• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Vekstavik

  Dagen ble litt anderledes enn planlagt. Da jeg har hatt mye kynnere og de har vært litt vonde de siste dagene tok jeg en telefon til jordmoren min, som sendte meg videre til sykehuset for å sjekke at det alt var som det skulle. På sykehuset fikk jeg grundig undersøkelse og det så heldigvis ut som om kynnerene bare var uskyldige. Veksten til lille var derimot ikke helt topp. Veksten har falt allerede, min største bekymring etter at det holdt på å gå galt forrige svangerskap. Jeg skal jo ha vekst kontroll i uke 30, (er 27+4 idag), så vi får bare håpe det ikke stopper mer opp og at hun vokser som hun skal fremover. Er vel ganske tidlig med vekst avik allerede nå, så jeg sitter med litt klump i magen. Men jeg skal prøve puste med magen og ikke la bekymringene ta overhånd.

  Ny uke

  Hei dere ♥

  Ny uke nå igjen. Denne uken har jeg verken behandlinger eller andre ting på planen- så jeg har på en måte litt "høstferie" jeg også.
  Da fant jeg ut at jeg får benytte muligheten til å få gjort slike kjedelige ting som man utsetter, og utsetter. Så idag ble det tatt ned haugevis med babyklær etter Aurora fra loftet, så i morgen har jeg blant annet planer om å sortere etter størrelser og se gjennom hva vi har til lillesøster. Litt koselig er det jo når det er babyklær da, men det er jo så enorme mengder, at det kan nok ta sin tid ja... Men det er jo virkelig bare et luksus problem at vi har så mye- så jeg skal ikke klage.

  Kroppen min er ikke på det beste om dagen, og jeg har litt gravid "problemer" itillegg til de "vanlige" plagene mine, så tempoet er ikke akkurat så høyt om dagen, men sånn er det bare noen ganger. Jeg biter tennene sammen, og venter på bedre dager.
  Idag ble det keamlapper til kveldsmat, det er så godt (selv om det kanskje ikke så så fristende ut her)

  Men jeg skal stupe i seng nå... i natt har jeg vært mer våken med Aurora enn jeg har sovet- så jeg er helt utslått. God natt ♥

  The weekend

  En liten oppsummering av helgen; 


  Fredagens middag foran tv'en; Nachoes form - Auroras nye favorittrett  Igår gikk vi en tur i Drammen, og kvelden ble brukt hjemme i sofakroken med biff middag etter Aurora var i seng. Fikk skiftet trekk på sofaen i går også da... Ble aldri tilfreds med det "Begie" trekket vi fikk i sommer, det ble alt for gult i stua vår- så det var veldig godt å få på det gråe trekket igjen. Gjorde ikke noe med litt mørkere farger nå som høsten har satt inn heller.  Idag har Aurora vært med bestefaren sin og hilst på hester og sauer i stallen.
  Første "turen" uten mamman og pappan sin, og hun syntes det var sååå stas. Gikk å trippet og spurte om å reise fra hun stod opp idag, og var i strålende humør når hun kom hjem igjen. Den lille babyen vår er ikke så liten lenger gitt !
  Også "avsluttet" vi helgen med middag hos svigermor. En helt topp familiehelg med andre ord. Er så deilig med disse helgene uten noe særlig planer, og bare kunne nyte litt tid sammen. Aurora har jo vært i så godt humør i helgen også, å det er virkelig fantastisk etter mange uker der hun har vært mer grinete enn hun har vært blid.

  Nå har jeg endelig fått frøkna i seng, og Jørgen er på bowling, så jeg skal nyte litt alene tid ♥   

  Instagram

  @miacjohn

  Strikkedilla.  Ble vist "bitt av basillen" igjen. Er vel nesten et år siden jeg strikket sist, men etter å ha sett så mange fine bilder på instagram fra flinke folk, endte jeg med å bestille garn til flere prosjekter, og når garnet ankom i går - var det bare å starte. Nå har jeg nettopp startet på dress til babyen, jeg håper jeg klarer å få den like fin som den ser ut i oppskriften. 

  Jeg føler meg jo eld gammel når jeg strikker, men det er jo faktisk utrolig avslappende ! *fnis*


  Håper dere har hatt en fin dag! Vi har koset oss med hyggelig besøk og litt shopping idag. Vi skrives mer i morgen ♥

   

  Bilder av prinsesserommet ♥

  Her er bildene jeg lovet fra rommet til Aurora. Er veldig fornøyd etter at jeg malte vegger og gulv der inne. Nå mangler bare en taklampe som gir litt bedre lys enn det lysekrona som henger der nå gjør, også er det en knaggrekke jeg ikke riktig vet hvor jeg skal plassere enda. Aurora er -som dere ser- veldig glad i ting på hjul, og det tar mye plass- men jeg har ikke hjertet til å fjerne det, så det får bare være, det er jo tross alt et barnerom.

   
  Hva syntes dere ? :)

  #interiør #hjem #mammablogg #barnerom

  Nytt prosjekt.

  "Rotet" oss inn i nok et prosjekt vi. Denne gangen vaskerommet/boden. Så mange ting inne på det rommet, og det har virkelig tatt sin tid. Den gamle hylla som stod der er løftet ut, slik at vi har fått plass til kommoden som klærene til lillesøster skal være i(siden klærene til Aurora fylte opp hele garderobeskapet på rommet hennes, ops), og vi har fått opp et høyskap der inne! Å det er siste gang vi kjøper noe skap på Jysk, for noe skjøre greier, og det tok en evighet å skru sammen  !! Ikea er 1000 ganger bedre!
  Nå er det nesten ferdig der inne etter veldig mange timers arbeid, og det er iallfall godt å få litt bedre orden

  Dette ble jo et utrolig kjedelig innlegg, men det er altså slik de siste dagene har gått. Hoho.  Nok om vaskerom og rot, avslutter med et bilde av prinsessa og bebbin, og ønsker dere en fin kveld ♥

  Det første innkjøpet ♥

  Igår ble de første plaggene til babyen kjøpt inn♥ Det er noe magisk med de første små plaggene, det blir liksom så virkelig!
  Planen er å bare kjøpe ull i de minste størrelsene denne gangen siden det blir vinterbaby og "ull er gull" på vinterstid. 
  Vi har jo masse klær fra storesøster, men ikke noe ull i de minste størrelsene - siden hun ble født i mai.


  Den stripete bodyen er Haust and Claire og den hvite Joha, om noen måtte lure :) 


  En fantastisk høstdag ♥

  Igår var jo været helt fantastisk, og siden vi er "hundevakt" for Otto i helgen- hunden til mamma og pappa passet det perfekt med en gåtur.
  Vi stoppet en liten tur nede på fjordparken her og siden kamera var med ble det selvfølgelig litt bilder.


  Ååå, som jeg elsker disse her  ♥ 
  Haha, lille tullejenta !


  Også avsluttet vi kvelden med biff middag, perfekt !


  Også kom denne skålen på bordet etter at Aurora var i seng da, vi fikk (heldigvis) ikke i oss alt før vi var kvalme som fy *ops*


  Gravid snakk...

  Idag var det jordmor time igjen.
  Alt ser veldig bra ut med babyen. Symfysemålene mine ligger helt på normalen og hjertelyden er fin.Også kjenner jeg jo masse liv, så det er en aktiv liten frøken som bor inni magen min. Å vet dere hva? Jeg har faktisk gått opp 10 kilo til nå! 10 kilo altså, er ikke det litt mye i uke 26?! Jeg er jo veldig glad jeg legger på meg denne gangen siden jeg hadde motsatt problem forrige gang, men jeg har jo 14 uker igjen, så om vekten forsetter på denne måten kan jeg bli stor gitt ! 


  Selfie med speilrefleks er jaggu ikke lett ... *fnis*


  Idag har vi fått satt opp en liste med aktuelle navn til lillesøster. Vi sitter vel igjen med rundt 10 navn, som vi må tenke litt på og finne ut av hvem vi liker best- og hvem vi liker godt begge to. Det er jo virkelig ikke ille at vi har kommet så "langt" i navn prosessen ! . Også har jeg fått satt opp en liste med smått og stort vi trenger til den lille. Snart får jeg vel manne meg opp til å gå gjennom de mange kassene med babytøy fra Aurora var liten også (nå kan jeg angre på at jeg ikke sorterte det etter størrelser når jeg pakket det bort, hoho).
  Som dere skjønner har det kjente "redebygge" syndromet kommet hit også, og det er igrunn litt koselig å dulle med disse babytingene igjen.
  Tenk, om bare 14 uker har vi mest sannsynlig en liten baby her, og Aurora har blitt storesøster. Å, som jeg gleder meg ♥

  Nå får jeg hoppe i dusjen, og komme meg i seng. God natt ♥   

  Oppussing

  Nå har jeg vært effektiv og fått pusset opp rommet til Aurora, derfor det har vært litt stille her inne. Mandagskvelden tok jeg første strøk på både vegger og gulv, andre strøket tok jeg tirsdagsmorgen, og igår kveld tok jeg gulvlistene og 3 strøket på gulvene. Det ble veldig mye bedre enn det var, og jeg er veldig fornøyd ! Aurora har sovet i sengen vår de 2 siste nettene, og det har gått helt greit- heldigvis :)

  Skal vise dere rommet når alt er på plass, men her er en liten smakebit, så dere ser fargene.

  fall favorites

  Jeg har nesten flyttet inn i ull jakken , og skoene passer til (nesten) alt ! ♥ Det beste av alt- begge deler er super komfortabelt.  Forandring fryder  Denne uken skal rommet til Aurroa pusses opp i form av maling. Maling til veggene har vi jo hatt en halv evighet, det har bare ikke blitt gjort, og nå har jeg også kjøpt maling for å male gulvene der inne. Jeg trur det blir så fint når det er ferdig! Jeg fant ut at jeg måtte få ut gjort det før det ble kaldere, da jeg er avhengig av å ha god lufting der inne når jeg holder på (pga graviditeten) og at jeg gjerne ville ha det i orden før det kommer en baby til.
  Aurora kan jo ikke sove på rommet på noen dager når det skal ordnes så hun får sove et par netter i sengen vår. Får krysse fingrene for at det går bra, og at vi slipper våken netter av den grunn. 


  Her ser dere en liten del av rommet hennes, og hvordan fargene er nå.

  En evighet siden jeg har gjort noen "store" endringer her hjemme, så nå merket jeg at jeg begynte bli litt rastløs. Også skal det bli deilig å endelig få rommet hennes i orden, dette har jo vært planen så lenge! Får bare håpe denne kroppen tenker det samme som meg...   Gleder meg til å vise dere resultatet mot slutten av uken, så håper jeg det blir like fint som jeg ser for meg ! ♥

  Uke 25


  25+1- magebilde

  Gravid ansiktet er på plass her iallfall, så rund i ansiktet. Slik ble jeg forrige gang også.
  Nå er det natta her, kroppen min er helt ferdig etter en lang dag. Vi skrives mer i morgen ♥

   

  Nå igjen a gitt...

  Idag var Aurora i barnehagen igjen, etter en fri dag i går.
  Aurora var litt sliten igår, så vi fant ut at det var best å ta en rolig dag hjemme å lade opp batteriene litt.
  Så gårsdagen brukte vi blant annet til å gå tur, kose og spise grove vafler, namnam.

  Også var det helg igjen idag da, så deilig ! 
  Jeg fikk vasket over leiligheten før det var klart for Pilates idag. Det er så deilig å gå inn i helgen med en ren leilighet (og god samvittighet).
  Vi har fått besøk av niesen min på 9 år som skal sove over her i kveld, så på menyen i dag står Raclette. 
  Raclette er jo skikkelig kose mat, så perfekt på en fredagskveld når det er en liten evighet siden raclette jernet var fremme sist.
  Helt forelsket i Pomp de Lux klærene, så behagelige og deilige å ha på for Aurora. Dette var det hun hadde på idag. Hun måtte selvfølgelig ha på solbriller og ha lolo (smokken) i munnen når jeg skulle ta bilde av henne. Haha.


  Oppskrift på vaflene har jeg lagt ut tidligere, den finner dere HER

  Ønsker dere en god helg ♥

  Musikksprell !

  Heisann ! ♥

  Idag var det tid for "musikksprell" igjen (sang og dans for barn). Det er så fint å ha noe å finne på sammen, og hun koser seg så masse.
  Aurora var så god når vi satt i bilen på vei hjem idag; jeg sa til henne " Er det ikke koselig å være på musikksprell Aurora ? " Da svarer hun så fint " Jo, mamma.. Aurora og mamma " ♥ Og idet vi gikk ut av bilen "Mamman min ? Lova juu "♥ Hun er så herlig når hun er i det humøret der !


  Her varmer hun opp med danse show for Jørgen og meg før vi skulle reise idag. Full fart i den frøkna der !

  Idag kom også pakka fra Pomp de Lux, den har jeg ventet så spent på ! 
  Klærne var så fine, jeg gleder meg til å få prøvd alt på henne. Var garantert noen nye favorittplagg!. (ligger en liten smakebit ute på instagrammen min @miacjohn )   #mammablogg #hverdag

  Når vi snakker om høst....

  Aurora hadde verdens søteste smil når vi hadde kommet hjem fra barnehagen idag... Løp inn på kjøkkenet, dro frem sukkeret fra skuffen og spurte så søtt hun kunne om vi ikke kunne lage kake... Vi ble enige om at vi kunne bake kake etter vi hadde spist middag, og slik gikk det altså- på en mandag...

   

  Aurora tok seg av det meste denne gangen også, puttet i ingredienser og rørte i bollen. Jeg kuttet eplene og sørget for at hun fikk riktig mengde av de forskjellige ingrediensene. Hun er virkelig flink denne 2 åringen vår ♥ 

   
   

  08.09.2014

  Ny uke nye muligheter!

  Nå er virkelig høsten kommet, kalde morgener, blader på bakken og  fargerike trær.
  Høsten er ikke så ille igrunn... Jeg liker de litt tykkere klærne, skoene, og den deilige friske luften. Når det er deilig høstmat på menyen, og man kan krype under pleddet med stearinlysene tent og se på god tv-underholdning på kveldstid, da er det virkelig helt topp med høst. Ikke er det ille at klementinene smaker helt topp nå heller, det er nemlig det jeg har dilla på dette svangerskapet- klementiner og isvann! Det er vel ikke det verste man kan få dilla på akkurat, så jeg er veldig glad det ikke er brus og sjokolade som frister mest! 

  Nå slo bildeopplasteren seg litt vrang her, så det ble vist med dette bilde...

  Nå skal treningsmatta frem på gulvet, så jeg får tatt en halvtime med styrkeøvelser før det er tid for barnehagehenting.
  Ønsker dere en fin uke ♥ 

  Uke 24

  Får aldri ut svangerskaps oppdatering på fredagene som egentlig er planen, men bedre sent enn aldri ?


  Idag er jeg altså 24 uker og 1 dag på vei, og har bare 16 uker og 2 dager igjen til termin.
  Jeg måtte faktisk sjekke hvor langt jeg var på vei igår, jeg husket nemlig ikke om det var 23, eller 24 uker (jeg har ikke like kontroll på dagene som jeg hadde under første svangerskapet,). Her raser bare tiden avgårde! Nå syntes jeg det er greit at tiden går så fort som den gjør, så håper jeg ikke tiden "stopper" helt opp når det nærmer seg. Magen vokser, og jeg syntes den har blitt en god del rundere de siste ukene også. Vekten min går oppover, akkurat som den skal og alt ser ut til å være i skjønneste orden med den lille i magen. I uke 30 skal de sjekke veksten til den lille, så håper jeg ikke vekten hennes stagnerer, slik den gjorde med storesøster. Merker nervøsiteten for de siste ukene vokser for hver uke som går, men jeg prøver å ikke ta sorgene på forskudd og håper frykten for at noe skal gå galt ikke ødelegger den siste tiden.


  #gravid #mammablogg #svangerskap

  Høstmat ♥

  Om noen skulle lure, så smakte det fantastisk med Fårikål idag !  Tiltross for den laaaange ventetiden....

     Vi fikk hyggelig middagbesøk av svigermor idag også, og overspiste alle sammen.. 
  Bortsett fra Aurora da, som har en "sær" periode, der hun helst ikke skal smake på noe som helst *river meg i håret over den ungen til tider*. Det der har hun forresten fått fra faren sin, måtte tvinge i han mat det første året også, før han fant ut at om han smakte, så likte han det som-regel, så nå spiser han nesten alt.

  .....Så hun valgte å vente til kveldsmat- det var nemlig mye bedre å spise brødskive foran barnetv. (innmaten på skiva riktignok)


  Nå er det tv kveld med kjæresten som står på planen. Nyt kvelden dere ♥   

  FREDAG !

  Så var fredagen her igjen ! For en deilig dag :)
  Aurora er levert i barnehagen, jeg spiser frokost i skrivende øyeblikk;

  Nå skal jeg forte meg å få i meg resten, slik at jeg får ordnet meg og kommet meg avgårde. Jeg har noen små ting å ordne i formiddag, også må rekke hjem slik at jeg får laget fårikål til i ettermiddag ! Nam ♥ Har vært fysen på fårikål i flere uker allerede, så nå klarer jeg ikke vente lenger !

  Ønsker dere en strålende fredag, vi skrives senere ♥
    

  En hverdag..

  Dagen kort oppsummert ;  Dere skjønner vel kanskje hva jeg har brukt dagen til ? Rydding og grundig husvask. Like kjedelig hver uke, men så deilig når det er gjort !

  Etter mange timer med hodet over vaskebøtta ble det enkel og barnevennlig middag idag; Grønnsakssuppe med pølsebiter  Etter middag reiste Aurora og jeg på noe kalt "musikksprell". Sang og dans for barn i regi av kirken.
  Det falt veldig i smak for Aurora, så der skal vi tilbringe onsdags ettermiddagene resten av høsten. Det er veldig greit å ha litt å finne på sammen på ettermiddagene for å få litt "kvalitetistid" sammen, mor og datter, utenfor husets vegger.   Nå ligger jeg sånn he
  r og kjenner på en aktiv liten frøken som spreller inni magen, mens Jørgen sitter med lekser og Aurora sover søtt i sengen sin.

  Ønsker dere en god natt, så vi skrives mer i morgen ! ♥

  Nei, ånei !!

  Puh, idag var virkelig barnehagehenting et MARERITT !!
  For å gjøre en lang historie kort; Aurora ville ikke sitte i setet sitt i bilen, hylte og strittet imot. Hun var sååå sint, sparket og slo meg, og skulle overhodet ikke sitte i sete sitt. Etter over en halvtime(som føltes ut som en hel evighet) på parkeringsplassen, fikk jeg endelig spent henne motvillig fast i setet. Jeg er virkelig vandt til trass anfall, men i noen situasjoner det bare verre enn i andre. Hadde det vært hjemme hadde det vært noe helt annet, da hadde vi både hatt tid og "rom". Men trassanfall på vei inn i bilen etter en lang dag- er virkelig ikke å anbefale. I sånne stunder føler man seg totalt mislykket som mamma, og jeg var så sliten etterpå. "Herregud, hvordan skal det bli med enda et lite trass-troll? tanken" streifet meg vel noen ganger iløpet av ettermiddagen kan man si.

  Hun lå å  hylte 1 times tid inne på rommet sitt etter vi var kommet hjem, før vi klarte "nullstille" oss, fikk spist mat og resten av ettermiddagen ble fin.
  Den 2 åringen vår er altså så ufattelig sta og egen til tider, og hun har en helt ekstrem vilje at det ikke er helt til å tro! (jada mamma, hun har vel fått det fra et sted)

  Nå er hun iallfall i seng, og jeg ligger rett ut på sofaen, og har overhodet ingen andre planer en å pleie min gravide kropp (og spise) i kveld. Jeg er så ufattelig sulten idag, at det er nesten litt skummelt.


  (Dette bildet er fra igår, den dagen gikk litt mer smertefritt så det kunne deles et bilde)

  Håper dere har hatt en dag og sluppet unna de verste trass anfallene ! 

  -Frustrert (nesten) usensurert mamma.

  #mammablogg

  Must have's; Baby utstyr !

  Siden dette blir barn nummer 2, føler jeg meg iallfall ikke helt "lost" når det kommer til baby utstyr.
  Jeg er mye mer bevist på hva jeg vil ha, og hva jeg ser på som unødvendig. Her er en liten liste med det jeg ser på det som det mest nødvendige denne gangen


  Noe vi savnet forrige gang, men aldri fikk rotet oss til å kjøpe var Stokke New Born seat.
  Denne gangen vil jeg tro behovet for dette også er større, pga Aurora. Det er jo hyggelig at lillesøster også kan sitte ved middagsbordet med oss. Når Aurora var liten, lå hun som regel i armene mine når vi spiste middag. Ikke veldig praktisk, og ganske umulig denne gangen når Aurora også skal spise.... 

  (kilde)


  Baby Bjørn vippstolen var kanskje den ene tingen vi aldri hadde klart oss uten når Aurora var liten. Jeg bare elsker den vippestolen ! Det var også det eneste stedet Aurora roet seg når kolikken stod på som verst. 

  Bilsete med base! Når barna er så små tar man jo gjerne ut hele bilsete, da er det veldig tungvindt å måtte feste fast sete med seler hver eneste gang slik vi gjorde sist, så nå blir det defintivt bilsete med base.

  Vognen er jo allerede i boks. Denne gangen ble det en lettere vogn med bevegelig hjul som er lettere å trille f.eks inne på kjøpesentre. Vi endte faktisk opp med en trehjuling som jeg tror og håper vi blir fornøyde med; nemlig testvinneren  

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits