• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Ladet batteriet

  Jentene har sovet borte i natt, og det har vært så stille her. Det å ha bare et barn hjemme er jo som å ha barnefri, når man er vandt med tre. Jentene har sovet hos onkelen og tanta si, og det har gått veldig bra ! Veldig hyggelig å låne de bort litt. Aurora har telt dager den siste uka, og gledet seg sånn til å være med kusina og fetteren sin. Skikkelig stas å sove borte!

  Vi har nytt stillheten, spiste ute i går kveld og idag kunne vi faktisk drikke en kaffe i ro mens Sander sov. Fikk shoppet litt før vi hentet jentene å. Sander måtte ha ny koseklut siden han mistet sin på IKEA forrige uke. Så idag har vi fått ladet batteriene litt, og det var veldig greit å hente de to fine prinsessene våres igjen også :) Håper dere har en fin helg<3

  Mary- egostrikk.

  Det er ikke mye jeg har strikket til meg selv, men noen få ting har det jo blitt. For en liten stund siden ble jeg ferdig med en Marygenser til meg selv. Veldig enkel og grei å strikke, og litt tykkelse på pinnene så det slapp å bli et prosjekt som tok et år å ferdigstille.

  Jeg syntes kanskje den ble litt trang så ble veldig skuffet med engang, men etter en vask hjalp det mye.


  Jeg ble veldig fornøyd med fargen. Det er en blå grå farge, og hvordan fargen ser ut kommer helt ann på lyset. Noen ganger ser den helt grå ut, mens andre ganger blå. Fargen heter Tåke, og genseren er strikket i nepal garn fra Drops.

  Dere strikkere, hva er favorttplagget dere har strikket til dere selv ?

  klissklass

  Igår var det tilbake til hverdagen igjen. Aurora tilbake i barnehagen og Jørgen tilbake på jobb. Litt trist at ferien går så fort, men det har vært 3 fine uker da. 

  Siden det er noe galt med bilen til Jørgen måtte han ta min til jobb igår, og siden han jobbet sent måtte jeg gå å hente i barnehagen. Gjett hvem som fikk tidenes vær på vei tilbake da ? Lyn, torden og MASSE regn. Regntrekka lå i bilen som Jørgen hadde,, så jeg fikk bare pakket inn de små som satt i vogna i jakker. ALT var vått når vi kom hjem etter den 20 minutters lange gåturen fra barnehagen. Heiv ungene i badekaret, og fikk vasket alle de klissvåte klærene.. Det er godt det bare var vann :)  Nå er det for engangsskyld litt rolig her hjemme. Med Aurora i barnehagen og de to minste som sover- samtidig. Trur jeg skal benytte muligheten til å ta en kaffe før freden er over. Ha en fin dag da dere ♥

  Utfordringer med tre tette barn


  Det er ingen tvil om at det kan være ganske utmattende å ha tre tette barn og ha de to yngste hjemme. Barn som til nå har hatt ulike behov og ulike rutiner. 
  Og bare ha 10 måneder mellom disse yngste har bydd på utfordringer. Jeg husker de første månedene... Vinterstid, lang vei til bilen og Alina nektet å gå ute med sko. Bilsete og stellebag i den ene hånda, og Alina på den andre opp den bratte, glatte veien opp til bilen. Etter måneder med all den bæringen skal jeg si dere det var godt når Alina endelig ville gå ute med sko.   Søvnen har jo også vært utfordrene her hjemme. Med 3 barn, og 2 soverom har vi overhodet ikke vært bortskjemt på nattesøvnen ! Det lille barna har sovet på dagtid har vært til ulike tidspunkter, så det å "sove når barna sover" er ganske umulig når det ALLTID er en våken. 

  Også var det den matingen da... Altså, jeg har smurt brødskiver, matet og spist selv mens jeg har amma- det er ganske utrolig hva man kan få til. Ro til å sitte stille å amme kunne det godt vært mer av. Nå som Sander har begynt å spise mer mat har det blitt lettere. Jeg kan lage lunsj til begge, og sitte sammen med begge når de spiser. De har utrolig mye glede av hverandre alle tre, og det er utrolig godt å se. De leker så fint sammen selv om det hender de krangler litt. De har en enorm omsorg for hverandre, og det er så utrolig godt å se.


  Bildet er fra desember, se så små de var her, ♥

  Aurora har godt av de timene hun er i barnehagen. Men jeg er veldig glad jeg har valgt å ha Alina hjemme en stund til, sammen med meg og Sander. Selv om det er utrolig slitsomt, er jeg utrolig glad for å kunne tilbringe så mye tid sammen med barna når de er så små. Tid til å følge de opp, og gi de all omsorgen de trenger.

  Kveldsro!!

  Ikveld var første gang på en evighet vi har hatt nogenlunde kveldsro.

  Sander sover uten problemer i kveld, det samme gjorde Alina, hun har vært våken noen ganger men sovnet igjen. Aurora satt litt lenger oppe å så på film på iPaden med headsett. Så utrolig deilig med en rolig kveld. Det ble 5 episoder med The good wife, og hodet har fått litt pause fra barna. Ladet opp og klart til en ny fin dag i morgen.

  Den siste tiden har kveldsro vært et fremmedord. Sander har hatt totalt sovenekt( han er ikke helt i form om dagen heller), og Aurora har vært lenge oppe og blitt ekspert på å hale ut tiden . Alina er faktisk den som er enklest å få i seng nå.

  Men nå viser klokken aaaalt for mye, og jeg får prøve få meg noen timer med søvn før det er full fart igjen. Håper dere har hatt en fin helg så langt :)

  Bærplukking

  Så deilig å våkne opp å se det supre været i dag. Når sola skinner, himmelen er blå og man ser ut på det stille vannet.

  Vi har vært å plukket blåbær og litt bringebær i varmen. Det tar jo en evighet å plukke med bare hendene, men vi klarte å få nesten 700 gram med blåbær tilslutt, og det holdt både til muffins og to glass med blåbærsyltetøy. Skal virkelig få kjøpt en sånn bærplukker, det må jo være hundre ganger lettere.  Aurora plukket som en helt, Alina var litt sint fordi hun måtte plukke blåbærene hun skulle spise selv, og Sander satt stuptrøtt i bærselen, Alt i alt var det en veldig fin liten tur da :)
   


  Nå er det ikke mange dagene før det er tilbake til hverdagen igjen. På mandag skal Aurora tilbake i barnehagen og Jørgen tilbake på jobb, så nå gjelder det å nyte de siste dagene. Satser på vi får så flott vær som vi har hatt i dag flere dager, kanskje vi tilogmed får badet i sjøen i år :)

  Ha en forsatt fin kveld ♥

  Overraskelse !

  Det var såå godt å komme inn døra hjemme igår. Båtturen hjem fra Danmark gikk veldig fint, og vi hadde nesten ikke noe sjø. Så jeg slapp unna både en båtsyk mann og en båtsyk minstemann.

  Det som gjorde det enda bedre å komme hjem, var når jeg så de strøkene gulvene på rommet til jentene og på kjøkkenet ! Svigermor hadde overasket oss med å male 3 strøk på gulvene mens vi var borte!! Så utrolig deilig, det er jo sånt som ikke er så lett å få gjort når man har 3 barn hjemme. Jeg har virkelig vært heldig med svigermoren min ja, hun er helt super ♥!   Det er godt å være borte, men jaggu godt å komme hjem igjen å. Alt er tilbake i skuffer og skap, og det er godt å være ute av baggene. Vi hadde 11 bagger med oss på tur, pluss masse poser-- kaos.

   

  Snart hjemme

  Da var snart to ukersferie i Danmark over. Imorgen reiser vi hjem.

  To uker med dårlig vær, vi har jo vært maks uheldige. Blåst, mørke skyer og regn, men en veldig fin ferie tiltross. Vi har vært på lekeland, legoland, besøkt byer, badet og kost oss med familien. Ikke en eneste kjedelig dag har vi hatt .

  Men det skal bli godt å komme hjem. Litt slitsomt er det å bo i bagger i to uker med disse tre små. Rutiner har det også vært dårlig med disse ukene.

  Nå får vi bare håpe været er litt bedre på vei hjem. Sander ble jo så båtsyk på vei ned, og det frister lite å bli nedspydd igjen. Skiftetøyet er pakket, men jeg krysser fingrene for at det ikke blir noe problem nå.

  Interiør til barnerommet.

                                                                                                 //sponset

  Jeg bare elsker all den fine innredningen som er å finne til barnerom.
  Denne hylla fra jollyroom er så fin, at den tilogmed har fått plass i stua. Siden vi ikke har så god plass, og jentene har fult av leker på rommet, har vi en krok i stua med litt leker. De leker jo helst der vi er, og når lekene står linet opp på en hylle er de mye morsomere å leke med enn om de på grave de frem fra en kasse.  Den fine bokhylla, eller lekhylla som vi bruker den som finner dere  her http://www.jollyroom.no/barnerommet

  Feriehus med basseng!

  På lørdag fikk vi badebasseng i feriehuset. Siden vi er så mange, og det kom fler på lørdag ble det to feriehus. Nabohuset til det andre huset vi har bodd i den første uken. Ungene syntes det var helt topp med basseng, og at det var innendørs var jo helt topp med tanke på alt det dårlige været her. Vi har vel ikke hatt en dag med opphold hele dagen siden vi kom, og ikke er det meldt bedre denne siste uken heller.

  Aurora og Sander elsker bassenget, men Alina er litt mer skeptisk. Hun som er så uredd og alt for tøff på alt annnet. Men det kommer seg nok etterhvert tenker jeg. Aurora plasker rundt med armringene sine, og Sander spruter og ler.

  Idag har vi vært en tur i Aalborg, og kikket litt. Det er veldig begrenset hva man får kikket når man har med seg barn da, spesielt med Alina. Hun er helt gal! Løper avgårde, hiver seg ned på bakken og skriker og skal helst bæres til en hver tid. Veldig slitsom på den fronten der om dagen, men vi får satse på det er en forbigående fase.

  Nå håper vi at vi får litt mer finvær den siste uken her nede, selv om værmeldingene ikke ser veldig lovende ut.

  Baby blue

                                                                                                                            //sponset
  Det er så skummelt hvor fort disse små vokser.
  Sander er jo lille babyen min, og jeg hadde håpet han skulle være baby en god stund til. Men nå er han blitt en liten mann på over 8 måned allerede. Han kryper, står og går rundt bordene. Vår lille sjarmør ♥


  Litt baby ser han ut enda da, i dette søte settet fra Tiny Tresures som du finner her http://www.jollyroom.no/barneklaer/bodys-bodysuits
   

  Ferie med dårlig vær

  Danmark er fortsatt helt supert, og jeg trur nok ikke dette blir siste ferien vår her. Med tre så tette og små som vi har er det helt perfekt. Ungene storkoser seg her nede og det er masse å finne på.

  Nå er det jo et stort pluss at resten av familien er her nede også. Det er jo så mange å leke med, og aldri kjedelig. Aurora har vi jo nesten ikke sett de siste dagene. Hun flyr rundt å leker med de andre. Alina dylter etter når hun ikke løper rundt med dukkevogna og babyen sin. Sander er en liten klegg, som helst skal sitte på armen. "'Mammma" roper han og sutrer så fort han ser meg. Skikkelig mammadalt blitt.

  Igår var vi en tur på et lekeland i nærheten, og dagen før på en liten bytur. Idag har vi bare tatt det med ro her, mens resten av gjengen har vært på bytur. Med søskenvogn og de to minste som ikke har så mye ro i rompa, fant vi ut at det var greiere med en litt rolig dag.

  Vi har dessverre vært skikkelig uheldige med været, og det ser ikke ut som om det blir så mye finvær disse to ukene vi er her. Om vi skal tru værmeldingen. Men ferie er ferie uansett, og det er ikke vaskelig å finne på ting selv om været er dårlig. Vi har da hatt noen timer med sol innimellom regnværet idet minste

  Imorgen blir det legoland!

  Danmark

  Vi kom oss vel frem til Danmark på mandag. Vi fikk dessverre masse sjø over, så Sander og Jørgen ble dårlige. Sander spydde ned hele meg. Ugh, på vei hjem igjen skal jeg pakke ned skifte tøy til meg selv også i stellebagen..

  Igår hadde vi regnvær hele dagen, men ungene hadde med seg regntøy så de fikk vært masse ute tiltross. Idag har været bedre, men det har blåst og blåser fremdeles veldig mye.

  Ungene er i feriemodus og har lagt seg sent de siste dagene, dessverre våkner alle våre tre før 06 uansett. Sander var klar klokken 05 idag... *gjesp*

  Huset vi bor i er kjempe fint! Stor hage og vi har langbord ute under overbygd terrasse med plass til hele familien. Foreløpig er det 7 barn her, men det kommer 3 til på lørdagen. Helt topp for barna med storfamilie, og mange å leke med :)

  Avreise.  Hva man får plass til i en S-max altså! Inni haugen ligger søskenvogna og Aurora sin sykkel også ... :)


   

  Da er bilen pakken, barna klare og vi klare.

  Bilen ble virkelig fullpakket, og nå håper jeg bare at vi har fått med oss alt vi trenger i disse to ukene som kommer. Om det er noe vi har glemt, så får vi vel kjøpt det.

  Vi skal ta båten over, så vi satser på ungene syntes det er greit og at turen over blir rolig. Jeg har jo angst for det meste når det kommer til sånt, men jeg får prøve holde nervene på plass. Vi har nå iallefall forhåndsbestilt buffet på båten, og kjenner jeg barna mine rett(og mannen) er de  fornøyde når de får frotse i mat, haha.

  Så, neste gang vi skrives er det ferieinnlegg fra Danmark ! Jeg pleier være litt flinkere til å oppdatere på instagram, så følg meg gjerne der også @miacjohn :)

  Pakke, pakke, pakke...

  Ja, overskriften oppsummerer vel alt...

  Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å begynne med pakkingen før i morgen, men når det høljet ned idag og resten av planene våre ble avlyst var det likeså greit å komme igang. Og det trur jeg var bra ! Jeg har holdt på hele dagen med klesvask, nedpakking og planleggning. Ting tar virkelig tid når man har tre små hengende i beina. Men nå satser jeg på at jeg kommer i mål på dagen i morgen og at vi kan slappe av i morgen ettermiddag før vi reiser på mandagen. Så litt pakking til imorgen, og vaske over leiligheten så er vi i mål.

  Det er mye man skal ha med seg når man skal på tur... sengetøy, håndkler, leker, klær til alle 5, stellebager/skiftetøy på reisen også videre... Stua er full av bagger, og jeg er spent på hvordan det blir å få plass til alt i bilen. Altså, S-maxen er stor den, men når man skal ha med sååå mye itilegg til søskenvogna trur jeg den blir godt stappa.


  Forresten,er det flere som føler det som Sander når de får på seg hatt ?  JAMMEN, ikke den hatten da mamma !!!!


  Nå er Jørgen å vasker bilen, mens jeg skal forte meg å bli ferdig med klesvaska. Om en liten time kan vi slenge beina på bordet og se på serie resten av kvelden, det blir sååå deilig. Serien det går i om dagen er,  "The good wife" :)  Ha en fin kveld da dere ♥
   

  Les mer i arkivet » August 2016 » Juli 2016 » Juni 2016
  MiaCharlotte - 21år og 3 barnsmamma

  21 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 4 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, bare 10 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander, noe som gjorde meg til 3barnsmamma i en alder av 20 år. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits