• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • @miacjohn

  De siste ukenes instagrambilder

  @miacjohn

  Første advent.  Så var det første adventslyset tent, og julen er i gang. Det ble jo julegrantening både igår, og idag på oss, så Aurora har allerede rukket å treffe nissen et par ganger... Men det er jo naturligvis "godterinissen" hun har møtt nå da, for "gavenissen" kommer jo ikke før senere.... Det er godt disse små har kontroll :)

  Idag tok jeg frem julepynten her hjemme, og det ble så koselig med stjerne i vinduet og litt julepynt rundt omkring.
  Jeg har ikke  helt klart å plassere det viktigste enda da, nemlig nissene... Vi har jo Alina her som er i den mest klåfingra alderen som er, og jeg frykter at hun skal knuse alt som er av nisser. Når man er (nesten) et år, er det ikke lett å la pynten stå i fred altså! De siste månedene har alt hun rekker opp til vært ganske skrapa, så jeg er spent på hvordan det skal gå med juletreet når det skal frem ! Juletre må vi jo ha,så da får heller all pynten henge høyt i år.. Haha, det kommer til å bli så flott atte ! ♥


  Dagens julegran. Vi fikk jo både gått rundt juletreet og hilst på nissen idag :)

  Håper alle har hatt en fin første advent ♥

  Nå kommer julen!

  Så var det siste helgen i november og 1. advent allerede. Jørgen jobbet både i går og idag, så idag har jeg og ungene brukt ettermiddagen på julegrantenning sammen med svigermor. Jeg trur muligens det blir en julegrantenning i morgen også, for da har forhåpentligvis Jørgen tid til å være med en tur han og. Han er midt i eksamensstyret om dagen, så opptatt mann altså. Det er godt det snart er juleferie,og det blir jo hans siste ferie før han er ferdig med skole. Det er helt rart å tenke på at det bare er et halv år igjen før han er ferdig. Åh, det skal bli så godt !! :)

  Ungene koste seg på julegrantenningen idag. Aurora fikk godtepose av nissen, Alina satt som et tent lys i vogna og Sander sov seg gjennom hele greia. Jeg merket tilogmed at julestemningen kom litt snikende, noe som minner meg på at jeg virkelig må komme litt bedre i gang med disse julegavene snart..Jeg skjønner bare ikke hvor november måned har blitt av... I dag er jo minstemann 4 uker gammel (allerede!), og det er bare 2 uker til Alina er 1 år ! Jeg trudde tiden gikk fort med to barn jeg, men etter nummer tre kom til så går den om mulig, enda fortere.


  To jenter som hadde ordnet litt på kjøkkenet til bestemoren sin før vi gikk avgårde til julegrantenningen idag... Hoho. Vi syntes det var litt stille imens vi satt i stua skjønner dere, og det var jo ikke så rart...  Nei, nå er det sofaen resten av kvelden. Vi skrives mer i morgen ! :)


  Viviere hårfiber

                                                                                                                                                                                                          //SPONSET

  Jeg har testet ut Viviere hårfiber og Boostning spray. Dette fungere som sminke for håret, og kan hjelpe til med å gi deg et fyldigere hår og å skjule ettervekst. Jeg har jo ikke akkurat tynt hår, men jeg er jo egentlig en god del lysere enn hårfargen jeg har nå, så etterveksten dukker raskt opp. Det er et pudder du drysser i håret, også sprayer du sprayen i etterpå, så det sitter godt. Veldig enkelt å bruke. Jeg skal definitivt teste produktene når "ammehåret"dukker opp for fult også

  FØR


  Her ser man tydelig den lyse etterveksten.


  ETTER  Jeg ser veldig godt resultatet i hodebunnen, men kunne nok påført litt mer pudder fremme.  Produktene får du kjøpt hos viviere.no, og akkurat nå er det tilbud også ! :)

  Babylove
   

  Joggebuksedag og vinner av giveaway


  Jeg er glad vi ikke hadde noen andre planer enn å holde oss hjemme i dag, det var jo helt kaos på veiene rundt her idag morges!
  Igår var vi ute på farten, så idag ble det joggebukse dag. Det mest slitsomme med å komme seg ut døren med disse små alene på dagtid, er jo nemlig det å komme seg ut døren. To små, bilsete, søskenvogn, stelleveske og en bratt bakke opp til bilen. Skal si dere jeg får muskler i disse armene mine! Itillegg så må jo alt planlegges og huskes på.... Når man skal avgårde med to barn under et år så trengs det jo bleier, skift, mat, leker, tepper/vinterposer, også skal jeg helst få ordnet meg selv litt før vi reiser og disse små må kles på yttertøy ... Jeg er glad lillemann klarer seg med kun pupp i noen måneder til, så jeg slipper å styre med disse flaskene til han itillegg! hoho.  Babykos med lille putt ♥ 


  Idag er det tid for å kåre den heldige vinneren av giveawayen jeg har hatt i samarbeid med ABC navntrykk! Random.org var den som fikk trekke vinneren denne gangen, og den heldige vinneren av merketang og 150 merkelapper er Silje Mari Reinfjell ! Mail adresse er videreformidlet, og du vil motta mail fra ABC navntrykk innen kort tid :)

  Når Alina spiser lunsj....

  Når man er 11 mnd gammel klarer man å ha det gøy med det meste.....

  "Det der var ikke meg altså ! "


   
  Og derfor ble lunsjen servert mens hun var i bare bleia ! :)hoho. Jeg trenger vel kanskje ikke fortelle hvordan det ser ut når vi har spagetti og kjøttdeig til middag ?


  Husk å delta på giveawayen i samarbeid med ABC navntrykk også, jeg trekker en vinner i kveld ! :D Du kan delta HER 

  Goklompen bukse

  For en liten stund siden kjøpte jeg min første ordentlige strikkebok; Klompelompe boka. Det er sååå mye fint i den boka, og jeg gleder meg til å strikke flere av plaggene som det er oppskrift på i boka. Til nå har jeg kun rukket å strikke et plagg, og det er en bukse til Sander. Den ble gjort ferdig mens vi lå å ventet på han på sykehuset, og mens jeg snuste på en nyfødt liten en den første uken etter fødselen. Så virkelig babybukse med ekte babylukt i det der :)  Hjemmelørdag med tre små troll

  Det var jobbdag for Jørgen idag, så jeg har koset meg hjemme med jentene og lillemann. Tempoet hjemme med tre små er ganske høyt selv om man bare tilbringer dagen hjemme, spesielt når man skal prøve å få unnagjort det som er av klesvask og annet husarbeid i samme slengen. Men husarbeidet har blitt gjort, og vi har fått koset oss masse sammen.Disse trolla mine har vært greie å ha med å gjøre, og jentene har lekt en hel del sammen både med meg, og uten meg.  Det er deilig når ting går så og si på skinner :)


  Endelig et bilde der Aurora ikke bare lager grimaser ! hehe.

  Mellomste troll har lært seg å kose lillebror i dag, og det syntes hun var superstas. Når man blir storesøster før man rekker å bli 11 måneder, er det jo ikke så lett å vite hvordan man skal behandle lillebroren sin. Hun kommer gjerne med neven og "dæljer " til... Selvfølgelig er det  ikke vondt ment i utgangspunktet, men idag forstod hun at om hun la hodet forsiktig inntll lillebror, så kunne hun kose han. Hun var så stolt, og klappet storfornøyd etter å ha gitt lillebror et par hundre klemmer.  Når ettermiddagen og kvelden kom idag så ble det en del roligere hjemme . Aurora ble nemlig hentet halv fem i dag, siden hun ville overnatte hos bestemoren sin i natt. Skravla hennes har selvsagt gått i ett i hele dag, og jeg har sikkert hørt "kommer bestemor nååå?!?" sånn 10 000 ganger. Hah! Det er veldig hyggelig at hun koser seg med å sove borte da, og nå som hun har blitt så stor så syntes mammahjertet det er helt greit at hun vil tilbringe en natt hos besteforeldre også :)


  Vi måtte hente oss litt inn igjen med sofakos etter masekråka hadde reist, hoho :) 


  Nå er det tv, snop og (alkoholfri) vin som står på planen resten av kvelden. GOD HELG ♥

  #mammablogg

  GIVEAWAY!

                                                                                                                                                                                  //SPONSET

  Å merke klær er jo virkelig et must når man har barn i barnehage, både for å gjøre det lettere for personalet i barnehagen og for å unngå at klærne forsvinner.  Jeg har vært så heldig å få teste ut navnlappene til ABC navntrykk og den geniale merketangen dems Leti Labeliron.

  T
  angen til ABC navntrykk er spesialutviklet for å feste merkelapper på klær og andre tekstiler, og gjør merkingen til en lek.Det er bare å sette i kontakten, og etter en kort stund vil den ene platen på tangen bli varm. Den kalde platen legger du mot baksiden av plagget, og den vame oppå merkelappen. Klem igjen tangen i 3-5 sekunder, og merkelappen sitter som støpt ! :)  ABC Navntrykk har merkelapper i mange ulike motiv. De tilbyr både "strykelapper" og klistrelapper, itillegg til ulike produkter der du kan få brodert inn navn.
  GIVEAWAY

  Siden det bare blir kaldere, og kaldere, og de fleste har masse nye klær som trenger merking har jeg fått lov å dele ut merketangen Leti Labeliron og 150 merker til en heldig av dere !

  ♥ Delta ved å legge igjen en kommentar i dette innlegg (husk å fylle inn mail adresse, så jeg får kontaktet deg om du vinner), og klikk deg gjerne inn for å like ABC navntrykk på facebook HER og bloggen min sin facebook side HER.

  Jeg trekker en heldig vinner på tirsdag  !

  #mammablogg #giveaway 

  Frisk som en fisk !

  Det ble en tur på legevakten i går kveld. Etter over et døgn med høy feber, influensa følelse i kroppen(skikkelig manne syke) og vond pupp, måtte jeg innse at jeg trengte medisiner for å bli kvitt brystbetennelsen denne gangen.

  Crp'en var på 179 og det ble pencelin kur. Jeg er allerede mye bedre etter et døgn på pencelin, og fungerer nogenlunde normalt igjen! Hurra :)

  Slik har jeg brukt kvelden<3 Babykos og litt strikketid.

  Å, nei !

  Nå er helvette igang... Igjen !

  Brystbetennelse nummer 728298.

  Jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å få brystbetennelse så lett. I alle mine ammeperioder har jeg vært plaget, sommer som vinter. Ikke flyr jeg rundt naken, eller sover i en fryser heller ... Uansett hva jeg har gjort for å slippe unna så har betennelsene dukket opp.

  Feber, influensa følelse i kroppen, verking og kuler. Fy, som jeg er lei !

  Det spørs nok om det ikke må bli en pencelin kur denne gangen, for etter over et døgn med dårlig form ser det ikke ut til å bedre seg.

  Jeg kommer sterkere tilbake !

  Får legge ved et bilde av han fine lille her <3

  Vi har testet Petite Chérie vognpose!

                                                                                                                                                                                                                                         //Sponset produkt  Nå har jeg rukket å teste ut vognposen fra Petite Cherie, både med Alina og med lillebror !
  Alina har brukt den siden vi fikk den i hus, og jeg er er veldig fornøyd ! Den passer perfekt i Bugaboo Donkey vognen vår. Jeg har jo fått testet den ut både i sportsdelen og i bag-delen på vogna, og den passet like godt begge steder.

  Posen er lun og god, og varmer godt. Det er enkelt å tre selene(stort pluss!), og jeg liker størelsen på den veldig godt. Den er ikke like lang som voksi posene jeg har fra før, og det er igrunn helt topp. Men det beste av alt må jo være designet! Petite Chérie posene kommer i mange ulike design, og gjør at man kan ha en litt mer spennende og unik vognpose.

  Innsiden av posen er i fleece, og posen har en deilig teddypels som gjør posen litt ekstra lun og god :)


  Sander koser seg i vogn posen :)


  Alina testet ut vognposen før lillebror kom til verden.  .
  Jeg er knallfornøyd med vognposen, og kan trygt anbefale den videre ! :)

  Vognposen er sponset av Jollyroom, og du finner den her .   #jollyroom #mammablogg #barneutstyr #vognpose #petitecherie

  Min lille gjeng ! ♥

  Forrige helg knipset jeg noen bilder av disse fine barna mine.
  Vi prøve oss på noen bilder der minstemann var med også, men det å få 3 små til å være rolige når bilde skal tas er ikke bare, bare. Men fine er de jo uansett ♥
  #mammablogg

  Strikk; Paelas Julekjole
  Er det noen som er takknemlig for hjemmestrikk, så er det Aurora !

  Hun blir så glad når jeg strikker noe til henne, og det er så koselig ! Hun klør riktignok av det meste, så før nektet hun å gå i storsett alt, men vi fant etterhvert noen garntyper som hun syntes var ok. Denne kjolen her ble jeg ferdig med for noen uker siden, og Aurora er så fornøyd. Den er strikket i Drops Baby Alpacka silk, og er super myk og god :) 

  #strikkemamma #hjemmestrikk #mammablogg #paelasjulekjole

  Den nye hverdagen.

  Man kjeder seg ikke med 3 små altså !

  På fredag måtte vi faktisk avgårde for å kjøpe tørketrommel, for vi fant ut at med 3 små er det virkelig nok klesvask og tiden min strakk rett og slett ikke helt til! 
  Det å slippe å stå å henge opp all klesvask letter virkelig en del på husarbeidet. Skikkelig hverdagslykke og virkelig verdt pengene !

  Dagene med de to minste hjemme går egentlig veldig fint. Sander sover jo en god del enda, og Alina er som regel blid og fornøyd.. Det positive med to så tette er jo at jeg har muligheten til å ha Alina hjemme lenger og slipper sende henne i barnehage allerede nå. Det er godt å få den ekstra tiden hjemme sammen, og jeg trur hun har det best hjemme sammen med meg en god stund til ♥ I morgen er hun 11 måneder allerede, 11 måneder og allerede storesøster- det er ikke verst !

  Jeg storkoser meg med nyfødt tiden også. Når Alina sover lur på dagtid, og når jentene er lagt for kvelden er det babykos som er øverste prioritet. Lille mann ligger i skrivende øyeblikk godt plassert på brystet, og lager de søteste babylyder. 

  Det som kanskje er det mest utfordrene om dagen er å komme seg ut døren. De dagene jeg må levere eller hente Aurora i barnehagen har jeg jo hendene helt fulle! Jeg bærer Alina på den ene armen, og i den andre har jeg bilsete med lillemann i, mens Aurora dylter etter. Det blir kanskje litt lettere når Alina vil ha på seg sko, så hun kan gå litt selv ute. Hun går jo som bare det inne, så vi får håpe hun vil ha på seg skoene og prøve å gå litt ute snart også. Vi har et stykke fra inngangsdøren og ut til bilen, så jeg merker at det kan bli litt vanskelig å bære på begge disse to små når lillebror begynner å veie litt mer. Men, den tid, den sorg.

  Sånn alt i alt, så går ting veldig fint altså og jeg nyter livet som tre barnsmamma ! ♥


  Babykos ♥

  Petter Kanin

                                                                                                                           //SPONSET

  Kanskje du husker serien om Petter Kanin fra du selv var liten ?
  På NRK går nå serien om Petter Kanin. Der kan man følge Petter Kanin og vennene hans Lilly og Benjamin på spennende, og morsomme eventyr! Lekene fra serien er nå tilgjengelig i Norge, så barna kan leke med figurene fra serien hjemme ! De nostalgiske lekene får du kjøpt hos Jollyroom

  Vi har fått testet ut lekene her hjemme, og de har falt i smak hos Aurora. De små figurene, de litt større bamsene og kanskje det som har vært mest stas; spillekortene ! 
  Med spillekortene kan man spille 4 ulike spill.

  Lekene fra serien er helt topp som julegaver til barn fra 3 års alder, og kommer garantert til å falle i smak hos heldige motakere:)

  Alle lekene fra serien finner dere HER.

   #PetterKanin #Jollyroomno #NRK

  Igangsatt fødsel

  Sander er en uke gammel allerede!

  Til dere som har lurt på hvordan det ble med fødselen så kan jeg jo fortelle litt nå, og heller gi dere en mer utfyllende historie senere.
  Jeg ble satt igang forrige fredag. Jeg var inne på sykehuset 09.30, og fikk satt inn et ballongkateter. Jeg var ganske moden og hadde ca 2 cm åpning.
  Jeg ble sendt hjem med ny time på sykehuset lørdag. Men etter bare et par timer datt "ballongen" ut, så vi fikk barnevakt og reiste inn på sykehuset sammen. På sykehuset var det mye venting, men de fikk tilslutt gjort en sjekk og bestemt hva som skulle gjøres videre. Ballongen hadde gjort lite, jeg ble innlagt og jeg fikk første dose med tabletter.
  4-5 timer senere fikk jeg enda en dose med tabletter, men merket forsatt ingenting. Vi fant ut at Jørgen skulle reise hjem så han fikk sovet litt, men vi bestemte oss for å vente til neste sjekk først... Så langt kom vi aldri, for imens vi satt å så på tv på rommet sa det plutselig "KLIKK"(den lyden var helt sprø), og vannet gikk. Jeg har aldri sett Jørgen sprette opp så fort før ! haha. Det tok ikke mange minuttene etter vannet hadde gått før jeg fikk kraftige rier. 2 minutters imellom riene med engang, og vi ble sendt inn på fødestue. På under 1 time gikk jeg fra 2 til 9 cm åpning, og jeg er veldig glad vi var på sykehuset når vannet gikk. 00.59 kom Sander til verden etter en helt fantastisk fødsel ♥

  Datoen ble 31. oktober, så han ble en liten halloween baby. Vi trenger altså ikke å lure på hva bursdags temaet skal være i årene fremover.
  Jeg sitter igjen med en veldig god opplevelse av fødselen, og igangsettelsen. Formen i etterkant var jo også helt super, og vi reiste hjem bare 10 timer etter fødsel.


  Her er jentenes første møte med Sander, en helt fersk liten lillebror som bare var 10 timer gammel ♥

   

  Tusen takk !

  Tusen takk for alle de fine kommentarene og alle gratulasjoner på facebooksiden, instagram og i kommentarfeltet her inne etter at lille ble født,Dere er gode altså ! 
  Jeg rekker dessverre ikke svare på alt om dagen, men jeg leser og setter pris på alle sammen ! ♥  Hverdagen kom fort tilbake her, og dagene går i en fei. I ettermiddag har Alina vært hjemme med Jørgen, imens Sander har vært med på musikksprell med Auora og meg. Han sover så godt når vi er på farten! Han sov fra vi gikk ut døren hjemme og helt til vi var hjemme igjen et par timer senere- gjennom støy og musikk på musikksprell og en handlerunde på rema, Vi får nyte det så lenge det varer :)

  Nå skal jeg prøve få spist litt, og stupe i seng. Den matlysten når man ammer altså, den er jo helt ekstrem! Fra å være kvalm og ikke orke noe som helst de siste ukene av svangerskapet, til å ha lyst på ALT. Det samme med drikke, den tørsten slukkes jo aldri !
  -Vi skrives mer imorgen ♥

  Trøtt og lykkelig

  Det er en blanding av trøtthet og lykke her om dagen..

  Jeg er så lykkelig fordi vi sitter her med tre fine barn. Tre fantastiske, unike og vakre barn.
  Trøttheten skyldes at ingen av disse fine barna sover natten gjennom... Man blir litt zombie....

  På dagtid går ting greit til nå. Jeg føler jo litt på det å ha litt for lite hender. Disse minste er jo begge så små, men samtidig har de så ulike behov. Med bare 10,5 måned imellom er det vel kanskje ikke så rart man mangler litt hender. Alina er jo overalt! Hun trasker rundt, og tester ut det meste. Lillebror skal jo ammes, skiftes på og trenger mye nærhet.  Og når Aurora kommer hjem fra barnehagen skal jo hun ha sin dose med oppmerksomhet også... Man vil jo så gjerne strekke til overalt ! 

  Jeg trur jeg skal klare finne en rytme på det hele etterhvert. Alt er jo så ferskt enda, lillebror er jo ikke en uke engang ! Jeg følte allerede idag at rytmen var litt bedre, og at jeg klarte å gi alle det de trengte av kjærlighet, kos og trøst. Det er en så god følelse når man kan legge jentene med god samvittighet. Når de er blide, og fornøyde etter en ettermiddag med mye lek, latter og kos. Og når jentene er i seng, da er det babykos ♥

  Jeg kommer sterkere tilbake her inne etterhvert også, det er bare denne rytmen som må komme på plass først :)

  Det første døgnet...

  Å, det er så godt å ha han her !

  Vi reiste hjem rett etter legevistiten på sykehuset igår, knappe 10 timer etter han var ute. Aurora var i ekstase når vi kom hjem, og var så glad for at lillebror hadde kommet. Alina er litt mer skeptisk, og lurer nok på hva i all verden som skjer.

  Formen etter fødsel er veldig god, men jeg er ganske så sliten etter selve svangerskapet. Fødselen var helt fantstisk! Jeg er veldig glad vi var på sykehuset når vannet gikk, ellers hadde vi nok endt med hjemmefødsel.

  Det første døgnet med lillebror har gått veldig fint. Han er en våken baby, som sover lite og er veldig glad i mat. Så her går det i amming og kos. Jentene var mye roligere i starten enn hva han her er. Nå blir det spennende å se hvordan tiden fremover blir... :)

  Lillebror har foresten fått navnet Sander ! <3

  Idag har vært en veldig rolig dag til nå... ja så rolig som den kan få blitt med tre små i alle fall. Senere idag får vi litt besøk, og Aurora gleder seg til å vise frem lillebror! :)

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits