• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Utstyrslisten til lillebror !

  Jeg tenkte jeg skulle dele utstyrslisten min med dere. Når man venter baby er det jo mye man trenger i hus. Vi har jo endel fra før, men samtidig ble disse to siste så tette at enkelte ting trenger vi dobbelt opp av. Nå som det er barn nummer 3 føler jeg i det minste at jeg har funnet ut hva jeg syntes er et "must" til baby, og hva som kanskje er litt mer unødvendig eller ikke blir brukt.


  Har kjøpt:
  ♥Klær
  ♥Vogn (Bugaboo Donkey som kan brukes som både søskenvogn og enkeltvogn)
  ♥Smokker 
  ♥Innsektsnett
  ♥Sprinkelseng og madrass
  ♥Laken
  ♥Sengesett (har vi fått)
  ♥Større bil (kanskje ikke noe som er veldig vanlig å ha på utstyrslisten, men når man får 3 barn på på 3 år blir det jaggu det )

  Litt klær har det blitt i de minste størrelsene, selv om vi enda mangler litt til som må kjøpes inn før lillebror kommer. Det er ganske mye som må kjøpes inn når man ikke har noe guttetøy fra før. Det aller meste er kjøpt på Kappahl, de har jo så mye fint barnetøy til en grei penge. Syntes ikke utvalget til gutt er så halv galt heller altså, og jeg koser meg med å kjøpe inn guttetøy til lillebror. Det er jo litt stas med litt annent enn bare rosa og kjoler etter å ha shoppet til disse jentene en stund.  Har fra tidligere:
  ♥ Stokke new born seat
  ♥Sengekant
  ♥Vippestol
  ♥Stellebord
  ♥Gulpekluter
  ♥Brystpumpe
  ♥Vognpose
  ♥Stellekremer
  ♥Bæresele med nyfødtinnlegg
  ♥Moby Wrap (bæresjal)
  Lekegrind
  ♥Tepper
  ♥Bilstol
  ♥Stelleveske
  ♥Ammepute
  Ammeinnlegg i ull og bambus


  Ida ising stelleveske.


  Hjemmestrikket nøstebarnteppe ♥


  Må kjøpe:
  ♥Dundyne
  ♥Bilstolpose 
  ♥Stokke tripp trapp stol
  ♥Litt mer klær
  ♥Beskyttelse til håndtaket og bumperene på Bugaboo vognen


  Har lyst på
  ♥ En stelleveske til. Jeg er veldig glad i Ida Ising stellevesken vår (som jeg har skrevet om her), og den er så kjekk på tur. Men når man skal ut med 2 små er det nok en fordel med en veske man bare kan dytte ting ned i itillegg.
  Amme bh'er. Tidligere har jeg bare brukt vanlige bh'er siden jeg ikke har funnet noen ordentlig gode amme bh'er, men denne gangen lurer jeg på om jeg skal gi det en sjanse til.
  ♥ Ny ammepute. Ammeputen jeg har nå er helt genial å sove med mellom beina for å avlaste bekkenet, men det den egentlig er til, nemlig ammingen, syntes jeg ikke den er like god ti
  ♥ Ny lekegrind. Den vi har er gammel, sliten og umalt, og jeg ser for meg at jobben med å male den kanskje ikke blir verdt jobben om man finner en ferdig malt til en grei penge. Ny lekegrind er overhodet ikke noe som er høyt prioritert, men om vi kommer over noe til en grei penge skal det vurderes :)

   
  #barneutstyr #utstyrsguide #mammablogg #gravidblogg

  Bilder fra vår dag ♥


  Det har vært en finfin jentedag her idag med snille barn. Jørgen har jobbet idag også, men imorgen er det heldigvis søndag og fri dag for alle mann. Hurra :) 


   

   

  Ok, nå er jeg lei !

  Wæ, nå er jeg virkelig lei altså. Lei av å åpne klesskapet og ikke finne et eneste plagg som passer. Knappene på buksene går ikke igjen, og de fleste genserne stopper ved navlen. Ikke finner jeg noe som passer i butikkene, og det eneste som føles behagelig å gå i er joggebukser. Jeg er lei av å ha stor mage, og være tung... Lei av bekkenplager, kvalme og lei av å ikke kunne drikke mer kaffe (ja, som småbarnsmor med søvnmangler, er det en ganske viktig del av hverdagen).

  Jeg syntes jo igrunn jeg skal ha litt lov til å være lei etter 3 tette svangerskap. Og det siste 1,5 året har jeg jo kun hatt 7 ukers pause fra å være gravid! 

  Jeg håper disse siste ukene går fort. Nå er det jo ganske sannsynlig av september blir min siste måned som 2 barnsmor, og at lillebror kommer i oktober, så jeg begynner heldigvis å se en ende på dette her.  Som jeg gleder meg til å bare være mamma, og ikke gravid mamma.

  Og nå, nå blir det ikke flere barn, iallefall ikke på mange år !


  30 uker idag. Hurra.


  Og slik får man "igjen" buksene om dagen ! hoho.  Bursdag

  Igår hadde Jørgen bursdag og ble 23 år. Hurra for min kjære fine mann ! 
  Dagen igår gikk igrunn i ett. Siden det var bursdag måtte jeg jo bake litt,  også var det 100 ting som måtte gjøres hjemme, og når ettermiddagen kom fikk vi hyggelig besøk. Finfin dag :) og jentene sovnet såå fort i går kveld ! Herremin, så deilig å slippe å stå med legging i timesvis. Jeg håper det blir hverdagskost etterhvert!
   


  Det ble enkel men god kake igår; sjokoladekake i langpanne. Nam ! :)


  Fine blomster fikk vi også gitt ! :)

  Nå er det snart middagslaging på planen her hjemme. Aurora er nettopp kommet ut  fra dusjen, hun var som vanlig skitten fra topp til tå etter barnehagen idag. Søledammer, og den ungen der altså ! Haha.  Jørgen jobber sen vakt idag, så det er bare meg og jentene idag.

  Vi skrives senere :)


  Jordmortime, og forberedelser.


  (bilde er fra helgen, men magen har nok ikke vokst så veldig mye siden det.)

  Idag var det tid for jordmor time igjen.
  Alt ser tipp topp ut med lillebror, magen vokser som den skal, blodtrykk er fint, og lillebror sin hjertelyd er fin. Jeg er 29+4 uker på vei, og det er kanskje nå tiden begynner å rase avgårde ?

  De siste ukene har vi virkelig begynt å komme i orden og få ting på plass, det er så deilig! Man vet jo aldri når han bestemmer seg for å komme, og disse to andre har jo kommet litt termin (10 dager, og 3 uker før). Nå er det litt over 10 uker til termin, men jeg regner vel igrunn med at jeg ikke går fult 10 uker til med lillebror i magen.

  Denne gangen skal jeg prøve å få pakket fødebag, og tenkte å ha den klar til uke 35. Med Aurora fikk jeg pakket den på vei ut døra, men når fødselen med Alina startet ble det jo ganske dramatisk, og jeg fikk ikke pakket noe før det gikk full fart med amublansen inn til sykehuset. Jeg fikk noen skift opp på sykehuset etterhvert, men jeg savnet nok noen flere klær- enda vi reiste hjem bare 12 timer etter fødsel ! Så selv om jeg ikke har noen planer om å være lenger enn nødvendig på sykehuset denne gangen heller, så skal det pakkes med en god del skift :)

  Av utstyr så er jo den absolutt største tingen kommet på plass, nemlig ny bil. Jeg elsker S-max'en, den har så god plass, og er bare helt knall! Før helgen fikk vi jo den nye vognen også, Bugaboo Donkey- og jeg er hittil knallfornøyd der også.
  Garderoben begynner å fylles opp. Planen er å kjøpe alt av klær frem til størrelse 68, og heller ønske oss de litt større størrelsene. Vi har jo svært lite klær fra jentene som kan brukes til lillebror (et par plagg kanskje), så vi har jo måtte kjøpe alt. Jeg trur vi har det aller meste fra Newbie kolleksjonen til Kappahl nå iallefall, haha. De har jo så mye fint  ! :)

  Kanskje jeg skulle prøvd å få sammen et utstyrs innlegg , om det er noe interesse for det? :)

  Ferdigstilt evighetsprosjekt.

  Jeg ble ferdig med nøstebarnteppet til lillebror tilslutt. Det er jo så kjedelig å strikke, at tiden med det på pinnene føles ut som en hel evighet.
  Det er riktignok et par uker siden det var ferdig nå, og jeg har rukket å få ferdig noen andre småplagg siden den gang også. Skal vise dere de senere, men nå nøstebarnteppet ♥  Som nevnt tidligere er det jo ikke akkurat det peneste teppet, men de er sååå gode å tulle de små nyfødte i. Alina bruker forsatt sitt, og det var ikke noe tvil om at det måtte strikkes til lillebror også ♥

  Tivoli og ny vogn !


  Aurora hadde overnattingsbesøk av kusina si, Celina igår, så da ble det en tur på Tivoli i Drammen igår siden det er elvefestivalen denne helgen.
  Jentene syntes det var superstas med tivoli, og storkoste seg :) Det er jo bare 2 uker siden Aurora var på tivoli sist, men det var ikke noe mindre stas av den grunn. Hun elsker jo karuseller (og popkorn)!


  På fredag hentet jeg forresten den nye vogna vår på Babyshop, så igår fikk vi prøvd den som søskenvogn med Alina og Aurora. Det ble jo litt trasking i folkemengdene i Drammen, og da er det veldig kjekt for Aurora å få seg en liten pause i vogna også. Jeg er såå fornøyd med vogna til nå ! Og det er så genialt at den kan tas inn og brukes som enkeltvogn  når man bare har med seg et barn. Alina stortivdes med å kunne se mot oss, og var mye roligere i vogna enn hun pleier. Trur nok Alina og lillebror kommer til å stortives i den vogna der, og i ukene frem til han kommer kan jo Aurora få brukt den litt også :)
  IKKE GI MITT BARN SØTSAKER !

  Nå har det skjedd så mange at jeg virkelig begynner å få nok Noen presser i ungen min ting hun ikke skal ha!
  Er det så vanskelig å forstå at en baby på 8 mnd ikke skal ha melkeprodukter, og ikke skulle ha det når hun var 5-6 måneder heller? At hun ikke skal ha sjokolade? At hun ikke skal ha kake ? Er det så vanskelig å forstå at jeg ikke engang kan snu ryggen til i et lite minutt når vi er på besøk?! 

  Er det hysteri å følge helsedirektoratet sine råd om melkeprodukter? Jeg blir helt satt ut når folk ikke klarer å respektere det etter å ha blitt informert en rekke ganger.
  Ok, så dør hun ikke av- men det er ikke saken heller ! Saken er ikke om det gikk bra før i tiden eller ei, eller om du syntes mine valg er "hysteriske"... Saken er at vi som foreldre velger å følge de rådene som blir gitt, vi velger å  vente med melkeprodukter til tidligst 10 måneders alder. Vi velger også å holde vår 8 måneder gamle datter unna kaker, saft og søtsaker, og vi velger å begrense salt inntaket hos barna våre. Vi velger å gi våre barn det vi mener er den beste starten og vi velger gjøre hva vi syntes er rett. Hvor ble det av respekten for oss som foreldre ? Når ble det greit å tråkke over oss på den måten ?
  En 8 måneder gammel baby har vel ingen glede av å få smake sjokolade eller krem... Hun er like fornøyd med en banan, en smoothie eller grøt. Hun vet jo ikke hva sjokolade eller kake er eller smaker før noen dytter det inn i munnen hennes. Den som får glede av det hele, er jo den som gir barnet mitt dette. Og når skal gleden over å gi, komme fremfor barnets ve og vel ? Selv storesøsteren på 3 år forstår at hun må spørre før hun lar Alina smake på noe, hvorfor er det da så utrolig vanskelig for voksene mennesker å forstå ? Hvorfor uteblir det enkle spørsmålet om det er greit å la henne smake ?
  Tiden for søtsaker kommer fort nok, og det må da være greit å holde ungene sine unna lengst mulig. Det burde virkelig ikke være noe å stille spørsmål ved i det hele tatt, og det burde heller ikke være noe man burde ha vanskeligheter for å respektere. 

  Ikke dytt i ungen min noe uten å spørre!  #mammablogg 

  Holmsbu

  I dag fikk vi endelig til en ettermiddagstur til Holmsbu med båten. Helt vindstille, og bare helt fantastisk deilig.
  Aurora syntes det er superstas å kjøre båt, og begge jentene oppførte seg så fint idag. Alina er litt små skeptisk til båtkjøringen enda, men det kom seg litt etterhvert. 

  Det ble middag og dessert i Holmsbu idag. Aurora var fornøyd når hun fikk bestille det hun ville, og spiste så godt:) Finfin dag altså !
  Vi har nettopp sett dokumentaren om disse som reiser til Mars, og sannsynligvis aldri kommer til å få komme hjem igjen. Hm, spennende greier. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke om det hele. Han ene hadde jo både kone og barn, og skulle reise fra de for allitd. Jeg sliter nok litt med å ha noe forståelse for hans valg. Men det er jo ganske vilt hvor langt vi har kommet, når mennesker skal bosette seg på Mars! Det blir spennende å se hvordan det hele kommer til å gå.

  Nei, nå skal jeg nyte en liten halvtime til i sofakroken før det er natta her :) Vi skrives mer i morgen !

  Snart er det slutt...

  For et fantastisk vær! ♥
  Vi tok en tur ned på stranda etter Aurora var hentet i barnehagen idag. Begge jentene var fornøyde med en liten ettermiddags tur.
  Aurora fikk badet, og Alina fikk utforsket sanden.... Det gjelder å dytte inn den smokken fort igjen om den detter ut når man er på stranda ja, ellers er munnen full av sand på null komma niks. Haha.  

  Jørgen jobber til sent idag. Det er så typisk at han alltid jobber sånne vakter når det er båtvær! Hatt skikkelig uflaks der altså..
  Jeg håper vi får til en båttur en ettermiddag en av de neste dagene i det minste. Det er jo heldigvis meldt knall vær ut uken så mulighetene er der- vi får bare håpe været blir som det er meldt. Det har virkelig ikke blitt mange turene ut med båten denne sommeren, og snart er jo hele sommeren slutt og båten skal opp på land igjen..

  I morgen er det skolestart for Jørgen, så nå begynner hverdagen for fullt her hos oss. Det siste året til Jørgen, før han er ferdig utdannet !
  Jeg er såå stolt av den flinke mannen min, som klarer kombinere skole, jobb og familie. Og ikke nok med det, men han har ikke fått annet enn toppkarakterer! :) Kanskje jeg må bytte blogg navn til Ingeniørfrue ? hihi. Neida, så joda.  Det blir godt når en av oss er ferdig med studiene, og det kan bli hus på oss etterhvert.
  Det begynner å bli litt  små trangt i leiligheten nå som barn nummer 3 kommer..


  Mine vakre små frøkner på stranden idag ♥  Helomvending !


  Den minste lille solstråla vår har virkelig sjokkert oss den siste tiden!
  Den lille puddingen vår som kun ville sitte på fanget, og ikke snudde seg før hun nærmet seg et halvt år har virkelg tatt en helomvending. Når hun først begynte å snu seg så gikk ting ganske så fort. Når hun var litt over 7 måneder begynte hun å åle seg på magen, og når hun var 7 og en halv måned begynte hun å krabbe på knærne. Rett etterpå begynte hun å sette seg på rompa selv, og før hun rakk å bli 8 måneder begynte hun jaggu å reise seg opp også !
  Nå har hun reist seg opp i litt over en uke, og nå flytter hun seg rundt bordet, og klarer å gå når vi holder henne i hendene. Om det forsetter i dette tempoet er det jo ikke lenge før hun går alene ! 

  Tenk at lille bolla vår har blitt så aktiv a gitt ! 


  Jeg skal love dere at denne gravide kroppen får nok å løpe etter om dagen. Vi har jo fliser i hele stua også. Alina er forsatt ganske fryktløs når hun reiser seg opp, så jeg er livredd for at hun skal dette å slå hodet i flisene, så her må det passes på konstant! I går måte vi ta frem lekegrinda igjen, ellers trur jeg aldri jeg hadde fått gjort noe som helst. Hun er ikke så super happy når hun må sitte oppi der enda, men vi får satse på det går bedre med litt tilvenning.

  Litt sommer

  Så deilig med litt fin vær ! Synd det ikke har kommet før nå, nå som hverdagen setter inn for fult igjen. Det er jo iallfall bedre med litt fin vær, enn ingen fin vær :)
  Jørgen hadde fri i dag så vi fikk vært å byttet størrelsen på noe gummistøvler til Aurora for 2. gang. Når vi kjøpte de så var de for små, og etter vi byttet de første gangen var de for store men nå trur jeg de skal sitte ganske så fint. Siden sola skinte, og det var ganske varmt i lufta i dag gikk vi oss en tur i samme slengen, og kjøpte oss is på en isbar i drammen, som har helt fantastisk is.. NAM !

  Når kvelden kom, Alina var lagt og Aurora var badet tok vi middagen ute- REKER ! Hva er vel mer sommer enn det ? Ikke var så verst med alkoholfri vin til heller :)
  .

  Kamera lå igjen i bilen, så kun iphone bilde i dag.

  Den nye vogna kom ikke i dag, så jeg krysser fingrene for morgendagen. Frøken utålmodig syntes ikke noe om at det går over tiden...


  søndag.  Ooo, søndag, du søndag
  Aurora har storkost seg med overnattingsbesøk i natt, og de har vært i full fart frem til hun ble hentet i ettermiddag. Er så morsomt å se hvor fint de leker sammen, og hvor gode venner disse kusinene er. I ettermiddag stod lapskaus på menyen, og Aurora og jeg bakte gulrot muffins til dessert.  Helt passende på en gråværsdag.   I morgen har det gått 3 uker siden vi bestilte den nye vogna, og vi fikk beskjed om 3 ukers leveringstid. Så jeg går rundt å tripper litt, og håper at den kanskje kommer i morgen. Det kan jo fort ta noen dager til, men det er vel lov å håpe ? Jeg er jo veldig glad i vognen vi har nå, men når vi først har kjøpt ny så er det jo stas å få den hjem og ha det klart til lillebror ankommer! Den kan jo brukes som enkelvogn også, så den blir nok fort tatt i bruk. Også kan vi jo bruke den som søskenvogn til Alina og Aurora nå disse ukene før lillebror trenger den. Veldig kjekt om vi skal gå litt lengere turer.  Det "første" overnattingsbesøket...

  I dag trur jeg ikke Aurora kunne hatt det stort bedre. Hun har nemlig overnattingsbesøk av kusina si. De er så gode venner, og storkoser seg i hverandres selskap. Smilet gikk nesten rundt når jeg på morgningen i dag fortalte at Celina skulle få sove over hos henne i natt. "Hos bare meg mamma? På rommet mitt ?"
  Når hun har vært her tidligere har de ikke fått sove på samme rom, men i natt sover de på samme rom- og det trur jeg var litt ekstra stas! Det blir jo første ordentlige overnattingsbesøket til Aurora.

  Vi var på butikken tidligere i dag å jentene fikk velge seg litt lørdagsgodt. Når kvelden kom leide vi Karsten og Petra filmen, og rigget opp med teppe og hotellputene fra soverommet vårt på gulvet foran tv'en. Skikkelig filmkos, og to meget fornøyde jenter :)
  Lillesøster ville gjerne være med litt på kosen henne også, før det var leggetid.

  Nå sover alle barna (borsett fra lillebror i magen som er i full fart inni hula si), og det er ikke lenge før det er kvelden på oss heller. Jørgen har jobbet i dag, og her hjemme har det vært full fart med jentene, så vi er litt halv døde begge to.

  Sykehuset..

  Joho !
  Ultralyden hos overlege på sykehuset i dag gikk veldig fint. Lillebror har det topp i magen, og veier rundt en kilo nå (28uker). Det var fortsatt ingen tvil om at det var en gutt inni magen, og vi kan trygt fylle garderoben hans med blått. Jeg slipper også noe mer oppfølging på sykehuset før jeg er 35 uker, så lenge jeg er veldig obs selv. Passe på at det er godt med liv i magen, og om det er noe som helst utflating på symfysemålet  må det sjekkes. Det føles veldig greit å slippe ultralyd annenhver uke dette svangerskapet, nå som det gikk så bra sist. Nå har jeg jo Alina hjemme også, og det er ikke bare, bare ha med seg ei lita frøken på sånne kontroller heller.  Jørgen hadde fri i dag, så han hadde med seg jentene på lekeplassen mens jeg var på sykehuset. Aurora har vært hjemme fra barnehagen både i dag og i går på grunn av planleggingsdager i barnehagen. Været var jo helt kanon i dag, så når jeg var ferdig på sykehuset gikk vi en god tur i Drammen. Kjøpte oss litt å drikke, og boller. Kjempe koselig for både store og små ♥  Nå er jentene i seng, men det er litt av et skravlekor innpå der enda. Krysser fingrene for at de bestemmer seg for å sove snart, så det blir et par timer med ro på oss før det er natta :)

  Det første strikkeplagget ...  Denne kjappstrikka drakta i Drops Merino extra fine ble ferdig for en god stund siden, men har ligget umotert i strikkekurven frem til forrige uke. Da fikk den endelig knapper, og ble (nesten) klar. Den mangler fortsatt litt damping, men kjenner jeg meg selv rettt, går det sikkert et par uker til før det skjer. Lillebror's første strikkeplagg ♥

  Et skritt nærmere...

  I går ble vi enda et skritt nærmere det å ha ting klart til lillebror kommer.

  I går var det den største og dyreste nødvendigheten som kom på plass; ny bil !
  Kontrakt, forsikring og lånepapirer ble ordnet i går, så da er det bare igjen å hente den, og det skal vi i morgen.

  Det er sååå skummelt å kjøpe bil, så jeg håper bare så inderlig at vi slipper masse problemer og har gjort et godt kjøp.
  Det ble Ford S-max, med 7 seter på meg. En bil med masse plass, akkurat som vi trenger med snart 3 barn som alle sitter i bilsete og dobbel vogn.  HURRA !

  Alina 8 måneder.  Tenk det, i morgen er den lille frøkna vår hele 8 måneder. Og innen 3 måneder  har gått har hun blitt storesøster !
  På tide med en liten oppdatering på hvordan frøkna vår ligger ann


  I dag var det tid for 8 måneders kontroll for Alina og alt så helt topp ut med frøkna. Alina er en helt annen type enn søsteren sin. Aurora lå på nederste kurven hele veien, og er fortsatt ikke så veldig stor. Alina derimot, ligger litt under den øverste kurven både på lengde og vekt. At hun ligger over gjennomsnittet på høyde, er i alle fall ikke noe hun har fått fra meg! haha. Hun har ikke fått noen tenner enda, men klør som bare det , så det er nok like før nå.

  Utvilklingsmessig så har det vært litt av et hopp de siste ukene, Nå krabber hun på alle fire, setter seg opp og de siste dagene har hun jaggu begynt å reise seg opp også. Et skikkelig utvilklingssprang altså. Hun må følges med på konstant, og er virkelig OVERALT. Hun er blid som ei sol stortsett hele tiden, men er velig klar for å stå opp allerede klokken 05 på morgningen (til vår store frustrasjon). Hun skal ha for å være blid om morgningen da, for hun er jo ei sol så lenge vi ikke prøver å få henne til å ligge litt lenger i sengen....


   

   

  Tivoli, og hundebesøk.

  I går var jeg og jentene på tivoli. Aurora storkoste seg med karusellkjøring, popcorn og slush. Det ble 6 turer med karuseller, og Aurora var storfornøyd. Hun er jo så tøff med sånn, og syntes ikke det er skummelt i det hele tatt. Høydepunktet var vel "heste karusellen", og man kunne se hvordan hun levde seg inn i det - var sikkerlig på ridetur hu der .. Haha. Lille hestejenta mi :)  Vi har vært "hundevakt" siden onsdagsmorgningen og frem til i ettermiddag. En ting er i alle fall sikkert at å ha en sånn hund, med så mye hår er uaktuelt ! Jeg har støvsugd 4-5 ganger om dagen, og det blir jo ALDRI tomt for hår. De er overalt, jeg blir jo helt gal ! Nå røyter denne karen helt vanvittig mye da. Katten var jo ingenting i forhold til han her. Jentene har syntes det vært veldig stas med hundebesøk, og han er jo så grei med dem. Virkelig super duper snill og god selv om han røyter litt vel mye...


  Alina har vært litt over interessert i Otto, og jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har måttet løft henne bort fra han. Hun er jo blitt så rask så det tar ikke lange tiden før hun er tilbake igjen.

  27 ukers oppdatering og magebilder !

  I dag er jeg 27 fullgåtte uker på vei med lillebror. Og om han skulle komme nå, er det over 90% sjanse for at det skal gå bra. Det er jo godt å vite at sjansene er så gode om det skulle skjedd noe, men det beste er selvfølgelig om han holder seg der inne i mange uker til !

  Som nevnt tidligere har jo bekkenløsningen kommet for fult. Nå gleder jeg meg veldig til å bli ferdig med svangerskap, og håper de siste månedene går fort ! Jeg kan jo nesten ikke huske hvordan det er å ikke være gravid etter disse tette svangerskapene. Det er virkelig ikke bare, bare å være gravid med to små fra før av heller, og dagene går nok i et litt høyere tempo enn de egentlig burde. Men etter alle disse rie lignende takene, har jeg blitt litt flinkere til å ta det med ro når jeg kan.

  Så stor vektøkning som jeg har hatt dette svangerskapet har jeg ikke hatt med de to andre. Og jeg er hele 13 kg tyngere enn normalt. Jeg har nok en del mer vann i kroppen enn jeg har hatt tidligere. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg kanskje har spist litt mer enn vanlig de siste ukene også. Haha. Men om vekten min stagnerer litt fremover, blir det vel kanskje ikke så halv galt allikevel.


  Magen  Neste uke starter oppfølgingen på sykehuset. Jeg satser på noen problemfrie siste uker dette svangerskapet ! :)

  #gravid #svangerskap #mamma #mammblogg #familie

  Bekkenløsning

  Jeg har jo slitt litt med bekkenet i de andre svangerskapene også, men så ille som jeg er nå- har jeg aldri vært. De siste ukene har det bare blitt verre og verre, og de siste dagene har det vært utrolig smertefullt på nettene og tidlig morgen. Det har gått seg litt til utover dagen. Men igår ga det seg aldri. Jørgen jobbet sen vakt, så jeg hadde jentene alene frem til leggetid. Tårene sprutet mens jeg stod å laget middag, og det å løfte opp Alina fra gulvet var nærmest umulig. For et mareritt !

  Idag har jeg heldigvis vært noe bedre, men fortsatt mye vondt og vanskelig for å bevege meg. Det er ikke lett når man har ei frøken på snart 8 mnd som er overalt og en trassen 3 åring.

  Om noen har tips så ja takk ! :)

  Nøstebarnteppe

  Om det finnes noe kjedeligere å strikke er jeg vel usikker på, men så er det jo absoultt verdt det tilslutt !

  Når Alina nå i magen strikket jeg Nøstebarnteppe til henne, og det har blitt så mye brukt ! Så deilig å tulle den lille nyfødte inn i, og hun sover med det i sengen sin nå også. Nå er jo Alina snart 8 måneder, og det har jo blitt brukt daglig siden. Det har dessverre fått noen kamper med bilsete selene, og blitt hektet fast i litt borrelåser, så det ser ikke så pent ut lenger, men gjør nytten sin som koseteppe i sengen enda.


  Alinas teppe ♥


  nyfødt Alina tullet inn i nøstebarnteppe ♥

  For en stund siden så begynte jeg på teppe til lillebror også. Jeg viste ikke at det var en gutt i magen når jeg kjøpte garnet, så det blir hvitt denne gangen.. Kanskje litt mer jentene enn guttete, men jeg er sikker på det kommer til å bli godt brukt. Jeg har riktignok strikket på det i en evighet, men den siste uken har jeg endelig fått litt strikketid på kveldene igjen, og nå er jeg over halvveis. Strikkedilla'n kommer sakte men sikkert tilbake, og jeg gleder meg til nye prosjekter i høst ! Men først, skal nøstebarn teppe ferdigstilles ! :)
  Det finnes mange tepper som er finere, men dette er bare så mykt og deilig. Luftig, og helt perfekt til en liten baby.
  Oppskrift på teppe kan du finne HER på bloggen til flinke Linda.

  Morgenfuglene...

  Jeg skjønner bare ikke hvor de jentene våre har fått det fra ?!? Det skjer så og si aldri at de sover lenger enn til 06.30 om morgningen, og dagene starter som regel mellom 05.30 og 06.30. Det var forsovit greit når det bare var Aurora som stod opp så tidlig, for da stod vi opp, laget frokost til henne også fikk hun se på barnetv, mens vi gikk å la oss litt igjen. Men nå er Alina blitt like glad i å stå opp tidlig, så da er det bare å komme seg opp da... *gjesp*

  Jeg står fast på teorien min om at b menneske + b menneske blir a menneske... Både jeg og Jørgen er jo skikkelig b mennesker, men ungene våre har tydeligvis ikke arvet noe som helst av det. Finnes det virkelig ingen mellom ting ? Ikke nok med at de er oppe tidlig om morningen, men det er stadig vekk noe på nettene også. Der er det faktisk eldste frøkna som er verst. Men sove kan man gjøre når man blir gammel, eller hva ?

  Jeg aner ikke hva jeg skulle gjort uten kaffe ?!  Ut på tur

  For en fin søndag :)

  Været var jo ikke helt topp idag, og det var kaldt i luften. Så vi reiste og gikk en tur i skogen. Vi fant masse blåbær, og vi rakk jo ikke plukke de engang før de var spist opp. Blåbær er en favoritt hos Aurora!  Alina sov en god lur i vogna, og Aurora hoppet og spratt. Så deilig med litt frisk luft ! På vei hjem fikk vi en skikkelig regnskur, og den eneste som hadde med vanntett jakke var Aurora... Vi hadde jo vært skråsikre på at det kom jo ikke til å komme noe regn nå, men så feil kan man ta. Plutselig var det noen mørke skyer på himmelen, torden og regn. Heldigvis er vi ganske så vanntette, og regnværet varte ikke så lenge :)  Etter en fin tur i skogen ble det middag hos svigermor. Aurora var fast bestemt på at hun skulle overnatte der i dag, så da ble det sånn da. Den lille frøkna vår er ikke så liten lenger gitt!

  Nå er Alina i seng, og vi skal kose oss med filmkveld ♥ Håper dagen deres har vært super !

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits