• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Takk for meg !

  Etter mange år takker jeg for meg her inne på blogg.no.

  Jeg bestemt meg for å endre plattform og jeg har fått få mitt eget domene. Du kommer nå til å finne bloggen min på Miacharlotte.no. Jeg håper dere har lyst til å forsette å følge meg der! Bloggen min kommer til å være en Nouw blogg fra nå av, så et litt annnet design enn jeg har nå, men veldig brukervennlig og stort sett likt. Alle innleggene fra denne bloggen er overflyttet, så jeg starter ikke med tomme ark av den grunn. Den største forskjellen blir bloggadressen!

  Så fremover finner dere nye innlegg HER ! :)

  Luksus

  God kveld <3

  Aurora sover borte i natt, så da har vi bare de to minste hjemme. Jeg hørte engang at en er som en, to er som ti, mens tre er tivoli.. haha, det er vel kanskje noe i det.. Egentlig så er det nok kanskje lettere med Aurora hjemme, siden hun leker så fint med Alina. Men litt roligere blir det jo på kvelden siden de små legger seg noen timer tidligere enn Aurora bruker å gjøre.

  Hun gledet seg sånn til å sove borte idag, så hun koser seg nok veldig <3

  Vi ga de minste middag før leggetid, og bestilte oss indisk når de var i seng. Det er så godt med et måltid uten barneskrik og matkasting en gang iblant. Skikkelig hverdagsluksus.

  Det blir litt forandringer på bloggen snart, og jeg håper det blir greit for dere også. Jeg kommer tilbake med litt mer om det, når alt er på plass :)

  Tung uke

  Denne uka har vært virkelig tung. Dagene har vært såå lange.!

  Alina har slitt med feber, og vært utrolig grinete. I kombinasjon med den vanlige trassen, og med det at jeg har Sander hjemme også, blir det utrolig slitsomt. De "smitter" gjerne hverandre med å være grinete. Så det går i sutring, og skriking stort sett hele dagen. Sander får ikke sovet stort på dagtid, siden Alina skriker og dermed vekker han. Og med lite søvn på dagtid blir Sander et mareritt å få lagt om kvelden. Etter at han er lagt blir det en god time (pluss, pluss) for å få han til å sove. Når han først er sovnet er det somregel stille et par timer(om vi ser bort ifra Aurora) før både Alina og Sander våkner rundt elleve tiden. Sånn halv et på natten er det endelig stille, og man får stupt ned på puta i noen timer før Alina starter dagen igjen i halv seks-seks tiden.

  Pjuh, håper jeg våkner med masse påfyll av energi i morgen!

  Bitt i tunga

  På torsdag datt Alina ned fra tripptrappstolen, og beit seg i tunga. Det er ikke akkurat noe nytt at hun ramler litt, da hun er en uredd klatremus... Men denne gangen beit hun seg så kraftig i tunga, at vi tok en tur på legevakta. Heldigvis ikke hull imellom, men det var ikke langt unna og vi måtte følge med såret.

  Så når hun fikk feber igår, var vi redde for infeksjon. Det ble en liten legetime idag, men CRP var heldigvis helt negativ. Da er det nok bare noe annnet rusk som har plaget henne.

  Slik så såret ut på fredag, og det er ganske likt enda. På torsdagen, dagen hun skadet seg, var det helt åpent. Usj. Men den frøkna har virkelig høy smerteterskel altså ! Det var ikke mye sutring etter det bittet der! Lille tøffingen min <3

  Familytime

  Idag skinte sola så fint, så vi tok en tur til Gulskogen gård. Aurora hadde gledet seg sånn til det forrige helg, men da regnet det, så vi droppet det da.
  Vi koste oss med boller, og is. Ungene var så blide og fornøyde, og alt var helt topp. Hurra for en fin dag ♥

  Håper dere har hatt en fin dag ♥

  Stramt tungebånd..

  Dere som har barn har sikkert hørt om det før... Stamt/ kort tungebånd.
  Ammehjelpen skriver at dette er noe ca 5 % av alle babyer er født med. Det vil si at den tynne strengen vi har under tungen er for stram. Det fører gjerne med seg problemer, blant annet med amming. Problemet kan enkelt løses ved et klipp, som som oftest blir gjort den første tiden etter fødsel.

  Vi har slitt. Jeg har slitt. Dårlig sugetak, en lang rekke med brystbetennlser og dårlig melkeproduksjon. Ammingen har overhodet ikke vært enkel. Jeg ammer enda, men produksjonen er dårlig og det blir somregel kun på natten. Jeg har aldri tenkt tanken om å sjekke tungebåndet hans. Jeg sjekket det med Alina hos helsesøster, men da var alt i orden. Denne gangen har bare ikke tanken streifet meg. Jeg kjenner jeg blir irritert på meg selv som ikke har sjekket dette, eller lagt merke til tegnene enda vi har slitt så mye som vi har gjort. Jeg er skuffet over at ikke noen andre har gjort det heller. Helsepersonell som har vist hva vi har slitt med, men som ikke har tenkt på å sjekke tungebåndet.

  Jeg så det først for et par uker siden, da jeg tilfeldigvis kommer over noe om stramt tungebånd på facebook. De fleste tegnene stemte overens med hva vi har slitt med. Jeg sjekket selv med engang, og jeg syntes defitivt det så ut til å være stramt tungebånd hos Sander. Han får ikke tunga ut av munnen engang... Hvorfor i all verden har jeg ikke tenkt over eller lagt merke til dette før ?! Uansett, vi kom oss til legen og han syntes også tungebåndet var stramt. Nå skal vi på sykehuset for å undersøke det ordentlig, og kanskje klippe. De har nok litt høyere terskel for å klippe nå, nå som han har blitt ti måneder (11,5 måned når vi har time). Så jeg er veldig spent på hvordan utfallet blir, og om legen syntes det er nødvendig å gjøre det selv om det er sent.  Så min oppfordring til dere med små, eller som venter smått- sjekk tungebåndet om dere sliter med ammingen. Om vi hadde funnet ut av dette før, så kunne det kanskje spart oss for mye problemer, smerter og frustrasjon.

  Aurora og mammatid!

                                                                                                                          //sponset produkt.

  På lørdagsformiddag, når Alina og Sander sov lur, ble det Kreakid tid på Aurora og meg.
  Aurora syntes alltid det er like spennende å se hvem aktiviteter esken har å by på. I augustesken som vi satt med denne gangen handlet det om insekter. Vi laget en marihøne, et eget memory spill og undersøkte insekter ute med forstørrelsesglass. 

  Jeg har ikke verdens beste fantasi, så å få en eske med sånne aktiviteter er helt gull. Vi trenger ikke planlegge, gjøre innkjøp eller finne ut hva vi skal gjøre. Alt er forklart, og alt man trenger finner man i esken. Det eneste man trenger er litt tid!  Om du vil lese mer om kreakid, eller bestille en eske og prøve selv, kan du besøke kreakid sine sider. Det er helt uten binding, og virkelig et supert konsept til en fin pris! Anbefales !

  Softisjakke

  Denne jakka her var så grei å strikke. Jeg syntes egentlig rillestrikk kan bli litt kjedelig. Det tar jo gjerne litt tid før man ser resultatene. Men med ganske tykt garn og flettemønster, syntes jeg den ble alt annet enn kjedelig. Litt lei var jeg nok de siste centimeterene på armene, men så er jeg somregel ganske utålmodig av meg uansett. Jeg elsker å bli ferdig med prosjekter, og  er ikke særlig glad i å sitte med det samme på pinnene i ukesvis. Til min store fortvilelse blir det ofte sånn, samme prosjekt på pinnene i flere uker altså. Små barn, værsyke fingere og kun en liten stund på kvelden der jeg har tid til strikkingen gjør meg ikke til den mest effektive, men jeg får jo stadig ferdigstilt noen prosjekter for det - så jeg får nesten si meg fornøyd :)


  Jakka heter Softisjakke, og jeg har strikket den i Drops Cotton merino til Aurora. Strikket i størrelse 3 år med litt ekstra lengde, og den sitter perfekt på den fine 4 åringen vår :)

  Når alt går oss imot...

  Dette året håpet jeg skulle bli "vårt år".
  At ting skulle gå vår vei, og at ting skulle gå litt på skinner. Men til nå trur jeg det meste har jobbet imot oss. Det er ufattelig slitsomt når alt blir vanskelig, og når alt blir en kamp. Jeg hadde så mange planer for dette året... Planer og mål, håp og ønsker. Men med bare fire måneder igjen av året trur jeg nok ikke dette ble vårt år allikevel, tvert imot.

  Misforstå meg rett, vi har hatt et fint år altså. Masse glede, latter og gode stunder, men akkurat de praktiske tingene er det som har gått galt. De tingene som gjør hodet tungt, skuldrene stive og søvnen dårlig. Frem til for en ukes tid siden, tenkte jeg at NÅ måtte vi da ha fått nok for dette året, men det var overhodet ikke tilfellet. For resten av det som kunne gå galt, det gikk galt denne uken.

  Nå håper jeg vi har fått nok motgang for i år, og at det ikke kommer flere mørke skyer. Det er i motgang man blir sterkere, er det ikke det man sier `? Jeg håper i alle fall det,  for akkurat nå føler jeg meg alt annet enn sterk, og kamplysten. Jeg er så klar for at ting skal gå vår vei nå. Jeg forventer ikke at ting skal falle ned i hodene på oss altså, men litt medgang hadde vært godt.    

  For et år siden...

  Dette er helt rart å tenke på.. Men når Alina var like gammel som Sander er nå-, da ble hun storesøster.

  Hun tok det hele veldig bra. Hun er virkelig en storesøster, selv om Sander bare er ti måneder yngre enn henne. Hun koser, trøster og blir sint om han tar lekene hennes. Hun viser så mye omsorg for lillebroren sin, og om hun har vært borte fra han en liten stund, er hun helt i ekstase når hun ser han igjen. De har en enorm glede av hverandre allerede, og jeg håper den gleden vil fortsette å vokse i årene fremover.


  Et par uker før lillebror kom til verden ♥ Et svangerskap med to barn fra før er ikke bare enkelt, spesielt ikke når kvalmen er ille, bekkenet streiker og Alina var så lita som hun var.


  Samtidig som jeg tenker på hvor bra det har gått med så kort mellomrom mellom disse to yngste og hvor takknemlig jeg for at det ble sånn her, har det vært og er forsatt veldig slitsomt. Jeg er veldig glad vi ikke skal ha noe baby til nå, ti måneder etter Sander kom til verden. 


  En nyfødt Sander, og en 10 måneder gammel Alina ♥


  Kjærlighet ♥
   

  Aktiviteter for barna.

  Så var aktivitetshøsten igang.

  Aurora har vært så heldig å få låne en ponni som vi skal prøve å ri en dag i uka, itilegg til at hun har aktiviteter to dager til uka. Idag var de minste på sang og dans i kirken, og de storkoste seg. De går jo ikke i barnehage så ting som dette er helt topp.

  Så med Aurora aktiviteter og de minste sine har vi fylt opp fire ettermiddager i uka.

  Aurora har ridd på ponni to ganger nå, og har ridd på han litt tidligere også. Trur kanskje vi får ei lita hestejente her. Jeg har jo hatt hest i flere år tidligere, så litt stas er det jo for meg også :)

  Jeg lengter etter leggetid...

  Det er så godt når barna er i seng! Jeg håper det er lov å si det uten å bli halshugd....
  Det er ganske fint når de er våkene også altså, men etter en lang dag med sutring, skriking, " vil ikke" og "MIIIN", så er det godt å la ørene hvile litt. Det er helt utrolig hvilket støynivå tre små troll kan ha.Aktivitetsnivået er heller ikke til å kimse av, og man merker man er fysisk sliten etter å ha holdt tritt hele dagen.

  Den siste timen av dagen er jeg somregel veldig klar for å få barna i seng.... Lengter etter leggetid, og lengter etter litt ro. Alenetid, sofatid og strikketid. Kvelden er fin. (i alle fall de kveldene der det er ro).  
  Kode for å importere bloggen min til Nouw: 9281696793

  Instaupdate

  Instagram siden sist

  @miacjohn

  Home shopping.

  Mitt favorittmerke når det kommer til barnetøy er PompdeLux. Tøyet er så fint, og holdbart.
  Jeg har brukt Pomp siden Aurora ble et år, og har vært på Home shopping to ganger i året siden.
  Det er noe med å kjenne på tøyet, og se det i virkeligheten før man handler.  Kvaltiteten er også helt utrolig bra, og noe av det eneste tøyet som holder her hjemme. 

  Igår var det Home shopping igjen, og det ble sååå mye fint på barna. Jeg klarer nesten ikke vente til pakka kommer!
  Jeg fikk med meg både mamma og svigermor i går også, så da fikk de ordnet bursdagsgave til Sander og Alina i samme slengen.  Det blir litt seigt å vente heelt til bursdagen til Alina i Desember med å få ta i bruk klærne til Alina, men nå vet jeg jo at de ligger å venter på henne :)  Aurora var med igår også, og var veldig fornøyd med alt hun fikk. Hun er like utålmodig som mamman sin da, og syntes det var kjedelig at vi ikke fikk med oss tøyet hjem med engang... Tipper hun blir glad når pakka dukker opp om ikke så alt for lenge.


  Idag har alle barna vært hjemme. Det ble så sent i går kveld, så da var det godt med en rolig dag idag. Aurora og jeg har vært en tur i stallen nå ikveld, og Aurora har ridd på shetlandsponni. Stor stas for ei lita frøken :)

  Håper dere har hatt en fin dag ♥
   

  Pocket playsuit

  Jeg har blitt så glad i denne her ! Den er så anvendelig, har fin passform og passer både til pent og hverdags. Jeg har vel ganske mange strikkefavoritter om dagen, men denne er definitvt en av dem denne også. Så enkel og fin, samtidig som lommene gir et litt mer detaljer. 


  Jeg har valgt å strikke rillestrikk rundt ben og øverst mot halsen isteden for vrangbord. Den er strikket i Baby merino fra Drops. Den ble veldig myk, og god.

  Les mer i arkivet » September 2016 » August 2016 » Juli 2016
  MiaCharlotte - 21år og 3 barnsmamma

  21 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 4 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, bare 10 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander, noe som gjorde meg til 3barnsmamma i en alder av 20 år. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits