• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Babybobla- bilderas.

  Jeg kikket gjennom bildearkivet mitt, og fant noen iphone bilder av de første ukene hjemme med Alina. Tenk at det er over 7 mnd siden allerede !? 
  Den fantastiske nyfødt tiden ♥ Amming, soving, kos og kjærlighet. Jeg tror ikke det finnes stort som er bedre enn den første tiden. Jeg vet jo at folk har ulike meninger når det kommer til den første tiden, og at alle ikke er like fan av denne tiden.. Men jeg har syntes den har vært fantastisk med begge jentene! Til tross for brystbetennelser, nattevåk og babygråt. Når kolikken kom hadde jeg vel lyst til å grave meg ned et par tusen ganger, men de små ukene før den kom- de var virkelig noe for seg selv ♥

  Et lite glimt av de første ukene i babybobla etter Alina var født ♥  Det er helt merkelig å tenke på at jeg snart sitter der igjen.., At jeg bare 11 mnd etter forrige fødsel skal få oppleve det hele igjen! Jeg er så spent på babytiden med lillebror, og hvordan den kommer til å bli når jeg skal ha 2 barn på under 1 år hjemme med meg hele tiden. Jeg er spent på hverdagen med 3 barn på 0-3 år. 
  Jeg skal i alle fall gjøre alt jeg kan for å nyte tiden med alle 3 barna ♥

  Sende en klage ?

  Brr, jeg lurer på om vi snart skal få litt sommervær ?!? Dette har virkelig blitt en inne sommer, og nå gir jeg snart opp at sommeren skal komme... Ingen kvelder der det har vært varmt nok til å sitte ute engang! Det har blitt mye film titting i sommer i alle fall og det har kun blitt 2 små turer ut med båten til nå! De 2 gangene vi var ute så var det surblåst og ikke helt topp da heller. Menmen, været får man nesten ikke gjort noe med, og det hjelper vel ikke stort å sende en klage på det heller... Eller, kanskje vi burde prøve?
  Nyter permisjonshverdagen med Alina'en min ♥


  Grønn smoothie, med avokado, kiwi, spinat og eplejuice -  veldig sunn, og overaskende god :)

  Aurora syntes det er så deilig å være tilbake i barnehagen igjen, og har vært så blid de siste dagene. Denne gravide kroppen syntes nok det er greit med noen litt roligere timer med bare et barn hjemme iløpet av dagen også. Jørgen jobber mye om dagen, og har kun en tidlig vakt denne uken. De andre dagene er han ikke hjemme før sent på kvelden, så han får kun sett jentene på morgningen og jobber i tillegg helg- så han får så vidt sett de da også. Åh, ferien skulle vært så mye lenger ! ♥

  Nå skal jeg stupe i seng, før jeg sovner sittende her ! God natt ♥
  Jordmortime

  Idag var det tid for jordmortime, og alt ser bra ut med lillebror!
  På symfysemålet ser det ut som om han blir litt større enn disse jentene våres, så det blir spennende å se hvor stor han er på ultralyden om to uker. Vekten min går iallefall oppover som bare det ! Det kan vel muligens komme av at jeg har fått endel vann i kroppen også... Jeg håper iallefall det er litt av grunnen, og ikke bare det at jeg har spist alt for masse. Jeg er en skikkelig moms om dagen, og er er fysen storsett hele tiden.  Ellers fikk jeg beskjed om å prøve ta det litt mer med ro. Det er jo lettere sagt enn gjort med ei frøken på 7 mnd og ei på 3år, men jeg ser jo at jeg må prøve. Jeg har mye nedpress og tak i magen, og det er vel kanskje et tegn på at man skal roe ned litt. Noe prematur fødsel vil vi jo ikke ha !


   Sånn ellers, så har vi besøk av niesen min Elise på 10 år. I skrivende øyeblikk ligger jeg rett ut i sengen med et vondt bekken å nyter at jentene er i seng, mens Jørgen og Elise sitter å ser på Svampe Bob filmen i stua. Perfekt for Jørgen med ei som har lik film smak som han selv.. Jeg er iallefall glad jeg slipper å se den! hoho.
  Stor jente !

  Idag var det tilbake til barnehagen for Aurora. Første dagne på stor avdeling gikk helt strålende. Hun har mast om å reise i barnehagen de siste dagene, og gledet seg så til å være på stor avdeling. Tenk at lille Aurora'n vår er blitt en av de store i barnehagen! Jeg blir jaggu litt sentimental av sånt ...

  Jørgen reiste rett fra vogn shopping(se tidligere innlegg)  og på seinvakt idag. Så jeg har fått handlet litt mat, og kost meg noen timer med jentene før det var leggetid. Begge to sovnet på null komma niks idag, sååå deilig ! Alina var nok sliten siden hun ikke fikk noe ordentlig sammenhengende søvn på dagen idag, og Aurora sliten etter første dag i barnehagen etter ferien. Kanskje det er håp om en natt med sammenhengende søvn på meg i natt også da :)


  Alina har funnet veien inn på jenterommet, og Aurora har sperret for så hun ikke kan krabbe ut igjen... Hoho.


  Alkoholfri moijito (oppskrift her ) og Foreldre og barn ute i solen. Gjelder å nyte de få minuttene man har med sol denne sommeren ! :)

  Håper dere har hatt en fin dag ! ♥

  Matriell lykke: NY VOGN !

  Wæææ, we did it !

  Vi var å prøvde våre to alternativer til vogn i dag. Emmaljunga double viking og bugaboo donkey duo. Emmaljunga vognen har jeg ikke prøvd før, så jeg ble positivt overasket over hvordan den var, men etter å ha vært å sett på Bugabooen igjen etterpå var det ikke tvil. Bugaboo var litt nettere, mindre slått sammen, finere, man kan bruke den som enkel vogn, og når man måtte legge til utstyret som ikke fulgte med Emmaljunga vognen, ville den kommet på borti mot samme pris. Jørgen syntes også Donkyen var finere etter å ha prøvd begge to. Så idag bestilte og betalte vi Bugaboo Donkey Duo vognen vår ! Den er ventet om 3 uker, og jeg trur jeg blir veldig fornøyd ! Jeg er riktignok en del tusen fattigere, men jeg håper og trur at den er verdt det :) 

  Vi valgte hel svart understell og off white kalesjer, så den blir som på bildet under :

  Donkey Duo Black/Black Extendable Sun Canopy - 5
  (bilde fra babyshop sine sider , her )


  Vår lørdag og epost trøbbel

  Her ble det tur på IKEA idag. Jørgen jobbet og vi trengte en lufte tur.. Jeg fikk kjøpt madrasser til sprinkelsengene til Alina og lillebror, og litt oppbevarings duppeditter. Så denne lørdagskvelden har jeg blandet annnet brukt på å rydde baderomsskuffene! Etter IKEA turen vår var vi en liten tur innom stallen og hilste på hesten til mammaen min. Aurora ble litt oppgitt fordi hun ikke fikk ri idag, men hun sa seg tilslutt fornøyd med å få børste han litt. Slipper nok ikke unna hesteinteressen med hu der gitt, hun er jo helt oppslukt i hest allerede... ! Ligger vel i blodet. Alina fikk latterkule når hun fikk hilse på en hest, så kanskje det er en start på ei hestejente i henne også ? Dette kan bli dyrt !

  Jeg prøvde å ha Alina i bæreselen når vi var innom stallen idag. Det ble nok siste gangen før lillebror er født. 25 uker på vei, og bæreselen på magen var ikke noe god kombinasjon. Det funket de første 10 minuttene, men så ble det veldig ubehagelig.

  Jeg har foresten fått meg ny epost adresse etter at min gamle Mail har tullet så mye. Mange mail har aldri kommet frem... Så kjedelig ! Nå håper jeg jeg slipper mer slike problemer. miacharlotteblogg@gmail.com er ny epost adresse, så om noen ikke har fått svar på Mail de har sendt- prøv igjen på denne adressen! :)

  25 uker på vei !

  Idag er jeg 25 fullgåtte uker på vei med lillebror og enda en uke nærmere termin !
  Magen vokser, og lillebror er en aktiv liten krabat. Denne gangen har jeg fått vann i kroppen- masse vann i beina på enkelte dager! Jeg har vel hatt litt vann i kroppen med disse to andre også, men det har vært på slutten av svangerskapet og ikke så tidlig som nå. Om det forsetter som dette kommer jeg til å se ut som en hvalross innen han kommer....  wæ! En hvalross med bekkenløsning - dette kan bli spennende !

  Om 3 uker begynner oppfølgingen på sykehuset, og jeg håper det blir en problemfri siste del av svangerskapet. Jeg har iallefall klart å la det meste av bekymringer ligge til nå, så får vi se hvordan det går fremover. Det er godt å se at sjansene for at det skal gå bra om han blir født øker for hver uke som går - men vi får virkelig håpe han holder seg inni magen i mange uker til :)
  Vi har kommet bittelitt lenger når det kommer til forberedelsene, og jeg har plutselig blitt veldig klar for å få ting i orden. Vi har jo bestemt oss for vogn nå, og seng er i orden. Da gjenstår tripp trapp stol, bilsete, mer klær, og selvfølgelig å få vognen i hus da...

  Aurora gleder seg veldig til lillebror kommer og snakker storsett om det hver dag. Det er jo ikke mer enn 7 måneder siden hun ble storsøster til Alina, så hun har jo ganske friskt i minne hvor spennende det er når det kommer en ny baby i hus. Jeg håper disse to storesøstrene tar det fint når lillebror kommer! :)

  Magen, 25 uker


  #gravid #svangerskap #mammablogg

  En god start !

  Det tar jo egentlig så utrolig kort tid og det er jo så verdt det... Men i ganske så hektisk hverdag som småbarnsmamma er det så alt for sjeldent man tar seg tiden til det, ja iallefall jeg... Til å gi kroppen en skikkelig start på dagen! En mer smakfull og rolig start enn når jeg trøkker i meg et knekkebrød samtidig som jeg rydder ut av oppvaskmaskinen, for det er ofte slik det blir til hverdags. Men idag - stillhet, ordentlig frokost, og frappe! Et lite pust, og litt deilig ro mens Alina sover en liten lur ute i vogna. Det ble riktignok en litt sen frokost siden jeg måtte vente til hun hadde sovnet, ja, det kan vel heller kalles en lunsj...  Men DETTE skal jeg bli flinkere til! :)  Ha en fin dag ♥

  Halvveis barnefri.

  I natt ville Aurora overnatte hos bestefaren sin, så hun ble hentet tidligere idag. Så rart å ikke ha henne hjemme altså, det er jaggu ikke ofte! Det har bare vært noen få netter disse 3 årene hun har sovet borte, og det er vel muligens fordi jeg er litt pinglete når det kommer til å overlate henne til andre over natten... Men nå som hun er over 3 år, og til og med spørr om å sove borte selv så går det litt bedre for denne mamma'en også. 

  Det er sååå rolig å bare ha Alina hjemme.. Hun kryper jo overalt nå, så har virkelig blitt litt å løpe etter, men det å bare ha et barn å løpe etter er jo regne ferien etter å ha hatt begge to hjemme 24/7 i snart 3 uker. Jørgen jobber senvakt i dag, og jeg satser på takeaway når han kommer hjem sent i kveld.

   

  Ha en fin kveld ! :)

  Jeg har landet...

  Etter en tur innom babyshop igår for å prøve Bugaboo donkey vognen er jeg sikker - det kan ikke bli noe annen vogn !

  Jørgen har heldigvis blitt enig med meg, så nå har vi iallefall falt på et valg når det kommer til vogn. Forsatt litt usikker på fargekombinasjon, men vi er iallefall nærmere enn noen gang. Det at den kan brukes som enkel vogn så vi slipper å oppbevare to vogner,den er nett, fin å se på og en drøm å trille gjorde at valget ble som det ble

  Aurora fikk prøvesitte for Alina og lillebror igår Hun er riktignok litt i største laget, men hun elsket vogna. Hun skjønte ikke hvorfor vi ikke bare kunne ta den med hjem med engang... Hoho  Natt nummer 2 med jentene på samme rom gikk ikke så bra... Aurora vekte søsteren sin med hyl og skrik klokken halv fire i natt *gjesp*, Håper denne natten går bedre ! :)

  Den første natten

  Første natten med jentene på samme rom gikk helt greit. De sovnet ganske sent, og før klokken var halv seks i dag morges var de våkene igjen.
  Alina sovet et par timer til i sengen vår, men Aurora holdt det gående. Men det er jo ikke akkurat ulikt henne å starte dagen halv seks, så vi får vel si oss fornøyde med første natten på samme rom. Det kunne jo vært mye verre ! 

  Jeg har vært på litt shopping sammen med jentene og mamma'n min i ettermiddag. Jørgen sin ferie er over, så han er tilbake på jobb og jobber sen vakt idag. De to ukene med ferie har gått så alt for fort... Neste uke er det tilbake i barnehagen for Aurora også, og da er det stor avdeling som står for tur...
  Vi tok likeså greit  middagen på subway idag, siden det bare var oss jentene. Vi var hjemme ganske sent, så jeg fikk ikke jentene i seng før halv ni. Men det høres ganske rolig ut der inne allerede, så jeg krysser fingrene for en rolig kveld og natt ! :)


  Fornøyd frøken med såpeboblemaskin ute, tidligere idag. Mammaen var riktignok ikke fult så fornøyd når hun hadde sneket den med inn på rommet sitt og hele gulvet var fult av bobler en liten stund etterpå. For et kliss !

  Nå får jeg få ryddet ut av posene som står i gangen enda, og hoppet i dusjen :)

  Første natt på samme rom !

  Nå er jeg så spent på natten !

  Idag flyttet vi Alina's seng fra rommet vårt og inn på rommet til Aurora.
  Klesskapet til Aurora har blitt ryddet. Over halvparten av klærne ble pakket bort eller kastet. Og Alina fikk plass i klesskapet sammen med Aurora, slik at lillebror får ta over kommoden som klærne til Alina har vært i, inne på vaskerommet. Med snart 3 barn, og bare 2 soverom trengs det litt planlegging og omorganisering.

  Nå blir det rart å sove uten barn på soverommet- selv om det bare blir for en kort periode. Jeg syntes det var litt skummelt å flytte Alina over "allerede", men det er nok greit at de venner seg til å sove sammen før lillebror kommer og skal sove på rommet vårt. Så slipper det å bli noe større forandringer enn nødvendig rett før lillebror kommer også. Det er jo bare litt over 3 mnd til termin !


  Se, så tomt det ble ! 

  Aurora fikk det doble, og Alina den enkle siden. Så utrolig deilig når det ikke er fult med klær lenger, og det enda de er to stykker som deler skapet nå !! (så får vi se hvor lang tid det tar før det er overfylt igjen)


  Jentene lå samme i sengen mens Jørgen sang nattasang for de to små ♥


  Nå har endelig Alina sovnet der inne, så får vi satse på Aurora sovner henne også - FØR hun vekker lillesøster.


  Vår tur til Dyreparken !

  Vi hadde en så fin tur til Kristiansand !

  Vi reiste før klokken var blitt syv på onsdags morgningen, og fikk hele dagen i dyreparken. Natten tilbringte vi i Fevik, like ved Grimstad, også hadde vi nok en full dag i dyreparken på torsdagen. Vi hadde knall vær begge dagene, og ungene oppførte seg helt supert. Aurora gikk selv nesten hele første dagen- bare hoppet rundt og smilte. Andre dagen var hun nok litt mer sliten, men da satt hun i vogna og Alina i bæreselen. Vi var en liten tur innom badetlandet også på torsdagen, men da blåste det litt surt så vi var for det meste i parken. Vi var i parken helt til stenging siste dagen, også kjørte vi fra Kristiandsand og hjem. Vi skulle gjerne hatt en dag til på Sørlandet, så vi hadde fått sett litt- men hotell midt i fellesferien er ikke så lett å oppdrive. Bilturen hjem kunne gått bedre.... Ingen av jentene sovnet før vi var en halvtime unna hjemme. Så det ble mange timer med sutring, og stopp. Halv tolv på torsdagskvelden var vi hjemme, passelig utslitt hele gjengen.

  Alt i alt, knall fin tur. Masse fine dyr, fint vær om man ser bort i fra litt sur blåst, og snille barn ♥


  Bilder fra turen ♥


  Nede ved vannet i Fevik

  Ida Ising stellevesken er helt knall på tur iallefall. Her måtte det bleieskift til på en rasteplass langs veien.

  Astma

  På tirsdagen var det endelig tid for besøk hos spesialist på Aurora. Vi måtte ikke vente lange tiden på time nå, siden det var privat- men etter 3 år med hoste var det helt greit å slippe vente noe lenger. Det var ikke noe tvil om å sette henne på astma medisiner. Hun har ikke noe alvorlig astma, og vil mest sannsynlig vokse det av seg selv om hun er veldig plaget i perioder nå. Såkalt barneastma. Nå har hun fått medisiner som skal brukes etter behov og fast i perioder der hun er mye plaget. Hurra !

   

  Nå håper jeg det gjør underverker ! Kanskje nattesøvnen blir litt bedre også ? Det er iallfall lov å håpe etter over 3 år med våkenetter..

  Ikke så ille å være hos legen når han har masse leker!

  Å når man har vært flink hos legen blir det selvfølgelig is ! Også frappe på mamman da:)

  Stille..

  De siste to dagene har det vært litt stille herfra..

   

  Igår kveld hadde var vi ute å spiste og en tur på kino- uten barn. Veldig kjekt med litt kjæreste tid og et par timer med barnevakt på kvelden. Vi så på Jurassic World, ikke helt min smak, men helt grei film.

   

  I ettermiddag bråbestemte vi oss for å reise til Kristiansand dyrepark allerede i morgen tidlig ! Så denne kvelden har gått til pakking ! Vi skal to dager i parken, så får vi se om vi finner på noe annnet eller reiser hjem etter de to dagene. Jørgen har jo bare ferie frem til mandagen, så da var det greit å finne på noe annnet enn å bare sitte hjemme. Været er jo meldt langt bedre på Sørlandet også :)

   

  Nei, jeg får bare stupe i seng nå, så jeg rekker sove noen timer før vi skal reise ! God natt :)

   

  Helgens hyttetur

  Vi er vel hjemme etter en koselig hyttetur med hyggelig selskap. Vi har koset oss, og jentene har koset seg.
  På hytta var det ikke dekning, så det ble litt telefon fri også. Det har man overhodet ikke vondt av engang innimellom, men jeg skal innrømme det var godt å kunne oppdatere seg litt når man kom hjem igjen... Haha- det er helt utrolig hvor avhengi man blir!
  Bilturen gikk fint begge veier, og jentene var veldig greie på tur. Bilen var fullpakket ! Det er helt utrolig hvor mye man må ha med seg for bare en helg når man har to små... Tenk hvor mye det blir når det kommer enda en til ! Det er godt det blir større bil før den tid, selv om Mondoen ikke er så verst på plass den heller akkurat.  Ergobaby bæreselen som vi gikk til innkjøp av før sommeren er virkelig gull verdt. Jeg får jo ikke brukt den så mye på grunn av gravidmagen, men Alina stortrives når Jørgen bærer.
  Jeg har fått ryddet ut etter vi kom hjem, og nettopp tatt meg ett varmt bad. Kroppen min spiller overhodet ikke på lag om dagen. Det gjorde det nok ikke bedre å sove på en annen madrass enn vanlig, og sitte mange timer i bil. Det er ikke et sted i kroppen som ikke verker, og jeg er så lei. Pjuh, hopper i seng og håper dagen i morgen blir litt bedre i morgen :)

  God natt ♥

  Noe av det verste som finnes !

  Hva er vel vakrere enn å finne et sovende barn i setet sitt når bilturen er ferdig og du parkerer hjemme? Fredfylt, og rolig... De er jo så vakre når de sover !


   Joda, det skal jeg si deg... NESTEN ALT ER BEDRE !  Visst er de vakre når de sover, men etter en kort lur i bilen er de jaggu ikke like greie å ha med å gjøre når de våkner ! Spesielt ikke om barnet er 3 år og heter Aurora... Hun lider riktignok av alvorlig morgengrettenhet også, lik diagnose som sin pappa.  Å skrikene går ikke over med det første nei ! Her snakker vi 30 minutter med skriking før hun endelig innser at hun ikke har det så aller verst allikevel...
   

  Hyttetur !

  Å, nå må jeg nesten sette igang å pakke snart! Om et par timer reiser vi på hyttetur og jeg har ikke begynt engang !

  Jeg bare vet ikke helt hvor jeg skal starte med pakkingen ! Dra med oss minst mulig, men allikevel ha med alt vi trenger for en helg på en hytte.. Lett tenker du ? Nja, ikke så lett når man har to små, været er usikkert og man er i "gravidtåka" .. Er det egentlig noe som heter gravidtåka ? Jeg føler iallefall at det er noe som heter det, for jeg blir ekstra susete når jeg er gravid.. Ja, nesten mer susete enn når jeg ammer.  

  Og er det virkelig juli vi er ?! Det er jo iskaldt her. Jeg måtte dra frem ullsokkene til morgningen idag, og det er vel det siste man vil gjøre midt på sommeren.


  arkiv

  Aurora gleder seg veldig til hyttetur, og jeg skal pakke med meg strikketøyet mitt. Jeg får jo aldri tid til å strikke lenger, og det er en evighet siden det var fremme sist.. Kanskje det er håp i helgen? 20 år, og drømmer om strikketid... Haha-love it :)

  Nå får jeg nesten sette igang med pakkingen! Også håper jeg timene i bil opp til hytta går smertefritt :) Vi skrives senere ♥

  Drømmemannen !

  Bilen min gikk jo ikke akkurat gjennom på EU kontrollen, og jeg fikk en prislapp på 26 000 på reparasjonene. Også var det en ting de var usikre på hva var, om dette var det verst tenkelige ville det koste 10 000 kr til, og summen ville bli 36 000 kr for å fikse bilen min. Skal si dere jeg var langt nede i kjelleren etter den kontrollen.. Jeg hadde nemlig regnet med at det ville bli max et par tusen kroner å få den i orden, siden prislappen på reparasjonene var enda høyere på eu kontrollen for 2 år siden regnet jeg ikke med det kunne bli nesten like ille denne gangen... men joda...

  Men så har jeg heldigvis en veldig flink mann ! Jørgen tok saken i egne hender, skrudde bil i går kveld og har skrudd i hele dag. Å nå fikk jeg beskjed om at han snart var ferdig og at bilen min var i orden igjen, og nesten klar for ny EU kontroll !

  Å prislappen ? Godt under 10.000 kr kom delene på ! Åååå, det er så deilig å slippe så "billig " unna, og å ha en frisk bil igjen :) Nå er det snart klart for å kjøpe ny bil, så vi får det i orden før lillebror kommer og vi blir en familie på 5. Det er så deilig når ting begynner å falle litt på plass.

  Nå er jo så og si alt som kan byttes på bilen min blitt byttet, og bilen er kostet på så mye de to siste årene at vi vurderer å beholde den og heller kvitte oss med den andre bilen som Jørgen bruker... *tenke ,tenke* Bil er virkelig noe dyre, vanskelige greier... men så er man jo helt avhengig av de også.


  Bilde av Jørgen og Aurora tatt i september i fjor :)

  Veldig glad jeg har en mann som fikser opp enten det er bilen som er ødelagt, eller telefonen min som er knust for 5. gang :-*


  Å ha baby, og være gravid på samme tid.

  Et svangerskap er jo ikke alltid en dans på roser, og hvordan går egentlig det når man har en liten baby itillegg ?


  Kvalmen
  Det var jo bare 7 uker etter fødsel at jeg ble gravid på ny, og vi hadde faktisk bitte litt flaks i timingen. Kolikken til Alina ga seg nemlig omtrent samtidig som jeg begynte å kaste opp 24 timer i døgnet og var så trøtt at jeg ikke klarte holde øynene oppe. Når kolikken ga seg ble hun langt mer rolig og sov mye mer. Det gjorde at vi hadde muligheten til å dra oss i sengen etter Aurora var levert i barnehagen, hun sov, jeg spøy -og sov. Om hun hadde hatt kolikk på det tidspunktet, vet jeg ikke riktig hvordan det hele skulle gått! Det var noen tøffe uker når kvalmen stod på som verst, men det gikk på utrolig vis!

  Ammingen
  Det var vel mitt første tegn på at jeg var gravid igjen, det at jeg plutselig fikk veldig lite melk. Ikke at jeg tenkte tanken om at jeg kunne være gravid igjen da, men melken minsket så fort de første hormonene kom i kroppen. Jeg som hadde ammet til 10-11 mnd alder med Aurora, og hadde hatt masse melk fra fødselen av med Alina, hadde nesten ikke melk igjen. Alina ble misfornøyd, og vekten hennes stoppet plutselig opp. Før jeg i det hele tatt viste at jeg var gravid måtte vi begynne med flaske på kveldstid, for vekten gikk bare nedover. Når jeg fant ut at jeg var gravid forklarte jo det hvorfor ikke ammingen gikk som den skulle lenger, men jeg prøvde lenge å få til å fulllamme igjen. Dessverre så kom ikke melken tilbake, og det ble mer og mer flaske. Jeg klarte holde litt på ammingen til hun var rett over 5 mnd. Etter å ha kjempet for å holde på det lille måltidet med morsmelk i flere måneder, måtte jeg tilslutt innse at slaget var tapt. Det tappet for mye energi, og hun fikk jo ikke noe ut uansett. Så vi ble vel like frustrerte begge to. Jeg syntes det er kjempe synd at jeg ikke fikk fullammet i lenger enn i 3 mnd. Vi vet jo at det beste for disse små er morsmelk, men når man ikke kan, så kan man jo ikke.  Det blir naturligvis litt ekstra slitsomt å gå gravid når man har to barn fra før- og det ene barnet forsatt er baby men det meste går. Nå som jeg er så langt på vei som jeg er går ting litt lettere. Jeg kjenner at jeg må være litt forsiktig med løftene, og at bekkenet mitt ikke er helt med, men det går overraskende bra. Jeg gleder meg riktignok veldig til å bli ferdig med å være gravid! Etter 3 tette svangerskap skal det bli godt å komme seg inn i "vanlige" klær igjen også :)

  #mammablogg #gravid #svangerskap

  Vi er i Se og hør !

  For 3 uker siden hadde vi besøk av en journalist og en fotograf fra bladet Se og hør. Og i utgaven som kom i butikkene i går var vi på trykk.


  Litt små kleint, hoho :)  Åh, vet dere hva ?! Idag har jeg vært ute å spist lunsj UTEN barn for første gang siden før Alina kom til verden. Kjempe deilig med en liten tur ut uten barn og det å ha et måltid i fred! Det var første gang jeg har vært så "lenge" borte fra Alina. Jentene var hjemme sammen med Jørgen, så det gikk selvfølgelig helt supert  og jeg kom hjem igjen til to fornøyde jenter :)  Følg bloggen på facebook ! -HER-

  Årets første !

  Årets første båttur med jentene idag! Det ble en ganske kort tur, siden vi ventet besøk på ettermiddagen. Det ble alikevel en fin liten tur over til Holmsbu for å spise is og gå en tur. Aurora syntes det var superstas å kjøre båt igjen og satt som ei sol hele veien. Alina var litt mer skeptisk på sin første båttur, men det gikk seg til etter en stund.

  Nå har regn været kommet igjen. Usj..

  Vi brukte hele kvelden igår på ikea, så kvelden idag får gå til å rydde på plass etter gårsdagens Ikea tur.. :) vi skrives mer senere !

  En voksende mage....

  En liten svangerskaps oppdatering :)

  Etter jeg rundet halvveis syntes jeg det har begynt å gå litt smått!
  Er det ikke nå det skal begynne å gå fort ? Jeg mener å huske at det gikk så mye fortere etter uke 20 med disse to andre... Idag er jeg 22 uker og 2 dager på vei med lillebror. Han sparker og turner godt inni magen nå. Han er ikke noe nærmere å få seg et navn, men jeg har forsatt trua på at vi skal klare å finne et navn før han kommer til verden.

  Jeg vet ikke helt om jeg syntes det er positivt eller negativt at tiden går saktere nå. Jeg er jo såå lei av å være gravid, men samtidig er det mye praktisk som må på plass enda..  Formen er ganske grei om dagen, lite kvalme og mer energi, men bekkenet er veldig vondt.

  Sånn utstyrsmessig har vi ikke kommet noe lenger. Vi har funnet ut at det er lang bestillings-tid på vognene vi har sett på, så om vi skal rekke ha vognen i hus før lillebror kommer må vi bestemme oss snart. Vi er ikke helt enige om vogn enda .. Enten må vi beholde baby joggeren og ha vanlig søskenvogn ved siden av (mest sannsynlig faller valget på Emmaljuna double viking da), eller kan vi  kjøpe Bugaboo Donkey som kan brukes som både enkel vogn og dobbel vogn. Wæ, vogn er ikke lett altså- man vil jo velge den "rette" !

  #gravid #svangerskap #mammablogg

  Jordbæreventyret

  Vi har vært på jordbæreventyret idag, en festival for barn i Sylling.. Veldig koselig, og jeg trur Aurora storkoste seg! Vi reiste sammen med søsteren min, så Aurora fikk vært med kusinen sin i hele dag, de er jo så gode venner ! :)

  Jeg merker derimot at jeg kanskje skulle forberedt meg litt mer, for vi har jo aldri vært på dette arrangementet før. Det var nemlig en slags løype man skulle gå, igjennom skogen. I bratt terreng, så man kunne ikke ha med vogn.. Bæreselen lå igjen i bilen, så jeg måtte bære Alina i 1,5 time gjennom denne skogen! Å denne gravide kroppen som verken skal bære for mye og helst ta det litt med ro da... Itillegg hadde jeg på meg sandaler med litt hel... Skal love dere det var deilig når den skogsturen var ferdig! Aurora gikk hele ruten selv, neste helt uten å klage! Det gikk overraskende bra med kroppen min rett etterpå, men nå kjenner jeg det så godt ! Masse kynnere, og beina er hovene, usj.

  Dagen var super tiltross for en litt tøff skogstur. Det var bading, show, hopping i høyet, og Aurora fikk ri på ponni - den jenta der har dessverre arvet "hestejente genene" fra mammaen sin, og er helt oppslukt i hest! Det kan virkelig bli dyrt med tiden....

  Det ble mange timer idag, og jentene var helt utslitte på vei hjem. Sovnet på et par minutter begge to, så bilturen hjem ble veldig rolig. Like etter vi kom hjem i kveld, kom Jørgen hjem fra jobb også. Og nå har han 2 uker med sommerferie ! Det skal bli godt for han med litt fri nå- det trenger han virkelig, og jeg gleder meg til å slippe å stå med begge ungene fra morgen til kveld alene :)


  3 uker gamle valper !

  Vi har vært besøk hos søsteren min idag, og fått kikke litt på valpene igjen De bittesmå chihuahua valpene er blitt 3 uker, og ikke fult så små lenger. De blir bare finere og finere ! Aurora er forsatt overbevist om at det er mus men...  Om dere vil se bilder fra når de bare var noen timer gamle, kan dere klikke her !

  Se på disse da ! ♥


  Er de ikke bare helt nydelige !?!  Jeg er helt forelsket i den ene, og har bare lyst til å ta den med hjem. Jørgen sier Nei :(

  Her er jentene i seng, og Jørgen er hjemme fra jobb. Nå er det bare en vakt igjen, så har han ferie ! HURRA♥ 
  Igår kom det spørsmål fra Aurora om pappaen hennes bodde på jobb,så nå trur jeg alle syntes det blir godt å ha han litt hjemme ! 

  Nå blir det serie, sjokolade og litt kjæreste-tid her ! Vi skrives i morgen ♥

  Fantastisk

  Hurra for sommer og sol ! ♥

  Igår ble det fridag på Aurora, der vi startet med en koselig "playdate" på lekeplassen i Drammen. Hentet Jørgen på jobb, og reiste rett på grilling hos svigerfar. Deilig mat, og hyggelig selskap. Vi var hjemme langt over leggetid for jentene, men det gikk greit og de sovnet begge to uten for mye baluba.

  Idag har Aurora vært i barnehagen igjen, og i morgen er det hennes siste dag før 3 uker med ferie. Og når hun skal tilbake i barnehagen om 3 uker da, så er det på stor avdeling! Tenk at vår lille Aurora har blitt så stor ?!? Det er bare helt utrolig !


  Alina og jeg har koset oss ute idag. Hun har hatt noen små lurer, og ellers har vi ligget på pleddet i skyggen sammen. De lange gode lurene som jeg skrøt av for et par uker siden er helt borte, og vi er tilbake til 20 minutters økter. Det at hun sov i 2,5-3 timer i strekk var jo virkelig luksus, dessverre var det kortvarig og varte vel knapt en uke... Godt sove hjerte har ingen av jentene våre fått.

  En deilig sommerdag ute i hagen ♥

  Jørgen er forsatt på jobb, og jeg har nettopp fått to små som overhodet ikke ville legge seg, i seng. Nå skal jeg prøve få kvinnet meg opp til å farge håret(som skulle vært farget for flere måneder siden), og vasket litt her, det trengs virkelig det også ! Innen jeg er ferdig med det så er det vel langt på natt allerede... Klar, ferdig, gå !


  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits