• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Skummelt.

  Igår fikk Alina feber, men var i grei form hele dagen, bare litt slapp. Når kvelden kom ble hun plutselig helt borte, klarte ikke holde seg på bena, og vi fikk ikke kontakt med henne. Utrolig skummelt ! Vi hadde 113 på telefonen, men hun våknet til litt etterhvert, så det ble med en tur på legevakta heldigvis. Hun ble sjekket på legevakta, og de fant ikke noe mer galt enn den høye feberen, så vi kom oss hjem igjen. Natten gikk fint, og vi klarer å holde feberen nede med paracet nå. 

  Men, jeg tenkte jeg skulle dele litt bilder med dere fra lørdagens gåtur. Snøen kom jo ikke før i går, så det var ikke noe hvitt på bakken da, men deilig var det uansett.  Og jeg trur jeg må bytte kamera igjen... Jeg angrer som bare det på at jeg kjøpte meg sony kamera... Det tar jo så dårlige bilder i tussmørket, og det er jo nesten alltid tussmørkt.! Iphonen tar sikkert bedre bilder.... Noen som har noen anbefalinger til meg kanskje ? :)

  Vår julaften

  21 store og små var vi samlet hos min mamma og pappa på julaften. En super koselig julefeiring, med god mat, og masse pakker. Aurora var blid som ei sol helt frem til hun la seg klokken tolv (!!!). Alina holdt ut til klokken var åtte, og Sander var våken det meste av kvelden og fulgte nøye med på alt som skjedde.

  Kamera blir jo ofte litt glemt bort i sånne sammenhenger, og det ble det nå også...Det skjer jo så mye ! Men litt bilder ble det jo !


  Far og sønn<3


  Nesten alle barna samlet
  En litt sliten Alina
  Så kom nissen !
  Kaos i stua hjemme hos oss, og dette var ikke alt engang ! Masse pakker ja ! :)


  Og jeg er så fornøyd med denne her !!! Gjett om jeg skal lage mye godt a! :)  Julero ?

  Hei dere !

  Har dere hatt en fin julefeiring ? Det har vi!

  Masse god mat, hyggelig selskap og et lass med pakker. Idag har vi prøvd å hentet oss litt inn igjen, og ungene har lekt med de nye fine lekene sine. Det var mye som skjedde for de i går, og det ble sent i seng, så det har vært mye sutring idag, og da mener jeg MYE! Pjuh, helt klam i øra og tung i hodet.

  Så idag var det virkelig godt å sette seg i sofaen når jentene var lagt ! Lillemann har riktignok ligget oppå meg hele kvelden, og kroppen min kjemper mot nok en brystbetennelse så formen er svært redusert... Om det forsetter sånn her kan jeg jaggu skrive bok om alle brystbetennelsene mine denne ammeperioden... Dette er den 5. på 8 uker. Forrige gang klarte jeg bli kvitt den uten penicillin, så jeg håper jeg klarer det samme nå.

  Skal vise dere litt bilder og fortelle mer om julefeiringen vår senere, men nå må jeg bare stupe i seng. Jeg er helt kaputt !

  Juleverksted - kreakid

                                                                                                                                                            //sponset produkt

  Vi har fått lov å teste noe som heter Kreakid. Kreakid er en eske med aktiviteter man får hjem i postkassen en gang i måneden. Jeg elsker konseptet, og trur dette er noe som virkelig kan hjelpe foreldre å gjøre litt mer kreative ting hjemme med barna ! Esken inneholder alt man trenger til å gjøre to kreative prosjekter, og et ekspriment.
  I desember esken var det skulle man lage julekort med reinsdyr, julekuler og utføre et krystall ekspriment. Til nå har vi prøvd de to kreative prosjektene, men har enda til gode å prøve ut prosjektet.
  z  Boksen koster 298 kr i måneden, og passer for barn i alderen 2-8 år. Alle boksene er ulike, og inneholder alt man trenger for å utføre aktivitetene, itillegg til trinn for trinn forklaring på hvordan det skal utføres. Tommel opp herfra ! :)

  Du kan lese mer på Kreakid.no

  Julestyret...

  Så trege som vi har vært i år har vi aldri vært før !

  Vi har jo vært ferdig med gavene i november de siste årene, men i år har det virkelig blitt i siste liten...Den siste uka har jeg hatt så mange senterturer, og den siste var idag. Men nå, nå er vi ferdige håper jeg ! Vi må handle litt mat i morgen da, men det er jo greit. Julegavene er handlet inn, og vi skal feire julen hos foreldrene mine med hele min familie, det blir så koselig ! Vi blir 22 stykker, så det blir livlig iallefall - halvparten er jo barn ! :) Jeg skal stå for pinnekjøttet i år, siden vi skal ha både pinnekjøtt og ribbe, så da får vi håpe det går bra... 

  Aurora gleder seg så fælt til julaften ! Det å se gleden hennes, er virkelig verdt alt styret. Alina og Sander skjønner jo ikke så mye av hva som foregår enda, men jeg er sikker på de kommer til å kose seg for det. For en flott tid julen er ♥ 

  I morgen er det jo lillejulaften allerede og middag hos svigermor står på planen. Mat ♥


  Mens jeg og minstamann var å shoppet i går kveld, pyntet Aurora, Alina og Jørgen juletreet ♥ Skulle hatt en strie sekk over den juletrefoten da, men så langt har jeg ikke kommet! haha.

  Er dere i rute da ?!?


  Husk å melde dere på giveawayen på instagramen min(@miacjohn), der dere kan stikke av med en Mini speeders gåbil. Vinneren trekkes på julaften. 
  5 blir til 6!

  Neida, det holdt ikke med tre barn...

  Idag fikk vi enda et nytt familiemedlem. En søt liten pus, som vi har gitt navnet Marvin.
  Etter at vår gamle pus døde i mai har vi jo tenkt tanken på å få oss en ny pus mange ganger. Men det har blitt med tanken... Helt til vi kommer over denne pusen for ikke så alt for lenge siden. Vi har han litt på "prøve" nå, for å se hvordan det går med ungene og pusen. Han har bare bodd ute i en låve før, så da er det jo alltids litt ekstra spennende, men det går helt utrolig bra. Han er så snill, kontaktsøkende og kosete at man skulle tru han hadde bodd her i flere uker alt. Aurora er stor fornøyd med pus i hus, og Alina tar det veldig bra henne også.
  Er han ikke fin ?! ♥

  Julegavehandling

  Igår var vi på julegaveshopping igjen. Vi la jentene før vi reiste, så passet mammaen og pappaen min på de mens vi var på shopping. Helt topp! Sander sov seg gjennom stortsett hele shoppingen, og vi ble nesten helt ferdig ! Når det er 25 gaver å kjøpe, så tar det sin tid altså. Dette var vel 3. Runden med julegavehandling, og vi må nok en tur til før jul .

  Tiden frem mot jul går jo så veldig, veldig fort, plutselig var det bare 5 dager igjen!

  Nå har Jørgen reist på jobb, og om et par timer skal jeg og ungene reise på bursdagsfeiring. Med godt over 1 time å kjøre hver vei, så håper jeg det ikke byr på alt for mye problemer.

  God helg !!

  Verdens tøffeste gåbil

                                                                                                                                        //sponset produkt

   

  Jeg trur ikke de finnes noe tøffere lekebil enn den her altså ?!  Vi har jo en rosa lekebil fra før av som Aurora fikk i dåpsgave, men nå som lillebror kom måtte det en litt mer guttete bil til også.  Jeg syntes den er så tøff , og den er jo like fin til pynt som til lek!  Alina syntes den var helt topp henne også. Jentene kommer nok til å bruke den flittig i tiden frem til Sander kan bruke den selv, nå kan de jo kjøre rundt på hver sin :) 

  Du finner bilen HER, og jeg så nå at det var et skikkelig godt tilbud på den også ! Perfekt gave til små tøffinger ! :)

  PS: Følg med på instagramen min (@miacjohn) i dagene fremover om du har lyst til å vinne en gåbil, kanskje kommer det en giveaway ! :)


  #jollyroom#minispeeders#mammablogg#sponset  MINE SVANGERSKAP.

  Er det noe sammenheng mellom hvilket kjønn man venter, og hvordan svangerskapet forløper ? Jeg vet ikke, men det er flere som har lurt på om det er stor forskjell på svangerskapene mine, så jeg satt likeså godt opp en liten liste for å sammenligne litt.

  SVANGERSKAPSPLAGER

                                                                                                 AURORA    ALINA    SANDER

  KVALME

  x

  x x
  HALSBRANN x x  
  BEKKENLØSNING x x x
  HOVENE BEN     x
  MAGEN KOM RASKT   x    x      
  LEGGKRAMPER     x

   VEKT                                                                                         +1kg          +10          +16

  Kvalmen
  Jeg har slitt veldig med kvalme i alle svangerskapene mine. Det var definitivt verst med Aurora. Da hadde jeg hypermesis gravidarum, var innlagt på sykehuset og kastet opp frem til fødsel. Med Alina ga den verste kvalmen seg i uke 11, mens med Sander ga det verste seg i uke 16. 

  Hekta på
  Her har jeg vært ganske så lik i alle svangerskapene. Rislunsj var skikkelig poppis den første tiden, mens mot slutten har det vært sitrusfrukter. 
  Før jeg ble gravid med Aurora, var jeg helt ekstrem på Cola drikingen. Det gikk bare i Coca Cola, liter på liter. Men så fort jeg ble gravid og kvalmen kom, var det det verste jeg kunne få. Siden har jeg ikke drukket Cola, men jeg fikk hekta på Pepsi Max etter svangerskapet med Aurora. Da drakk jeg litervis av det helt frem til jeg ble gravid med Alina, da fikk jeg avsmak på Pepsien også, og siden har jeg ikke drukket det heller.

  Magen
  Magen kom tiltross for at jeg ikke fikk i meg så mye næring raskt med både Aurora og Alina, mens med Sander kom den senere. Med Sander holdt vi jo svangerskapet hemmelig frem til uke 15, men da var magen plutselig hoppet frem og var umulig å skjule noe lenger. Magen satt også lavere gjennom svangerskapet med Sander enn den gjorde med jentene.

  Siste magebilde fra alle svangerskapene (alle bildene tatt på sykehuset)

                          Aurora                                                                        Alina                                                           Sander

  Fødselstidspunkt
  Aurora kom 10 dager før termin, Alina kom 21 dager før termin, mens med Sander ble jeg satt igang 10 dager før termin. Hadde jeg ikke blitt satt igang med Sander hadde jeg nok gått til termindatoen.

  Fødselsvarighet
  21 timer med Aurora, 1 time fra vannet ble tatt med Alina, og knappe 2 timer fra vannet gikk med Sander. Så en lang fødsel, og to styrtfødsler.  -Dere med flere barn, har svangerskapene vært like ?

  Vel overstått

  Da er en vellykket bursdagshelg over. Feiring både lørdag og i søndag, og selve bursdagen var jo på fredag. Alina har fått masse fint, og vi har storkoset oss med bursdagsfeiring for den lille prinsessa vår<3

  Mine to minste troll <3

  I dag har det vært en rolig dag. Aurora har vært i barnehagen og disse minste trolla har vært ganske så rolige så vi har fått hentet oss inn etter en hektisk helg.

  I ettermiddag tok vi oss en tur ut, og Alina gikk med sko for første gang! hurra ! Hun har jo gått i 3 måneder, men nektet å gå med sko, så nå syntes jeg det var på tide. Det var nok litt rart å gå ute, men hun smilte som ei sol og syntes det var veldig stas også :)

  Lillemann er urolig ikveld, så jeg får vugge videre. Vi skrives mer i morgen håper jeg :)

  Bursdagshelg

  I helgen feirer vi 1.årsdagen til Alina ♥
  Vi har hatt første runde med feiring idag, også blir det en runde i morgen også. Vi har jo ikke flust med plass, og er så mange, så på denne tiden av året der det ikke går ann å være ute, fant vi ut at det var best å dele opp feiringen i to. Feiringen i dag var veldig hyggelig, og nå gleder vi oss til en ny dag med feiring i morgen. Kakene ble bakt i går kveld, og pizza'ne lager jeg på morgningen, så ikveld er det kun sofaen som står på planen. Jentene har endelig sovnet, og lille gutt sover litt nå han også. Han har vært så urolig de siste dagene, og kun sovet 5 minutters intervaller, så det var etterlengtet med litt kveldsro.


  Mine festklare små ♥


  Det er virkelig lettere sagt enn gjort å få bilde av disse tre trolla samlet ! 

  Ønsker dere en forsatt fin lørdagskveld ♥


  Alina's første bursdag !

  Idag fyller verdens beste Alina 1 år!

  Vår aktive lille jente, som verken sier nei til litt vilter lek med storesøster eller en kos av lillebror. TV er det siste hun gidder å bruke tiden sin på, men å løpe rundt med fjernkontrollen er derimot veldig populært.

  Fra å være litt sent ute, og virke litt små lat bråsnudde hun når hun ble 7 måneder. Hun lærte seg å krabbe, sette seg opp, og reise seg opp i rekordfart! Alt skjedde på kun en uke!! Når hun var 9 måneder tok hun sine første skritt, og siden den gang har hun løpt rundt her i full fart.

  Alina er veldig omsorgsfull mot lillebroren sin, og han får mange koser iløpet av en dag. Gråter han så kommer hun løpende med smokken (og gråter han ikke, napper hun den gjerne ut)

  Alina er vår lille solstråle, og rampeunge <3 Nesten alltid blid og fornøyd! Og vi er såå stolte av henne !

  Gratulerer med dagen til verdens beste Alina <3

  Nyfødttiden

  Det nærmer seg 6 uker siden Sander kom til verden. 6 uker, allerede! . Han har vokst seg ut av to klesstørelser, og er kommet over på strl 62 alt. Man ser godt på han at han har vokst. Kinna begynner å bli rundere, og kroppen lang. Han har jo strukket seg 6 cm og lagt på seg 1,5 kg på denne tiden. De vokser så alt for fort! Kan ikke bare denne babytiden gå litt saktere ?

  Jeg er helt forelsket i han her altså! <3

  Kontroll på helsestasjonen

  Idag var det kontroll på helsestasjonen for disse to minste trolla våre.
  1 års-kontroll på Alina, og 6 ukers-kontroll på Sander. Siden Jørgen hadde siste eksamen før jul igår, så var han med. Deilig å ha med et ekstra sett med hender når man skal avgårde med små.

  Sander legger veldig godt på seg, og har strukket seg nesten 6 cm !  Alina ligger litt over gjennomsnittet for 1 åringer, både på vekt og lengde. Hun er jo veldig fremme utvilkingsmessig også, store, flinke jenta vår :) Både helsesøster og lege var fornøyde med dem begge, og begge to fikk vakisne. Lillemann fikk flytende rotavirus vaksine, mens Alina måtte få stikk i låret, og det gikk veldig greit. Det er så deilig når alt er tipp topp altså !   Vi benyttet muligheten til å gå en tur også, mens Aurora fremdeles var i barnehagen. Passet helt supert at sola skinte, og at tempraturen viste seks varmegrader. 

  Nå er det ost og kjeks, med iskrigerne på tv og baby på fanget!  Vi skrives mer senere ♥

  Siste innspurt !

  Endelig er formen på vei oppover igjen, så får vi se hvor lenge det varer denne gangen...

  Jørgen har siste innspurt før eksamen i morgen, så han sitter med hodet i bøkene. Etter morgendagens eksamen er det juleferie! Eller ferie fra skolen i alle fall, for jobbing blir det endel av..Men da har han i alle fall fri når han er hjemme, og det er godt.

  Denne uken håper jeg at vi kan få unnagjort en del julegaver. Vi henger jo fortsatt litt etter på den fronten - planen min var jo å være ferdig til nå. Listene mine begynner å bli fulle da, så planen på hva vi skal kjøpe til de forskjellige er lagt, og da er jo igrunn store deler av jobben gjort. Det vanskeligste er jo å finne ut hva man skal kjøpe.

  Ikveld sover alle tre barna samtidig for engang skyld ! Lillemann har vært veldig urolig på kveldstid den siste tiden, så at han sover litt nå var virkelig godt. Kanskje jeg tilogmed rekker å strikke noen runder før det er på'n igjen med byssing.

  På pinnene er en kjole til Aurora. Men med minimalt med strikketid så er det blitt et lite evighetsprosjekt.

  Ønsker dere en forsatt fin kveld <3

  Brystbetennelse...

  Brystbetennelse igjen...!! Jeg skjønner bare ikke hva som er galt med meg !? Jeg blir jo like dårlig hver gang også, med høy feber og frostrier. Det er bare en uke siden forrige penicillin kur var ferdig, og nå er det på'n igjen. Jeg følger alle råd for å unngå brystbetennelse, men den dukker opp gang, på gang. Trolig er det på grunn av min allerede dårlige kropp, og et nedsatt immunforsvar.

  Jeg er så lei..:(

  Jeg håper virkelig ikke det har tenkt til å forsette som dette de kommende månedene, men det har jo vært slik for meg de 2 ammeperiodene jeg har hatt tidligere også. Amming skal virkelig ikke være bare, bare! .

  Men hurra for ammingens mange fordeler! <3

  Ser dere likhetene ?


  Nå var det ikke så lett å finne så mange bilder fra Aurora var på samme alder som Alina er nå, men jeg fant et par- kanskje ikke der de ser mest like ut, men jeg ser helt klart likheter. Øynene og hakepartiet syntes jeg er veldig likt. Alina er jo en god del større enn det Aurora var, både i høyde og vekt. Aurora har alltid fulgt den nederste vekstkurven, men Alina har fulgt den øverste. Skikkelig motsetninger der altså!  Syntes du jentene ligner ?


  Årets kalender, og drittbil

  Jeg trudde jo jeg hadde sååå god tid... Men idag var plutselig 1.desember her allerede, og jeg har såvidt begynt på kalenderen til Aurora.
  Heldigvis har vi bestemt oss for at det kun er Aurora som får i år, siden disse to andre er så små at de ikke forstår helt enda.

  Planen er at det skal bli en blanding av en pakkekalender og en aktivitetkalender. I pakkene skal det være litt små gaver, gjerne ting hun har bruk for, og noen av dagene blir det godteri i kalenderen. Aktivitetene tenkte jeg skulle være pepperkakebaking, juletreshopping og kanskje en kino tur. Men enn så lenge henger det kun 4 pakker på kalenderen. 4 pakker den 1. desember... Da er det bare 20 igjen da! Hoho.
  Sånn ellers så har det gått litt dritt idag... Etter flere uker med tull, har bilen min bestemt seg for å bli helt vrang, og nekter å starte. Så nå er jeg spent på hvor dyrt dette blir...! Jørgen byttet batteri for meg for et par uker siden, og den funket fint en liten stund, men så ble den vrang igjen... Og idag var det ingenting som fikk den igang, verken dytting eller startkabler, så nå står den igjen utenfor matbutikken.. Jeg er glad det var Jørgen som brukte bilen min til butikken idag, og ikke jeg med bilen full av unger ! Uansett utrolig kjedelig å være uten bil. Ikke får jeg lånt noe bil eller brukt Jørgen sin heller, siden ingen har stor nok bil for bilsetene og dobbelvogna. Hei isolasjon.

  Åhh, det er bare så irriterende hele greia.. Selvfølgelig skjer dette rett etter 3 måneders garantien gikk ut også! Jeg syntes litt synd på meg selv idag.. 

  Nei, nå skal jeg trøstespise litt sjokkis, krysse fingrene for at bilen min blir fort frisk og se på greys ! ♥


  Les mer i arkivet » Januar 2016 » Desember 2015 » November 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits