• Mamma som 16åring

  • Forsiden
  • Om meg
  • Facebook
  • Kontakt
  • Deilig blåbærpai ! {oppskrift}

    Har dere vært å plukket blåbær ? Om ikke, er det bare å komme seg ut å plukke, for denne paien er verdt det !


    Paibunn:
    ♥220g smør
    ♥220g sukker
    ♥390g hvetemel
    ♥1ts kanel
    ♥1ts bakepulver

    Sett stekovnen på 220g.
    Bland de tørre ingrediensene sammen. Smuldre smøret i det tørre. Når du har smuldret smøret godt inn, tilsetter du et egg og elter akuratt lenge nok til at deigen samler seg. Klem halvparten av deigen ut til bunn i en paiform eller en liten langpanne (ca 25x35 cm).

    Fyll:
    ♥550g blåbær
    ♥100g sukker
    ♥30g maizena
    ♥1 sitron

    Riv sitonskall på den vaskede sitronen (bare det ytterste gule), og klem saften av den. Bland sitronsaften med blåbærene, sukker og maizena. Rør godt. fordel fyllet over paibunnen, og smuldre resten av paideigen over fyllet.

    Stek i 35-40 minutter. Avkjøl og nyt ♥

    Tips
    Server med vaniljekesam eller is. Nam !:)







    Oppskrift på lett brødbaking !

    Hvem sa det var vanskelig eller tok lang tid å lage brød ? Med litt planlegging så går det i en fei. Brødene kan også stekes kvelden før, om tiden er litt knapp på morgningen.



    Oppskrift

    500 g hvetemel
    300 g annet mel, jeg har brukt sammalt hvete og byggmel
    120g frø (jeg har brukt linfrø og gresskarkjerner)
    1 pose tørrgjær
    Litt salt
    6 dl vann

    Rør ingrediensene sammen, og la deigen heve 2 timer på kjøkkenbenken i en stor bakebolle med folie over. Sett deigen i kjøleskapet.
    Neste morgen tar du ut en bit av deigen og former den raskt til ønsket form. Legg på en fjøl med mel. Strø litt mel på toppen og lag noen snitt i brødet. Sett ovnen på 225g med jerngryte inni og sett et stekebrett nederst i ovnen. La brøde heve på kjøkkenbenken, og ovnen bli varm i 45 min. Gjør klar 2 dl vann.
    Ta ut den varme gryta, putt brødet forsiktig i, sett i ovnen og hell 2 dl vann på stekebrettet nederst i ovnen. La brødet steke 30 min(35-40 om du lager stort brød).

    Brøddeigen holder ca 1 uke i kjøleskap og rekker til 4 små eller 2 store brød :)



     

    Cake in a cup

    Igår delte jeg bilde av en " Cake in a cup" på Instagram, og jeg har fått så mange forespørsler om oppskrift, så da tenkte jeg dele den med dere her.

    Super enkelt, og ikke minst godt :)

    Du trenger

    * 1 ss smør

    * 2 ss sukker

    * 2 ss mel

    * 1 ss kakao

    * 0,5 tsk vaniljesukker

    * 0,5 tsk bakepulver

    * 2 ss melk

    * En liten klype salt

    * Litt hakket sjokolade (kan sløyfes)

    Slik gjør du det:

    Smelt smøret i en kopp som rommer 2 dl eller mer.

    Tilsett resten av ingrediensene og rør godt med en gaffel.

    Kjør på full styrke i microovnen i ca. 1 minutt (dette kan variere utifra effekten på microovnen din)

    Topp gjerne med litt friske bær eller melisdryss!

    Oppskrift; Fylte squash

    Lurer du hva du skal ha til middag ? Noe enkelt og godt ? Prøv fylte squash med creme fraishe!

    Du trenger
    2 squash
    1 liten løk
    1-2 sjalottenløk
    2 fedd hvitløk
    400g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
    1/2 beger Creme Fraiche
    litt revet ost

    Salt, pepper og chillikrydder.

    Slik gjør du:

    Varm opp ovnen til 220g. Finhakk løk, sjalottenløk og hvitløk. Del sqouash i to på langs, og kutt av endene. Ta en spiseskje og skrap ut innmaten så det blir en god grop i squashen. Innmaten finhakker du. Legg squash på et stekebrett, hell litt olje over og dryss på litt salt. Sett dette i stekeovnen i ca 5 minutter.



    Imens varmer du opp en stekepanne, og surrer all løken i litt smør. Tilsett kjøttdeigen, og innmaten fra squashen. Når kjøttdeigen er ferdig stekt tilsetter du det halve begeret med creme fraiche, og lar det hele stå å putre noen minutter. Smak til med salt, pepper og chillikrydder

    Fyll squash med kjøttdeigblandingen, og strø over ost. Sett det inn i ovnen, og la det stå til osten begynner å bli gyllen.





    Server som den er, eller med salat. Veldig enkelt og godt ! :)



    Alkoholfri mojito!

    Etter at jeg hadde lagt ut bilde av fredagens mojito var det flere som lurte på oppskrift, så her kommer den super lette oppskriften !




    Du trenger; lime, mynte, brunt sukker (hvitt går også), sprite (eller lignende brus) og isbiter.

    * En halv lime i båter, 1 ts brunt sukker, ca 10 blader mynte knuses sammen med en skje rett i glasset, hell på sprite og fyll med isbiter eller knust is.

    Super godt og forfriskende ! :)

    Oppskrift ; Kremet salat


    Du trenger :

    1/2 pose med pasta skruer

     1 boks bogskinke (kan fint bruke kylling også)
    1 stang med stangselleri 
    1 boks mais
    1/2 rødløk finhakket
    1/2 paprika i små biter
    1 håndfull med cherrytomater eller mini plomme tomater
    1/2 agurk
    1 pakke crispsalat
    2 fedd hvitløk 

    1 pose majones
    1 boks med rømme 

    Krydder etter ønske. Jeg bruker karri, salt og pepper


     

    ♥ Kok pasta etter anvisning på pakken. Kutt grønnsakene, del opp skinken i biter,  riv salaten i små biter og finhakk løken. (hvitløken kan du presse). 

    ♥ Bland grønnsakene sammen, og når pastaen er avkjølt blander du den inn i salat blandingen 


    ♥ Tilsett majonesen og rømmen, bland det hele sammen og krydre etter ønske. Jeg syntes det er godt å bruke litt Karri kr
    ydder itilegg til salt og pepper.




    ♥ La salaten stå et par timer i kjøleskapet før servering.

    Det blir en stor bolle med salat, og den er like god til lunsj dagen etter.


    ♥Server gjerne med avokado, hvitløkbrød eller rundstykker.


    Kanskje ikke det som ser mest delikat ut, men veldig, veldig godt .

    Håper det smaker ! ♥ 

     

     

    Enkel og god pizzasaus

    Du trenger:
    2-3 
    hvitløkfedd
    Fersk basilikum
    1 boks hermetiske tomater
    Olje
    Salt og pepper


    Skrell hvitløksfeddene og skjær de i tynne skiver. Hakk stilkene av en god håndfull med fersk basilikum, og spar bladene til senere.
    Varm opp litt olje i en kjele og surr stilkene og hvitløk, før du tilsetter de hermetiske tomatene og lar det koke noen minutter. Kjør over sausen med en stavmikser, så den blir klumpfri, tilsett basilikum bladene(eller bruk de oppå pizzzaen) og smak til med salt og pepper. 


    FERDIG ! 
    Oppskriften rekker til rundt 4 italienske pizza'er. Får du ikke brukt opp alt kan du fint fryse det ned og bruke det senere.


     




    Oppskrift på pai!

    Her er den etterlyste oppskriften på paien jeg la ut bilde av for en ukestid siden.



    Paibunn
    200g mel
    130 g smør
    2 ss vann

    Smuldret smøret i melet, tilsett vannet og kna til deigen henger helt sammen.
    Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

    Når deigen er avkjølt presser du den ut i en pai form til den dekker hele formen, og stikker hull i hele deigen med en gaffel.

    Stek i ovnen på 200g i ca 13 minutter, til den begynner få litt farge.

    Fyll
    1 halv brokkoli
    1 boks bogskinke
    4 egg
    2,5 dl melk 
    Ost
    Salt og pepper

    Pisk egg og melk med litt salt og pepper.
    Kok brokkoli i buketter i en kjele i et par minutter
    Kutt bogskinke i terninger.

    Fordel brokkoli og bogskinke i paiformen, hell over eggeblandingen og strø revet ost over.
    Stek i ovnen i ca 30 minutter. La paien hvile før servering.



     #oppskrift #pai #matblogg #mat

    Oppskriften på makronene

     

    Til dere som har lurt på oppskriften på makronene;
    For engansskyld har jeg klart å følge enn oppskrift og ikke laget min egen. Jeg brukte  denne oppskriften og hadde i Wilton rosa farge.
    Fyllet inni derimot, det laget jeg selv. For å holde meg til oppskifter er ikke min sterke side. Jeg brukte ca. 70 g philadephiaost, også rørte jeg inn melis og en god ts med vaniljesukker til konsistensen ble litt tykk og smakte til med sitron saft :) De smakte fantastisk !
     



    Her har vi bare koset oss sammen frem til leggetid, dagen har gått så fort! En slik dag, der man ikke skjønner hvor tiden har blitt av.
    Etter Aurora var lagt fikk jeg koselig besøk av min søster.
    Her er det desverre problemer med bildeopplasteren til blogg.no igjen, så jeg får ikke lastet opp nye bilder. Kommer sterkere tilbake i morgen og da er forhåpentligvis problemene med bildeopplasteren borte igjen også! 

    Håper dagen deres har vært fin ! :)

    #mammablogg #baking #mat #oppskrift 

     

    Verdens beste boller !♥ (oppskrift)

    Her kommer den etterspurte bolleoppskriften min !

    Disse bollene er verdens beste (etter min smak), helt fantastiske. Luftige, og like gode(om ikke bedere) å varme opp etter frysing.
    Bakt med melis isteden for vanlig sukker, og de trenger kun en heving.

    Du trenger ;
    (gir ca 4 brett med boller)
    1 l melk
    300 g melis
    300g margarin
    ca 1,5 kg hvetemel
    1 ts kardemomme
    100 g gjær (2 pk tørr)

    1 egg til pensling 



    1.  Kok opp melka sammen med melis under omrøring, når det har fått et oppkok tar du kjelen av panna og putter oppi margarinen.

    2. Når margarinen har smeltet i melka, setter du kjelen i vannbad. Avkjøl til fingertempratur (om du bruker fersk gjær rører du ut denne i melken nå).

    3. Ha de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen (hold igjen litt av melet) og tilsett vesken. 

    4. Elt deigen, og tilsett mel til deigen er passe klissete. Den burde være ganske klisette,ikke ha den " tørrere" enn at det akuratt går å rulle ut bollene.

    5. Trill ut bollene med engang, og la de heve i ca 50 minutter.

    6.  Pensle forsiktig med egg og stek på 225 g i 8- 10 minutter.

     

    Kos dere med bollebaking, og gi gjerne tilbakemelding om hva deres syntes ! :D

    #mammablogg #oppskrift #boller 

    Oppskrift på kesamlapper !

    Dere som ikke allerede har prøvd kesam lapper, PRØV !
    Det er fantastisk godt, super enkelt, og er et litt sunnere alternativ.
    Her i huset har vi tidligere vært hekta på bananlapper, men dette er mye bedre. Og selv om du egentlig ikke liker Kesam, så liker du nok disse. Smaker ikke kesam når de er stekt.
    Etter at jeg kom over oppskriften på en mammagruppe jeg er med i på facebook, var jeg hekta. 


    Ingredinser: (gir ca 14-16 lapper)
    1 beger mager kesam (eller vanlig kesam)
    2 egg
    3 ss sukker
    5 ss mel
    1 ts vaniljesukker
    2 ts bakepulver. 

    1. Bland alt godt sammen i en bolle 

    2. La røren svelle i ca 15 minutter

    3. Stek lappene på medium varme, med litt smør i pannna. 1 ss røre gir en lapp.

    Så er det bare å nyte ♥ 
    De er gode med syltetøy, ost, eller ferske bær.
     
     


    (jeg måtte ha mer smør i panna enn hva som egentlig er nødvendig, siden det fester seg veldig lett i vår)





    #mammablogg #oppskrift 


    Oppskrift på loff ♥

    Her kommer oppskriften på loff som ønsket !

    Du trenger:
    ca 13 dl hvetemel
    1/2- 1 ts salt
    2 ss sukker 
    50 g gjær
    50 g margarin
    1 egg
     5 dl melk eller vann (jeg pleier å koke vann i vannkokeren, og helle ca 1 dl oppi 4 dl med melk, vips så har man lunken melk)


    1. Bland det tørre sammen. Visp egget lett sammen med en gaffel. Tilsett egget, smeltet margarin og lunken veske. 

    2.Elt godt sammen, enten for hånd eller i en kjøkken maskin. 
    Så lar du deigen forheve i ca 35 minutter, med håndkle eller plastfolie over.

    3.Del deigen opp i 2 emner og la det hvile i 10 minutter, før du baker ut brødene. Ta litt vann på overflaten av brødene, og dryss eventuelt over litt sesamfrø. La de etterheve i ca 40 minutter. 

    4.Så steker du brødene på 200 g, på nederste rille i ovnen. Til de er gyldene ( ca 40 minutter) 

    Avkjøles på rist .

    Tips:
    Loff er fantastisk godt med karbonader, reker, juleskinke eller som tilbehør til gryterett.






     

    Oppskrift; Hjemmelaget lasange

    Alt blir bedre når du lager det fra bunnen av etter min smak. Men Lasange, det blir virkelig en helt annen verden fra bunnen av. Etter du har prøvd denne, tviler jeg på Toro sin frister så veldig mye etterpå. Passer perfekt som deilig helgemat, eller litt ekstra god middag i hverdagen.


    Kjøttsaus: 

    1 boks hakkede tomater
    1 boks tomatpure
    1 løk
    5-8 fedd med hvitløk
    1/2 chili
    paprika krydder
    Organo
    Olivenolje
    Salt og pepper.
    500 g kjøttdeig.


    Finhakk løk. 2 ss olje oppi en litt stor kjele, surr løken godt ( du kan ha litt salt i for å unngå bruning) Løken skal bare frese litt. Hell oppi de hakkede tomatene, 1/2 dl vann og tomatpuré. Tilsett finhakket chilli (uten frø), 2 toppende ts med oregano, 1 ts paprikakrydder og finhakket / eller presset hvitløk.

    Jo lenger denne får koke, jo bedre blir den. Om du har mulighet til å la den stå å putre i 1 eller 2 timer, så la den gjøre det.

    Stek opp karbonadedeig eller kjøttdeig, og bland det inn i sausen.



    Så lager du ostesaus:
    2 ss smør
    2 ss mel
    ca 5 dl Melk
    100-150 g revet ost 

    Smelt smør, rør inn melet og spe på med melk. La det koke litt før du tilsetter osten, og om du ønsker kan du godt ta en liten klype kayenepepper oppi her. Men vær forsiktig, for kjøttsausen er ganske sterk. Når osten er smeltet og sausen har fått koke litt, er den ferdig. Den skal ikke være for tynn, og ikke for tykk.

    (her har ikke sausen tyknet nok enda, den skal bli mye fyldigere enn på dette bilde)

    Lasangeplater kan du enten lage selv, eller bruke Barilla sine ferdige. De er veldig gode.Og du sparer deg for litt jobb.

    Da tar du en ildfast form, og legger lagvis i denne rekkefølgen; Kjøttsausen, ostesaus, lasangeplater. Vil anbefale og hvertfall ha 2 lag med lasangeplater. Avslutt med kjøttsaus og ostesausen, så strør du revet ost på toppen og setter i ovnen på 200 grader, til osten er gyllen.( ca 30 min)
     
    La den hvile noen minutter etter du har tatt den ut av ovnen, så er den klar for servering !
    Ha gjerne salat og hvitløksbaguetter ved siden av !  






    Oppskrift ; Hvit sjokoladefromarsj med blåbær saus

    Dette er en super enkel oppskrift på fromarsj, jeg kuttet ut eggeplommene som man vanligvis bruker i fromasj så er den enda enklere og raskere å lage. Men smaken er helt topp fordet. Her har jeg brukt blåbær over, men du kan også bruke andre bær.


    Du trenger;


    4 dl kremfløte
    150 g hvit sjokolade 
    3 gelatinplater 

    Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter ( klipp de i 4 )
    Varm opp 1/2 - 1 dl av fløten. Hell over sjokoladen og rør til alt er smeltet. Så drar du vannet av gelatin platene og rører de inn i sjokolade blandingen. Rør godt, til alt er oppløst. Sett til side.

    Så pisker du opp resten av kremfløten. Når sjokoladeblandingen ikke er varm lenger, vender du dette inn i  kremfløten forskitig med en slikkepott.

    Så heller du det i en brødform som du har kledd med folie (eller evnt i porsjonsskåler) og setter det i kjøleskap i et par timer.

    Blåbær saus:
    300g blåbær ( jeg har brukt frossene)
    5-6 store ss med sukker.

    Kok opp blåbærene med sukkret, la det små koke litt før du avkjøler.

    Når fromarsjen er ferdig stivnet, vipper du brødformen rundt på et fat. Så kan du bare skjære skiver, legge på asjetter og toppe det hele med  den avkjølte blåbær sausen :) 

    Smaker helt nydelig :)










     

    Super enkel laks!

    Et lite fiske tips;

    Pensle den med et godt lag med mango chutney, kvern litt pepper over og stek i ovnen.




    Her servert med coleslaw.

    Lapskaus.

    Her kommer oppskrift på super enkel, tradisjonel lapskaus.

    Du trenger: ( til ca 4 personer)
    800 g kjøtt av storfe
    1 liten kålrot
    3-4 gulerøtter
    6 store poteter
    1 persillerot (Kan sløyfes)
    5 dl Buljong

    Kutt kjøttet og grønnsakene i terninger.  Brun kjøttet i en godt varmet gryte med litt smør. Hell oppi buljongen og tilsett grønnsakene.
    La det stå små koke helt til potetene er så møre at de smuldrer opp, og det blir en tykk røre når du rører. Jeg lot det stå å putre i en times tid. Smak til med salt og pepper.

    Serveres med flattbrød.






     

    NYTT



    Tenkte å beynne med litt mer oppskrifter, siden jeg har fått så god respons. Så har kommet en knapp øverst, så det er lettere for dere å finne frem.

    Kom gjerne med tips til hva dere vil se der ! :) 

    Tips; SPIS MANGO

    ÅÅÅ, jeg elsker mango ! Det er super godt. Aurora er også helt gal etter det.
    Mangoen er super god nå, så løp å kjøp! Deilig, og sunn kos.
    Kjøp den heller litt hard og la den ligge en dag , eller to på benken hjemme før du spiser den. Så slipper du få en vassen og dårlig en. 

    Den er også veldig god som frokost,sammen med yoghurt og musli.






     Liker dere mango ? :)

    En sunnere vaffel variant - verdens beste vafler!

    Jeg har aldri vært noe fan av vaffler, men disse er super gode. Etter å ha prøvd meg litt frem, er  dette slik jeg syntes de blir best.

    Du trenger;
    (ca18 plater)

    3 dl lettkokte havregryn
    7,5 dl lettmelk
    3 egg

    3 dl mager kesam
    2 olivenolje
    1ts vaniljesukker
    1,5 ts bakepulver
    5 ss sukker
    4,5 dl hvetemel
    2,5 dl sammalt hvete (gjerne grov)

    Bland alt sammen, la det stå en halvtime på kjøkkenbenken før steking. (Røra skal være ganske tjukk)
    Jeg bruker litt smør i vaffeljernet, når jeg steker de.

    De smaker super godt med syltetøy. Mye bedre enn vanlige vaffler, etter min mening 





     



    Fylt kylling med sprøstekt bacon

    Denne har falt i smak hos oss. Super enkel middag, som smaker så godt ! 
    Lite karbohydrater også.


    Fyllt kylling med sprøstekt bacon.

    Du trenger; (til 2 personer)

    2 kyllingfileter
    Philadelphia kremost med smak (vi bruker den med hvitløk)
    1 pk bacon
    Litt revet ost ( bruk den osten du liker best)

    Slik gjør du;

    Skjær en liten lomme i kyllingfiletene, lag et godt hul rom inni, og fyll de med kremost. Legg i ildfast form og sett ovnen,.

    Stekes på 200 g, i 30-40 minutter. (avhenger av strl)

    Imens steker du bacon sprøtt i terninger 

    Når det er ca 5-10 minutter igjen av steketiden på kyllingen, tar du den ut, strør osten over og drysser på baconet.
    Og setter det inn i ovnen til osten er smeltet.

    Serveres med ønsket tilbehør, holder massevis med en liten salat ved siden av. Da det er veldig mektig.

     

    Oppskrift; babymat.Kylling,med søtpotet.

    Helt fra Aurora begynte å spise mat, har jeg laget all babymaten selv.
    Blir så god smak i det, og snuppa vil ikke ha glass fra butikken.
    Her er favoritt barnematen til Aurora.

    Du trenger;



    1 søtpotet
    4-6 poteter
    1 kyllingfilet 
     3 gulerøtter

    Krydder; For eksempel organo, eller provance. (kan sløyfes)

     Dette blir ca 6 porsjoner

    Kutt grønnsakene i biter å kok dem til de er møre. Det samme gjør du med kyllingen, den skal koke til den er gjennom kokt. ( Høres merkelig ut at kyllingen skal kokes,men det er anbefalt å koke, ikke steke kjøtt til små barn)

    Ha alt over i en stor kjele/bolle, hell også litt av kokevannet over og litt krydder. Å kjør over med stavmikser. Dette kan du få til en helt glatt røre, bare du kjører det lenge nok. Og du kan spe ut med vannet, til du får ønsket tykkelse. Så skal det kjøles ned, fortest mulig. Så sett det i vannbad. Deretter heller du det over i posjonsbegere å fryser ned.






    Et sunnere liv..

    Fra i dag, skal matvanene legges om.
    Spiser somregel næringsrik, sunn middag, men mye søtt imellom måltidene. Å vi  er generelt dårlig på spise måltider, blir heller  bare momsing av søtt hele dagen.
    Ingen spesefik diett vi skal gå på, bare sunne måltider og kos innemellom. Et normalt kosthold, med litt midre karbo i måltidene.
    Her endres ikke matvaner for å gå ned i vekt, men for å få en sunnere livsstil.

    Min gode frokost idag, med kesam, yoghurt, blåbær og musli. Super godt!:)



     

    Er du flink til å spise sunt ? :)

    Oppskrift ; "biff snadder"

    Her kommer oppskriften på middagen, jeg la ut bilde av her om dagen...
    Bruker svært sjelden oppskrifter når jeg lager mat, så tok litt tid før jeg husket hva jeg hadde brukt i. Men kom på det tilslutt ! :) 

    Ingredienser:

    350 g strimlet biff kjøtt
    8 store sopp (du kan regulere mengden, som du selv ønsker)
    1 stor rød løk
     Noen håndfuller med fersk spinat.
    1 kartong matfløte
    1 chili
    Poteter 

    Slik gjør du: 

    Kutt opp poteter i båter, legg de i en form. Hell over olivenolje (eller  annen olje ) og drøss over salt og oregano (Provence kan du også bruke).
    Sett i stekeovnen på  200 g, til potetene blir møre. (ca 40 minutter)

    Kutt opp chili, sopp og løk i skiver.
    Stek kjøttet lett i pannen, med soppen og løken. Hell over matfløten, tilsett chilien, og kryddre etter ønske (jeg brukte pepper og en klype med kajenne pepper)
    La det koke noen minutter før du legger spinaten på toppen. La det stå med svak varme til spinaten har "krympet" og bland sammen.

    Så er det klart til servering!:)




    Så godt, så enkelt! :)
     

    Middagsmat til babyer fra ca 6 mnd. Oppskrift !

    Jeg lager som jeg tidligere har skrevet, all barnematen selv. Og jeg har allerede rukket å prøve meg frem litt, og lage noen oppskrifter.
    Og siden jeg fikk forespørsler om å legge ut oppskrift får dere en her !

    Spagetti med kjøttsaus.


    Du trenger:
    Grov tørr spagetti eller pasta.
    1 boks med økologiske (hermetiske) tomater
    1/4 av en kålrot
    1 gulerot
    70g karbonadedeig eller kjøttdeig
    noen SS med usaltet smør.
    ca 1 SS med persille (fersk)

    Du kan også bruke bønner i denne. Hvis du skal utelate kjøttet, er det til å anbefale for at de små skal få i seg det de trenger.


    Kok spagettien.

    Hel de hermetiske tomatene i egen kjele, kapp opp grønnsakene i biter og la det koke sammen. Putt så kjøttdeigen oppi. ( Den skal helst koke, ikke steke ! )
    La det koke til grønnsakene er møre, og kjøttet gjennomkokt. Så tilsetter du smøret og persillen.

    Så blander du sausen med spagettien i en stor bolle, og bruker stavmikser, til det ikke er noen store biter igjen.

    Sett så bollen i kaldt vann ( viktig med rask nedkjøling) og posjoner det i begere eller poser. Å frys ned.

    Da får du ca 7 posjoner med middagsmat. 

     

    Les mer i arkivet » August 2016 » Juli 2016 » Juni 2016
    MiaCharlotte - 21år og 3 barnsmamma

    21 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 4 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, bare 10 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander, noe som gjorde meg til 3barnsmamma i en alder av 20 år. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

    Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

    Søk i bloggen

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Fra RRH Webdesign
    hits