• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Petite Cherié stellebag

                                                                                                            //sponset

  En vanlig veske er det mange år siden jeg har kjøpt meg. Med små barn blir det stelleveske som er mest praktisk,men nå har jeg funnet ut at det faktisk ikke gjør noen ting ! Med så fine stellevesker som det finnes nå er det ikke noe problem.. Det gjelder bare å finne den (eller de) rette !

  Jeg har nå rukket å teste ut Petite Cherié sin stelleveske et par ukers tid, og jeg bare digger den ! Det følger med fester som gjør det veldig lett å henge stellebagen på vogna, og den har en veldig fin størelse. Stor nok til at man får med seg det man trenger, men ikke for stor. Den tar seg fint ut, og har praktiske skulderemer som er behagelige å bære med. (Det følger med en bredere reim enn den som henger på også)
  Jollyroom har så mange fine stellevesker i utvalget sitt,www.jollyroom.no/mamma/stellevesker.

  Snart ferieklare !

  Nå nærmer det seg avreise til Danmark for oss
  På mandag reiser vi, og blir borte i to uker. Aurora gleder seg veldig! Mine foreldre har leid sommerhus der nede, så nesten hele familien skal ned. 
  Det passet oss helt perfekt med Danmarksferie i år, siden vi aldri hadde orket å reise til syden med tre så små. Jeg trur desutten barna kommer til å ha mye mer glede av en danmarkstur enn en sydentur. 

  Den siste uka blir det hele 10 barn i sommerhuset, så det er mange å leke med. Stillhet kan vi nok se langt etter disse kommende ukene, men vi har jo ikke akkurat så mye av de til vanlig heller, så vi klarer oss vel.
  En ting er i alle fall sikkert; Bilen kommer til å være helt stappfull når vi reiser! Det er ganske mye som trengs når man skal være borte så lenge, og søskenvogna fyller jo opp ganske godt den å.


  De minste trolla er klare for ferie !

  Men så lurte jeg på, er det noen som har noe gode tips om hva vi må se, eller gjøre i Danmark ? Vi har planer om en tur til legoland, men ellers er det ikke stort vi har planlagt.

  Skogstur, regnvær og overnatting.  Vi har vært på skogstur med en venninne i formiddag. Spist blåbær, vært en tur nedenom stranda og løpt hjem i regnvær. Herlig ♥ Når vi kom hjem og jeg bar inn alt fra vogna, fløy Alina ut i sandkassa. Barbeint, og i øs pøs regnvær syntes hun det hele var helt topp. Hun var illsint når jeg bar hun fra sandkassa og inn i dusjen. Merkelig nok var hun like sint når jeg bar henne ut av dusjen 5 minutter senere...
  Etter jeg hadde hentet Aurora i barnehagen idag, satt alle tre og lekte sånn her på gulvet. Jeg elsker virkelig å se all kjærligheten de har til hverandre, og all gleden de får av å være tre så tette søsken.


  Ikveld fikk vi besøk av niesa mi. Hun er 2 år eldre enn Aurora, og de er så gode venner. Hun skal overnatte i natt, og Aurora syntes det er supertas. I skrivende øyeblikk hører jeg de ligger å skravler og fniser i senga, akkurat slik det skal være, er det ikke ? :)

  Dåp

  Har dere hatt en fin helg ?

  Igår koste vi oss med barna hele dagen, og på kvelden var vi på grillfest hos noen venner vi ikke har sett på en stund. Kjempe hyggelig. Vi la barna før vi reiste, så det ble litt lettere for barnevakten (mamma). Ungene sov utrolig nok like søtt når vi kom hjem igjen. Det er ikke ofte det skjer at alle tre sover hele kvelden, men det var jo helt perfekt timing! 

  Idag var det tidlig pån selv om det ble ganske sent før vi var hjemme igår, for idag var dagen for barnedåp til nevøen vår, og vi har vært faddere ♥ Barna oppførte seg så fint i hele dag, og vi er stapp fulle av mat og kaker alle mann. De tre siste barndåpene har det jo vært vi som har stått for, så idag var det helt greit å "bare" være gjest, og ikke arrangør. Jeg klarte å legge opp kjolen min helt selv igår også, så den passet helt perfekt. Det ble desverre ikke til at vi fikk tatt noe bilder idag da. Når man har med seg tre små er det liksom ikke så lett å få det til.


  Klar for grillparty igår :)


  Prinsessene som koser seg med lørdagsgodt. Klissete så det holder, og med sjokolade i hele ansiktet. Når jeg skulle rydde bort den tomme godteriskålen etter barna var lagt, var den så klissete at den satt fast i sofaen, og jeg måtte røske den opp med makt... iiik.


  Det fine bordet i dåpen idag.

  Nok en gang aner jeg ikke hvor helgen ble av, og nå er det bare en uke igjen til vi reiser til Danmark :)
  Nyt de siste timene av helgen! ♥
   

  Leker av tre

                                                                                                                                       //sponset

  Etter årene med dukker, og rosa er det veldig kjekt med litt biler og andre gutteleker i hus også.
  Alina, og Aurora syntes det samme og leker gjerne med lekene til lillebror. 

  Jeg gleder meg så til Sander får eget rom, og vi kan innrede et skikkelig "gutterom". Jeg har det ganske klart i tankene hvordan jeg vil ha det. Han viser allerede stor interesse for bilene sine, og kan ligge å plundre med de i lange tider. "Brrrrr" sier han mens han ruller bilene frem og tilbake, haha. Lille tass ♥
  Jeg er stor fan av treleker, og det er ikke mye plastikk på rommet til jentene heller. Det er så mye fint, og det gjør jo ikke noe at lekene er fine å se på itilegg til å være morsomme å leke med! Denne tøffe bilen, og mer finner du her; http://www.jollyroom.no/leker/treleker

  Fulle helger.

  Endelig helg igjen ♥

  Nå er det blitt en sånn god helgefølelse igjen, etter at Jørgen ble ferdig med skole, og ikke jobber helger lenger. Det er så godt at vi kan bruke hver helg på å gjøre ting vi vil, og til å være sammen. Vi har vel kanskje lært oss å sette litt ekstra pris på de dagene med fri etter disse årene med lite tid sammen i helgene.

  Fridagene er i alle fall ikke vanskelig å fylle opp, og denne er full av planer.  Vi skal blant annet i barnedåp på søndag ♥ Jeg har et lite problem med kjolen jeg skulle hatt på meg da, fordi den er alt for lang! Jeg trur jeg må ture avgårde for å se om jeg finner en annen i morgen, om jeg ikke får lagt den opp da. Jeg er ikke veldig flink med symaskinen, og tid uten barn har jeg minimalt av, så jeg tipper det er lettere å kjøpe en ny eller grave frem en gammel en i skapet.


  På menyen idag, crispy duck ! Så enkelt og godt :)

  God helg da dere ! ♥
   

  Røntgen på lillegutt.

  Heisann ♥

  Har dere vært på St.hans feiring i dag?
  Her ble det en liten tur, men vi reiste hjem før bålet ble tent. Det var så kaldt, og ungene begynte å bli trøtte, ingen god kombinasjon. 

  Jeg har vært hos legen med Sander idag. Vi var der for 2 uker siden, og han fikk astma medisiner, men han surkler like mye, og er tett i brystet enda. Nå fikk vi mer medisin, og skal ta røntgen av lungene. Stakkar lille... Alle våre 3 barn har jo astma. Mest sannsynlig så er det bare "barneastma" de har alle sammen, altså noe de vokser av seg. Jeg slet med det samme som liten, og det er veldig arvelig. Uansett kjedelig at de skal være så plaget. Legen trudde kanskje at det var RS virus Sander hadde hatt når han var så dårlig for et par måneder siden, og at det er det som gjør at det tar så lang tid før han blir bra, uansett greit å få sjekket at det ikke er noe mer alvorlig som feiler han nå.   Nå skal jeg ta meg en varm dusj og stupe i seng. Kroppen spiller virkelig ikke å lag om dagen, alt verker og leddene hovner opp.. Sommeren pleier jo egentlig å være en fin tid for denne kroppen, men nå trur jeg den har gått seg vill i årstidene.

  God natt da dere ♥

  Stor gutt

  Idag var det tid for å ta en tur på helsestasjonen igjen. Sander har gått opp en halv kilo den siste måneden, og alt er helt topp. Deilig når vekten et sånn, og ikke stillestående som den var en lang stund.

  Sander fikk sin første tann her om dagen, og er som vanlig i full fart. Krabber, reiser seg opp og ligger overhodet ikke på latsiden. Spent på når denne lille krabaten begynner å gå. Nå er han 7,5 måned og om ting forsetter i dette tempoet tar det nok ikke mange månedene til. Jeg syntes han kan vente litt til med den gåingen da, men jeg trur ikke disse barna her har ro i rompa uansett hva vi tenker eller ønsker :) 


   

  Nå blir det en episode av det "The good wife" før det et natta. Dagene flyr bare avgårde og når kvelden kommer kapitulerer vi på sofaen. 

  Barebra.

  Jeg skjønner ikke hvor disse helgene blir av ? Både lørdagen, og søndagen fløy av gårde uten at jeg rakk å sette meg ned å skrive her inne.

  MEN, vi hadde en veldig koselig tur ute på fredag, med overnatting i båt og konsert. Ungene hadde hatt det supert de også, så da var det ikke noe problem. Superrart å være uten barn en hel natt, det er jo noen år siden sist, men det gikk overaskende greit altså. Deilig med litt kjærstetid og å kunne drikke kaffen i fred når man våkner, men veeeldig godt å få de tilbake igjen også.   Men nok engang flyr tiden i fra meg.... Nå er barna i seng og jeg må komme meg i butikken en tur. Jørgen må skru på bilen min etterpå, da den gikk "skeis" i helga. Vi trudde først det var dynamoen, men det viste seg å bare være reima. Pjuh.! Godt jeg har en mann som skrur, og ordner opp ;-*

  Vi skrives mer i morgen da dere ! :)

   

  Wææ, dette er nesten litt skummelt !

   

  Idag skal jeg ut ! Ut, uten barn !

  Vi har ikke akkurat vært de som har hatt mest barnevakt. De siste 4 årene kan jeg telle på en hånd hvor mange ganger vi har vært ute sammen. Og nå er det over 2 år siden sist, så ikveld blir det båttur og konsert på oss. Litt kjærestetid, og litt tid til bare oss.

  Sander ble syk med feber igår, så jeg trudde vi ville ende opp med å være hjemme, men idag våknet han frisk som en fisk ! Så da får vi vel bare kaste oss ut i det da, selv om denne hønemora alltid syntes det er skummelt å reise fra barna.

  Jeg syntes vel egentlig det er litt tidlig å reise fra minstemann som ikke er 8 måneder enda engang, men bestemoren skal være barnevakt her hjemme så det kommer nok til å gå helt supert. Han spiser både mat og tar flaske om han må, så et halvt døgn uten mamman sin klarer han nok ♥ Jentene skal overnatte hos svigerfar, og Aurora har ikke snakket om annet de siste dagene, så det blir nok helt topp!   Ønsker dere en fin helg ! :)

  Skal jeg amme babyen min på do ?!

  Jeg blir så lei meg når jeg leser innlegg om mødre som har blitt bedt om å gå på do for å amme barna sine!

  Å amme sine barn må jo være det mest naturlige man kan gjøre. Vi er skapt for å amme. Skapt for å produsere mat, og næring til våre små. Næring tilpasset barna våre. Enda, er det noen helt tullete mennesker der ute som klarer å finne amming vulgært eller å seksualisere det å gi barnet sitt mat. Når ble amming seksuelt ?!

  Det er greit å se pupper klistra opp på reklamebilder, eller rullende over tv skjermen, men når man ser en pupp gjøre det den er laget for- nemlig å gi våre små mat, da er den puppen plutselig helt upassende ?! Hvorfor ?
   
  Jeg vet om mødre som ikke tørr å amme offentlig. De tørr ikke gi barnet sitt mat fordi de er redde for å få komentarer på det, eller at noen skal finne det upassende, eller rett og slett kvalmende. De setter seg faktisk på toalettet for å gi babyen mat. Å det er sååå trist, så fordømte trist at det er sånn verden er blitt ! Jeg håper at dere tørr å gi barnet deres mat offentlig igjen, og det at akkurat du tørr, gjør kanskje at en annen mamma tørr å gjøre det samme. Det er ikke mødre som gir barna sine mat det er noe galt med, det er de som ser et problem med det. 

  Så til deg, deg som mener man skal ta med seg barnet sitt inn på en skitten do for å gi det mat. Du som ikke klarer å snu deg i en annen rettning om du ikke liker det du ser, eller holde øynene dine for deg selv. Til deg som ikke klarer å spare deg for stygge blikk eller slibrige komentarer, vææær så snill å sett deg på do og spis maten din!  #offentligamming #amming #mammaliv #familie #etslagforamming

  Seigt.

  Sånne gråværsdager er skikkelig seige altså... Det hjalp ikke på at Sander fikk  feber, og Alina var super grinete hele dagen idag.
  Når Jørgen og Aurora kom inn døra i ettermiddag, var Aurora enda mer grinete enn lillesøstera si. Så her har det vært sutrekor/skrikekor frem til leggetid. Disse ungene mååå begynne å sove lenger om morgningen, så de slipper å være så grinete,-kan de ikke bare skjønne det da ?! :)

  Jeg håper finværet kommer raskt tilbake, det er jo så deilig med denne sola. Å være ute gjør underverker for humøret til liten og stor. Vi kan jo selvfølgelig kle på oss å gå ut i regnværet også, men det er jo ikke like koselig og langt mer tungvindt. 

  Litt bedre humør på disse minste igår, strålende sol og hele dagen ute ♥


  Resten av uka blir alle tre barna hjemme, siden det er planleggingsdag i barnehagen til Aurora både i morgen og på fredag. Så i morgen da det på med skoa, og ut av huset uansett vær ! Om vi blir inne en hel dag til, er det fare for at jeg river av meg håret. Neida... eller joda.

  Håper dere har hatt en fin dag ♥

  Snekkerstrikkebukse

  God morgen ♥
  Vi har allerede vært oppe noen timer, så det føles egentlig ut som om det er langt på dag allerede.


  På en grå regnværsdag som denne, tenkte jeg det var greit å vise frem litt strikk igjen.
  For noen uker siden ble jeg nemlig ferdig med snekkerstrikkebuksa til Sander. Strikkingen har ikke akuratt gått raskt de siste månedene, men litt strikking blir det jo heldigvis. Man kan jo nesten få litt abstineser om det går for mange dager uten strikketid, jeg har jo en lang liste med prosjekter jeg vil starte på.

  Jeg ble veldig fornøyd med denne her, og Sander var veldig fin med den på. Kjempe deilig bruksplagg, som jeg trur det blir fler av.

  Strikket i Lille lerke fra Dale en merino og bomullsblanding. Super deilig garn ! :)

  Gleden ved å være tre.

  At det er slitsomt med tre tette barn er det ingen tvil om! Men når man ser den gleden de har av hverandre, er det hele verdt det !

  Foreløbig har vi vært veldig heldige. Ingen sjalusi, og somregel er de veldig snille mot hverandre. De har en enorm glede av søsknene sine, og er veldig opptatte av hverandre. Alina er jo bare 10 måneder eldre enn lillebroren sin, men viser enorm omsorg for han og er veldig storesøster, selv om hun er liten selv. Hun hjelper til med å hente bleier, og roper "MAMMMAAA" om han gjør noe han ikke får lov til, eller om han gråter,  og hun finner smokken om han er lei seg. Kosene, og nussa er heller ikke langt unna.

  Aurora er også veldig flink til å leke med Alina ute, og passer godt på Sander. Hun synger, og leser for småsøknene sine, og er utrolig tålmodig med dem. Hun skifter til og med bleier, med forbehold om at det bare er tiss da.
  Sander lyser opp så fort han ser søstrene sine, og ler når de tuller med han. Han krabber etter om de går for å leke, og skal være med på alt som skjer.

  Det er godt å ha søsken, alltid noen å leke med, le med eller være rampete med ! ♥ Så får vi bare håpe søskengleden varer :)

  Lille trekløveret mitt ♥

  Rutiner.

  Vet dere hva eller ?! 

  Den siste uken har alle tre barna sovnet klokken 20. Det har vært ro! Kveldsro. Tid til å slenge beina opp på bordet, brette den uendelige store haugen med klesvask som samler seg opp på få dager, og tid til meg. Idag var legging en litt turbulent greie, men nå ser det ut som om det er rolig her, og jeg kan nyte de siste timene før jeg tar kvelden.

  Vi har faktisk ikke hatt kveldsro siden før Sander ble født for 7 måneder siden, og det var ikke mange ukene vi hadde hatt det da heller. Alina hadde jo nesten akuratt lært seg å sovne på kvelden når han ble født. Jeg har vugga, bært, kosa og amma frem til 23 på kvelden, for så å snike til meg en liten halvtime-time før jeg har måtte stupe i seng. Det er veldig godt å ha Jørgen hjemme mer også. Det å legge 3 barn alene, hver eneste dag de siste månedene har ikke vært bare, bare.


  Mine fine små♥
  Så hurra for rutiner, og kveldsro. Man trenger å få litt tid uten barn, noen små timer på å hente seg inn på kvelden. Nå får vi bare håpe det varer ! ♥

  Et år eldre.

  Igår ble jeg nok et år eldre. 21 år, og jeg skjønner virkelig ikke hvor de siste 5 årene har blitt av. Om noen spørr meg hvor gammel jeg er, holder jeg jo nesten på å svare 16 enda. Ik. De siste årene har jo gått i en fei. Jeg har blitt 3 barn rikere, og hverdagen er langt ifra avslappende. Hektiske dager, og jeg har vel absolutt en annen hverdag enn 21 åringer flest. En hverdag jeg stortrives med, og aldri ville byttet bort. Det er selvfølgelig mange ting som kunne vært bedre her også, men i det fulle og det hele så er ting ganske så bra. Bare vi får litt mer orden på boligsituasjonen vår nå, så kommer det hele seg :)

  Så, et år eldre- et år rikere.
   

  Krysser fingrene...

  For at dette været varer en stund til!

  Ungene er i så mye bedre humør når man kan være ute fra morgen til kveld, og vi slipper å gå oppå hverandre inne.

  Kveldsmaten vår idag, etter ungene var i seng. Nybakt loff med reker ! Helt fantastisk.

  Håper dere nyter dagene like godt som oss :)

  Ferdig !

  På mandag var Jørgen ferdig utdannet ingeniør ! Hurra.

  Fin været kom jo samtidig, så det passet helt perfekt. Vi har kost oss ute så mye vi kan de siste dagene, og på tirsdag var vi å shoppa litt. Nå har han ferie i litt over en uke til, før han starter å jobbe. Men da er han hjemme på ettermiddagen og i helgene ! Åh, det skal bli så godt med normale dager :)

  Ikke er det mange ukene til vi skal ha ferie igjen heller da vi skal 2 uker til Danmark i begynnelsen av juli. Denne sommeren trur jeg blir veldig fin altså !

  Det blir vist flest bilder med minstemann om dagen.. Jentene er jo overalt, og sitter ikke stille et sekund!

  Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits