• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Ødelagt ferie

  Oppdatering : Vannkoppene ble vist bedre før det ble verre. Hatt lege som bestemt mente det var allergisk reaksjon, skrev ut en liste med medisiner OG vitaminer for dette, ikke var han billig heller (!!). Dårlig engelsk og nektet for at det var vannkopper.. Fint når vi vet mer enn legen!

  Om det ikke var bedre til i morgen ville han legge henne inn på barneavdelingen, ja hurra. Vi takker nei til mer legehjelp her nede iallfall! Ikke noe legeæekleringer på at hun var smittsom og måtte holde rommet, så ingen dekning på vår ødelagte ferie av forsikringsselskapet. Angrer på at vi reiste, sitter på et hotellrom med en 3 åring som er lei seg fordi hun vil bade, og en baby som garantert blir smittet. Håper vi kommer oss hjem på onsdagskvelden som planlagt før Alina får det, også håper jeg at jeg har hatt det før. Er vel ikke noe særlig å få vannkopper som gravid heller.

  Ferie med sykdom

  Internett er ikke av de beste her, men prøver meg på en liten oppdatering.

   

  Reisen hit gikk supert, og begge barna oppførte seg pent. Ingen skriking på flyet og vi fikk all bagasje så fort vi landet.

   

  Noen timer etter ankomst fikk Aurora vannkopper, så vi har fått en litt "ødelagt" start på ferien, og ei frøken som ikke får lov å bade. Det at hun ikke får bade er jo veldig trist, det er jo det hun har gledet seg til. Hun er i god form, og har heldigvis blitt ganske mildt rammet og det ser ut som om vannkoppene begynner å tørke inn allerede *bank i bordet*. Været disse første dagene har vi hatt litt gråvær , men det er igrunn greit når situasjonen er som den er. Fra imorgen er det meldt mye bedre. Igår var vi på shoppingsenter, Aurora i vogna og Alina i bæresele. Veeeeldig glad jeg kjøpte ny bæresele før vi reiste, den er gull !

   

  Krysser fingrene for at Aurora blir bedre så vi iallefall får noen fine dager her. Kjedelig når ferien blir ødelagt av sykdom.

  Dårlig timing...

  Gjett hvem som måtte hentes i barnehagen med feber idag?

  Joda, det var Aurora. Nå krysser vi bare alt for at det ikke er vannkopper ! Hun har ingen utslett, og er jo litt forkjøla, så vi håper det bare er derfor.
  Det er jo kun noen få timer til vi skal reise hjemmefra, så jeg håper vi får en fin tur uten noe mer sykdom. *krysser fingre og tær*

  Koffertene er nesten ferdig pakket, og jeg satser på jeg har fått med alt vi trenger for disse 8 dagene. Nå gleder vi oss til litt sol og varme ♥   Må bare vise dere denne snåle ungen, tatt her om dagenn... HAHA. Dratt på seg gamle klær, i strl 9 mnd og finni Ray Ban'sa sine. Hun er klin gal

     Hektiske dager.

  Gårsdagen og dagen i dag har gått i ett, og i morgen blir nok like hektisk.

  Vi er litt trøtte i trynet om dagen, for Aurora tuller hver eneste natt, og starter dagen 05.30.. Mens minstemor sover natten gjennom og kan ligge i sengen til klokken er 10.
  Jeg skjønner ikke hvorfor Aurora ikke har større søvnbehov enn hun har... Veldig slitsomt når det er hyl og skrik hver eneste natt iallefall. 

  Ikveld har jeg prøvd å få pakket til vi reiser i morgen natt. Livredd for å glemme noe. Det er jaggu litt som skal pakkes når man skal ha med seg en 3 åring og en baby- ja, en flaskebaby! Og oppå hele reisestyret så har formen min blitt helt elendig. Det går visstnok vannkopper i barnehagen til Aurora også, så vi krysser bare alt for at det ikke bryter ut på Aurora når vi er på ferie. Hadde vært utrolig kjedelig å fått ferien ødelagt av det...  Imorgen må jeg få unnagjort de siste innkjøpene, og Jørgen jobber hele dagen. Så nå må jeg prøve pakke litt til, så jeg ikke henger etter skjema her ! 

  Vi skrives imorgen ♥

  På tur med flaskebarn, tips ?

  Nå nærmer det seg syden tur, og jeg må begynne skrive pakkeliste! (som jeg egentlig hadde planer om å ha klar for flere dager siden).

  Jeg er så spent på hvordan det skal bli med flaskebarn der nede! Er det noen som har erfaringer eller tips å dele med meg så blir jeg veldig takknemlig ! 
  Jeg har iallfall kjøpt med morsmelkerstatning og mat til Alina, så vi slipper å kjøpe det der nede. Vannkoker, flaskebørste, termos og salo blir også med i kofferten. Men hvordan skal jeg egentlig gjøre det under flyturen ? Termos og pulver i poisjonsbegere, fungerer det greit og får jeg det gjennom tollen? 

  Dagene frem til vi reiser er ganske hektiske, og det gjorde det ikke bedre når jeg fant ut at Alina har jo bare en body med korte armer! Det betyr at jeg må ut på shopping på tirsdagen, hjem å vaske klærene og prøve få de tørre før vi reiser sent tirsdagskvelden. Passet veldig dårlig med disse helligdagene akkurat nå altså...

  Til dere som har lurt på hvor vi skal, så skal vi til Bulgaria. Trur det blir veldig greit med disse to små, det er jo ikke sykt varmt der på denne tiden, og flyturen er på bare 3 timer. Jeg var jo samme sted med Aurora for 2 år siden, og syntes det var helt tipp topp med barn ! Hotellet vi skal på denne gangen har vi derimot aldri vært på, men vi satser på det står til forventningene.    Lille flaskeungen, som gleder seg til tur ! :)

  Brunsnegler i stua !!

  Okei, la oss si det slik; man vet man har et seriøst problem med brunsnegler i hagen når du finner 2 av dem i stua ! 

  En ble funnet på stueteppet og en annen midt på stuegulvet

  Sannsynligvis har de kommet seg inn ved å feste seg i fast på den alt for langhårede katten vår (som nå skal barberes).
  Jeg skal ærlig innrømme jeg har lyst til å stenge katten ute en stund, for jeg har helt angst av tanken på flere snegler her inne. Tenk om vi hadde tråkket på et av disse slimete krekene barbeint a !? Æsj, og fysj !! Jeg har fått på meg sandaler på beina, og tørr så vidt å bevege meg rundt i frykt for at det skal være flere som har gjemt seg her inne. Edderkopper er en ting altså, men snegler det er søren meg myeeee verre. 


  Her er en av de ekle krekene, på stueteppet vårt ! Knipset i hu og hast med telefonen før jeg fikk helt hetta.

   

  TUSEN TAKK ♥

  Nå må jeg bare starte med å si tusen takk for alle kommentarene og meldingene på facebook jeg har fått de siste dagene ! 
  Det har jo vært helt overveldende! Tusen, tusen takk for så utrolig mange hyggelige meldinger og tusen takk for at dere tar dere tiden til å skrive dem ! Jeg blir helt rørt av å lese alt det fine dere skriver og er veldig glad for at dere vil følge meg her på bloggen ♥ 


  Her har jentene badet sammen for første gang idag, til stor glede for begge to. Alina sprutet som en gal, og storesøster lo, og lo... Jeg er så glad for at Aurora har tatt den nye hverdagen som storesøster så godt som hun har, det er spesielt godt nå som hun snart har 2 små søsken. Vi har faktisk sluppet helt unna sjalusi! Det kan jo selvfølgelig komme en reaksjon senere, men disse 5 første månedene har gått over all forventning. Hun har så mye kjærlighet, og viser så mye glede over lillesøsteren sin ♥


  På bilde er det en liten kosestund før Aurora skulle sove, og Aurora blir like skuffet over at lillesøster ikke kan sove i sengen hennes hele natten hver gang.... "Jammen, jeg skal jo passe godt på henne mamma" 

  Nå skal vi fylle ut taxfree bestillingen vår! Om bare en liten uke koser vi oss i varmen ! Som jeg gleder meg  ♥ 

  Gravid på ny, bare 7 uker etter fødsel ! (hele historien)

  Og ikke bare det.... Her kommer historien om vårt lille mirakel!

  7 uker etter jeg fødte Alina fikk jeg en liten blødning.  Sånn i tilfelle det var mensen som var tilbake begynte jeg på cerazette, og fullammet  jo også, så da burde vi jo være ganske så sikret

  Så, 2 dager før mensen skulle kommet igjen (om det var det jeg hadde hatt for 4 uker siden) begynte jeg å blø. Men det ble aldri noe veldig stor blødning ut av dette og jeg hadde ingen mens-smerter, men det forsatte. Dagen jeg skulle ha mensen var det noe som sa meg at jeg burde ta en test, for dette var jo litt merkelig (den magefølelsen altså). Jeg fullammet jo Alina men den siste uken hadde melken så godt som forsvunnet også, merkelig for jeg hadde jo alltid hatt masse melk! Testen viste svakt positivt, men siden jeg blødde ganske mye nå regnet jeg med det kanskje var en veldig tidlig spontanabort. Jeg forsatte å blø og søndagen (4 dager etter første test) tok jeg en ny test, 2 sterke streker !  Etter noen søk på google, var jeg sikker på at dette var graviditet utenfor livmoren, for å blø som dette var jo ikke normalt og jeg hadde ikke hatt noe blødninger så tidlig i graviditeten de andre gangene. Mandags morgningen fikk jeg komme inn til hastetime hos legen, og han var ganske sjokkert : for det burde jo vært ganske umulig å bli gravid. Jeg fullammet, hadde født for 2,5 mnd siden, og gikk på cerazette  ! Måtte ta en ny test på legekontoret (trur han hadde litt vanskelig for å tru på meg); positiv. Så tok jeg en blodprøve for å måle hcg , og beskjed om å komme inn for en ny prøve 2 dager senere.

  Samme dag som jeg var inne for ny prøve ble jeg sendt opp på sykehuset for ultralyd da jeg blødde ganske kraftig enda. På sykehuset møtte jeg samme gynekolog som hadde tatt ultralyd samme dagen som Alina kom til verden, så det var jo ikke så lenge siden jeg hadde sett henne sist.. Ultralyden viste at det kunne være noe der, men om det var i livmoren, utenfor livmoren eller starten på en spontanabort var umulig å si siden det enda var så tidlig. Men siden jeg blødde såpass godt under ultralyden også var det nok en spontanabort, men vi skulle ta en ny titt igjen om en uke. Hcg'en hadde steget, men ikke så veldig mye.

  En uke var gått og det var klart for ny ultralyd. Å nå var det blitt en tydelig fostersekk og plommesekk, noe som viste at alt var i orden. Det lå også på riktig sted. Hcg blodprøven denne dagen viste også tydelig at det var baby der, for den var blitt veldig høy. Skal si dere jeg var sjokket, og det trur jeg legen var også!

  Når jeg hadde blødd i 8 dager stoppet blødningene, og om jeg ikke hadde fått den følelsen av å måtte ta en test hadde jeg sannsynligvis ikke mistenkt noe som helst før jeg hadde kastet opp i flere uker...

  Så denne babyen kan man virkelig si er en liten fighter! Gravid på p-piller mens jeg fullammet (døgnet rundt), og etter en ganske kraftig blødning over 8 dager satt jaggu spiren enda. Det ble altså bare 7 ukers pause fra graviditet på meg (graviditeten regnes fra første dag i siste menstruasjon)

  Under 11 mnd etter Alina sin fødsel er altså den nye terminen min. Og velger denne lille å komme 3 uker før som sin storesøster blir det bare en forskjell på 10 mnd. At jeg skulle bli 3 barnsmamma som 20 åring hadde jeg aldri hatt mine villeste tanker om! 

  Med 3 barn fra 0-3 år, trur jeg vi har noen hektiske- men flotte år fremfor oss :)  


   
  I skrivende stund er jeg 15+5 på vei, og den lille sparker allerede godt fra seg inni magen :) Om litt over 2 uker er det klart for ordinær ultralyd, også håper vi alt ser fint ut der også.

  17. mai feiringen vår ♥

  Vi hadde en knallfin dag igår. Vi gikk i tog- eller halvveis gikk vi ut av toget, for da var Aurora litt sliten. Etterfulgt av lunsj hos svigermor.
  Senere på kvelden var det deilig middag hos mammaen og pappaen min, sammen med to av søstrene mine og dems familier. Aurora fikk lekt masse med kusinene og fetteren sin. Hun var knall fornøyd etter dagen. Når tiden var inne for å komme seg i seng,  ville hun overhodet ikke ha av seg 17.mai kjolen. Etter en liten kamp var kjolen av, jentene i seng og vi la oss før klokken var 22. En sliten gjeng kan man si :)


  Litt bilder fra vår 17.mai :)
  Klare for 17. mai !

  Er alt klart til den store dagen i morgen ?

  Her er kjoler hengt frem, og planen er klar. Vi skal ganske tidlig opp, så Aurora får gått i tog, også tilbringe noen timer i Svelvik med Jørgen sin familie før vi reiser hjem igjen. Det er heldigvis meldt oppholdsvær, så da ligger jo alt til rette for en fin 17. mai feiring. Det verste er når det pøser ned på 17. mai, og man må gå kalde og våte, grøss... På kvelden skal vi på middag hos mine foreldre, sammen med litt av min familie. Det blir nok en super feiring ! :)

     Jeg og jentene har vært på lekeland i dag, mens Jørgen har jobbet. Så når han kom hjem ble det sen middag på oss. uten barn.

   
   Dagens middag; Biff med hjemmelaget bernaise, ovnstekte poteter, cherrytomater og asparges surret i spekeskinke. Nam ! :)

  Nei, nå får jeg stupe i seng så vi ikke forsover oss i morgen ! :) God natt og ha en super 17. mai feiring i morgen  !

  Ja, det er baby !

  Ja, om det var noe tvil etter forrige innlegg, så er det en baby til på gang :)

  Jeg er 15+1 idag, og magen har den siste uken vokst som bare det.
  Nå er den blitt så stor at det var vanskelig å skjule stort lenger, så vi fant ut at det var på tide å offentliggjøre det hele.

  Inni magen er det en liten fighter som kom til mens jeg gikk på p-piller og fullammet, så vi fikk oss et lite sjokk alle mann.
  Det ble bare 7 ukers pause fra graviditet før det var på'n igjen gitt. Heldigvis slipper de små samme skoleår, da Alina er født i desember. Jeg håper og trur de små får masse glede av hverandre med under 11 måneders mellomrom.
  Formen har vært elendig denne gangen også, og jeg er forsatt veldig dårlig ( det er derfor det har vært ganske så stille her inne de siste månedene).
  Jeg kan fortelle litt mer om hele graviditeten senere, for historien er ganske lang. Det skulle jo vært ganske umulig å bli gravid, men denne babyen ville absolutt komme :)

  Nå gleder vi oss iallefall masse til en liten baby til ! :)


  (15 +1 ) 

  En voksende mage....  Hva trur dere gjemmer seg inni der da ? :)

  Bursdagsfeiring

  Hurra, da var en vellykket bursdagsfeiring overstått !

  Leiligheten er ferdig ryddet og gulvene vasket etter selskapet, og vi ligger rett ut på sofaen - helt ferdige begge to. Haha, det tar på med bursdagsfeiring altså.
  Vi var 31 stykker, 8 var barn. Vi hadde strålende sol og grillet pølser, før det ble kake og kaffe. Veldig enkelt å greit, og falt i smak hos alle. 

  Aurora fikk masse fine pakker, og var strålende fornøyd med alt hun fikk. Vi var også strålende fornøyd med alle de fine gavene hun fikk ! Så mye fint altså, heldige frøkna vår ♥ Hun var i så godt humør i hele dag, og lekte å koset seg med de andre barna. Finfin dag ! ♥

   


  Men nå trur jeg straks det blir natta her *gjesp*. God natt ! ♥

  Feiring av Aurora

  Nå begynner vi bli klare for feiring av Auroras bursdag i morgen.
  Feiring en uke på overtid, og ei er veldig spent frøken som ikke sovnet før klokken var over ni.

  Med 90 grillpølser i kjøleskapet, gele til avkjøling og kakene ferdig bakt skal det nok bli en fin bursdag.
  Vi blir over 30 stykker (nærmeste familie), og var overlykkelige for at været er meldt bra. Vi bor jo i en leilighet på bare 70-80 kvadrat, men vi har klart det før- så da sakl det gå nå også! Hehe. Når Alina fyller år i desember trur jeg vi må dele opp bursdagen over 2 dager.

   


  Nei, nå må jeg foresette med forberedelsene til morgen dagen!  :) vi skrives!


   

  Bella tunika !

  Endelig var Bella tunika'n ferdig! Mangler bare å sy i knapp bak, så er den 100 %. 
  Har ikke vært så mye tid til strikking i det siste, så den tok sin tid kan man si. Så nå var det helt greit å bli ferdig, og komme igang med nye prosjekter. 


  Vi tok middagen ute med jentene våre i dag, feiret at Jørgen var ferdig med eksamenene. Nå er det rart å ha han sittende ved siden av meg, og ikke inne på kjøkkenet med lekser. Veldig deilig ! :) Men nå blir det smoothie til "kveldsmat", vi skrives senere ♥

   

  Siste innspurt

  Tjoho, imorgen er Jørgen sin siste eksamen før han har ferie ! Han skal riktignok jobbe det meste av sommeren, men det blir allikevel mye mer tid sammen.
  Vanligvis sitter han jo å leser hver kveld, og det skal han jo ikke nå ! Som jeg gleder meg til masse mer tid sammen ♥ Også er det jo bare 2,5 uke ti vi reiser til syden! Jippi.

  Idag har jeg hatt med meg jentene på en liten tur så Jørgen skulle få litt lese ro hjemme. Vi gikk nedenom stranda en tur på turen så jeg lot Aurora kjenne på vannet, i håp om at hun skulle slutte å mase om å gå å bade allerede nå. Etter å ha kjent på vannet sa hun " Det var synd vi glemte badetøy mamma"... Så om det funket så bra, er jeg usikker på...

  Vi skrives mer i morgen ♥

   

  Aurora 3 år !

  Etter å ha våknet utallige ganger med spørsmålet " Er det bursdagen min nå ?!", var det en fornøyd frøken når morgningen endelig var her. 
  Hun fikk kake med lys på sengen, og en pakke. Etter at kaken var inntatt, pakken var åpnet og kjolen var tatt på var hun klar for barnehagen. For er det en dag der det er ekstra stas å være barnehagebarn, så er det når man har bursdag og har med seg kake til de andre barna. 

  Når hun kom hjem igjen fra barnehagen var hun veldig fornøyd med at de andre hadde synget for henne og at de hadde spist kake. Det var også veeeeldig vikig og minne oss på at " Jeg har faktisk bursdag i dag altså ". 

  Selv om feiringen først blir om en uke, trur jeg hun hadde en veldig fin dag ♥  Bilder fra dagen idag ♥  Klar for å ha med kake i barnehagen !


  Fornøyd med gaven fra oss. Det ble litt leker også ble det allværsjakke på henne i år :)


   Vel hjemme fra barnehagen, arrangerte hun pikink med lillesøster'en sin ♥  Det er helt vilt at det er hele 3 år siden vår lille prinsesse kom til verden. 3 år siden vi lå på sykehuset med en helt fersk liten baby, og nå er hun allerede en stor selvstendig frøken. Hun har vilje av stål, er voldsomt bestemt, har masse omsorg, kjærlighet og er så snill ♥ god jenta vår som vi er så stolte av !

  Må mimre litt med et par bilder av Aurora som liten baby også ♥
     Jentetur !

  Idag har jeg hatt med meg jentene på tur til Oslo. Vi tog tok begge veier, fordi det å finne parkering i Oslo er noe hærk eller det å kjøre dit i det hele tatt! Tog er ganske så greit med barn og Aurora syntes det var veldig stas å kjøre "tøfftøff tog " som hun så fint kalte det. Skravlet hull i hodet på mannen ved siden av, og var strålende blid begge veier.

  I Oslo spiste vi lang lunsj med en herlig gjeng med mamma'er og barn . Veldig hyggelig! Aurora storkoste seg, og Alina var så rolig å grei. Finfin jentetur!

  I kveld har pappan min sett til Aurora etter leggetid, og vi har vært å kjøpt bursdagsgave til Aurora ! Tenk at hun er 3 år i morgen ! Nå er kake til barnehagen snart klar, og jeg skal stupe i seng.

  Vi skrives mer i morgen<3

  Ånei!

  Det å reise seg opp igjen fra sengen for å gå for å henge opp den maskinen er noe av det kjipeste... Skrittene bort til vaskerommet er tunge, veldig tunge.

  Nå man etter en lang dag endelig kryper under dyna klar for å få litt etterlengtet søvn, lukker øynene, også kommer man på det... Klesvasken man glemte å henge opp...

  Og vet dere hva ? Jeg lærer aldri... Det skjer ukentlig. Jeg hater klesvask!

  Ukesmeny uke 18

  Nå er det lenge siden jeg har lagt ut ukesmeny her, men denne uken er den nok en gang tilbake.

  Her er ukens meny :

  Mandag
  Løksuppe

  Tirsdag
  Grillede hamburgere.

  Onsdag
  Laksewraps

  Torsdag
  Fiskepinner av torsk med potetmos og raspende gulerøtter

  Fredag
  Taco

  Lørdag
  Biff med baktpotet og peppersaus

  Søndag 
  Pizza    

  Stor jente !

  Idag har jeg og jentene hatt besøk mens jørgen har jobbet. Min søster og min niese har vært her en tur. Så Aurora har storkoset seg med kusina si. Det er 1,5 år mellom de, men de leker så fint sammen. Sikkerlig bestevenner! Når de hadde lekt i mange timer og de skulle reise hjem, ville Aurora være med de hjem. Så hun endte faktisk opp med å bli med de hjem for å sove der. Lille jenta mi som har sovet borte så få ganger før, fantes ikke tvilende, for hun ville ikke være hjemme med mamma og pappan sin i kveld iallefall! Var en superstolt jente når hun vinket hade istad, og hun stod å trippet når vi satt over bilsete hennes. Når jeg ringte for å høre hvordan det gikk i kveld, fikk jeg streng beskjed av Aurora før jeg i det hele tatt rakk å si hei "-Jeg vil ikke hjem! "

  Så er sikker på at hun storkoser seg med overnatting hos kusina si altså :) Så uvant å ikke ha henne hjemme, og det er jo så stille her med bare ei lita frøken.

  Pakket og klar for overnatting

  Vi har koset oss med litt kjærstetid i kveld. Spist biff, etterfulgt av is og jordbær til dessert ! Nam. Alina har sovet søtt k sengen sin siden klokken ni, og nå er det snart natta for oss også.

  Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits