• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Sander er et halvt år !

  Tenk at denne lille tassen har vært med oss i et halvt år allerede !


   
  Tiden har bare flydd, og jeg syntes ikke det er lange tiden siden han ble født. Jeg husker når vi kom hjem til Aurora og Alina ikke mange timene etter han var blitt født. Vi var så spente på hvordan de skulle ta det med enda en liten en i familien. Alina forstod jo ikke så mye siden hun bare var 10 måneder, men Aurora var så spent og glad! Heldigvis er det likedann idag. Han har to stolte, og snille storesøstre som passer så godt på han ♥ Han lyser opp så fort han ser søstrene sine og den gleden de har av hverandre allerede er helt utrolig!

  Det er ikke så godt sovehjerte på denne lille tassen, men god er han uansett. Verdens kjekkeste lille tass, med verdens fineste smil ♥ 
   

  Strikking; gullungen-romper.

  Jeg bare elsker å strikke plagg til Sander. For det første, så går det ganske fort siden han ikke er så store karen enda, og for det andre så er han til å spise opp i sånne små, søte drakter. Denne gangen ble det en Gullungen-romper fra Klompelompe. Den har egentlig ligget klar en god stund, men snora kom først på i forrige uke. Nå er den i alle fall klar til bruk ♥  Igår klikket jeg hjem nesten 50 nøster, og jeg har prosjekter til alt sammen ! Tid til å strikke, er det vel egentlig verre med... Men jeg satser på det blir litt roligere kvelder her etterhvert, så det blir litt mer tid til nye prosjekter :)


   

  Skriveglede !

  I helgen lærte Aurora å skrive navnet sitt !

  Hun har lenge klart å skrive det på notatboka på telefonen min, men nå klarte hun å skrive alle bokstavene på arket med blyant. I riktig rekkefølge og etter hverandre på linje. Tilogmed R'en ble rett. De andre bokstavene har hun skrevet uten problemer tidligere, men den R'en har ikke vært så lett å få til, og det å få alt på linje har jo også vært ganske utfordrende før, men nå gikk det helt supert ! Hun var så fornøyd og stolt, og mamman var ganske sprekkferdig av stolthet henne også!


  Imponerer med skriving på besøk hos oldemor og oldefar :)


  Tenk, denne lille prinsessa vår blir 4 år om under 2 uker... Jeg skjønner ikke hvor årene har blitt av... Om 2 år begynner hun på skole..!

   

  Helgen vår i bilder!

  Denne helgen gikk unna !

  Jørgen jobbet på lørdagen, og her hjemme var det som vanlig full fart med tre viltre små. Vi fikk vært litt ute, men lufta var ganske sur.
  Igår var vi ute å gikk en tur, og på litt besøk. Også har vi fått endevendt og ryddet i skuffer og skap hvert ledige minutt i helgen. Jeg trur det er våren som gjør at det store ryddebehovet kommer, selv om vårværet er ganske fraværende akuratt idag... 1 grad og litt snø i lufta. Deilig er det i alle fall å få litt orden under overflatene også.  Her er litt bilder fra helgen vår ♥  Rundstykkebaking tidlig en søndagsmorgen.


  Ikke helt enige om hvem som skal holde lillebror under nattasangen.

  Håper dere har hatt en fin helg :)

  Prøver

  Idag har Alina fått tatt blodprøver på sykehuset. Det gikk greit, tiltross for at de måtte stikke i begge armene før de traff. Det ble selvfølgelig litt tårer, men hun smilte å vinket "hade" til hun som hadde tatt prøvene rett etterpå.. tøffe lille jenta vår! :) Veldig godt å få tatt de prøvene, og få utelukket alle alvorlige grunner til at hun er så ofte syk. Når hun har hatt så og si ukentlig feber siden jul, blir man jo litt nervøs for hva det kan være.

  Bilen min ble i orden i går da, og den gikk helt fint i dag, hurra ! Jeg kommer ikke til å tørre fylle drivstoff mer.... Den ammetåka altså!

  Nei, nå er det kvelden her. Det har vært en lang dag, og man vet jo aldri hvordan natten blir heller. God natt da dere <3

  fridag.

  Hei dere ♥

  Idag tok Aurora seg en fri dag fra barnehagen, så da hadde jeg alle tre hjemme. Vi har kost oss på tur, og vært ute i stortsett hele dag. Aurora har lekt masse med noen andre barn som bor rett i nærheten her, så det har vært full fart hele dagen. Det er så deilig når været blir varmere og det blir lettere å ta med barna ut for å leke. Jørgen satt opp trampolina når han kom hjem i ettermiddag, så da var barna super fornøyde og det er litt mer å finne på ute for Aurora, og Alina.  Aurora sa hun ville være hjemme i morgen også, så da får vi se hva hun tenker og har lyst til i morgen. Jeg syntes bare det er koselig å ha henne hjemme jeg, og skulle gjerne hatt henne flere dager hjemme enn jeg har. Ikke at hun har så lange dager i barnehagen altså, men det er jo hyggelig med noen dager der vi har hele dagen sammen. Disse små trolla er jo ikke små så lenge, så det gjelder å nyte det så godt man kan. Aurora har jo blitt så stor og selvstendig også ! Som oftest vil hun gjerne i barnehagen å leke med vennene sine  da, og jeg kan jo forstå det også... Det å henge med mamman sin, og små søsknene er ikke like kult hver dag :)

  Men nå roper sengen på meg. Natt til idag var så og si søvnløs, med en våken, og sutrete Sander... Håper denne natten blir bedre ♥
   

  sur feil, og legetime

  En ting var i alle fall sikkert når jeg stod opp idag; det skulle godt gjøres å gjøre dagen verre enn gårsdagen!

  Vi sov jo hos svigermor inatt siden jeg selvfølgelig var uten bil etter gårsdagens feilfylling, og Alina hadde legetime idag.. Svigermor tok Alina når hun våknet i natt og Aurora sov hele natten, så da var jeg bare oppe med Sander. Super deilig å få sovet litt, selv om det tok lang tid før hodet sluttet å jobbe i går. Sånne irriterende feil altså, at 2 minutter med tankene på villspor kunne gjøre så mye skade. Jeg prøver å trøste meg selv med at jeg i alle fall ikke startet opp bilen å kjørte før jeg oppdaget det, for det kunne jo blitt MYE dyrere! Det skal bli godt å få ordnet opp i det hele, og slutte å kverne tankene på det noe mer...Men jeg kommer garantert til å bli påminnet det resten av livet! Bensin på dieselbil er virkelig ikke til å anbefale nei...Sureste feilen ever.


  Dagen i går var ikke bare fæl da. Vi fikk gått en fin tur i kveldssola, og svigermor ordnet ost og kjeks til kvelds ♥


  Idag har Alina hatt legetime. Både vi, og legen ser god virkning av astmamedisinen hun begynte med for en uke siden. Nattehosten som hun har hatt en evighet er virkelig forbedret. Også skal hun ta blodprøver på sykehuset, så vi er sikre på at det ikke er noe mer alvorlig som ligger til grunne for all feberen hennes. Da blir det forhåpentligvis en mindre ting å bekymre seg for ♥

  Nei, nå er det på tide å komme seg i seng. God natt da dere ♥

  Ammetåka har tatt nye høyder!

  Når jeg trudde det bare kunne gå oppover etter lange perioder med sykdom og bare nedturer, så toppet det hele seg idag da jeg fylle bensin på dieselbilen min! Jeg er virkelig i tåka om dagen, hvordan er det mulig ?!?! Etter å ha hatt bilen i nesten et år klarer jeg å gjøre den feilen. Jeg er så sint på meg selv! Men HELIGVIS startet jeg ikke bilen. Så det kommer vel på rundt 5000 å få tømt systemet, men om jeg hadde startet og kjørt kunne det kommet på 50-100 000 !

  Jaja, jeg skylder på 4 år med lite søvn og ammetåke... :( Veldig glad jeg har en fin gjeng som holder humøret oppe da. Hadde jeg ikke hatt disse små trolla, hadde jeg gravd meg ned. Først en diger skattesmell, masse sykdom- også dette... Ikke et godt 2016 så langt.

  Vi sover hos svigermor i natt siden jeg er uten bil, og Alina har legetime i morgen. Så nå skal jeg være litt sosial før det er natta. Håper dere har hatt en MYE bedre dag en meg.. <3

  Strikking; Trultemors-buksedress

  Det er jo ikke akkurat mest tid til strikking her om dagen, men litt blir det jo !

  For noen uker siden så ble jeg ferdig med en buksedress til Alina.
  Selv om jeg var litt i tvil om fargevalget mens jeg holdt på, så syntes jeg den ble ganske grei tilslutt.
  Oppskriften er fra Klompelompeboka, og jeg har strikket den i Cotton merino. En ull og bomullsblanding, som passer fint nå fremover :)
  #strikking#mammablogg#klompelompe

  Uheldige

  Her har de siste dagene, som vanlig vært preget av sykdom. Jeg er så lei, at dere skulle bare vist!!

  Sander hadde en tur på sykehuset natt til igår. Vi ble sendt rett videre fra legevakt da han hadde lav metning og dårlig pust. Heldigvis kom det seg utover natten, og vi fikk reise hjem kl 05 om morgningen. Han hoster fælt enda og surkler endel, men idag har han vært i mye bedre humør og feberfri.

  Jeg våknet med hodepine, vonde bihuler og tett nese idag, men så lenge ungene er friske er det jo greit... Men nå, for et par timer siden våknet Aurora med full feber. Dette er jo en evig runddans! Aurora var jo syk nesten hele forrige uke også... Alina har vært syk ukentlig fra jul , og Sander har vært syk siden fredag.

  Jeg gleder meg til den gangen vi kan få litt sykdomsfri!

  ....

  Syk Alina, syk Sander, trassen Aurora.... Trenger jeg si mer ? Sikkert ikke... Men jeg gjør det alikevel jeg.

  Alina har vært hos legen idag, fått penicilin og astmamedisiner, og skal tilbake om en uke. Skulle vel kanskje ønske at det ble tatt litt blodprøver for å utelukke alvorlige ting. Hun har jo hatt feber nesten ukentlig siden før jul, samt to runder med feberkramper, og som mamma blir ikke akuratt nervene helt gode av slikt. Men vi får nå stole på at legen vet hva han driver med, så får vi heller se om det blir tatt noe mer prøver neste uke.
  Sander surkler, har feber og er virkelig utilpass. Om han ikke er bedre i morgen, får det bli et legebesøk på han også. 

  Sander måtte vugges på stortsett hele natt, og Aurora trasset til langt på natt i går, og begynte på'n igjen klokken 04.30 idag. Ikke spørr hva hun trasset om engang, for det trur jeg ikke hun vet selv. Hun endte iallefall med å være så utslitt på morningen idag, at det ikke var noe vits å sende henne i barnehagen. Humøret hennes idag, har heldigvis vært langt bedre. 

  Men nå, nå sover begge jentene- på samme rom! Og jeg sitter på kjøkkenet å vugger vogna med Sander i med den ene hånden, og skriver her med den andre. Det gjelder å være lengst unna rommet til jentene, så de ikke våkner når han sutrer. Nå må bare disse bedre tidene komme snart... 

  Same as usual.

  Enden var vist ikke her enda.... 
  Alina fikk feber igjen idag, kun 5 dager etter forrige runde var over. Til uken blir det lege. Nå har hun hatt feber nesten ukentlig i flere måneder. Febernedsettende fungerer kort tid, og feberen fyker opp fort som det. Kjempe skummelt, og jeg sitter med hjertet i halsen stort sett hele tiden når hun er sånn. Vi får bare håpe natten går bra, og at vi slipper noe feberkrampe denne gangen. Det er så ekkelt at hun har hatt feber så hyppig, og jeg håper virkelig det hele er uskylding. En ordentlig utredning syntes jeg i alle fall er på sin plass nå. Stakkars lille ♥

  Sander har feber også, men han fikk vaksine igår, så det er nok grunnen der. Nervene mine er ganske langt nede om dagen med så mye syke barn altså. 
  Aurora er i alle fall frisk igjen da, og jeg har vært med henne i bursdag til en i barnehagen idag, Hun stortkoste seg :).
  Vi har vært på visning idag da, og skal se på et annet hus i morgen. Vi trenger så sårt større plass, men det er mye som skal klaffe. Hadde satset på lottoen i kveld jeg, men var vist ikke min tur idag heller gitt.. æsj. 

  Nå er det ikke stort annet enn sykdomssnakk her inne om dagen altså, men det er dessverre det det går i her hjemme. Satser på bedre tider snart, og litt mer tid til skriverier her inne :)

  Men nå blir det overvåkning av disse trolla resten av kvelden og natten. God natt da dere ♥
   

  Når skal dette ende ?!?

  Vi hadde da nesten en dag uten sykdom før det var på'n igjen.

  Aurora hostet sånn natt til igår, at jeg tenkte det var greit å holde henne hjemme. Det tok ikke lange tiden før vi hadde stått opp igår før hun fikk feber.
  Hun hadde feber i hele går, og idag klager hun på vondt i magen. Ikke har hun noe matlyst, og hun er slapp. Stakkar lille. Nå sitter hun å ser på frost, mens de minste sover. Det er jo igrunn litt lettere med en syk Aurora, enn når de små er syke. Hun klarer jo å si hvor hun har vondt, hva hun har lyst på og hva hun vil gjøre. Men hun nekter for at hun er syk da, selv om hun ligger rett ut. Hun har nå noen merkelige ting for seg den frøkna.

  Nå har vi snart hatt 4 uker med sykdom her hjemme, og nå håper jeg at det snart er en ende på denne sykdomsperioden. Det er så utrolig slitsomt når det alltid er noen som er syke..  Men nå våkner sikkert disse trolla straks, så jeg får prøve å få gjort litt husarbeid de siste minuttene.

  Ha en fin dag da  ! ♥
   

  04.04.2016

  Hei !

  Takk for alle god bedringsønskene etter at Alina ble så dårlig igår, det setter jeg veldig pris på! ♥ Alt går fint med henne nå, og det ser ut som om hun er på bedringens vei. Ikke noe feber på dagtid idag, så får vi håpe den holder seg unna en stund. Setter virkelig litt stuck i en, når man ikke får kontakt med barnet sitt på så lang tid. Veldig takknemlig for at de ellers er friske og fine ♥

  Alina var i alle fall i full fart når hun skulle legges idag, det var vel egentlig alle tre... Men nå, nå sover alle sammen etter noen slitsomme timer, så får vi se hvor lenge det varer. Så deilig som det er å krype under dyna, og sove, men enda skal de absolutt tvi holde de øynene oppe... Ah, jeg skjønner det bare ikke! 
  Den nattesøvnen blir vel ikke akuratt bedre av at vi bare har to soverom heller. Jentene vekker hverandre, og når Aurora kommer inn til oss fordi hun har blitt vekt av Alina, våkner Sander.... Til helgen skal vi faktisk på et par visninger! Det blir nok en stund til boligkjøp enda for det altså, selv om vi gjerne skulle hatt noe større så fort som mulig. 


  Dette er hvordan man får Sander til å sovne på kveldene. Bære han rundt i en hel evighet, frem til han endelig gir opp kampen, og lukker øynene. Og ja, fingermerker på speilene er standard her ! Haha.

  Nå har jeg en date med klesvaska... Hurra ! Vi skrives senere, da :)


   

  Feberkrampe, og sykehus.

  Det ble en brå vending på gårsdagen.

  Når Alina våknet fra lur, så kjentes hun litt varm ut. Temperaturen så ut til å øke raskt, så vi ga paracet. En time etter hun hadde fått paracet fikk hun plutselig krampe. Blå lepper, øynene rullet, hun ristet og man fikk ikke kontakt med henne. Ambulanse kom etter ca 10 minutter, og lege rett etter. Selve krampa varte rett i overkant av 10 minutter, og når hun endelig kviknet til så kastet hun opp flere ganger. Det ble noen timer på barneavdelingen, før vi fikk reise hjem igjen. Nå er vi utstyrt med medisiner mot kramper, og har åpen innleggelse om det skulle bli noe flere kramper det neste døgnet.

  Hun har jo hatt feberkramper en gang tidligere, den gangen varte det bare noen minutter...Nå var hun jo helt borte i over 10 minutter. Veldig skremmende, og ekkelt. Jeg håper vi slipper det her flere ganger, og at det ikke er noe mer underliggende grunner, som epilepsi som forårsaker det.

  Det er helt utrolig hvor fort det går med henne når hun blir syk. Fra å være i full fart, til å ha kramper på under to timer.... Hun er jo så mye syk også, og i påskeuka så hadde hun vel feber omtrent annenhver dag, men da fikk vi heldigvis gitt febernedsettende før hun fikk kramper. Ikke går hun i barnehage heller, men allikevel er hun så ofte syk. Stakkar lille frøkna vår ♥


  Etter litt mer febernedsettende på sykehuset, kviknet hun til. Fikk smoothie og is.


  Endelig klar for hjemreise igjen ♥


  Hun fikk høy feber tidlig på morgningen idag også, men den gikk greit ned med paracet. Nå sover hun en lur, så får vi håpe hun ikke har feber igjen når hun våkner.

  #mammablogg 
   

  Søndagsro

  Heisann ♥

  Skal si dere det er magisk når det er helt stille her. Aurora leker med lego, mens Alina og Sander sover. Skikkelig søndag når man kan slenge bena på bordet og kose seg med en latte i ro og fred. Det varer vel ikke så lenge, så det gjelder å nyte det til det fulle.
  Vi har vært noe timer ute i regnværet. Jentene har kjørt bilene sine, og hoppet i vanndammer. Deilig med litt frisk luft, selv om det gjerne kunne vært litt oppholdsvær. 

  Jeg har planer om litt nettshopping nå, mens det enda er stille. Sander hadde plutselig bare noen få plagg igjen som passer i skapet sitt.... Han vokser så fort ! Nå har vi begynt med størrelse 74 allerede ! Kan ikke skjønne hvor denne babytiden blir av..

  J

  Nyt søndagen ! Vi skrives senere ♥

  Sander er 5 måneder !

  Wow, tenk at det var 5 måneder siden Sander kom til verden igår ! 
  Jeg skjønner bare ikke hvor tiden blir av, det går jo så fort ! 

  Sander er en aktiv liten gutt, som slettes ikke ligger på latsiden. Han snudde seg fra rygg til mage, allerede når han var 3,5 måned gammel. Han følger med på alt som skjer rundt han, og prøver for harde livet å åle seg fremover i disse dager. Det hjelper nok litt å ha to storesøstre som han kan se opp til, og følge med på. Jeg er veldig spent på hvordan utvilklingen hans blir fremover. Alina var jo treg med å snu seg, og ville igrunn bare ligge stille, men plutselig skjedde alt, og hun gikk når hun var 9,5 mnd gammel. Kanskje det blir motsatt med Sander da ? At han er tidlig ute nå, men ikke går før han er langt over året ? hm, det bir spennende å se. 


  Lille prinsen vår ♥

  God helg ♥


   


   

  Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits