• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Softisjakke

  Denne jakka her var så grei å strikke. Jeg syntes egentlig rillestrikk kan bli litt kjedelig. Det tar jo gjerne litt tid før man ser resultatene. Men med ganske tykt garn og flettemønster, syntes jeg den ble alt annet enn kjedelig. Litt lei var jeg nok de siste centimeterene på armene, men så er jeg somregel ganske utålmodig av meg uansett. Jeg elsker å bli ferdig med prosjekter, og  er ikke særlig glad i å sitte med det samme på pinnene i ukesvis. Til min store fortvilelse blir det ofte sånn, samme prosjekt på pinnene i flere uker altså. Små barn, værsyke fingere og kun en liten stund på kvelden der jeg har tid til strikkingen gjør meg ikke til den mest effektive, men jeg får jo stadig ferdigstilt noen prosjekter for det - så jeg får nesten si meg fornøyd :)


  Jakka heter Softisjakke, og jeg har strikket den i Drops Cotton merino til Aurora. Strikket i størrelse 3 år med litt ekstra lengde, og den sitter perfekt på den fine 4 åringen vår :)

  Pocket playsuit

  Jeg har blitt så glad i denne her ! Den er så anvendelig, har fin passform og passer både til pent og hverdags. Jeg har vel ganske mange strikkefavoritter om dagen, men denne er definitvt en av dem denne også. Så enkel og fin, samtidig som lommene gir et litt mer detaljer. 


  Jeg har valgt å strikke rillestrikk rundt ben og øverst mot halsen isteden for vrangbord. Den er strikket i Baby merino fra Drops. Den ble veldig myk, og god.

  En liten snøløv <3

  Det ble vist en liten snøløv genser på Sander også. Jeg strikket den jo i voksenutgave til meg selv. I voksenutgaven heter den vel egentlig "Mary genser", men møsteret er jo det samme. Jeg bare elsker fargen på genseren til Sander. Så dus og fin! Men veldig vanskelig å få frem den fine fargen på bildene. Deilig med en tykk, myk genser nå som det blir kaldere i lufta og høst. Snøløv mønsteret er så enkelt og fint, og veldig greit å strikke. 

  Mary- egostrikk.

  Det er ikke mye jeg har strikket til meg selv, men noen få ting har det jo blitt. For en liten stund siden ble jeg ferdig med en Marygenser til meg selv. Veldig enkel og grei å strikke, og litt tykkelse på pinnene så det slapp å bli et prosjekt som tok et år å ferdigstille.

  Jeg syntes kanskje den ble litt trang så ble veldig skuffet med engang, men etter en vask hjalp det mye.


  Jeg ble veldig fornøyd med fargen. Det er en blå grå farge, og hvordan fargen ser ut kommer helt ann på lyset. Noen ganger ser den helt grå ut, mens andre ganger blå. Fargen heter Tåke, og genseren er strikket i nepal garn fra Drops.

  Dere strikkere, hva er favorttplagget dere har strikket til dere selv ?

  Snekkerstrikkebukse

  God morgen ♥
  Vi har allerede vært oppe noen timer, så det føles egentlig ut som om det er langt på dag allerede.


  På en grå regnværsdag som denne, tenkte jeg det var greit å vise frem litt strikk igjen.
  For noen uker siden ble jeg nemlig ferdig med snekkerstrikkebuksa til Sander. Strikkingen har ikke akuratt gått raskt de siste månedene, men litt strikking blir det jo heldigvis. Man kan jo nesten få litt abstineser om det går for mange dager uten strikketid, jeg har jo en lang liste med prosjekter jeg vil starte på.

  Jeg ble veldig fornøyd med denne her, og Sander var veldig fin med den på. Kjempe deilig bruksplagg, som jeg trur det blir fler av.

  Strikket i Lille lerke fra Dale en merino og bomullsblanding. Super deilig garn ! :)

  Strikking; gullungen-romper.

  Jeg bare elsker å strikke plagg til Sander. For det første, så går det ganske fort siden han ikke er så store karen enda, og for det andre så er han til å spise opp i sånne små, søte drakter. Denne gangen ble det en Gullungen-romper fra Klompelompe. Den har egentlig ligget klar en god stund, men snora kom først på i forrige uke. Nå er den i alle fall klar til bruk ♥  Igår klikket jeg hjem nesten 50 nøster, og jeg har prosjekter til alt sammen ! Tid til å strikke, er det vel egentlig verre med... Men jeg satser på det blir litt roligere kvelder her etterhvert, så det blir litt mer tid til nye prosjekter :)


   

  Strikking; Trultemors-buksedress

  Det er jo ikke akkurat mest tid til strikking her om dagen, men litt blir det jo !

  For noen uker siden så ble jeg ferdig med en buksedress til Alina.
  Selv om jeg var litt i tvil om fargevalget mens jeg holdt på, så syntes jeg den ble ganske grei tilslutt.
  Oppskriften er fra Klompelompeboka, og jeg har strikket den i Cotton merino. En ull og bomullsblanding, som passer fint nå fremover :)
  #strikking#mammablogg#klompelompe

  Guttestrikk.

  For noen uker siden, så ble denne drakta til Sander ferdig.
  Jeg strikket samme til han i lysegrå når han var i magen, men den har han vokst ifra. Syntes disse hele strikkadraktene er så søte, og det blir sikkert ikke den siste jeg strikker. Fine til både hverdags og fest, og behagelige på.


  Oppskriften er fra Paelas, og heter Kjappstrikka drakt om noen måtte lure. Jeg har strikket den i Drops merino extra fine.  #strikking #strikkemamma #mammablog

  En rillejakke til Alina.

  Igår monterte jeg ferdig denne rillejakka til Alina. Alina har hatt en i likt mønster tidligere som har blitt for liten. Den strikket mamma til henne mens hun enda lå i magen.. Hun brukte den jakka så mye, og den var veldig annvenlig, så derfor fant jeg ut at jeg måtte strkke en til.  
  Jeg håper vi får brukt denne masse fremover ! Jeg ser for meg at den kan være veldig fin over en kjole på kjølige sommerkvelder- og kjølige sommerkvelder pleier det ikke akuratt å være mangel på her... 


  Oppskriften er fra "babystrik på pinde 3", og jeg har brukt Drops Baby Merino.

  De siste ukene har jeg faktisk fått strikket litt nesten hver kveld. Så det ligger to babydrakter til Sander klare også, som bare mangler noen detaljer. Jeg viser dere de senere, når de er helt ferdige :)

  #mammablogg #strikking 

  Go'klompen-lue

  Av litt restegarn ble denne vårlua til Sander til.
  Etter kjolen til Aurora ble dette her et et lite mellom prosjekt. Når man ikke har så mye strikketid, er det kjekt med litt små prosjekter som går fort innimellom de litt større prosjektene. Lua var litt stor enda, men forhåpentligvis passer den fint når det blir enda litt mildere i lufa

  Strikket i Drops Baby merino, og oppskriften er fra Klompelompe boka.

  Strikkekjolen til Aurora.

  Jeg viste dere jo denne kjolen forrige uke også, men nå som jeg hadde fått på plass de siste detaljene måtte jeg bare vise den igjen. Jeg fikk tilogmed noen bilder med prinsessa i kjolen. Jeg ble veldig fornøyd med kjolen, og den var verdt jobben.  Aurora ble så glad for kjolen, og da ble jo mamman fornøyd også! Det er så gøy å stikke når den mottakeren blir så fornøyd ! :) 
  #strikking#mammablogger

  Strikkekjole til Aurora

  Strikketid er det ikke akuratt mye av om dagen. Men for en ukes tid siden ble jeg endelig ferdig med denne kjolen til Aurora ! Eller, den mangler forsatt en bånd rundt og jeg må feste en knapp bak, men strikkingen er i alle fall ferdig.

  Den er strikket i silkealpacka, så den er super myk og god. Aurora har prøvd den, og hun var super fornøyd. Gøy å strikke når man har en så fornøyd mottaker :)

  Sånn ser den ut foreløbig ;
  Så får jeg prøve gjøre den helt ferdig i kveld, så frøkna får brukt den ♥

  Goklompen bukse

  For en liten stund siden kjøpte jeg min første ordentlige strikkebok; Klompelompe boka. Det er sååå mye fint i den boka, og jeg gleder meg til å strikke flere av plaggene som det er oppskrift på i boka. Til nå har jeg kun rukket å strikke et plagg, og det er en bukse til Sander. Den ble gjort ferdig mens vi lå å ventet på han på sykehuset, og mens jeg snuste på en nyfødt liten en den første uken etter fødselen. Så virkelig babybukse med ekte babylukt i det der :)  Strikk; Paelas Julekjole
  Er det noen som er takknemlig for hjemmestrikk, så er det Aurora !

  Hun blir så glad når jeg strikker noe til henne, og det er så koselig ! Hun klør riktignok av det meste, så før nektet hun å gå i storsett alt, men vi fant etterhvert noen garntyper som hun syntes var ok. Denne kjolen her ble jeg ferdig med for noen uker siden, og Aurora er så fornøyd. Den er strikket i Drops Baby Alpacka silk, og er super myk og god :) 

  #strikkemamma #hjemmestrikk #mammablogg #paelasjulekjole

  Faunajakke !
  Jeg strikket jo luer i faunamønsteret til alle tre, og det måtte jo bare bli en jakke også. Jakken ble i størelse Aurora, og den sitter så fint på henne ! Jeg har ikke fått tatt noe bilde av frøkna med jakken på enda da. Det å lyktes med å ta bilde av en vilter 3 åring er jo ikke alltid bare, bare... 
  En liten blå bukse.

  For en liten stund siden ble denne buksen til lillebror ferdig. Det er jo viktig å få litt i strikkegarderoben hans også, også er det jo litt stas å strikke litt annet enn bare rosa.
  Gode varme plagg til en liten kropp ♥ Fargen lyver litt på bilde, for den er ikke fult så knæsj i virkeligheten. Jeg ble ganske fornøyd, men syntes kanskje den ble litt vid i fasongen. Den kommer nok til å passe lenge i alle fall, for den kan jo brettes opp både på bena og i livet- og lang brukstid er bra ! :)


  Buksa er her i selskap med Faunalua som jeg strikket for noen uker siden.. Jeg trur kanskje lua skal få seg en dusk.....

  Strikk for vinteren...

  Etter at teppet til lillebror ble ferdig var en ting helt sikkert; kun små prosjekter på strikkeplanen i en liten stund fremover nå. Og små plagg har det blitt!

  ♥Hals til Aurora


  Halsen er strikket i Drops Merino Extra FIne  Også forelsket jeg meg i Faunaluene. Jeg strikket først en, og de hadde så god passform, så jeg endte opp med å strikke 3. En til hver barn. Og det blir nok enda en til, siden Alina sin ble litt liten. 

  Lue til lillebror 


  Strikket i Drops Cotton Merino

  Lue til Aurora


  Strikket i Drops Cotton Merino

   
  Lue til Alina 


  Må nok bli en dusk på Alina sin også. Denne er strikket i Drops Merino Extra FIne

  Ferdigstilt evighetsprosjekt.

  Jeg ble ferdig med nøstebarnteppet til lillebror tilslutt. Det er jo så kjedelig å strikke, at tiden med det på pinnene føles ut som en hel evighet.
  Det er riktignok et par uker siden det var ferdig nå, og jeg har rukket å få ferdig noen andre småplagg siden den gang også. Skal vise dere de senere, men nå nøstebarnteppet ♥  Som nevnt tidligere er det jo ikke akkurat det peneste teppet, men de er sååå gode å tulle de små nyfødte i. Alina bruker forsatt sitt, og det var ikke noe tvil om at det måtte strikkes til lillebror også ♥

  Det første strikkeplagget ...  Denne kjappstrikka drakta i Drops Merino extra fine ble ferdig for en god stund siden, men har ligget umotert i strikkekurven frem til forrige uke. Da fikk den endelig knapper, og ble (nesten) klar. Den mangler fortsatt litt damping, men kjenner jeg meg selv rettt, går det sikkert et par uker til før det skjer. Lillebror's første strikkeplagg ♥

  Nøstebarnteppe

  Om det finnes noe kjedeligere å strikke er jeg vel usikker på, men så er det jo absoultt verdt det tilslutt !

  Når Alina nå i magen strikket jeg Nøstebarnteppe til henne, og det har blitt så mye brukt ! Så deilig å tulle den lille nyfødte inn i, og hun sover med det i sengen sin nå også. Nå er jo Alina snart 8 måneder, og det har jo blitt brukt daglig siden. Det har dessverre fått noen kamper med bilsete selene, og blitt hektet fast i litt borrelåser, så det ser ikke så pent ut lenger, men gjør nytten sin som koseteppe i sengen enda.


  Alinas teppe ♥


  nyfødt Alina tullet inn i nøstebarnteppe ♥

  For en stund siden så begynte jeg på teppe til lillebror også. Jeg viste ikke at det var en gutt i magen når jeg kjøpte garnet, så det blir hvitt denne gangen.. Kanskje litt mer jentene enn guttete, men jeg er sikker på det kommer til å bli godt brukt. Jeg har riktignok strikket på det i en evighet, men den siste uken har jeg endelig fått litt strikketid på kveldene igjen, og nå er jeg over halvveis. Strikkedilla'n kommer sakte men sikkert tilbake, og jeg gleder meg til nye prosjekter i høst ! Men først, skal nøstebarn teppe ferdigstilles ! :)
  Det finnes mange tepper som er finere, men dette er bare så mykt og deilig. Luftig, og helt perfekt til en liten baby.
  Oppskrift på teppe kan du finne HER på bloggen til flinke Linda.

  Bella tunika !

  Endelig var Bella tunika'n ferdig! Mangler bare å sy i knapp bak, så er den 100 %. 
  Har ikke vært så mye tid til strikking i det siste, så den tok sin tid kan man si. Så nå var det helt greit å bli ferdig, og komme igang med nye prosjekter. 


  Vi tok middagen ute med jentene våre i dag, feiret at Jørgen var ferdig med eksamenene. Nå er det rart å ha han sittende ved siden av meg, og ikke inne på kjøkkenet med lekser. Veldig deilig ! :) Men nå blir det smoothie til "kveldsmat", vi skrives senere ♥

   

  Litt strikk

  Det har ikke blitt mye strikking etter Alina ble født. Men når lua jeg hadde strikket til Alina før hun ble født fort ble vokst ut av måtte jeg jo strikke en ny en. Så med en fot på vippestolen og strikketøyet i hendene ble det fort en ny større lue på frøkna.

  Det ble rosa denne gangen ♥

   Oppskriften er fra "babystrik på pinde 3" av Lene Holme Samsøe. Veldig grei og morsom å strikke. Sitter godt gjør den også :)


   

  Litt strikk igjen..

  Det blir litt strikkeblogg her innemellom også.
  Her er luen jeg nettopp ble ferdig med til lillesøster. Er så gøy å endelig få til litt annet enn de letteste oppskriftene- og denne ble jeg ganske fornøyd med altså.  Denne er strikket etter oppskrift fra heftet "Babystrikk på pinde 3", og luen er strikket i Baby Merino fra Drops.


  I morgen kommer jeg med en rabattkode til dere som er gravide eller ammer, det er jo Black Friday- og det må jo markeres her også! Så følg med :) 

   #strikking #strikkedilla #mammablogg 

  Oslo anorakken !

  Nå er knappene kommet på plass, og anorakken er ferdig ! Joho ! Har enda ikke dampet den, men det ser igrunn ut som det går fint uten damping.
  Aurora ble kjempe glad, og den er klø fri, så da kommer hun forhåpentlivis til å ville bruke den masse fremover :) 
  Å i går bestilte jeg garn til nytt prosjekt, så nå klør jeg i fingrene - jeg har nemlig ikke strikket på flere dager. Hehe.

  #strikking #osloanorakk #foreldre 

  Ferdig !!

  Heisann ! ♥

  Igår ble jeg "endelig " ferdig med jakken i perlestrikk. Den er superdeilig å ha på seg, strikket i Drops Air, som er så mykt og deilig- så jeg trur den kommer til å bli masse brukt.   Idag pøser regnet ned utenfor, og vi vet ikke helt hva vi skal bruke dagen til enda, men det er jo nok av ting som skulle vært gjort så noe finner vi nok på i dag også.  
  Igår var jeg 33 fulgåte uker, så jeg kommer med en liten svangerskaps oppdatering senere idag.


  Ønsker dere en fin lørdag så lenge ! ♥ 

  Strikking -igjen.

  Heisann♥
  Har dere husket å stille klokka ? Jeg syntes ihvertfall  det er helt greit med 1 time ekstra idag.  Forrige uke ble jeg ferdig med Mor signe teppe til lilleøster, strikket på skrå. Litt av et evighets prosjekt og jeg var så lei på slutten, men trur det blir veldig godt å tulle lille bebbis inn i.

  Og på fredag fikk jeg denne fine pakken i posten:


  Er noen nye prosjekter på gang ja, og jeg er såvidt kommet igang med det første - jakke til meg i perlestrikk.   Nå sitter Jørgen å ser på Top Gear, Aurora leker, og jeg har planer om å strikke litt mens vaskemaskinen suser og går på vaskerommet. Så satser vi på at blåsten roer seg ned, så vi får vært litt ute i dag også.

  Ønsker dere en super fin søndag ! ♥

  #strikking #strikkedilla #strikkemamma #mammablogg 
   

  Strikkemamma


  Har strikket pannebånd til Aurora, i likt garn og farge som sokkene jeg strikket til henne forrige uke.
  Aurora var veldig fornøyd, også det sitter godt over ørene ute i kulda, - og matcher ytterjakka. Greit med litt små prosjekter også :)  


  Aurora og jeg har vært på musikksprell i ettermiddag og bare koset oss sammen. Jørgen reiste rett fra skolen og på jobb idag, så vi har spist risengrynsgrøt til middag. Han syntes det er litt tidlig med sånn mat nå- er jo trossalt ikke jul helt enda, så vi benyttet muligheten idag, når han ikke var hjemme. *fnis*
  Når man er gravid og får lyst på noe- så MÅ man nesten bare ha det.

  Nå er det litt selvpleie på planen, vi skrives senere ♥ 

  #strikkemamma #strikk #mammablogg #gravid 

  Dressen til lillesøster

  Som lovet kommer bilder av dressen jeg strikket.
  Nå mangler dressen den bare litt damping, så er den klar for lillesøster i magen ♥    Nå er jeg veldig klar for å starte på noe nytt !

  #strikkedilla #strikking #gravid 

   

  Strikkedilla.  Ble vist "bitt av basillen" igjen. Er vel nesten et år siden jeg strikket sist, men etter å ha sett så mange fine bilder på instagram fra flinke folk, endte jeg med å bestille garn til flere prosjekter, og når garnet ankom i går - var det bare å starte. Nå har jeg nettopp startet på dress til babyen, jeg håper jeg klarer å få den like fin som den ser ut i oppskriften. 

  Jeg føler meg jo eld gammel når jeg strikker, men det er jo faktisk utrolig avslappende ! *fnis*


  Håper dere har hatt en fin dag! Vi har koset oss med hyggelig besøk og litt shopping idag. Vi skrives mer i morgen ♥

   

  Les mer i arkivet » September 2016 » August 2016 » Juli 2016
  MiaCharlotte - 21år og 3 barnsmamma

  21 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 4 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, bare 10 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander, noe som gjorde meg til 3barnsmamma i en alder av 20 år. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits