• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Når verden raser litt sammen ...

  Idag var det tid for eu kontroll av bilen min og det var ikke noe hyggelig affære....  Jeg regnet med det ble et par tusen å fikse den. Jeg viste det var et par småting som måtte utbedres før den kunne eu godkjennes. Men når jeg hentet bilen, og prisen for å reparere bilen var på 25 000 kr ble jeg rimelig paff ! På EU kontrollen for 2 år siden var prisen 30 000, så at det skulle være nesten like ille den gangen hadde jeg virkelig ikke forestilt meg. Bilen starter og går jo alltid. Itillegg var det uvisst hva den ene tingen som feilet bilen min var, så om de fant ut at det var det verste- ville det koste 10 000 oppå de 25 000! Shit !  Humøret mitt har ikke akkurat vært på topp idag, og jeg føler verden raser litt sammen. Det er jo bare en bil, men når sånne ting skjer er jeg ikke veldig flink til å holde motet oppe. Det var jo noe helt annet enn jeg hadde ventet meg, og jeg var jo så klar for å få den i orden slik at jeg kunne selge den og vi kunne kjøpe oss ny og større bil før lillebror kom... Æsj, og fysj. Teite bil! 

  Forhåpentligvis er det litt som Jørgen kan fikse også, så vi slipper betale hele beløpet for å få en "frisk" bil.Krysser fingrene for at Jørgen har litt oppløftende ord til meg når han kommer hjem fra jobb senere i kveld, ellers trur jeg jaggu jeg går å graver meg ned... neida.. eller joda.

  Håper dere har hatt en litt (mye) bedre dag enn meg idag ! ♥

  Legebesøk for en liten frøken

  Aurora har helt siden hun var baby slitt med nattehoste, forkjølelser som henger i i en hel evighet og er nesten konstant hes i stemmen.
  Vi har vært hos legen tidligere, men hun har gjerne vært på sitt beste når vi har kommet til legen og vi har fått beskjed om å se ann.
  Nå har hun slitt en så lang periode, at det var på tide med et legebesøk igjen. Jeg hadde selv barneastma, og mistenker at det er det Aurora har også.

  Når hun ble hentet i barnehagen og fikk beskjed om at vi skulle en liten tur til legen trur jeg det gikk helt rundt for henne... Det var så mange spørsmål! "Jeg må ikke ha medisin mamma ? Skal legen sjekke meg ? Det gjør ikke vondt ? Legen er snill ? Hvor er legen ? Må jeg si aaa?" 

  Svigermor var med å passet på Alina mens jeg var inne hos legen med Aurora. Før vi skulle inn til legen måtte hun ta CRP, og hun var så tøff ! Jørgen måler jo blodsukkeret sitt mange ganger om dagen på grunn av diabetesen, så hun ser jo han tar stikk i fingeren daglig.. Ikke et pip fra Aurora, og hun var såå stolt når hun hadde vært like tøff som pappan sin, og enda bedre var det hun fikk velge seg en sommerfugl spenne som premie etterpå.  Selve legebesøket gikk også veldig greit. Hun ble henvist videre til barnelege privat, så da håper jeg ikke det tar så alt for lang tid før vi kommer inn. Så får vi se om hun får prøve ut noe medisiner, og at man kan finne noe som kan hjelpe henne Den fæle hosten hennes går jo veldig utover nattesøvn og denne 3 åringen vår sover jo ikke stort i utgangspunktet.. Når hun våkner flere ganger på de få timene hun sover blir det veldig slitsomt for både henne, og oss som foreldre.


  Jentene sover ikke sånn her idag, men jeg fant dette bilde fra en dag tidligere og jeg syntes det er så herlig. Ekte søskenkjærlighet ♥   En super helg !

  For en deilig helg !  Endelig hadde Jørgen en fri helg, så utrolig deilig med litt tid sammen alle 4 !♥
  Igår var vi på jordbær festival i Svelvik, etterfulgt av grilling og jordbær spising hos svigermor. Planen var egentlig en tur ut med båten også, men blåseværet gjorde at vi droppet det. I solveggen var det heldigvis helt topp tiltross for blåsten. Solen var spesielt god med et glass vin ! Alkoholfri vin fra polet er slettes ikke så verst, og et godt alternativ til oss med mage :) Jeg drikker jo svært sjeldent alkohol utenom graviditeter og amming også, men akkurat det å ta seg et glass vin i sola er noe jeg kan savne. Spesielt når det er 2. sommeren på rad jeg er gravid... Men nå skal jeg fylle opp skapet med alkoholfrie alternativer, så kan jeg kose meg med vin i solen i sommer jeg også - med god samvittighet :)  Idag har vi hatt skikkelig søndag, søndag. Våknet opp til gråvær, så vi har fått ryddet i skuffer, og skap. Det er vilt hvor mye søppel som kan samle seg opp inni der altså ! Også har jeg bakt boller. Det finnes lite som slår nybakte boller på en grå søndag! Jeg trur Jørgen har mistet tellinga på hvor mange boller han har stappet i seg.... Det er greit boller er godt altså, men å være sååååå glad i boller a gitt !? Oppskriften på bollene har jeg lagt ut tidligere,den finner dere HER , de er virkelig kanon gode :)

  Nå er det bare 1 uke igjen, så har Jørgen 2 uker ferie! Jeg gleder meg ♥

  Nå blir det et par episoder av New Girl, før det er natta her. De to siste episodene vi har igjen, så nå håper jeg snart det kommer ny sesong ! Vi ler så vi griner av den serien begge to.. Så har dere ikke sett den, er den virkelig verdt en titt :)

  God natt ♥


  #mammablogg #familie #gravid #svangerskap

  Ting du ikke visste om meg !

  7 ting du (sannsynligvis) ikke visste om meg !
  ♥ Jeg er ekstremt utålmodig med nesten alt! Alt skulle helst vært ferdig i går. Ungene er vel det eneste jeg har tålmodighet med, og der har jeg til gjengjeld utrolig god tålmodighet. Jørgen er motsatt, tålmodig med alt annet, bortsett fra ungene. Vi utfyller hverandre godt der:)

  ♥ Jeg er totalt tone døv og eier ikke sangstemme! Men jeg har faktisk spilt piano i flere år da når jeg gikk på barneskolen. Jeg lærte meg vel aldri ordentlig noter, selv om jeg gikk på pianotimer  i 4 år eller noe sånt, så det ble vel aldri noe å satse på..Haha.

  ♥ Jeg har vært mye syk helt fra jeg var liten. Alltid hatt problemer med kroppen min,hatt dårlig immunforsvar og hatt et veldig høyt fravær. Diagnosen fibromyagi fikk jeg først i 2013, men det er nok det som har ligget i kroppen min hele tiden.

  ♥ Jeg er alt etende ! Jeg finnes ikke kresen og spiser så og si alt, men er lite glad i ferdigmat. Ikke fordi det nødvendigvis smaker så vondt (hjemmelaget smaker selvfølgelig mye bedre også) men på grunn av tilsetningstoffer og at for eksempel fiskebollene du får kjøpt inneholder svært lite ren fisk. Jeg liker å ha kontroll på hva maten inneholder. 

  ♥ Jeg ammet Aurora frem til hun var 10-11 mnd, og hun fikk aldri noe morsmelkerstatning. Når jeg mistet melken på grunn av at jeg ble gravid igjen denne gangen syntes jeg det var ganske tøft. Morsmelk er jo det beste for barna, og man vil jo gi barna sine det beste ! Det at jeg bare klarte fullamme Alina frem til hun var 3 mnd (jeg forsatte med litt delamming frem til hun var 4,5 mnd) var ikke noe gøy i det hele tatt, og det var vel det verste med det å bli gravid på ny så kort tid etterpå.

  ♥ Jeg er gjerrig når det kommer til å kjøpe ting til meg selv og hater å bruke penger, men når det kommer til ting til barna er jeg laaaangt ifra like gjerrig

  ♥ Jeg har afro ! Gjør jeg ingenting med håret står det rett opp med masse krøller, men ikke sånne fine krøller altå... Masse brus, og det tar en evighet å få det nodelunge rett... Det har heldigvis roet seg en liten anelse etter at jeg fikk god lengde på det så jeg tørr ikke å klippe meg, men jeg hadde gitt mye for å ha helt slett hår ! 


  Guttemamma, jeg ?!?

  "Det er uten tvil en gutt !" sier jordmoren som utfører den ordinære ultralyden etter at hun har sjekket at alt ser bra ut med babyen i magen.
  Jeg hadde jo hatt det litt på følelsen, at det var en gutt, men samtidig var jeg veldig innstilt på en jente til. Jeg hadde sagt til Jørgen fra vi fant ut at jeg var gravid "det er en jente!". Jeg viste jo at han hadde syntes det vært gøy med en gutt nå,så  jeg var livredd han skulle bli skuffet om det var en jente til ...Derfor skulle jeg ihvertfall ikke gi han noe falske forhåpninger om at det var en gutt inni magen denne gangen.

  I det jordmoren forteller at det er en gutt lyser Jørgen opp. Selv blir jeg litt vettskremt! Herremin, jeg skal bli guttemamma! Hvordan skal det gå ? Tanken gjør meg nesten litt redd... Jeg er jo jentemamma til to, og jente selv, så i den rollen føler jeg meg ganske så sikker... Men guttemamma da ! Biler, slåssing, fotball, og sikkert mye mer knall og fall enn det er med jentene tenker jeg.... Når han er baby er det jo greit nok, men hva med når han er 13?

  Jeg har nok falt litt mer til ro med tanken nå etter å ha vist at det er en gutt inni magen i noen uker. Ting faller nok naturlig ettersom årene går, selv om jeg forsatt syntes det er litt skummelt og føles litt ukjent å skulle få en gutt. Det veldig stas å kunne kjøpe litt blått da, og jeg trur Jørgen gleder seg til å kunne kjøpe inn de første lekebilene til mini i magen. Aurora er jo glad i å leke med biler henne også ( så lenge hun får ha på seg prinsessekjole samtidig), så han har fått kjøpt litt biler tidligere også.
  Det er flere som sier at guttene er mye lettere å hanskes med enn disse jentene, så får vi nå se på om det stemmer her også.. :) 


  Blått ♥

   

  Søskenkjærligheten  Å få bilder der det ikke er noe tull er helt umulig, men det var jo iallefall ikke de verste grimasene her...

  Jeg er så glad for at Aurora er så glad i søstera si, og at vi har sett svært lite til noe sjalusi. Jeg var jo veldig bekymret for hvordan Aurora skulle takle å bli storesøster når jeg gikk gravid med Alina, men det har gått over all forventning altså !. Alina ser jo veldig opp til Aurora allerede nå og lyser opp så fort Aurora kommer hjem fra barnehagen. Ler som bare det når Aurora tuller med henne, og kikker alltid etter storesøsteren sin. Det er så koselig å se hvor mye glede de har av hverandre, også får vi nyte det så lenge det varer. Det er jo ikke sikkert de er like gode venner når Alina blir stor nok til å rappe lekene til storesøster...

  Vi får håpe det går like bra når det blir et småsøsken til om noen måneder! Hun gleder seg iallefall til vi skal få en baby til, har tilogmed navnet klart. Aurora er fast bestemt på at lillebror skal hete Bastian... Vi er vel ikke helt enige med henne der, men hun gir seg ikke altså.... "Lillebror heter Bastian mamma ! ". 


  Aurora har vært hjemme med meg og Alina idag. Tatt en liten hjemmedag (for 2.dagen på rad). Lekt, spist og gått en tur. Deilig med litt rolige dager innimellom :)

  Nå er det kveldsmat og noen rolige timer på sofaen før det er kvelden. Vi skrives i morgen :)

  Alkoholfri mojito!

  Etter at jeg hadde lagt ut bilde av fredagens mojito var det flere som lurte på oppskrift, så her kommer den super lette oppskriften !
  Du trenger; lime, mynte, brunt sukker (hvitt går også), sprite (eller lignende brus) og isbiter.

  * En halv lime i båter, 1 ts brunt sukker, ca 10 blader mynte knuses sammen med en skje rett i glasset, hell på sprite og fyll med isbiter eller knust is.

  Super godt og forfriskende ! :)

  Jordmortime

  Idag var det tid for jordmortime. Det er så rart å ha med seg Alina på disse timene, for det er jo ikke mange månedene siden det var hun som lå inni magen!

  Alle mål så iallfall bra ut, og for første gang ligger symfysemålene mine litt over normalen og ikke under! Hjertelyd på lille, og blodtrykket mitt var fint det også. Jeg har ikke gått opp så mye, men det har vel no med at jeg ikke rakk å få av meg de siste 5 kg fra Alina før jeg var gravid igjen, så jeg hadde litt å gå på.

  Jeg merker vel selv at jeg kanskje burde ta det enda mer med ro. Jeg har mye vonde kynnere, og jeg har jo en forhøyet risiko for å føde for tidlig når jeg så ekstremt tette svangerskap. Jeg merker bekymringen for å føde prematurt er stor, og jeg gleder meg til å komme til de litt mer sikre ukene. Det å ta det med ro, og å ikke løfte for mye med to små er lettere sagt enn gjort!

  Besøksdag

  Idag har vi først vært på besøk hos min bestemor på formiddagen, før vi reiste til Jørgen sine besteforeldre for middag på ettermiddagen.
  Aurora elsker å være på besøk hos oldeforeldrene sine, mån tro om det har noe med boller, sjokolade og is å gjøre ? Hoho. En veldig hyggelig dag har vi iallefall hatt alle sammen, og jentene har vært blide som bare det i hele dag. 

  Alina er blitt veldig forkjølet, så hun har hatt så dårlig matlyst idag selv om hun storsett er blid som en sol fordet. Hun har jo heldigvis litt å ta av, og det er godt når de ikke er helt i form og får i seg lite mat. Aurora var jo så liten og tynn når hun var lita, at det var litt mer "krise" om hun spiste dårlig noen dager. Alina får ikke sovet noe særlig godt, da hun våkner av vond hoste, og tett nese i ett sett. Stakkar liten...  Håper forkjølelsen ikke henger i så lenge, og at det iallefall ikke blir verre enn det er nå.  Vi skrives senere ♥


  En kommende frisør ?

  Et par dager tilbake kom Aurora stor fornøyd og dansende ut fra badet  -Jeg har ordnet håret mitt selv jeg mamma !, sier hun stolt med verdens søteste smil om munnen.

  Jeg klarte ikke holde latteren tilbake når jeg så hvordan resultatet var blitt ;
  Jeg trur kanskje vi må vente noen år før hun får lov å ordne håret før vi skal ut døren, men hun skal da ha for forsøket og øvelse gjør mester :) 

   

  Halvveis !


  20 uker ♥

  Feiret at jeg var halvveis til termin med lillebror med å starte dagen med oppkast. Nå er det flere uker siden jeg kastet opp sist, så jeg skal ikke absolutt ikke klage.
  Når man får hosteanfall rett etter man har klart å få i seg litt mat, og er kvalm som fy fra før av- har man bare ikke kjangs til å holde det nede.   Aurora har vært i barnehagen igjen, og jeg har tatt det rolig hjemme med Alina. Når Jørgen kom hjem fra jobb reiste vi etterhvert på butikken å handlet litt, Aurora og jeg. Litt alene tid sammen bare oss to-, om det bare er en liten tur på butikken så er virkelig gull verdt. Jeg trur Aurora syntes det er godt med litt alenetid med mamman sin også. Jeg hadde dagen der jeg var fysen på alt mulig rart, så det måtte bare handles litt idag.. (ikke ble det stort lite heller). Jeg fikk blant annet handlet inn til å lage Mojito (alkoholfri selvfølgelig). Det er såå godt :)  Nå har vi Panna Cotta som venter på oss i kjøleskapet, hoho.... Ikke fysen i det hele tatt... 
  Vi skrives mer i morgen :)


  Litt sommerbilder på en grå dag.

  De siste dagene har ikke akkurat været vært noe å skryte av, men vi hadde jo noen fine dager. Forhåpentligvis kommer det mange flere sommer dager fremover!
  Her er iallefall  litt bilder fra en av de solfylte dagene sent i forrige uke, der Aurora og jeg koset oss ute i hagen mens minstemor sov lur.


  " Vær sånn rar når jeg tar bilde mamma "
  Jeg har hatt begge jentene hjemme idag. Aurora kastet ikke opp noe mer etter tirsdagen, men hadde feber i går formiddag så da var det greit å iallefall ha en full feberfri dag hjemme før hun fikk reise i barnehagen igjen. Imorgen var hun veldig klar på at hun skulle i barnehagen igjen. Jørgen veldig jobber veldig mye om dagen.
  Reiser halv sju om morgningen også er det rett fra den ene jobben og videre på den andre, itillegg til å jobbe helg. Idag er han hjemme halv elleve... Heldigvis blir det roligere neste uke.


  Dyrt med 3 tette barn !

  Nå som vi venter nummer 3, ble det plutselig litt flere utfordringer med utstyr... Og det er ikke bare de små tingene som må oppgraderes...

  VOGN
  Vi trenger selvsagt søskenvogn når det blir en aldersforskjell på bare 10-11 måneder mellom disse to minste. 
  Nå som jeg endelig hadde en vogn jeg ikke ville bytte ut (Baby Jogger city elite), må jeg altså begynne på vogn jakten igjen.
  Vi trenger en vogn der jeg kan ha ha begge barna mot meg, siden Alina er så liten enda når lillebror kommer  og det er det at jeg ikke kan ha sportsdelen vendt mot meg er det eneste jeg er misfornøyd med på Baby Joggeren vi har nå.Jeg vil også ha barna ved siden av hverandre, og ikke i høyden som enkelte søskenvogner har. Jeg har ikke funnet mange vogner som oppfyller disse kravene. Jeg har funnet en jeg har lyst på, og som oppfyller kravene mine; Bugaboo Donkey Duo, men for en pris!  
  16 000 kr for en vogn er jo litt stivt, men jeg elsker alle egenskapene med den. Det at den kan gjøres om til enkeltvogn, at den er nett, også syntes jeg jo den er veldig fin. Jørgen har funnet vognen Emmaljunga Double viking som et rimeligere alternativ, men jeg er ikke helt overbevist. Om det er noen av dere som har erfaringer med noen av disse vognene eller andre søskenvogner der man kan ha begge barna mot seg blir jeg veldig takknemlig om dere deler ! :)


  BIL
  Det er ikke nok med av vi må ha ny vogn, men vi må bytte ut den ene bilen også ! Definitivt den største utgiften.
  Nå har jeg Mondeo, men tilogmed den er for liten for 3 bilseter i bredden.
  Vi vil jo gjerne forsette å ha Aurora bakovervendt til hun er 4, så setene er jo ganske store. Vi er ganske sikre på at det blir en Ford s-max på oss. Så iløpet av sommeren regner vi med det blir bil utbytting. Ikke akuratt en slik bil jeg trodde jeg skulle kjøpe med som 20 åring, hoho. Men den er iallefall penere enn mange av alternativene og har god plass. 
  Diverse

  Også trengs det selvfølgelig en haug med mindre ting.. Alt av klær, siden vi får gutt denne gangen, en sprinkelseng til, nytt bilsete til Alina så lillebror kan ta over babysetet. tripptrapp stol og slik forsetter listen.Det er ikke bare det at det er mye som trengs, men det er det å bestemme seg for hvem type man skal gå for og hvem merke. Hvilket bilsete? Hvilken vogn ? Jeg blir gal av baby utstyrs jungelen, selv om jeg i bunn og grunn burde begynne å bli ganske erfaren innenfor den verdenen nå, føler jeg meg fremdeles ganske så blank på enkelte ting. 


  #svangerskap #gravid #mamma #utstyr #familie #mammablogg
   

  Hurra, sykdom nå igjen !

  Jeg skjønner ikke hvorfor disse ungene absolutt må bli syke så fort vi skal et annnet sted ?

  Sent i ettermiddag satt vi kursen oppover mot bygda til søsteren min. Jeg skal passe niesen min i morgen, på grunn av planleggingsdag i barnehagen her oppe. Over en time i bil med 2 jenter som gråt og skrek på omgang, ingen drømmetur en solfylt ettermiddag altså..

  Vel fremme fikk vi sett på nevøen min spille fotballkamp og vi fikk i oss litt mat. Det ble først senga for jentene flere timer på overtid- halv ti.. En halvtimes tid etter Aurora var sovnet skrek hun til.. Jeg gikk opp for å se til henne, da roper hun " jeg må kaste opp!". Vi løp inn på badet, men rakk ikke komme frem til doen før både barn, gulv og meg selv var fulle av spy. Lillesøster hadde selvfølgelig våknet av styret, og var lys våken henne også. Dusj, dulling, forsøk på flaske på lillemor og tilslutt en tablett på storesøster som fikk høy feber.

  Nå har Alina endelig sovnet igjen etter en laaang stund oppe, (hun er riktignok ikke helt i form henne heller), men Aurora er fortsatt våken. Jeg hater spy, og jeg hååååper ikke det er omgangsyken selv om det kan se sånn ut! Om vi blir liggende med det hele gjengen nå vet jeg ikke hva jeg gjør altså.

  Nå håper jeg Aurora sovner snart, så jeg får dusjet og lagt meg jeg også. Klokken er jo over halv ett på natten allerede, og denne gravide kroppen skulle vært i seng for lenge siden *gjesp*

  Dere skal få slippe bilder av oppkast og spy her inne, så jeg legger heller ved et lite bilde fra før sykdommen begynte i kveld. Her sitter en fornøyd Aurora å ser på fetteren sin spille fotballkamp :)

  (Blogget fra mobil)

  Oh, sunshine  Idag er det endelig blå himmel, og jeg kunne nyte en liten stund i sola mens Alina sov lur ute i vogna si. 

  Det er så deilig at vi endelig har fått litt gode rutiner på dagsovingen, og at hun sover litt i ett strekke. Før sov hun jo kun lurer på max 20 minutter, og da blir jo søvnen veldig oppstykket. Hun sover jo ikke så mye i utgangspunktet, og er ei våken frøken, men den luren som pleier å vare rundt 2 timer er virkelig gull verdt. Da får jeg unnagjort litt husarbeid,og Alina våkner blid og fornøyd... Vinn-vinn ! :)

  Når luren ble tatt i dag ble det riktinok ikke så mye husarbeid, men det ble en liten stund i solen, og jeg fikk endelig ordnet takkekort for dåpen til Alina som var 22.mars... Hmm, bedre sent enn aldri ? :) Litt små flaut, men de takkekortene hadde gått helt i glemmeboken !   Sommer sa du ?

  Hadde håpet på skikkelig sommervær idag jeg, og tok på meg shorts. Første gang med shorts i Norge i år...
  Det så jo så lovende ut på morningen idag. Men det ble litt små surt kan man si, og været skiftet fra å være solfylt til å pøsregne utover dagen. Den sure vinden var riktignok der hele dagen, og jeg har angret sånn 2393993 ganger på at jeg tok på meg shorts...

  Vi var en tur hos svigermor idag, mens Jørgen ordnet på båten. Fikk gått en liten tur når været glimtet litt til, og vært innom å hilst på Jørgen da. Aurora gleder seg veldig til vi kan kjøre båt i sommer, og det var stor stas å få prøvesitte båten selv om den enda er på land. 


  Bilder fra dagen ♥   Nå er det filmkveld med kjæresten som står for tur. Barna sover og sjokoladen roper på meg :))

  God natt ! ♥ 

  Den største skuffelsen !

  Jaok, så har man kanskje mye rart for seg når man er gravid. Men hvorfor i all verden skal man kødde til en lukt som er sååå god i utgangspunktet? Hvorfor tilsette en duft når noe allerede lukter fantastisk ? Jeg skjønner det bare ikke !

   Jørgen har ødelagt den gode duften av spyleveske, med å fylle opp bilen min med spylevæske med lukten av noe jeg trur skal minne om eple. Den lukter såååå pyton, og jeg blir like skuffet hver eneste gang jeg spyler spylevæske på vinduene... Å det er ganske ofte... Jeg glemmer jo at de ikke lukter noe godt lenger -hele tiden-, og isteden for å sitte der å nyte lukten av deilig spylevæske, sitter jeg med brekninger. BLÆRK.

  ALDRI MER SPYLEVÆSKE MED LUKT JØRGEN, ALDRI ! 

  #gravid #svangerskap

  Bittesmå Chihuahua babyer ♥

  Idag har jeg og jentene vært å hilst på små Chihuahua valper, som kun var noen timer gamle. Såå små!
   
  Etter masse teksting med søsteren min i går kveld og natt når hunden var i fødsel, klarte vi bare ikke dy oss idag. Vi måtte ha en liten smugtitt på disse bittesmå valpene. Jørgen har jobbet i dag, så da passet det fint med et lite barselbesøk med snakk om fødsel, slimpropp og morkake. Han må nok være med en tur senere å se han også, men kanskje greit han slapp å være der når detaljene ble delt. Det er vel kanskje de kvinnelige av oss som er mest opptatt av sånt.

  Aurora sin kommentar når vi så valpene var ; "hm, er det mus ? "  Selv er jeg litt små sjalu på disse hundene som slipper unna med et svangerskap på litt over to måneder... Det har vel sine grunner at vi er skapt forskjellig på disse punktene. Og hadde vi hatt kun to måneder på å forberede oss på baby, hadde vel tiden blitt litt knapp for de fleste av oss.

  19 uker på vei med lillebror!

  Nå tenkte jeg det var på tide med en liten svangerskapsoppdatering - dette svangerskapets første faktisk.
  I
  dag er jeg 19 fulgtåtte uker på vei med lillebror, og jeg nærmer meg halvveis. 
  Jeg tror og håper vel igrunn jeg er halvveis allerede, siden begge jentene har kommet før termin. Men sier de ikke at 3'mann er en luring ? Hm. Bare han ikke kommer alt for tidlig så får det være greit. Med under 11 måneder mellom fødslene, så har man jo litt høyere risiko for prematur fødsel også... Og Alina kom jo 3 uker før. 
  Lillebror er en aktiv liten krabat, og Jørgen har allerede kjent spark utenpå magen.

  Kvalmen har roet seg de siste ukene, og jeg klarer meg uten kvalmestillende nå. Jeg får i meg mat, og sjokolade har begynt å smake godt igjen! Tilogmed lysten på litt kaffe er der, så det er jo et godt tegn ! Det å gå gravid er jeg jo passelig lei, selv om tiden går veldig fort denne gangen med 2 barn fra før av.. Jeg har jo trossalt gått gravid i over et år, men kun en 7 ukers lang pause, så jeg syntes jo jeg har lov til å være litt lei. Ikke har jeg syntes det vært så veldig stas å være gravid under noen av svangerskapene mine heller.. Det er riktignok helt topp når de først kommer ut og jeg er veldig glad jeg kan bære frem barn, men månedene med kvalme, bekkenløsning, venting og stor mage er noe jeg har vansker med å nyte. 

  Til alle dere som lurer på hvordan det går med navnjakten, så er vi ganske blanke denne gangen også. Alina var vel nesten 2 uker før hun fikk navn.
  Denne gangen satser vi på at vi finner et navn før han kommer, for det var mye verre å finne et navn når Alina først hadde kommet, og man hadde det presset over seg. Det er ikke så mange guttenavn jeg liker så godt igrunn, så denne gangen blir det nok vanskelig på grunn av det. Vi tenker iallefall på navn allerede nå, for vi vet at tiden går veldig fort. 

   
  Magen syntes jeg igrunn er ganske lik som den har vært tidligere... Den kom jo senere denne gangen enn den gjorde under de 2 forrige svangerskapene, selv  om det er 3' mann og det er så kort tid imellom. Kanskje guttemagene kommer litt senere ? Med jentene var jeg vel ikke mer enn 10 uker på vei før det var vanskelig å skjule, denne gangen klarte vi holde det hemmelig frem til uke 14-15. 
   


  #mamma #gravid #svangerskap #mammablogg

  Dagen vår.

  Hei♥

  Endelig litt sommervær! Det er så deilig når man ikke trenger ta på seg jakke for å gå ut av døren, og det går ann å bruke litt mer tid utendørs.
  Nå gleder jeg meg til vi får noen dager ute med båten, og late dager på stranda. Krysser fingrene for at det blir en fin sommer, tiltross for at det har vært en ganske dårlig start på sommeren i år.

  Aurora har vært hjemme med oss idag siden det planleggingsdager i barnehagen, så vi tok oss en jente tur til svigermor mens Jørgen var på jobb. Der fikk vi servert vafler, og kaffe, koselig for både store og små. Nå i kveld har vi hatt besøk av en reporter og en fotograf her. Ikke tv denne gangen, men blad. Skal fortelle mer om hvor og hva senere :)  Jørgen er på møte med jobben, så jeg skal prøve få gått gjennom litt mail før han kommer hjem. Vi skrives mer i morgen :-*

   

  Et familiemedlem mindre.

  Når vi kom hjem fra ferie på torsdag for en uke siden fikk vi en trist beskjed. Kattepusen vår hadde dødd mens i var borte.
  Han hadde mest sannsynlig fått et hjerteinfarkt, da han hadde dettet om i hagen til naboen.
  Han hadde vært hos veterinæren for barbering, ormkur og flåttkur bare dager før.. Men det er godt å vite at han ikke har lidd noe før han døde.
  Han var 12 år og jeg har hatt han siden han var en liten kattunge. En gal katt, som vi allikevel var veldig glade i. Det er veldig tomt her uten noe dyr nå.  Jørgen og Aurora har veldig lyst på ny kattepus, så vi får se hva det blir til etterhvert.  

  Kontroll.

  Idag var det 6 måneders kontroll på helsestasjonen med Alina. I morgen er hun 6 måneder alt, at tiden kan gå så fort!
  Det var legesjekk, og en liten samtale med helsesøster bare idag. Jeg trudde det var vaksine idag, så hadde innstilt meg på det verste. Veldig deilig at vi slapp det idag. Alt så iallefall bra ut med lille snupp. Hun er rund og god da, men det ser man jo, haha. Hun er som regel blid som ei sol også, så ei fornøyd lita frøken ♥


   (arkiv)


  Det er ganske godt når begge jentene endelig sovner for kvelden og det er helt rolig her. Kveldsmat i ro og fred var helt ok i dag.
  Nå er det snart natta, jeg er helt utslitt idag. Barnehagen har planleggingsdag i morgen, så jeg skal ha begge jentene hjemme :)

  God natt ♥ 

  Forandring ?

  Aurora fikk brått feber i går kveld, og hadde feber i hele natt. Når vi stod opp i dag var plutselig feberen borte, og hun har vært i topp form i hele dag. Så merkelig...
  Satser på hun holder seg feber fri i natt, så hun kan reise i barnehagen igjen i morgen. De store barna som skal over på ny avdeling etter ferien skal ha avsluttningstur, så det trur jeg blir stas for henne.   (i mangel på bedre bilder... fra arkivet)

  Her klør det i fingrene etter litt forandring hjemme. Imorgen skal nye lamper til kjøkkenet kjøpes, også går jeg å lurer på om jeg skal male plata på kjøkkenbordet hvit.. Kjøkkenet vårt er så mørkt så kanskje det hadde hjulpet litt, og vi angrer som fy på at vi la mørkt gulv der inne (så vi vil egentlig bytte ut det også). Å ja, så har jeg lyst på ny sofa igjen da (hyssj). Nå har vi jo hatt den samme lenge.. Skjønner virkelig ikke hva det er med meg og sofa'er... Men jeg skal klare å holde ut med sofaen våres en stund til... 

   

  Vår ferie ♥

  Til tross for at ferien startet med sykdom hos Aurora, ble det en veldig fin ferie når de første dagene var overstått. Deilig tempratur, og fornøyde barn.

  Flyturen gikk over all forventning begge veier. Jentene var rolige og greie, og ikke noe skrik og hyl. Jeg husker når jeg reiste med Aurora for 2 år siden, da hun var 14mnd- det var ikke like lett på flyturen. Spesielt ikke på hjemveien, når flyet gikk midt på natten. Å sitte på et fly med en fly forbanna  overtrøtt og trassen ett åring som skrek og skrek, er ikke til å anbefale. Det var mye bedre å reise med jentene nå selv om vi reiste på natten begge veier. Alina var så liten at hun kunne sove på armen (5,5 mnd) og Aurora var så stor at hun forstod at hun måtte være rolig på flyet (3 år), helt supert ! Jeg investerte i en ergobaby bæresele dagen før vi reiste, og den var virkelig gull, både på flyplassen, og på selve ferien. En 3 åring blir jo fort sliten i beina når det blir mye gåing, så det å kunne ha henne i vognen og Alina i bæresele var topp. Veldig glad vi byttet til sportsdelen på vogna før vi reiste også, så vi hadde den muligheten til at Aurora også kunne bruke vogna.

  Å være på ferie med flaskebarn gikk mye bedre enn forventet. Det var riktignok en del mer bagasje enn det hadde vært ellers, men ellers ikke noe problem. 

  Siden jeg var gravid var jeg naturligvis veldig forsiktig med hva jeg spiste. Det er jo endel høyere risiko for å bli syk av maten i syden, så jeg fulgte helseetaten sine kostholdsråd for gravide på reise. Litt kjedelig i matveien der nede altså, men bedre å være på den sikre siden.

  Når tiden kom for hjemreise, skulle vi gjerne vært en stund til. Ferien vår ble jo litt ødelagt da vi hadde sykdom de første dagene. Det ble mye ekstra bekymringer, og styr.
  Jeg drømmer om en sydentur til i sommer, men det får bli med drømmen. Satser på vi får supert vær her hjemme isteden ♥


  Et lite bildedryss fra vår ferie i Bulgaria ♥  Ei frøken som fikk overtalt pappan sin til en ridetur på ponni.

  Ikke bare, bare å være hjemme...  Den uken vi var på ferie var kroppen min helt topp, nesten ingen smerter og alt gikk supert. Jeg fikk dessverre dobbelt tilbake når vi kom hjem til Norge, lave grader og sur vind.  De siste dagene har vært ille, men idag har vært et mareritt. Det er først de siste timene jeg har klart å fungere litt. Hele kroppen verker, og nakken er helt på tur, noe som gir meg konstant hodepine og jeg er såå sliten. Siden jeg er gravid kan jeg ikke ta noe smertestillende heller. Prøvde med paracet, men så og si ingen virkning. Æsj, teite vonde kropp, håper jeg våkner opp til en mye bedre kropp i morgen !

  Sånn ellers har Aurora kakla høl i hodet på oss i dag. Herremin, at det er mulig å skravle så i ett kjør fra morgen til kveld... Hun er jo morsom også da og sier så utrolig mye rart, men det var godt for ørene og tålmodigheten når hun sovnet idag. Alina har ikke vært helt i form de siste dagene heller, hoster og er forkjølet. 

  Men nå får jeg stupe i seng, så skal jeg legge ut litt bilder fra turen vår i morgen. God natt ♥

  Den fineste bursdagsgave

  Idag var det tid for ultralyd på selveste bursdagen min.

  Jeg har jo vært veeldig spent og nervøs denne gangen. Veldig redd for at noe skulle være galt, på grunn av de tidlige blødningene og de ekstremt tette svangerskapene.
  Men av det jordmoren kunne se, så alt ut til å være i skjønneste orden. En baby som mer enn gjerne ville vise seg frem (i motsetning til storesøstrene som be
  gge krevde flere private ultralyder for å finne ut kjønnet). Denne lille babyen spredde gladelig beina, og da var det ikke noe tvil lenger ! Her kommer det en liten lillebror ♥   Jeg ble satt en dag tilbake, så terminen er 9. november og jeg er da 18 uker på vei idag.
  Nå har jo disse jentene kommet før tiden begge to, så det spørs nok om det ikke blir en oktober baby denne gangen. 

  Vi måtte en liten tur innom for å kjøpe litt klær til lillebror også. Vi har jo bare jenteklær, så denne gangen trenger vi jo en del. Jørgen syntes det var veldig stas å kunne kikke på litt annet enn kjoler og rosa denne gangen, og kjenner jeg han rett er de vel ikke lenge før de første lekebilene er i hus..  Aurora ble også veldig glad når det var en lillebror som var i magen, for henne har det jo ikke vært et tema at det skal bli en lillesøster engang. Hun skal nemlig ha en lillebror som skal hete Bastian... Vi får nå se på navnvalget hennes, men lillebror blir det iallefall ! 

  Pjuh!

  Nå er vi hjemme igjen!

  Det har vært stille her inne i ferien. Planen var å blogge mye oftere, men det var dessverre så utrolig dårlig nett der nede at det ble med noen få innlegg via mobilen.

  Etter å ha vært på reisefot hele natten kom vi inn døren klokken fem på morgningen idag. Vi stupte i seng så fort vi kunne, men jentene var klare for å stå opp igjen allerede før klokken var ni.

  Koffertene er pakket ut , og det renner over av klesvask. Vi har fått fylt opp et tomt kjøleskap i det minste.

  I morgen er det klart for ultralyd, så nå skal søvn prioriteres. Alina er forkjølet og ikke helt i topp form, så jeg håper det ikke så mye våkentid i natt.

  Jeg er så nervøs for at noe skal være galt på ultralyden i morgen, så det skal bli godt å få det overstått. Kryss fingrene for oss!

  Vi skrives mer i morgen, og jeg skal fortelle mer om ferien og vise dere litt bilder iløpet av helgen! :) god natt !

  Endelig !

  Nå koser vi oss endelig! De siste 2 dagene har vi vært på stranda og i dag fikk vi endelig vært i bassenget siden vannkoppene er så godt som borte. Alle er tørket, og der ser heldigvis ikke ut til å komme flere. Aurora storkoser seg med badingen og er veldig fornøyd nå.

  Går veldig bra med minstemor også. Alina koser seg i skyggen og sover gode lurer i vogna. Temperaturen her er helt perfekt, ligger på rundt 25 grader i skyggen, så verken for varmt eller for kaldt.

  Jeg er solbrent som fy! Kroppen er virkelig anderledes når man er gravid, for jeg blir jo aldri solbrent ellers. Hele ryggen, underarmene, brystet og føttene er svidd. Så her går det i aloe vera, og jeg bruker Aurora sin solkrem.

  Internett er helt utrolig dårlig her og fungerer ikke i det hele tatt, så det har blitt lite oppdateringer. Nå måtte jeg bruke mobilnettet, så jeg fikk oppdatert dere littegrann :)

  Vi reiser hjem onsdagskvelden, så vi er nok hjemme tidlig torsdagsmorgen. Og fredagen er det tid for ordinær ultralyd!

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits