• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • En 4 åring i sorg.

  I mai forsvant katten vår. Jeg har ikke skrevet noe om det tidligere, da vi hele veien har håpet på at han skal komme til rette. At noen skal finne han i godt behold, eller i det minste at vi skal vite hva som har hendt med han. Men, vi har ingen svar, og håpet om at han skal komme til rette er vel så godt som borte etter 4 måneder. Han var både kasterert og chippet, så om noen fant han burde vi jo fått et svar, men det spørs nok om ikke han har blitt tatt av et anent dyr. Kanskje rev? Sporløst forsvunnet er han i alle fall.


  Og Aurora syntes det er så trist. At pusen hennes er borte. Verdens snilleste og mest kosete Marvin. Men sorg hos en 4åring kan veksle etter dagshumøret. Noen ganger gråter hun når hun tenker på han, andre ganger sier hun " jaja, vi kan jo bare kjøpe oss en ny Marvin". Jeg trur det er litt sånn det fungerer hos barn, at de syntes det er veldig trist noen dager, mens andre dager stikker det ikke like dypt. Hun sier hele tiden at Marvin, han er på ferie, og han kommer tilbake. Til nå har jeg fortalt henne at vi håper han kommer tilbake, og at han har det bra, men nå føler jeg det blir en løgn. For sannsynligheten for at han kommer til rette nå er vel ganske liten. Problemet nå, er at hun er overbevist om at han er på ferie, og om jeg forteller henne at han ikke kommer tilbake, blir hun såå sint og lei seg. Så hva skal man egentlig gjøre ? La barnet leve i håpet om at han kommer tilbake, eller si at han er borte for godt selv om hun ikke vil høre på? For hun var jo den pusen virkelig en stor del av livet. Han fikk være med på alt, og ville være med på alt.
   ♥

  Frokost med babybjørn.

  Idag gikk turen til Oslo, for frokost med babybjørn og en titt på vinterens kolleksjon.
  Jeg forelsket meg helt i de nye fargene, og de fine detaljene på bæreselene. Vinterens kolleksjon er inspirert av den svenske skog, og kommer i okotober. 

  Nå er det mange år siden jeg har sett en babybjørn sele på nært hold, og jeg er veldig imponert over de enkle løsningene deres. At man ikke trenger nyfødt innlegg i selene, at man enkelt kan snu selen fra mage til rygg med barnet i, og hvordan noe så enkelt som en glidelås gjør at man kan ha barnet både vendt innover mot deg, eller utover mot verden. Fremover vil dessuten hver kolleksjon komme i et begrenset antall, så man slipper at ALLE har samme fargen på selen som den du har. Det hele blir mer unikt.

  Jeg har jo brukt ergobaby de siste årene, men babybjørn slår de glatt på design og enkle løsninger. Jeg fikk med meg "allværsselen" deres, og gleder meg til å teste om den slår ergobaby på comfort Jeg prøvde den en liten stund tidligere idag, og den kjentes veldig god ut ! Hele møtet med babybjørn var så hyggelig at vi endte opp med å sitte der i tre timer, og jeg ble litt forsinket til resten av dagen- men pyttpytt :)
  Det babyproduktet vi kanskje har hatt mest nytte av med våre små- vippestolen ! Virkelig gull verdt. 
   

  Ny benkeplate -nesten gratis !

  Jeg elsker enkle løsninger. Enkle løsninger som gjør mye med et rom.

  Vi har eikeplate på kjøkkenet vårt. Ting har festet seg lett i plata, den har vært litt vrien å rengjøre og jeg syntes den har vært litt for mørk. Vi fant løsningen på problemet! Kontaktplast ! Vi har jo lagt det på kjøkkenbordet vårt også, og det er helt utrolig enkelt å rengjøre nå. Ingenting fester seg, og den har holdt seg utrolig godt. Jeg er veldig spent på hvordan den vil holde seg på kjøkkenbenken, for der er det jo kanskje enda mer slitasje,- og damp opp fra oppvaskmaskin. Vi la en grå folie på benkeplata, og det ser nesten ut som betong. Love it ! Og til den nette sum av 150 kroner a gitt ! :)   

  Alt på vent. Tøffe tider.

  Når Jørgen startet på skolen for 3 år siden, fikk nesten alle jobb før de gikk ut av skolen. Vi tenkte han valgte en sikker utdanning ved å bli ingeniør. En utdanning der han lett fikk jobb. Men så snudde alt. Fra at nesten alle hadde jobb før endte studier til at ingen hadde. Nedbemanninger, og ansettelsesstopp. Få arbeidsplasser og utrolig mange søkere. Ikke det at vi har gitt opp allerede altså, men vi ser jo det at ting kan ta lenger tid enn vi hadde håpet. 

  Heldigvis har han jobb nå, selv om det ikke er noe fast ansettelse. Men ting har blitt satt litt på vent. Sånn som huskjøp. Vi kan jo nesten ikke kjøpe før vi vet hvor det blir jobb. Det å kjøpe hus her for så å plutselig få jobb tre timer unna kan fort bli vanskelig, så det er vel greit å holde seg litt mobile. Ikke er det lett å komme ut på boligmarkedet om dagen heller, med høye priser og et egenandelskrav på 15 %.

  Vi har tenkt på å leie noe annent, noe større. Men leiemarkedet er ikke stort bedre, og det å betale mer i leie enn det hadde kostet oss å betale ned på vårt eget hus frister lite. Dessuten er det kjedelig å flytte bare for en liten stund. Å bo et sted der man ikke gidder å henge opp noe på veggene engang, fordi man vet man snart skal flytte videre.. Så akkurat nå gjelder det vel å holde hodet kaldt. Utålmodig som jeg er, syntes jeg det er bein tøft. Med lite plass, og at situasjonen er så uvisst. 

  Jeg har søkt inn de minste i barnehage fra januar, og da håper jeg virkelig situasjonen er mer sikker. Jeg vil ikke sende de i en barnehage der de bare vil komme til å gå en kort periode før det blir flytting. Samtidig begynner jeg med studier nå til høsten, og jeg trur det kan være fint å ha litt mer ro. Med så aktive barn som vi har blir det umulig å sette seg ned med studier på dagtid, så denne høsten/vinteren blir det nok temlig hektisk og det blir nok mye jobb på kveldstid. Men, engang må jo jeg bli ferdig med vidregående jeg også. Med tre barselpermisjoner, og sykdomsperioder i mellom har ting gått litt tregt.  Med litt is i magen og en smule tålmodighet, så ordner det seg nok for oss tilslutt også :)

  Sofajakt

  Da var vi på sofajakt igjen.
  Denne gangen er det ikke fordi jeg er lei, men fordi den vi har er øderlagt.

  Så, er det noen som har tips til fine sofaer ? Vi ønsker oss en med faste puter i ryggen denne gangen, og noe lignende farge som vi har nå. Helst samme størrelse og med samme sjeselong også.


  Nå er dette bildet tatt for en god stund siden da, men det er i alle fall den sofaen vi har nå. Som nå har revnet opp i trekket.

  Jeg har sett litt på sofaer fra Trademax, er det noen som har erfaring med dem ? Prisen er jo nesten litt for god til å være sann :)

  De første skrittene

  På torsdag tok Sander sine første skritt. Ni og en halv måned gammel.

  Tiden går så alt for fort, og jeg skulle ønske de var små litt lenger. Samtidig er det så gøy å se barna utvikle seg og bli større. Nå milepæler, og lære masse nye ting. Det er greit med litt større barn også. Det har vært hektisk med tre så små barn, og det kommer det nok til å forsette å være i en god stund til. Litt godt skal det bli å kunne drikke en kaffekopp uten å måtte gjemme den i høyden, og å kunne sette seg ned noen minutter i sofaen mens barna enda er våkne.

  Det er vel noe i det at hver alder har sin sjarm.

  En liten snøløv <3

  Det ble vist en liten snøløv genser på Sander også. Jeg strikket den jo i voksenutgave til meg selv. I voksenutgaven heter den vel egentlig "Mary genser", men møsteret er jo det samme. Jeg bare elsker fargen på genseren til Sander. Så dus og fin! Men veldig vanskelig å få frem den fine fargen på bildene. Deilig med en tykk, myk genser nå som det blir kaldere i lufta og høst. Snøløv mønsteret er så enkelt og fint, og veldig greit å strikke. 

  Danseløver

  Jeg har delt denne på instagram også, men for de som ikke følger meg der må jeg bare vise den her også.

  video:20160816204935

  Jentene danset som bare det på besøk hos svigermor på fredagen. 
  Aurora er elegant, og Alina er helt vill. Tenk å danse sånn når man er 1,5 år a. Haha! 
   

   

  Selvpåført utmattelse

  Har dere hatt en fin helg ? ♥

  I helgen var både jeg og Jørgen ute en tur. Hver vår dag. Det var egentlig veldig greit når jeg viste Jørgen var hjemme med barna, og de var med en av sine hovedomsorgspersoner. Ellers har jeg vanskelig for å senke skuldrene når jeg er uten barna. Jeg hadde en veldig fin kveld ute, og dagen i går gikk egentlig greit. Litt redusert var jeg nok, men til at jeg er ute såpass sjeldent som jeg er gikk det egentlig helt supert. Det var min andre gang ute på tre år, så at jeg ikke ble dårlig var vel kanskje bare flaks ? Selv om det er gøy å være ute en gang iblant, er jeg veldig glad det ikke er det jeg vanligvis pleier å bedrive helgene mine med. Selvpåført utmattelse. Haha.


   


  Aurora var tilbake i barnehagen igjen etter en uke med ferie, og jeg og de minstetrolla har kost oss hjemme idag. Litt roligere med to hjemme enn tre, selv om det er veldig fint å ha Aurora litt hjemme også. Hun var veldig glad det var barnehage igjen idag, for nå syntes hun det var lenge siden hun hadde sett vennene sine ! Jeg er så glad hun liker barnehagen så godt som hun gjør. Håper Alina og Sander blir å like det like godt den dagen det er deres tur til å begynne. Det er så godt å kunne levere i barnehagen når man vet at barna trives :)

   

  Sandstrand på kjøkkengulvet

  Aurora har ferie denne uken, så her er det full fres med alle tre barna hjemme og Jørgen på jobb. Aurora og Alina har blitt et skikkelig radarpar i det siste. På godt og vondt. De har blitt helt ekstreme på rampestreker, og de rotter seg sammen som bare det om de får tilsnakk. Altså, jeg er veldig glad de er så gode venner, men å vaske leppestift fra vegger, og gulv er ikke min favoritt hobby. Jeg viste ikke om jeg skulle le eller gråte når jeg kom inn på kjøkkenet her om dagen heller.. De hadde fått lov å sitte med sånn lekesand ved kjøkkenbordet, mens jeg gikk for å legge Sander til luren sin. Når jeg kom inn på kjøkkenet 5 minutter senere fløy de rundt som gale... Kliss nakene, på et gulv dekket av sand.

  Aurora skylder selvsagt på den 2,5 år yngre lillesøsteren (som ikke klarer snakke så godt enda) så fort det er noe. "Det var Alina som gjorde det først ! ", men jeg tur nok de er like rampete begge to.

  Igår tok vi oss en liten tur ned på stranda, så de fikk leke i sanda der istedenfor å måtte føle behovet for å lage en sandstrand på kjøkkengulvet hjemme. Det var ikke mye som minnet om sommer, eller august måned med en gradestokk som viste 10 grader. Men vi pakket oss inn i godt inn med klær, så å kose oss klarte vi!


   

  Instaupdate

  @miacjohn

  Med fem barn !

  Vi har hatt overnattingsgjester inatt av min niese og nevø. Så idag hadde vi med oss fem barn på lekeland! Hurra for s-max, jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten den bilen! Fem barn pluss vogn gikk helt supert.

  Vi tok turen til lekeland i Bærum, Leos. Ungene storkoste seg med masse boltringsplass, og vi avsluttet turen med en tur innom Mc Donalds. Ble rimelig svett når det skulle bestilles forskjellig mat til alle fem ja.. Eller Sander hadde medbrakt da, men allikevel.

  Å ha med seg så mange barn, eller bare å ha de hjemme går faktisk helt supert. Når de er så mange har de jo så mye underholdning i hverandre, og klarer å leke så fint sammen. De store er jo så flinke og snille mot disse små også. Det er helt gull!

  Det ble en veldig hyggelig dag, og jeg trur alle barna storkoste seg. De oppførte seg eksemplarisk hele gjengen i alle fall :)

  Altså, å ta bilder når det er full fart hele dagen faller helt i glemmeboka. Men det ble nå et av Sander i det minste.

  Nå er det bare oss og våre tre barn igjen.

  To av tre er i seng, så vi skal kaste oss ned i sofaen og ha seriemarston resten av kvelden. Håper dere har hatt en fin lørdag <3

  Deilig blåbærpai ! {oppskrift}

  Har dere vært å plukket blåbær ? Om ikke, er det bare å komme seg ut å plukke, for denne paien er verdt det !


  Paibunn:
  ♥220g smør
  ♥220g sukker
  ♥390g hvetemel
  ♥1ts kanel
  ♥1ts bakepulver

  Sett stekovnen på 220g.
  Bland de tørre ingrediensene sammen. Smuldre smøret i det tørre. Når du har smuldret smøret godt inn, tilsetter du et egg og elter akuratt lenge nok til at deigen samler seg. Klem halvparten av deigen ut til bunn i en paiform eller en liten langpanne (ca 25x35 cm).

  Fyll:
  ♥550g blåbær
  ♥100g sukker
  ♥30g maizena
  ♥1 sitron

  Riv sitonskall på den vaskede sitronen (bare det ytterste gule), og klem saften av den. Bland sitronsaften med blåbærene, sukker og maizena. Rør godt. fordel fyllet over paibunnen, og smuldre resten av paideigen over fyllet.

  Stek i 35-40 minutter. Avkjøl og nyt ♥

  Tips
  Server med vaniljekesam eller is. Nam !:)  Gravidcravings...

  Når jeg gikk gravid med Alina, for to sommere siden var det en ting jeg hadde så lyst på.. PINNEKJØTT.
  Svigermor endte med å lage pinnekjøtt til meg- med fult tilbehør i juli. Ifjor sommer var jeg gravid med Sander og like fysen på pinnekjøtt, så svigermor disket nok en gang opp med pinnekjøttmiddag midt på sommeren.. Og trur dere ikke det ble pinnekjøtt i år også? For tredje året på rad... Men slapp av, nå er jeg ikke gravid altså!  Pinnekjøtt smaker uansett helt supert, og funker like godt som sommermiddag.
  Barnas oldemor (som også var på middag idag), var så uheldig å brekke beinet for noen uker siden... Så rullestolen ble dagenshøydepunkt for disse små trolla våre.  Nå blir det en episode av The good wife før det er natta her. Vi har helt hekta, og har sett utallige episoder de siste ukene.. Det er så deilig å kunne se serier sammen, det kunne vi jo ikke når Jørgen satt med skole hver kveld. Super avkobling etter barna er lagt og før man selv stuper i seng.

  God natt da dere ♥
   

  Blåbærtur

  Siden det gikk smått forrige gang vi var å plukket blåbær, gjorde vi et nytt forsøk i går. Nå med bærplukkere ! På 1 time hadde vi 9 liter blåbær. Så det ble både blåbær pai og masse syltetøy idag. I morgen skal Aurora lage blåbærmuffins med det som er igjen.

  Jeg elsker blåbærplukking, selv med litt utålmodige barn. Vi får vært ute, og vært produktive på samme tid. Også smaker jo blåbær så godt-, spesielt når man har plukket bærene selv. Kanskje det blir en blåbær tur til før sesongen er over.. Vi fant et sted med masse blåbær ikke langt unna så.

  Kanskje noen som har erfaring med å lage blåbærsaft ? Det hadde vært gøy å prøve neste gang ! :)

  Les mer i arkivet » September 2016 » August 2016 » Juli 2016
  MiaCharlotte - 21år og 3 barnsmamma

  21 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 4 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, bare 10 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander, noe som gjorde meg til 3barnsmamma i en alder av 20 år. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits