• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Klare for langhelg !

  å

  Så var det langhelg, og leiligheten er ren!
  Så deilig å gå inn i helgen med lukten av nyvaskede gulv, og en smule god samvittighet her jeg sitter med bena på bordet.

  Jørgen har siste eksamens innspurt, så jeg og jentene får prøve finne på litt gøy alene i helgen.  Imorgen får vi iallfall besøk, så da er den dagen reddet.
  Aurora kjeder seg jo såå om vi bare er hjemme, så her gjelder det å ha litt på planen ellers ender man opp med en grinete og furten liten Aurora. 

  Det er helt vilt at vi går inn i mai allerede i morgen, og det bare er en liten uke igjen til Aurora fyller 3 år ! Feringen blir en ukes tid etter bursdagen hennes pga Jørgen sine eksamener, men hun får jo feiring i barnehagen og litt pakke hjemme på dagen sin også. Lille jenta vår som har blitt så stor. Syntes ikke det er lenge siden hun var baby jeg, og nå skal hun snart over på stor avdeling i barnehagen. Før vi vet ordet av det begynner hun vel på skolen !

   

  Hendene fulle

  Hei ! ♥

  Jeg og Alina har vært på en liten shopping tur i dag, det ble nye klær på Alina og bikini på hu mor, så da var det to fornøyde jenter. 
  Kom hjem med bilen proppfull av varer etter å ha vært innom butikken for å ukeshandle. Heldigvis kom Aurora og Jørgen hjem samtidig så jeg slapp løpe flere turer opp og ned med varer... Jeg HATER å gå flere turer, så pleier å ende opp som det pakkeselet med aaaaalt for mye i hendene og en ødelagt rygg når jeg endelig er nede. Vi har litt vei fra parkeringen til inngangen, så når vi skal ha hus er det høyt oppe på listen å kunne parkere rett utenfor!

  Etter middagen idag var Aurora og jeg ute å gikk en liten tur mens Alina koset seg med papsen inne. Det er godt med litt mamma og storessøster tid også ♥

  Vel inne igjen arrangerte Aurora teselskap for bamsen som hadde bursdag (idag å ) og Alina fikk også være med. 

  Og vi kranglet om hvem som skulle ha den siste skjeen med rislunsj....
   

  Men nå må jeg få med meg resten av Greys, så jeg har funnet frem "sexytøyet* (les; strikketøyet) mitt!:)   

  Ny rekord.

  Whoho, det er få ting som er så herlig som nye sove rekorder !
  Inatt sov Alina fra 21 og helt frem til klokken var 08.15. Ikke våknet hun av bråket til storesøsteren sin heller. Jeg lå vel mer våken enn jeg sov fra klokken 4-5, for jeg er så vandt til at hun våkner da, men neida. Det kan godt forsette slik altså ! MEGET fornøyd mamma ! :)

  Nå skal jeg prøve ta et lite røsk her før Aurora skal hentes i barnehagen og det er tid for middag. Det vokser jo rot her- rot og støv... Ønsker meg rydderobot jeg ! 

  Vi skrives ! :)
   

  Fin frøken

  Dette var synet som møtte oss når vi skulle se til Aurora etter hun var sovnet i går kveld:

  Hun hadde vært i skapet sitt å funnet "bunaden" sin da, og fått på seg hårbøylen. Pyntet og fin til å sove for kvelden, med kjolen på feil vei. Haha.


  Vi har vært på en liten shopping tur idag. Vi fikk iallefall med oss halvparten av det vi skulle ha, så da skal man vel ikke klage. Det tar fort tid når man har med seg to små. Vii fikk spist litt lunsj og koset oss litt også da. Og år vi kom hjem sovnet både Jørgen og jeg på sofaen, våknet til at Aurora hadde fått på musikken på tv'en og danset rundt her. Hehe.

  Nei, nå blir det sen middag på oss, uten barn :)  

  She got style.


  " Ta bilde av meg da mamma ! "


  Er det noe som er viktig for vår nesten 3 åring, så er det kjoler, sminke og solbriller.
  Når hun får på seg en tunika sier hun "Det er jo nesten en kjole da, så det får går bra", er det bukse og genser jeg har funnet frem får jeg høre om de andre jentene i barnehagen som "ALLTID" har på seg kjole, og hvor urettferdig det er at hun ikke får ha på seg kjole- ja det er faktisk så urettferdig at det er verdt å hyle i en hel time for. Har jeg på meg lepomade eller leppestift drar hun fingeren over leppene mine og prøver desperat å få den på sine egne lepper.. . Står sminken min fremme på badet er hun fort oppe i sminkepungen og børster sminkekosten over kinnene sine.

  Og jeg som trudde jeg hadde enda 10 år på meg før hun begynte å rappe sminken min, og diskutere hva som var greit å gå med!

  De hellige timer!

  Det er sååå deilig når begge jentene er lagt for kvelden. De timene fra Alina legges klokken er 21 og frem til leggetid er ganske så hellige. Somregel masse som burde gjøres, og må gjøres, men det er så deilig å hive beina opp i sofaen, krype under pleddet og late seg foran tv'en. Som regel kommer jeg meg alt for sent i seng også, det er bare alt for godt å ha den roen rundt seg. Er det noen flere småbarns mødre som kjenner seg igjen ? Jeg har tilogmed begynt å se på Kardashians, haha ! Guilty pleasure..

  Sånn ellers idag så har jeg og Alina spist lunsj og shoppet litt med en venninne. Veldig hyggelig og Alina lå storsett fredfullt i vogna. Den ungen der altså, hun er blitt så roolig! Sover om nettene, smiler og ler. Jeg trur kanskje hun blir litt roligere enn sin storesøster.. kanskje.. Hun sover ikke så mye på dagen da, men det er helt greit så lenge nettene er rolige og hun sover lenge om morningene. La oss håpe det varer ! *krysser fingre og tær*
   

  Fristelser.

  Vi er såå dårlig på å ikke falle for fristelser vi altså.

  Vi så indisk mat på tv i kveld, og begge var begynt å bli litt små sultne igjen etter middagen... Så vi endte opp med indisk take away til kveldsmat- bare noen timer etter middagen var inntatt, haha! Det er jo bare det beste som finnes og det hender ganske ofte at vi faller for fristelsen, men vanligvis har vi ikke spist middag først da.
  Matvrak sa du ?
  Nå skal jeg stupe i seng. Jentene sover søtt i sengene sine og etter å ha vært en runde å sett på de sovende små englene mine sliter jeg virkelig med å holde øynene åpene. Det ser bare så deilig ut å krype under dyna og lukke øynene.. zzZZzzz.
  God natt ♥

   

  Sommervær

  Å, det er så deilig vær ute !

  Når gradestokken viser 20 grader er det slettes ikke så verst altså. Vi har verken fått tatt frem hagemøbler eller ordnet noe i hagen vår enda, men det er vel snart på tide å komme igang. Ikke har vi fått vært noe ute til nå idag heller, men det blir definitivt en tur ut etter middag.

  Igår var vi på middag hos svigerfar og spiste årets første grillmat, nam ! Trur vi må kjøpe gass og rengjøre grillen her hjemme for sommeren også, så vi kommer igang med grillingen.

  Idag blir det ikke fult så sommerlig mat, for jeg skal forte meg å lage fiskeboller før hele gjengen sulter her.

  Vi skrives <3

  Endelig fredag ♥

  Hurra, vi fikk ordnet pass idag. Aurora var medgjørlig som bare det, det var nesten ikke kø, bilde vi hadde tatt av Alina ble godkjent, og jeg fikk tatt et nytt (dårlig) passbilde. Så da gikk det jo alt over all forventning, og alle har gyldig pass om en liten uke.

  I kveld har vi koset oss med taco. Før hadde vi jo fast fredags taco, i det siste har det vært sjeldent vi har spist taco, vi ble jo super lei... Det er kanskje ikke så rart.. Men idag smakte det virkelig godt igjen, og Aurora spiste som bare det.
  Jørgen sitter med lekser ikveld, det er jo siste innspurt før eksamenene. Men det blir iallefall litt kjærstetid senere i kveld ♥


  Bilder fra ettermiddagen vår ♥

   
  lille bolla <3

  Jeg har nettopp fått Alina seng, og Aurora har sovet et par timer allerede. Så nå skal jeg forte meg i dusjen, så jeg rekker resten av The Voice !
  God helg ♥

  Dagen

  God kveld ♥

  Jeg har hatt Aurora hjemme sammen med oss i dag. Hun er litt sliten om dagen, så da er det kjekt med en oppladnings dag innimellom, og kjekt for mamma'n å slippe ut av huset på morgningen, haha. Hun fikk besøk av kusina si da, så hun har storkost seg i hele dag.  De har lekt ute og inne, og hatt det super gøy sammen :) 

  Jeg har store planer om å prøve få ordnet pass til jentene i morgen tidlig. Jeg har tatt noen bilder av Alina idag, så håper jeg at det blir godkjent. Virkelig ikke lett å få et passbilde av en baby på 4 måneder ! Får håpe Aurora er i godt humør og litt medgjørlig når hun skal tas bilde av på politistasjonen også, så vi slipper flere turer. Det er ikke alltid bare, bare med en litt trassen 3 åring skal jeg si dere! Så får vi håpe passbilde mitt blir litt bedre enn det forrige, der jeg ser ut som jeg har sittet inne et halvt århundre.
  Nå er det nachos til kveldsmat her, god natt ♥
   

  Forskjellige barn

  Heisann ♥

  Jeg fikk nesten litt sjokk når vi sjekket hva Aurora veide iforhold til til Alina igår. Nå på fredag når Alina var 4 mnd veide hun 7 kg, Aurora veide ikke 7 kg før hun var hele 8 mnd! Herremin, det er jo ikke rart jeg syntes klærene holder mye kortere på denne frøkna. Jeg trur det har noe med at Alina får erstatning og at jeg bare ammer littegrann nå, mens Aurora ble fullammet. Alina er skikkelig babylubben, men det er jo bedre at det går den veien, enn at de er undervektige når de er så små. Hun har jo litt å gå på :)

  Vi har prøvd med litt grøt på Alina nå, siden hun tipper over den anbefalte grensen for hva hun skal ha i seg av erstattning. Men hun er veldig lite interessert, så jeg håper det kommer seg etter noen dager. Alt kommer bare ut igjen, og hun forstår ikke helt det at hun kan svelge det.. Hehe.

   
  Klare for tur !

  Igår bestilte vi sydentur, joho !!
  Vi kjangset på å bestille før Jørgen i det hele tatt hadde fått ferie, så det var veeeldig godt når det tikket inn melding om at han hadde fått ferie. Hehe :) 
  Vi reiser i slutten av mai, og det skal bli såå godt med 8 dager på ferie sammen. Jeg gleder meg ! :)

   
  Den eneste som har gyldig pass er Jørgen. Både mitt og Aurora sitt går ut i sommer(typisk), og det må jo være gyldig i 3 mnd etter hjemkomst, så da må vi ordne oss nye pass. Og Alina må jo ha pass. Noen som vet hvordan man gjør det med passbilde på baby ? :)  Nei, nå må jeg få minste frøken i seng. Vi skrives senere ♥
   

  Kjærestetid!

  Ikveld skal jeg ha mine første timer borte fra Alina. Jeg kjenner det knyter seg litt i magen. Vi skal bare ut å spise, så det blir ikke så lange stunden- men hun er jo bare 4 små måneder! Blir nok godt med litt kjæreste tid også, når vi først kommer oss avgårde. Sannsynligvis sover jo begge jentene da, så de merker vel ikke at vi er borte engang.

  Jeg hadde aldri trudd jeg skulle få så separasjonsangst som jeg har. Aurora har jo sovet borte svært lite, og max en natt om gangen. Nå som hun er nesten 3 år merker jeg at det er litt lettere, for nå spørr hun jo selv om å få sove borte. Men det blir nok maaaange mnd til Alina skal sove borte for første gang.

  Nei, nå prøver jeg legge separasjonsangsten på hylla i noen timer, og skal kose meg med kjærestetid

  Alina 4 måneder ! ♥

  Tenk at vår lille baby er 4 måneder allerede !

  Fra å være ei lita frøken på 2850g, har hun blitt ei lita bolle som veide akkurat 7 kg på kontroll igår!
  Etter kolikken ga seg har hun blitt den drømme babyen :) Sover hun som regel hele natten. De siste kveldene har hun sovnet av seg selv i sengen sin også.
  Hun er et sikkelig lykketroll, bare skravler og smiler. Super fornøyd så lenge hun får det som hun vil, og veldig, veldig glad i storesøsteren sin. Aurora får alltid frem smilet til Alina ♥ 

   

  Ut på tur ?

  Har dere planlagt noe ferie til sommeren ?

  Jeg sitter å sikler på sydentur med avreise i slutten av mai..  Lurer på om vi skal satse på en liten tur da, før Jørgen starter å jobbe for sommeren.
  Litt sol, varme og tid sammen trur jeg hadde vært godt for alle mann. Neste år kommer vi oss iallefall ikke på noe tur, og jeg har faktisk aldri vært i syden med Jørgen !
  Aurora og jeg var jo en sydentur for 2 år siden sammen med svigermor, men da hadde Jørgen fult opp med skolearbeid og måtte bli igjen hjemme. 

  Hm, jeg får tenke litt videre... Noen som har noen fine, barnevennlige, all inclusive hoteller eller områder å anbefale ? :)

   
  Aurora på sydentur for 2 år siden :)

  Langfredag

  Vi var vist ikke helt ferdige med påsken alikevel... Jeg glemte jo helt å dele noen bilder med dere, fra langfredag.
  Kamera var med på tur, Aurora matet svanen med brød, og sola skinkte. En super dag ! ♥  Tilbake til hverdagen  Så var det tilbake til hverdagen igjen.
  Aurora syntes det var godt å komme tilbake til barnehagen. Hun våknet allerede klokken 4 inatt, super klar for å reise... heldigvis sovnet hun igjen !
  Alina og jeg var på babysang på dagen i dag- det er så koselig ! Også fikk vi handlet litt, så i morgen blir det rolig hjemmedag på oss, det skal bli godt :) Alltid hundre ting som trengs å gjøres hjemme.  Idag var det jo bare så varmt og godt ute, det lå på rundt 14-15 grader.
  Det blåste endel på ettermiddagen, men det hindret ikke Aurora og Jørgen fra å sette opp trampolina.
  Det var ei veldig fornøyd frøken som endelig hadde fått opp "hoppalina " si igjen !

  Men nå er det natta, vi skrives i morgen ♥ 

  Så, hvordan gikk smokkeslutten ?

  Jo, nå skal jeg fortelle !

  Langfredag ga jo Aurora bort smokken til påskeharen, og fikk et påskeegg fult av godteri tilbake. (les mer her)
  Vi var veldig spente på hvordan dette skulle gå, for hun har vært veldig, veldig glad i smokkene sine...
  Vi hadde forklart henne nøye at når hun ga bort smokkene, så fikk hun de ikke tilbake, men hun fikk godteri isteden. Det var et bytte.

  Og vi har ikke hatt noe problemer ! Hun har forklart alle hun har møtt på hvor stor jente hun har blitt som har sluttet med smokk, og at påskeharen fikk de.  Det har jo gått over all forventning, og smokkeslutt har vært null problem hos oss! Jeg er så stolt over den lille frøkna vår! ♥  Tenk at hun snart er 3 år !


   

  Siste dag

  Hei dere ♥

  Vi var heldige å ble bedt på lammelår både i går og i dag. Veldig hyggelig med litt familieselskap i påsken og lam er jo noe av det beste man kan spise.
  Aurora har spist som bare det både i går og idag, så lam falt tydeligvis i smak hos henne også. 

  Det har blitt litt stille her inne i påsken.
  Bloggen har vært litt nedprioritert når vi endelig har hatt tid sammen alle mann, men jeg satser på det blir daglige innlegg igjen fra i morgen av.


  Nå har vi nettopp sett på "Latter på latter" på tv, og dyttet innpå litt is. Fra i morgen er det skjerpings altså. Hehe.

  Men nå er det serietid, før det er natta og tilbake til hverdagen i morgen. Vi skrives mer da ! ♥

  Smokkslutt med påskeharen til hjelp .


  Idag har Aurora sluttet med smokk og jeg er såå stolt av den lille prinsessa vår.

  Hun fikk beskjed igår om at i dag skulle vi gi smokkene til påskeharen. Aurora var oppe litt mens vi lå å dro oss til morningen idag. Da vi våknet og var klare for å samle inn smokkene, var det plutselig noen som manglet. "vet ikke helt hvor de er jeg..." sier Aurora. Etter å ha spurt en gang til overga hun seg, og viste hvor de var gjemt.
  En fant vi i sengen, en i sofaen, og den siste og best gjemte var inne på vaskerommet, i kleskommoden til lillesøstra.. Hoho, utspekulert ja.

  Men så ble alle smokkene samlet i påskeegget, og vi gikk ut legge det et sted påskeharen kunne komme å hente det.
  Og noen timer senere kunne vi ta turen ut igjen, for nå hadde nok påskeharen vært der ! Og det hadde den selvfølgelig, og etter litt leting fant Aurora påskeegget fult av godteri.  Litt sutring når hun skulle legge seg, men sovnet tilslutt. Så har hun vært våken litt nå istad, og vært lei seg, men ikke spurt etter smokken (eller lolo, som hun kaller den). Hun var litt varm og hoster fælt, så trur det kun var det som var grunnen til at hun har vært våken.

  Krysser fingrene for at det forsetter like godt som dette ! ♥

   


   #foreldre #mammablogg #mamma 

  Frustert

  Utsikten min nå:

   

   

  Alina ligger å sover i enden av sofaen, og jeg har hoppet inn i pysjbuksa. Prøver samle litt krefter til å holde ut kveldens siste timer.

   

  Jeg har hatt med meg jentene på Gulskogen, for å prøve finne litt påskepynt og nye klær til Alina. Aurora var en smule trass, og oppførte seg ikke akuratt eksemplarisk, selv om det var hennes ønske å bli med. Skal si dere jeg var svett etterpå, med sånn 10 episoder med (nesten) 3 åringen på en liten time. Kan jo nevne når hun plutselig tok en genser, og løp ut av butikken, så jeg måtte løpe etter et langt stekke. Flaks ikke det begynte å pipe og ule itilegg. Eller når hun fikk bolle, og plutselig fant ut at vi ikke hadde kjøpt med drikke - langflat ut på gulvet og ramaskrik. Noen ganger altså..

  Det var ikke mye påskepynt å finne heller, vi var nok litt i seneste laget. Aurora har jo laget litt da, så litt har vi jo :)

   

  Det gikk heldigvis en god del bedre på matbutikken etterpå, og Aurora oppførte seg etter en alvorssnakk. Ellers hadde jeg nok satt henne igjen... Neida.. Eller joda..

   

  Dagens lille utblåsing .. Hehe

   

  Jørgen er på jobb enda, så jeg tenkte jeg skulle sette igang og lage litt god mat til han kommer hjem. Gleder meg til noen fine dager med han hjemme nå <3

   

   

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits