome fått tatt meg en halvtime med " Det nye" i sofakroken. Hverdagsluksus altså ! 

   

  Vi skrives senere ♥

  Sjokoladesnakk og en liten påminnelse

  Hei igjen dere ♥

  Nå er det endelig rolig her i huset. Aurora er i seng og niesen min er hentet.
  I morgen skal vi opp til min andre søster på landet og passe hennes to "små" troll. Virkelig barnevakt helg. Men det er jo så koselig når man har så fine tantebarn :)
  Nå er det senkveld på tv'n og sjokolade i skåla, så da er  jo jeg super happy. Jeg er så utrolig svak for sjokolade... Alt for svak... Og pepsi... Jeg drikker ikke noe annent en pepsi og kaffe, IKKE BRA.
  Aurora blir nok som meg, for hun super lykkelig om hun får sjokolade(det hender hun får litt i helgene), men brus har hun aldri smakt. Og sånn tenker jeg vil holder det en god stund til, så kanskje hun ikke blir like ille som sin mor (og far).  Så vil jeg bare minne dere på å ta vare på de dere har rundt dere, og andre dere møter på. Det er så utrolig trist å se og lese om alle som ikke har det så bra.
  Det er virkelig lite som skal til for å gi noen en litt bedre dag. Sende et smil , spørre hvordan noen har det eller bare det å si noe så enkelt som " Hei" kan gjøre så mye med andres dag. 
  Det trur jeg vi må bli flinkere til alle sammen. 

  Ha en fin fredagskveld dere ♥


  #mammablogg 
   

  Luksus

  Så var fredag her igjen, jippi !

  Vi har fått besøk av min niese på 3 år som skal være her i kveld. Bestemte oss for å gå bort til barnehagen for å hente Aurora istad. Er i underkant av 30 minutter å gå hver vei, og noen bratte bakker på veien hjem igjen. Så når vi hadde hentet Aurora i barnehagen og tatt med vogna derifra, endte det med begge barna i vogna hele veien hjem. Snakk om luksus Så da fikk jeg trimma litt idag gitt. Hehe

  Nå skal vi straks lage litt middag. Så vi skrives senere i kveld <3

  #mammablogg #fredag

  Hvordan er jeg egentlig som mamma ?

  Hvordan man ser for seg at man vil bli som foreldre, kan fort endre seg når man faktisk blir foreldre.

  På disse (snart) 2 årene som mamma har jeg funnet ut at man faktisk ikke vet hvordan man vil blir, før tiden er der.
  Jeg aner ikke hvordan jeg vil være som mamma når Aurora er 14, men jeg vet hvordan jeg er nå.

  Hele svangerskapet og baby tiden, var jeg sikker på at jeg kom til å bli den strenge når trass og grensetestingen startet . Den som satt ned foten, den som ikke ga etter når hun abslutt skulle ha kjeks og den som rett og slett var "strengest". Det var ikke i mine tanker at Jørgen kom til å være strengere enn meg. Men med tiden kom det myke mamma hjertet, tårene i øyekroken så fort hun sutret og ropte "mamman miiin". Jeg sliter veldig med å være streng til tider, litt fordi jeg trur på det at man ikke skal si nei hele tiden, eller at jeg ikke orker "den kampen" der å da, men mest fordi jeg syntes det gjør så vondt. Heldigvis er Jørgen flink til å holde meg litt i armen, snakke litt streng til meg og si ting som at ; "Nå må du faktisk bare la henne sutre, hun kan ikke sitte på armen hele dagen>. Det er så godt, at vi kan utfylle hverandre på den måten, selv om det kan gjøre litt vondt å ikke ta henne opp akuratt der og da. 
  Det jeg/vi er aller mest streng på, det er det å være snill mot andre, det lar vi aldri "gå forbi" uten tilsnakk. Man skal ikke slå, man skal ikke sparke, man skal ikke dytte. Med alderen blir det jo også det å snakke pent til andre, og si unnskyld om hun gjør noe galt. Nå er Aurora så stor at hun har "time out" etter en advarsel. Foreksempel om hun kaster mat på gulvet , da ber vi henne slutte, forsetter henne må hun sitte "time out" i 1-2 mifnutter før hun får sette seg tilbake til matbordet igjen. Det gir god virkning, og det fungerer godt for oss.
   
  Jeg hater å være borte fra henne, og hun har ikke hatt barnevakt mange gangene. Litt overbekymret og klarer ikke få roen når jeg ikke har henne selv.
  Oppdragelsen vår er ikke veldig streng, men heller bestemt og vi prøver så godt vi kan å være konsekvente. Vi forteller henne at vi elsker henne, kysser og koser på henne vær dag. Hun får høre at hun er flink, og snill så fort det passer seg. Det skal iallfall ikke mangle på ros og kjærlighet. 


  (arkiv bilde)

  << Gi barnet kjærlighet, masse kjærlighet; så kommer foruften av seg selv >> 

   #mammablogg #oppdragelse 

  Hjemmedag i solen ♥

  Her ble det hjemmedag på Aurora idag. Hun har begynt å være så mye oppe på nettene, så hun sov lenge idag. Også er hun litt forkjøla, så da var det likeså greit å ta en hjemmedag.
  Vi har vært litt ute å koset oss i sola. Ser jo ut som det blir dårlig vær igjen i helgen, så da får vi nyte det så lenge det varer.
  Nå skal jeg forsette å rydde skuffer og skap på kjøkkenet som jeg begynte på istad. Aurora har lagt seg for å slappe av litt i sengen, så da gjelder det være effektiv !
  Ha en super dag dere, vi skrives etterpå ! ♥ 

  #mammablogg #hverdag  

  Today

  Etter en  smertefull natt med lite søvn, gjorde det hele dagen så mye bedre når jeg våknet opp til sol idag også. Det er jo bare så herlig hva dette fine været kan gjøre med humøret.
  Noen timer, og noen kaffekopper senere var det klart for fysioterapi igjen, etterfulgt av ukeshandlig. Etter det har dagen gått slag i slag med matlagning, Aurora kos,rydding. klesvask og rydding. En helt vanlig dag her altså bare noen (hundre) mer gjesp enn vanligvis

   

  Men nå fikk vi besøk her, så vi får skrives litt senere ♥ 

  Bake-dag !

  For et vær det har vært idag! 
  Har sittet litt ute i fin været . Men jeg har brukt meste parten av dagen på kjøkkenet med solen gjennom vinduet. Å, som jeg koser meg med baking og matlaging, kanskje min største hobby. Og det er jo godt, for det er jo noe som må gjøres hver eneste dag uansett. Ikke kakebakingen kanskje, men matlagningen iallfall.
  Her ble det bakt  3 brød og kake idag, og Lasange laget til middag. Aurora blir også veldig glad i mamman sin når hun lager kaker... Ikke utspekulert hu der altså...
  Hadde desverre ikke helt hellet med meg på pyntinga idag. Hehe. Men dette er iallfall sjokoladekake med bringebær mousse inni. 

  Håper dere har hatt en fin solfylt dag ! ♥ 

  Vinterlyd

  Hei dere !♥
  Vi tok oss en tur på Vinterlyd konserten i Drammen med min søster og niese idag.
  Desverre gikk klokken fort, og artistene kom på senen sakte. Så på 2 timer fikk vi kun med oss de første som opptrådde. Aurora var veldig trøtt, og ville hjem å sove, så da fikk det bare være.
  Koselig var det uansett,  Aurora fikk pølse og kjeks så da var også hun fornøyd. Hehe.

   
  (min søster og lille Frida

  Niesen min, Elise.


  En kjeks spisende Aurora.

  Nå er det tv titting med kjærsten som står på planen. Ha en super kveld dere ♥ 

  #mammablogg #vinterlyd 

  Mine beste Ebay kjøp !

  Ebay er en hel verden. Jeg hadde en periode jeg var heelt hekta, men det roet seg heldigvis litt ned etterhvert.

  Her er noen av mine beste ebay kjøp;

  Happy ligths 
  Dette er bilde av våre, og vi har bruntoner om noen måtte lure. HER


  Sminkekoster
  Disse er de beste sminkekostene jeg noen gang har hatt. Supergode til mineral sminke. Helt utrolige, og koster kun 30 kr. HER
  Har også en kost av samme merke som er større.

   
  (bilde fra ebay)

  Hårspenner og hårstrikker til Aurora
  Med et stort forbruk på strikker og spenner, er det utrolig greit å kunne kjøpe det til en billig penge. Hårstrikkene er supre for barnehår.

  Hårspenner HER  Hårstrikker HER

  Vil dere ha flere slike innlegg ? :)


  #ebay #mammablogg
   

  Ut på tur

  Idag fikk vi ryddet litt i hagen før vi tok oss en kjøretur til Svelvik for å gå tur og besøke svigermor.
  Solen tittet aldri ordentlig frem idag, men vårstemmningen var der Vi var en tur nedom båtplassen der båten står om sommeren. Aurora forstår jo enda mer denne sommeren enn ifjor, og får nok veldig mye glede av båtturer. Jørgen er veldig båtvandt og har hatt båt i mange år, mens jeg selv har problemer med å komme meg ned i båten (til Jørgens store frustrasjon). Hehe.
  Aurora har  vært med på båtturer fra hun kun var 2 månder gammel, så hun sliter nok ikke med å komme seg ned i båten når hun blir eldre. Kanskje jeg blir litt bedre etterhvert jeg også.?


  l


  t,

  #mammablogg


   

  Denne lørdagen  Vi har hatt en super dag hos min søster. Aurora har lekt med kusina si på 3 år, det er veldig stas å leke med barn som er litt større enn henne selv. Aurora hermer og skal helst gjøre akuratt det samme som kusina si.

  Vi var vel ikke hjemme før klokken var over seks. Når Jørgen kom hjem fra jobb ble det biff middag og film. Aurora ble lagt før det, så da hadde vi en rolig middag. Deilig å kunne spise uten den lille rampen vår engang innimellom.

  Satser på like fint vær som det har vært i dag i morgen også. Så kanskje vi får ordnet opp litt i hagen. Nå har jo snøen forsvunnet her, og forhåpentligvis kommer den ikke tilbake før til vinteren igjen. Er så deilig med vår, og lysere tider i møte. Det gjør virkelig noe med humøret.

  Håper dere har hatt en fin dag! :)

  Sol ♥


  Så utrolig deilig det var å se at solen tittet frem idag.
  Lyst, deilig og vårstemmning, det liker vi !

  Jørgen jobber i dag, så Aurora og jeg skal ta oss en tur til min søster.

  Nå skal jeg løpe å ordne det håret litt, som dere ser så trengs det. Det minte meg på at jeg MÅ huske kjøpe hårfarge idag, blond ettervekst er ikke veldig fint..

  Håper dere får en super dag ♥

  #mammablogg 

  Helg ! ♥

  Hei dere ! ♥

  Endelig fredag, igjen. Leiligheten er som den pleier på fredagene, nyvasket og ryddig.
  Både Jørgen og jeg gikk på vekta istad, begge to hadde vist gått opp noen kilo. Jeg hadde gått opp nesten 4 kg på to uker.  På tide å roe ned godisen kanskje ?? 
  Vi er begge to veldig glad i mat, godteri og søtsaker. Det begynner tydligvis å slå ut på vekta også. Kanskje det er den økende alderen som gjør det ? Haha!  Skylder på det vi.  Nå er det iallfall ikke mange timene til Taco middag, underholdning på tv'n , (*kremt*)
  godis  og sofa kos. Det skal virkelig bli deilig nå ! :D

  Ønsker dere en fantastisk fredag ♥

  Jippi !

  Endelig en dag der energien og kroppen strakk til.

  Så fort jeg kom hjem fra fysioterapaut og hadde vært innom skolen for å ta prøve, satte jeg igang på kjøkkenet.
  Det er virkelig noe som får meg til å slappe av og noe jeg koser meg med. I det siste har det ikke blitt like mye kaker og søtsaker som det var før (og det er nok godt for vekta)
  Men idag ble det  kjeks. Kjeks med sjokoladebiter av hvit og mørk sjokolade. Super gode (om jeg kan si det selv) Hehe.   Etter Aurora ble hentet i barnehagen, ble vi ute litt. Så jeg fikk vasket alle vinduene utvendig, før vi gikk inn og jeg fikk tatt vinduene innvendig også. Deilig å ha det gjort. De skitne vinduene har irritert meg i mange uker nå, så det var virkelig godt å få gjort. Mens jeg vasket vinduene skjedde dette ;  Så sånn går det når man snur ryggen til i sekunder. 


  Speilblankevinduer ♥

  Jørgen er på skolen til sent i kveld, og Aurora er i seng. Så nå blir det MEG-TID :)

  Så lurte jeg på om det kanskje var noe dere vil jeg skal skrive om ? Lider av litt "skrivesperre" om dagen, så hadde vært supert med noen ønsker fra dere! :)

  Ha en fin kveld dere ♥

  #mammablogg

   

  Tv slave

  God kveld ! ♥

  Etter en hyggelig middag hos Jørgen sin bestemor, og en tur innom svigermor var det rett hjem i seng for lille prinsessa.
  Vi dumpet ned i sofaen, med tv'n. Det er jo så vanvittig mye bra på tv på kveldtid nå, så jeg løper for å sette på vaskemaskiner og  henger opp klær i pausene. Klesbrettingen blir gjort i stua foran tv'n. Hoho. Da får jeg iallfall gjort litt mens jeg får med meg god underholdning. Nesten litt skummelt dette. I skrivende øyeblikk sitter jeg med øynene vekselvis mellom pcskjermen og "Truls-oppdrag hurtigruten".

  Tirsdagene, onsagene og fredagene er definitivt de beste tvkveldene nå.

  Når dette er ferdig skal jeg legge meg i sengen og kose meg med nyeste utgave av "foreldre og barn" som dumpet ned i postkassen idag.
  Alltid godt med litt nye innput, tips og gode artikkler. Anbefaler virkelig dette bladet til andre småbarnsforeldre, sjeldent jeg har blitt skuffet på de 2 årene jeg har lest det.

   

  Ha en forsatt fin kveld ♥

  #mammablogg 

  På'n igjen.

  Igår kveld våknet frøkna med full feber, fikk paracet og sov med oss i natt. Har ikke lenger tellingen på hvor mange sykdomsrunder vi har hatt til nå. Den første vinteren i barnehage er ikke bare, bare. Kun en uke siden hun var syk. Heldigvis er hun sjelden syk lenge, og allerede idag våknet hun frisk og er i full fart igjen. Så vi har fått handlet og skal snart reise på middag hos oldemoren til Aurora.

  Ønsker dere en fin dag sålenge så skrives vi ikveld :)

  Siden jeg blogger fra telefonen blir det kun et par instagram bilder nå;

  Igår kveld, syk og slapp.

  Og nå for litt siden i full fart og lager grimaser til kamera. Hehe

  Drøying av leggetid

  Hei igjen dere ♥

  Da var det kveld igjen, Aurora er i seng og Jørgen sitter på kjøkkenet å gjør lekser.
  Kroppen fungerte ikke før langt ut på ettermiddagen i dag heller. Da blir dagene lite effektive. 
  Gleder meg så utrolig mye til sommeren, kroppen pleier alltid å være på sitt beste på den tiden av året. 
  Om pengene hadde strukket til hadde jeg lett tatt med meg Aurora og reist til varmen nå. Sliten av de intense smertene og et energi nivå som er på bunn.
  Det positive er jo at sommeren nærmer seg, og forhåpentlivis får vi en fin sommer hjemme Norge i år.

  Aurora har virkelig blitt rampete om dagen, og EKSTREM på å drøye leggetiden. Utrolig hvor tidlig de starter med slik. Kveldsmat blir spist så saaaakte hun klarer, og om vi sier "nå må vi gå å legge oss Aurora" - da er hun plutselig veeeldig tørst, eller mere sulten. Å når vi endelig er klare for sengen, da vil hun plutselig veldig gjerne sitte på fanget for å kose. Når vi først får henne i seng, sovner hun somregel veldig fort . Så trøtt er hun, men å legge seg vil hun ikke.   Nå blir det klesvask og tvtitting her. Både Greys og Else på tv2 ikved. Jippi! 

  #mammablogg 

  Siden sist

  @miacjohn

  Fastelaven - på etterskudd.


  Jeg har hatt  en sikkerlig dårlig dag. Kroppen er ikke god om dagen, veldig mye smerter, så i natt ble det svært dårlig med søvn . Det resulterte i en dag liggende på sofaen med null energi og overskudd etter Aurora var levert i barnehagen. 
  Etter et høyt antall kaffekopper fikk jeg iallfall satt på oppvaskmaskinen og litt klesvask. Jeg hater disse dagene. Får angst av rotet som ligger rundt, og energien som ikke strekker til til noe som helst. 

  Når klokken var pasert fem ble iallfall kroppen litt bedre, så da ble det bakt fastelavens boller - en dag på etterskud. Fikk koselig besøk av svigermor, og  vi spiste boller til vi nesten sprakk. Hehe.  Nå har jeg dumpet ned på sofaen igjen. Jørgen har tatt seg leksefri i kveld, så her blir det kosekveld. Sjeldent jeg ser han på kveldstid, siden han storsett sitter med hodet nede i bøkene, så det er ekstra koselig når vi får litt tid på kveldstid i ukedagene også.

  Kommer forhåpentligvis sterkere tilbake her inne i morgen, håper dere har hatt en fin dag ♥

   #mammablogg

  Ukesmeny, uke 10

   

  Forrige uke ble det ikke lagt ut noe ukesmeny siden vi var bortreist fra søndag- tirsdag. Men nå har jeg satt opp ukesmeny for den kommende uken. Så håper jeg dere kanskje kan finne litt inspirasjon :)
  Ukesmeny uke 10

  Mandag
  Tikka masala

  Tirsdag
  Skrei med spinatsalat

  Onsdag
  Koteletter med poteter,erter og brunsaus.

  Torsdag

  Kyllingfilet med bacon og blomkålpure

  Fredag
  Taco

  Lørdag

  Biff med bernisesaus,karamlisert sjallottenløk og stekte poteter

  Søndag
  Pizza

  Bursdagsfeiring !

  Hei ! ♥

  Vi har vært i bursdag idag, og rakk ikke skrive noe innlegg før vi reiste.  
  Vi har iallfall hatt det helt topp på bursdag, Aurora har danset og koset seg med kusiner og fettere. Også trur jeg bursdagsbarnet, som er min niese; var veldig fornøyd med 9års feiringen sin.
  Jørgen fikk omgangssyke igår, så det ble bare Aurora og meg idag. Nå håper jeg vi er ferdig med den omgangsyken snart, vi har hatt noen runder alle sammen... Så kjedelig.


  Oss i dag ;

     Ukesmeny kommer senere ikveld, ha en fin kveld så lenge  ! :)

  #mammablogg 

  Trassen

  Hei ♥

  Så gøy at så mange kjente mannen sin igjen i gårsdagens innlegg! Også må jeg bare presisere at min kjære er veeeldig flink på utrolig mange måter. Men vi er vel litt gammeldagse, han gjør manneting og jeg gjør kvinneting. Det er sånn det fungerer best her, og det vi trives med(selv om det kanskje er litt tabu å si høyt). Selvfølgelig irriterer jeg meg over ting til tider, men han irriterer seg garantert over ting jeg gjør også. Som at jeg ikke fyller olje på bilen min, eller hårene han må rense ut fra sluket. Hehe.


  Her ble det en liten tur på gulskogen idag,  for å kjøpe bursdagsgave til vi skal i bursdag i morgen, også ble det litt nye klær på Jørgen.
  Aurora er ikke veldig lett å ha med seg på senter om dagen, en smule trassen kan man vel si. Men når vi er to så går det somregel greit, selv om vi er litt svette etterpå begge to. Hoho.


  Aurora med musefletter før vi reiste idag.  Nå har vi laget muffins, hoppet inn i koseklærene og snart skal jeg starte på middagen.

  Ønsker dere en fin lørdagskveld ! ♥ 

  #mammablogg 

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits