• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Oppskrift på lett brødbaking !

  Hvem sa det var vanskelig eller tok lang tid å lage brød ? Med litt planlegging så går det i en fei. Brødene kan også stekes kvelden før, om tiden er litt knapp på morgningen.  Oppskrift

  500 g hvetemel
  300 g annet mel, jeg har brukt sammalt hvete og byggmel
  120g frø (jeg har brukt linfrø og gresskarkjerner)
  1 pose tørrgjær
  Litt salt
  6 dl vann

  Rør ingrediensene sammen, og la deigen heve 2 timer på kjøkkenbenken i en stor bakebolle med folie over. Sett deigen i kjøleskapet.
  Neste morgen tar du ut en bit av deigen og former den raskt til ønsket form. Legg på en fjøl med mel. Strø litt mel på toppen og lag noen snitt i brødet. Sett ovnen på 225g med jerngryte inni og sett et stekebrett nederst i ovnen. La brøde heve på kjøkkenbenken, og ovnen bli varm i 45 min. Gjør klar 2 dl vann.
  Ta ut den varme gryta, putt brødet forsiktig i, sett i ovnen og hell 2 dl vann på stekebrettet nederst i ovnen. La brødet steke 30 min(35-40 om du lager stort brød).

  Brøddeigen holder ca 1 uke i kjøleskap og rekker til 4 små eller 2 store brød :)   

  Opp i vekt !

  Hurra, endelig vektoppgang på Sander !  Etter 3 måneder uten vektoppgang, hadde han lagt på seg en halv kilo denne måneden! Det hjelper nå som det endelig har løsnet med litt vanlig mat, og han vil ha annet enn bare pupp. De siste ukene har han jo spist som en hest! Grøt, brødskiver og bananer. Middag er litt rart enda, men det kommer seg nok det også. Kinna hans begynner tilogmed og bli litt runde :)

  For et par uker siden begynte han å åle seg fremover, så nå er han virkelig overalt. Han er stor fornøyd med å endelig kunne følge etter søstrene sine, Lille trollet vårt♥ Til uka er han 7 måneder., og denne babytiden nærmer seg slutten.... Jeg skjønner forsatt ikke hvor tiden blir av ! 
   

  Vanskelig.
  Nå er jeg såå sliten, og føler alt jobber imot oss. Som dere sikkert har fått med dere, så må vi jo flytte iløpet av de nærmeste månedene. Vi bor på 80 kvadrat med bare 2 soverom og 3 barn. Sander våkner så fort vi snur oss i sengen, og nattesøvn er noe vi ikke har sett stort av på en god stund. Så selv om vi egentlig har det ganske godt her vi bor nå, så må vi vel innrømme at dette ikke går lenger. Den dårlige søvnen og plassen tærer på både humøret og forholdet. 
  Egentlig hadde vi nå funnet et hus vi gjerne ville by på også, som passet oss midt i blinken og som det var mer enn nok plass i. Men med lange svar tider og ting som ikke helt har gått som vi håpte så ser det dårlig ut. Så nå ender vi vel opp med å leie noe til samme pris, om ikke mer enn vi ville betalt på vårt eget. Leiemarkedet er ikke stort i området her heller, så jeg frykter at det blir barnehagebytte på Aurora, eller enda verre at vi ikke får barnehageplass der vi flytter og hun må være hjemme det neste året. Det har blitt mange telefoner for å prøve få ordnet på dette de siste dagene, men nå trur jeg at slaget er tapt, iallefall for dette huset.

  Men, altså, alt er ikke negativt om dagen selv om jeg er ganske langt nede i kjelleren akkurat nå. Jørgen har bare noen fååå dager igjen før han er ferdig med skolen- for godt ! Det skal bli så godt å i alle fall ha det i orden. Jeg skal nok starte med litt studier utover høsten jeg også, men skal forsette å ha Sander og Alina hjemme en stund fordet. Det er godt å ha litt plan på ting, så får vi bare håpe disse andre tingen faller på plass med tid og stunder. All usikkerheten som er akkurat nå, den kunne jeg godt vært foruten.

  # Dagensutblåsning 

   

  en uke igjen !

  Idag fikk jeg hjem en greit sliten mann som har vært på skolen og jobbet med bachelor døgnet rundt siden fredag. Jeg var oppe med klær, og diabetesutstyr til han i går kveld. Nå er oppgaven levert, og om en uke er fremføringen. EN UKE IGJEN !! oioi. De siste uken har bare ungene sett han i 15 minutter om morgningen, så jeg trur han syntes det blir godt med litt mer tid til oss nå :)

  Jeg var på visning igår, og Jørgen var med på en visning idag selv om han var litt trøtt i trynet. Nå sover både barn og mann så får vi bare bite tenna sammen denne siste uka med skole.


  På lørdag var vi å så på hester, og Aurora fikk ridd litt. Nå håper jeg været blir litt bedre snart, så vi får vært litt mer ute. 

  Ble bare 2 timer med søvn på meg natten som var også, så jeg skal snart ta meg en dusj og stupe i seng :) God natt da dere ♥

  17.mai, og hektiske dager


  Heisann! ♥

  Håper alle har hatt en fin 17.mai feiring. Barna storkoste seg med pølser, is, kaker og leker. Vi fikk gått i tog også, selv om vi kom litt i siste liten, og måtte hoppe på toget halvveis... Typsik oss ! Vi får unnskylde oss med at vi var på 17.mai frokost, og det ikke er bare, bare å ha med seg tre små ut døra en tidlig morgen. Alle hadde i alle fall en super dag, og det er jo det viktigste ♥
    
     Her er det full fart om dagen. Siste innspurt for Jørgen med skolen, så han reiser tidlig om morgningen og kommer ikke hjem før sent, sent på kvelden. Han har vært på skolen i helger og på helligdager, men hadde heldigvis fri på 17.mai. Nå er det bare 1,5 uke igjen, så vi får bare holde ut den siste tiden! Han får levert Aurora i barnehagen, så jeg må bare hente. Eller, med to små på slep så er det ikke bare, bare det heller - men alt går:) Når man har tre spinnville hjemme på ettermiddagen blir både middagslaging, klesvask og rydding litt av et prosjekt. For ikke å snakke om leggetid! Jeg skulle virkelig hatt en hånd, eller to ekstra da.

  Igår måtte jeg ta med meg alle på handletur, da det var ganske manko i kjøleskapet etter langhelgen, og vi måtte innom apoteket. En små vill gjeng å ha med seg, men vi fikk ordnet alt vi skulle, uten alt for mye skrik og skrål. Da sier jeg meg godt fornøyd med handleturen.

  Jeg kommer sterkere tilbake her inne når ting roer seg litt. Sander sovner ikke før 22-23 på kvelden, og Jørgen er jo ikke hjemme noe tidligere, så da blir det manko på tid til skriverier.

  Ha en fin dag da dere ! ♥

  GRATIS KREAKIDBOKS TIL DERE !!

                 Det er tid for; KREAKID !                                                                                                                  // sponset produkt

  Skal si dere det var ei fornøyd frøken som oppdaget at vi hadde fått Kreakidboks i posten!

  Jeg har jo skrevet litt om Kreakid til dere tidligere, og jeg digger konseptet. Det er helt topp å få kreakidboks i posten, og det gir muligheter for å få kvalitetstid med barnet sitt. Barnet får utfoldet seg med kreativ lek, helt uten at vi som foreldre må planlegge de kreative prosjektene selv.. Ikke trenger man å kjøpe inn noe heller, siden alt man trenger følger med i boksen. Så da ligger alt til rette for kvaltitetstid for store og små. Man kan verken skylde på at man ikke har rukket gjøre innkjøp eller at det er noe man mangler. Alt man trenger er et barn, en kreakid boks og litt tid! 

  Nå som vi har tre små syntes jeg det er viktig at vi tar oss litt tid til bare Aurora også, og dette er jo en perfekt mulighet. Når de små sover, eller gjør andre ting kan vi kose oss med dette, sammen. Aurora syntes prosjektene er spennende og morsomme, og de er ikke mindre spennende for oss som foreldre heller.  Nå har jeg fått lov til å dele ut en kreakid boks GRATIS til alle dere !! Det er ingen bindingstid eller kjøpskrav etter første boks heller! Bruk rabattkoden MIA kreakid.no når dere bestiller, og første pakke vil være helt gratis !! En perfekt mulighet til å teste ut Kreakid ! :)

  "Med kreakid får dere tilsendt en spennende Kreakidboks i posten hver måned. Den inneholder to kreative prosjekter og ett eksperiment. Boksen inneholder alt dere trenger, både av materiale og beskrivelse og koster 298,- i måneden. Kreakid er perfekt for barn mellom 3 og 8 år som liker å gjøre kreative og morsomme aktiviteter alene eller sammen med foreldrene sine."

  Jeg syntes barna dine var drittunger.

  Unger som skrek på butikken, plukket godis i hyllene uten lov, eller ga blanke i hva foreldrene sine sa-, sånne skulle ikke jeg ha....

  Nå står jeg stadig i butikken, og tar meg selv i å være ei sånn kjærring. Ei som gir hundre advarsler før jeg gjør alvor av det- bare for å prøve få barna til å oppføre seg når vi er ute blant folk. Jeg har blitt ei som lokker med godteri, " om du bare hører på meg i butikken". Men ser jeg noen på butikken med barn som slår seg vrange, hiver seg rundt eller løper av gårde uten lov tenker jeg ikke "drittunge" lenger, heldigvis. Jeg får faktisk litt vondt inni meg, fordi jeg vet hvor forbannade kjedelig det er. Hvor flaut det kan føles, og hvor oppgitt man blir.. Skal det ikke gå ann å handle middag uten at det skal bli et helvette engang liksom?!?  Argh.

  Men så tenker jeg, er det egentlig så farlig da ? Tenker folk virkelig så ille om det hele, som det føles ut i hodet mitt og som jeg tenkte når jeg var 13? Betyr det egentlig noe om hva andre tenker i det hele tatt? Om jeg ser noen med små barn som slår seg vrange på butikken, tenker jeg jo verken stygt om foreldrene eller barnet. Kanskje jeg kaster et blikk bort, men det er nå blitt et blikk med medfølelse. Om du hadde sett meg med tulleruske unger på butikken, hadde du kanskje gjort det samme ? Eller ikke ? Jeg har i alle fall bestemt meg for å prøve å ikke bry meg så mye om hva folk tenker om det lenger.  

  Jeg ammer offentlig, setter grenser for barna mine offentlig, og innemelom tar jeg snarveier i barneoppdragelse offentlig. Og om du nå er en av de som ikke har kommet helt dit enda, en som kanskje kaster et stygt blikk på meg eller på barna og tenker "drittunger".... Ja, da  humrer jeg inni meg, og ser frem til å treffe deg igjen på butikken om noen år, når barna dine ligger paddeflate på det skittene butikkgulvet og hyler etter is ! Velkommen etter :)   

  4åringer, og penger...

  Igår hadde Aurora og jeg litt tid sammen, bare vi.

  Aurora fikk 3 like pakker med lego til bursdagen sin, så vi måtte bytte 2 av de, itilegg fikk hun penger som hun kunne få bruke, så da ble det en sentertur på oss. Og når man er 4 år er det ikke helt lett å forstå hvordan dette med penger fungerer... Hun var helt i ekstase når hun betalte noe, for hun ga jo bare en penge, men så fikk hun jo igjen mange fler !! " Åh, jeg kan kjøpe den, og den ! Jeg får jo mange flere  penger av dama når jeg kjøper noe, mamma ! " ehm, ja.... Jeg prøvde å forklare hvordan dette egentlig fungerer, men jeg trur det gikk inn det ene øret, og ut det andre. 

  Selv om det bare var 2,5 time med mamma-Aurora tid, så var det veldig greit med litt tid sammen bare oss to ♥


  Nå sover disse to minste trolla, og Aurora er i barnehagen. Det ser ut som om det blir sol og fint vær idag også, så  vi får være ute å nyte været så lenge det varer! Jørgen er ikke hjemme før 22.30 idag, og var ikke hjemme stort tidligere i går heller... Det er mye lange dager nå på slutten, og idag skal han jobbe itilegg... Godt det er under 3 uker til han er ferdig med skolen nå ♥ 

  Ha en fin dag da dere ♥


   

  Bursdagshelgen

  VI har hatt en super helg med feiring av Aurora. Barnebursdag i går på selveste dagen hennes, og familiebursdag idag. Vært spilte virkelig på lag det også, og alt gikk helt strålende.Idag hadde vi grilling ute i hagen, og det var supergreit.  Aurora var veldig fonøyd med helgen, og jeg trur virkelig ikke hun kunne hatt det stort bedre♥ Å bli 4 år er helt topp!

  Alina har vært en drøm i helgen henne også ! Idag har hun holdt på ute hele dagen! Når det er mye som skjer rundt henne, og vi er ute så klarer hun å aktivisere seg selv storsett hele tiden, og hun gjør nesten ikke noe fanteri. En helt annen unge enn hun er inne, for der må hun jo passes på konstant og gjør en hel masse pøbelstreker. Håper dette været varer, så vi får brukt dagene ute fremover, det hadde vært så deilig!  Sander er som vanlig en liten urokråke.. Mye bein, og armer på den lille karen der altså ! Men når han sitter på armen, da er han som regel fornøyd og når det er bursdager her hjemme, er det alltids et fang å sitte på :)

  Sander og den rosa smokken hans da.. Haha.  Nå skal jeg prøve samle litt krefter til den kommende uken. Håper dere har hatt en fin helg ♥

  Aurora, 4 år!

  Hipp hurra for Aurora som har blitt hele 4år i dag! Hvor de 4 årene har blitt av, er virkelig ikke godt å si. Hun har blitt så stor og selvstendig, flink og omsorgsfull... Med vilje av stål og temperament som et lemmen.

  Det har vært full fart med barnebursdag idag, og imorgen er det klart for familiebursdag .Aurora feiret bursdagen sin sammen med ei venninne i barnehagen, og feiringen gikk strålende. Det var to meget fornøyde bursdagsjenter etter feiringen idag <3

  Nå har jeg vasket og styra i hele kveld, så nå skal jeg stupe i seng og lade opp til morgendagenens familefeiring . God natt da dere <3

  Snart i mål !!!

  Det er bare helt utrolig... Det vi har ventet på i 3 år er bare uker unna!

  Når Jørgen satt seg på skolebenken igjen for 3 år siden var jeg sikker på det kom til å føles ut som en evighet. 3 år er jo lenge! Aurora var veldig liten da, og når han var ferdig da kom Aurora til å være 4 år. Lille babyen vår, 4 år ! Og nå er vi der... Den lille babyen vår blir 4 år på lørdag, og Jørgen er nesten ferdig med skolen. Hvor i all verden ble de 3 årene av da ?!

  På de årene han har gått på skole har vi rukket å utvide familien med to små til også, så vi har da vært ganske effektive!
  Vet dere, han har vært så flink med skolen ! Han har ikke strøket i noe, hatt veldig gode karakterer og jobbet beinhard. Å gå på skole når man har tre små er ikke bare, bare. Verken for han, eller for meg som da har blitt stående med litt ekstra iforhold til unger og husarbeid. Det har vært lange dager og kvelder med skolearbeid, slitene hoder, og ikke så mye tid sammen som vi skulle ønske.

  Nå er det nye utfordringer som står for tur. Når Jørgen startet på studie for 3 år siden, var det ikke noe problem å få jobb, men som dere sikkert vet er situasjonen en litt annen for ingeniører idag. Vi får bare krysse fingre og tær for at det dukker opp noe som er helt topp for han, det syntes jeg virkelig er fortjent nå ♥ Også begynner vi jo bli veldig klare for å utvide boforholdene våre litt ! 80 kvadrat for en familie på 5 (+ pus) er litt smått i lengden.

  Til de som måtte lure, er det maskiningeniør han har utdannet seg som :)​

   

  Ståa

  Idag hadde jeg hundreogti ting jeg måtte ordne.

  Det å fly rundt på senter med to små er ikke bare, bare. Men det gikk helt greit idag, og jeg syntes ungene var ganske tålmodige, til mine barn å være i alle fall. Vi fikk unnagjort en god del, itilegg til å handle inn mat- så da får jeg vel si meg fornøyd med innsatsen.
  Når vi endelig kom oss hjem, og Jørgen hadde hentet Aurora i barnehagen, så ble de noen kveldstimer ute før leggetid. Vi fyrte opp grillen for første gang i år. Sola skinte, ungene lekte og tempraturen var bra! Dette lover godt !

  Nå er det langhelg på Aurora, så vi får prøve kose oss litt ekstra. Jørgen må på skolen selv om det er helligdag i morgen, men sånn er det nå bare.
  I helgen blir det jo bursdagfest både lørdagen og søndagen, så det er nok å henge fingrene i de neste dagene. Det er jo bare helt utrolig at hun fyller 4 år på lørdag, allerede ! ♥ 


  Store fine jenta vår ♥

  Nå får jeg prøve få gjort unna litt husarbeid før jeg stuper i seng. God natt da dere ! ♥

  En krølltopp

  For to månder siden hadde Alina såvidt hår til å få satt det i en liten palme på toppen. Nå har plutselig palmen blitt høy og bakhodet fult av krøller !! Palmen er jo kjent sveis, og dere har sikkert sett den en god del ganger. Men bakhodet hennes har jeg ikke knipset mye bilder av, men nå må jeg bare vise dere !
  Ikke det beste bildet, men ikke så lett å ta bildet av en spinnvill Alina.

  Jeg har jo egentlig "afro" hår selv, men har alltid brukt utrettende produkter og rettetang for å slippe krøllene. Mine er nemlig helt kaos og brusete, derfor har jeg aldri likt de. Men Alina sine er jo bare helt nydelige ♥ Skikkelig korketrekkere.
   


  Nå er vi foresten friske igjen alle sammen. Litt snørrete neser, men feberfrie og i grei form alle sammen, Så da får vi håpe det blir lenge til neste gang nå da. Det må jo gå en grense for hvor mye sykdom som er mulig å få ? Krysser fingre og tær!

   

  Aldri nok...

  Altså, jeg var sikker på vi hadde hatt nok sykdom for flere år frem i tid, men der tok jeg feil...

  Skuffelsen var stor når kroppen begynte å verke, og nesa begynte å renne igjen hos alle bortsett fra Aurora. Sander som virkelig ikke trengte noe mer sykdom, med tanke på den allerede lave vekta hans, fikk feber, og tett nese igjen. Han virker heldigvis littegrann bedre idag enn han gjorde igår, så jeg håper dette er kortvarig. Idag ble uansett en tung dag, med tre sutrete små. Det er ikke lett å fungere som foreldre når man helst bare vil sove selv, men vi kom oss gjennom denne dagen også. 

  Neste helg blir det full fart med bursdagsfeiringer, så da må vi bare være bra alle sammen !. Aurora fyller jo 4 år på lørdag, så vi skal ha barnebursdag på lørdagen og familiebursdag på søndagen. Hun gleder seg sånn ! ♥  Nå skal jeg nyte roen, så lenge den varer. Alle barna sover for engangsskyld. Klesvask blir nedprioritert ikveld, nå trenger jeg strikketid. Haha! :)

  Ønsker dere en fin kveld ♥

  Les mer i arkivet » Mai 2016 » April 2016 » Mars 2016
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits