• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Da lillesøster kom til verden - fødselshistorien

  Her er fødselshistoren min. En fødsel som startet med dramatikk, men endte veldig godt. 

  Jeg hadde hatt rier i en uke, hver eneste natt. Natt til denne onsdagen fikk jeg faktisk litt etterlengtet søvn.
  Så når jeg fikk rier igjen denne onsdags morgningen tenkte jeg at det sikkert bare var falsk alarm igjen. Jeg klarte å skjule "vondtene" for Jørgen, så han reiste avgårde på skolen og skulle ha eksamen. Jeg fikk levert Aurora i barnehagen med litt smårier. Jeg kom hjem å begynte ordne litt, før jeg ble vanvittig trøtt å gikk å la meg. Våknet med jevne mellomrom av takene, men de hadde dabbet litt av. Etter et par timer med søvn våknet jeg helt uten noe rier, og tenkte at "jaja, da var det ingenting allikevel". Gikk for å tisse, men idet jeg var ferdig merket jeg at det sluttet jo ikke renne, da jeg ser ned i doen ser jeg at det bare sildrer blod av meg. Jeg reiser meg opp å det bare forsetter renne blod i store mengder og det detter en stor klump med blod ut. Jeg har helt panikk, er veldig redd og sikker på at nå er babyen død. Jeg får ringt mammaen min som ringer til ambulanse med engang, å kommer ned til meg veldig raskt mens hun har ambulansen på telefonen. Jeg får beskjed om å legge meg ned, og jeg kjenner forsatt at blodet renner utover. Jeg prøver febrilsk å kjenne etter bevegelser i magen mens jeg ligger der med alt blodet, men jeg kjenner ingenting- og blir enda mer sikker på at nå er hun død. Jørgen ringer i det han er ferdig med eksamen, og da er det jo full panikk her, så han får beskjed om å kjøre rett til sykehuset å møte oss der. Etter 20 minutter- de lengste 20 minuttene i mitt liv- kommer ambulansen med jordmor. Hun har med seg doppler og leter etter foster-lyd med engang, mens jeg får satt inn kanyle i armen. Hun finner en fin foster-lyd veldig fort, og det var en enorm lettelse. Jeg blir lagt på båre, og får ikke lov til å reise meg opp.  Så blir jeg fraktet i full fart til Drammen sykehus og fødeavdelingen der lege med ultralyd apparat venter, det samme gjør Jørgen som ikke helt skjønner hva som skjer. Klokken er nå rundt 14, den 10 desember.

  Ultralyden ser veldig fin ut, og stemningen blir litt lettere. Hun har fine bevegelser og alt ser igrunn fint ut. Jeg har 2 cm åpning, og det kan se ut som det er fødsel på gang. Jeg får på ctg, og må forsette å holde sengen. Ctg'en måler rier ca hvert 5 minutt, men jeg har jo allerede hatt rier i en uke, så jeg har mistet troen på at det er noe fødsel, da de er like i styrke som de jeg har hatt tidligere. Jeg ligger med ctg i flere timer uten å få lov til å reise meg opp fra sengen og får heller ikke lov å spise noe i tilfelle de må ta henne ut med keisersnitt - for vi vet jo ikke hva som har forårsaket blødningen. Riene går opp og ned i styrke og det går fra å være 3 minutter imellom til å plutselig være 10. Så veldig uregelmessig. De er dog veldig slitsomme og vonde, spesielt når man ikke får lov å bevege seg.


  Med sykehustrusa og ctg registrering

   Når klokken var blitt sju på kvelden fikk jeg endelig reise meg opp å bevege meg og gå i dusjen,også fikk jeg endelig lov til å spise litt. Åpningen var ikke blitt mer enn 3 cm, så jeg mistet håpet om at det var fødsel på gang. Ikke ville jordmoren jeg hadde på dette tidspunktet gjøre noe for å få litt fortgang heller, og snakket om å flytte meg fra føden og inn til overvåkning, men valgte å se ann litt til. Nå var jeg veldig sliten og lei, og vandret bare rundt på rommet for å prøve få litt fortgang på dette. Riene tok seg litt opp igjen, og det var gode tak selv om det gikk fra 3-7 minutter imellom. Når hun sjekket åpning igjen klokken ni var det rundt 4 cm.


  Siste magebilde

  Når klokken var blitt 23 hadde det vært vakt skifte, og jeg var sjeleglad når det var jordmoren jeg hadde gått til i svangerskapet som kom inn døren- hvor flaks er ikke det da ?!. Hun viste jo hvor sliten jeg var og hvordan den siste uken hadde vært siden jeg hadde vært hos henne dagen før. Hun sjekket åpning og det var forsatt 4 cm. Da sa hun at hun skulle sjekke igjen om 1 time, og har det ikke skjedd noe da- da skulle hun ta vannet. Jeg ble så utrolig glad, endelig viste vi hva som skjedde, og at nå var ventetiden over. Da gikk jeg i dusjen igjen, og gjorde vel ikke annet enn å smile, jeg var så lettet og jeg var ikke lenger stresset når riene dabbet av. Hele dagen hadde jeg jo gått å bekymret meg hver gang riene hadde dabbet av, men nå var det bare deilig med litt pause. Jørgen ble plutselig litt små skremt når han skjønte at det ble baby, å satt å så helt skremt ut utenfor dusjen. Haha.

  Litt før halv et på natten sjekket jordmor åpning igjen, og det var forsatt 4 cm og hadde ikke skjedd stort - så hun tok vannet. Da kom virkelig riene. Det ble vel under 3 minutter imellom med engang, og de ble virkelig sterke. Jeg fikk gitt beskjed om at jeg ønsket epidural og den ble kalt på. Nå satt jordmoren hos meg hele tiden, og hun masserte korsryggen min for smertelindring. Riene i korsryggen slapp aldri, og satt som tak hele tiden. Dette var vel kanskje det vondeste. Riene ble virkelig harde og tøffe, og jeg var sikker på at jeg ikke kom til å klare mer, jeg lå bare ventet på denne epiduralen. Jeg kjente pressetrang veldig tidlig, og var livredd for å ikke få epiduralen. Pressingen var det jeg husket som det vondeste fra forrige fødsel og jeg kviet meg virkelig for den delen. Men vi skjønte jo etterhvert at epiduralen ikke kom til å rekke frem, og jeg måtte presse uansett hvor lite jeg ville. Overaskende nok begynte jeg få pauser mellom riene når jeg var kommet så lang og babyen var kommet så lang ned i bekkenet. Riene satt ikke lenger konstant så jeg hadde små pauser imellom. Pressingen gikk veldig fint, og jordmoren var veldig flink til å guide meg imellom så jeg ikke presset når jeg ikke hadde rier. Det er virkelig ikke lett å ikke presse når man har den voldsomme pressetrangen altså. Men etter noen få press var vår lille prinsesse født, 01.58, bare 1,5 t etter at vannet ble tatt.

  Jørgen klippet navelstrengen og etter at morkaken var ute fikk vi ligge på rommet i flere timer og bare nyte den lille nyfødte babyen vår. Så ble hun veid å målt. 2850 g og 48 cm lang. Jeg fikk ta meg en dusj og vi ble flyttet over på barsel.

  Helt fersk

  Jeg slapp unna uten en skramme, men slet med noen forferdelige etterrier etterpå. Men ellers var formen helt topp både hos babyen og hos meg, så vi reiste hjem etter legevisitten - knappe 12 timer etter fødsel. Jeg sitter igjen med en veldig fin fødselsopplevelse, og jordmoren som tok imot var virkelig helt super! En veldig, veldig fin fødsel og et perfekt resultat ♥
  Sammendrag:

  Smertelindring; ingen
  Tid fra jeg kom inn på sykehuset til fødselen var overstått: ca 12 timer
  Tid fra vannet ble tatt:
  1,5 time
  Antall sting:
  ingen 
  Dato:
  11.12.14 
  Dag: Torsdag
  Uke:
   37+6
  Tilstede: Jørgen  #fødsel #mamma #svangerskap #gravid #foreldre

  Bare litt sliten

  Neida, jeg har ikke født enda- selv om det har vært stille her det siste døgnet.
  Kontrollen på sykehuset i går gikk helt ok, og neste vekst kontroll er om 2 uker igjen,om det ikke har skjedd noe innen den tid da. 

  Tenk at det er desember igjen a dere, hvor har det siste året blitt av ?!
  Aurora syntes det er veldig stas med julekalendere - både pakkekalender, sjokoladekalender og månetoppen kalender ble det på den frøkna der i år.Det var heldigvis helt ok for henne å bare få en pakke hver dag, og ingen diskusjon som jeg hadde fryktet. Vi har valgt å åpne kalenderne etter barnehagen, å det fungerer veldig bra! *bank i bordet* 

  Idag har Aurora prøvd ut babygymen for lillesøster, og den fungerte utmerket syntes hun.  Jeg skal finne sengen veldig snart. Jeg er helt utslitt om dagen, så det er ikke så mange sene kvelder og mye overskudd til blogging- men jeg kommer nok sterkere tilbake snart ! :)

  God natt ♥ 

  36 uker !

  36 uker på vei, og nå er det igrunn helt greit om hun bestemmer seg for å komme.


  De siste 2 ukene har strekkmerkene poppet frem og jeg føler meg så tung om dagen. Magen er diger noen dager, og liten andre dager- det kommer helt ann på hvordan hun ligger, men den er definitivt større enn den var med Aurora. Vekten min viser en god del mer enn den gjorde forrige gang også.

  Jeg har av en eller annen grunn en skikkelig merkelig og sterk følelse av at hun kommer snart, og det har jeg hatt de siste dagene. Så nå blir det spennende å se om det bare er hodet som tuller- eller om det faktisk er noe i det. Det er jo igrunn ikke så sannsynlig at fødselen starter av seg selv helt enda, men det kan jo fort skje, så imorgen får jeg pakke fødebagen. Den pakket jeg nemlig ikke før jeg fikk rier og vi var på vei ut døren forrige gang, men de sier jo det kan gå litt fortere gang nummer 2, så kanskje greit å ha det i orden nå- sånn i tilfelle :)

  Imorgen skal vi ha barnefri på kvelden, og da skal vi på Top Gear live ! Jørgen fikk billetter i bursdagsgave av meg, så jeg håper det blir bra.
  På dagtid i morgen skal vi få julestemning med julegate åpning, det blir nok stas for store og små :)

  Ha en fin helg ♥ 


  #svangerskap #gravid #mammablogg  

  Snart klare for baby !

  Nå er stellebordet ferdig malt- og satt på plass på badet. I kveld skrudde Jørgen opp sprinkelsenga på soverommet vårt, og alt av sengesett til den lille er i på tørkestativet og i vaskemaskinen. Herremin, vi er faktisk klare for baby snart ! Nå jeg først kom i riktig modus tok det ikke mange dagene før det meste var på plass.

  Til helgen skal det siste av babyting ned, sammen med julepynten. Jeg gleder meg til et julepyntet hjem, og julestemning- og ikke minst til baby og til Jørgen har juleferie, så vi får masse tid sammen. For en herlig tid vi har foran oss :)

  Snart får vi gjøre om vogna til bagvogn også, men det kan vente noen uker til.
  Jeg skal vise dere litt mer babyting etterhvert ♥

  Nå skal jeg strikke ferdig lua til lillegull, så er det snart natta her. Jeg er sååå tung og sliten om dagen-, disse siste ukene er ikke bare, bare altså.

  Ha en fin kveld ♥

   

  35 uker, og magebilde

  Nå er det virkelig ikke mange ukene igjen altså- selv om jeg har sagt det i mange uker allerede.

  Idag er jeg 35+2 og jeg trur tilogmed jeg har kommet i litt i "bygge rede modus" nå, for nå har vi snakket om å skru opp sengen til lille snart! Og tripptrapp stolen skrudde jeg opp til morgningen idag, så den står klar på kjøkkenet (mangler bare new born seatet). Og til dere som lurer på hvordan det går med det å finne ut navn- så kan jeg meddele at vi ikke er i nærheten nå heller og jeg begynner bli litt lettere stressa. Blir det en navnløs baby kanskje?

  Det er bare 5 uker igjen til termin, men sannsynligvis så blir det igangsettelse litt før - så det nærmer seg virkelig. 
  Magen er blitt stor, og baby begynner virkelig å bli sterk inni der. Nå begynner det å bli veldig greit at hun snart kommer, for det er virkelig ikke så gøy å gå gravid- det er mye koseligere når de kommer ut. Jeg er sååå lei av å måtte bruke klær med plass til den store magen, og jeg savner tilogmed de trange olabuksene.


  Syntes magen ser litt ekstra stor ut idag-det kan kanskje ha noe med at vi har vært på middag hos svigerfar.

  Nå skal jeg grøsse meg gjennom resten av Åndenes makt, i armkroken til Jørgen. Nyt de siste timene av helgen ♥ 

  #gravid #foreldre #mammablogger #svangerskap 

  Kroppen full av vann

  Fikk unnagjort endel av innkjøpene på lista idag på koselig shoppingtur med svigermor.
  Et skritt nærmere å være klar til jul, baby og kalendertid- selv om det enda gjenstår litt.
  Det ble riktignok noen timer med gåing idag, så jeg har hoppet inn i pysjbuksa og ligget med føttene i været  så mye jeg har kunnet i kveld.
  Nå merker jeg at kroppen er tung ! Mye mer vann i kroppen denne gangen enn jeg noen gang hadde når jeg gikk gravid med Aurora- da fikk jeg bare et trill rundt ansikt. Det har jeg forsovit fått denne gangen også- men jeg trur ikke det er like ille... enda...


  Bowling kula ! :)


   Litt spilling på padden i ny pysj før det var kveldsmat og natta på lille snupp tidligere i kveld


  Jeg har nettopp fått Aurora i seng igjen etter et par times tid med " vil ikke sooooove, bare kose mamma" og en god dose sutring.
  Så dette blogginnlegget har jeg "holdt på med" så lenge at jeg har glemt hva mer jeg hadde tenkt til å skrive- og nå gir jeg opp å komme på det. 
  Jørgen er ikke hjemme fra jobb før klokken er nærmere 01 i natt, så jeg får se om jeg klarer holde øynene oppe noen timer til. 
  God natt dere ♥

  Late update !

  Fikk aldri oppdatert om kontrollen i går, da jeg hadde både pc problemer, og formen ikke var så god.
  Pc'en er ikke så mye mer samarbeidsvillig idag, men litt iallfall, det samme med formen. 

  Kontrollen gikk iallfall fint, og alt ser bra ut - om man ser bort i fra veksten da som er som den har vært. Den har heldigvis ikke falt noe mer, så det er jo positivt.  Nå er det 2 uker til neste kontroll på sykehuset  igjen og jeg får forhåpentligvis en igangsettelses dato å forholde meg til da også.

  Idag har Aurora vært hjemme fra barnehagen, da hun var oppe så mye i natt at sov sammen til klokken var ti alle sammen. Hun er forresten blitt bleie-fri på dagtid hjemme nå, og har hatt veldig lite uhell ! Så kanskje vi får henne helt bleie-fri før lillesøster kommer, det hadde vært veldig greit.


  Imorgen er jeg offisielt høygravid- da er det kun 40 dager igjen til termindatoen ! :) 

  Nå er det snart Ylvis  og kesamlapper her ♥ I morgen skal jeg vise dere den ferdig strikkede Oslo anorakken !
  Ha en fin kveld ! ♥
   

  Uke 32


  Magen sånn ca akuratt nå, 32+2, :)


  Nå merker jeg svangerskapet begynner å bli mer slitsomt både fysisk og psykisk. I morgen er det tid for kontroll på sykehuset igjen, så jeg er veldig spent på hvordan det går med lille, og håper virkelig veksten hennes ser bedre ut. Det er en god del bekymringer, og hodet klarer ikke slappe helt av. Tiden som har flydd frem til nå dette svangerskapet begynte plutselig å gå veldig sakte etter forrige kontroll. Men vi satser på gode nyheter i morgen - det må jo bare gå bra! :)


  I dag bestilte vi forresten bilsete til lillesøster, så nå er vi endelig igang med babyforberedelsene vi også. Vi vet jo ikke hvor lenge det er til hun kommer, så det er nok greit å få unnagjort det meste av innkjøp nå. Vi har vært en god del mer avslappet denne gangen, når vi ventet Aurora stod vel alt av utstyr klart før jeg var kommet til uke 25.

  Men nå er det åndenes makt, jeg oppdaterer dere etter kontrollen i morgen. Kryss fingrene for oss ! ♥


   #gravid #svangerskap #mammablogg #foreldre

  Den voksende magen

  Enda en svangerskapsuke fullført, og jeg er 31 fullgåte uker idag - så da var det på tide med magebilde igjen.  Sander ble med på bilde idag gitt, det er ikke ofte han har vært avbildet på bloggen. Ikke akkurat den vakreste katten i verden, men vi er glad i han for det. Han var engang helt svart og flott, men nå har han blitt så gammel at pelsen er blitt grå. Hehe.


  Vi har vært på et arrangement i barnehagen til Aurora på ettermiddagen idag. De har et slik prosjekt der de har samlet inn penger til barn i andre land som ikke er like heldige, kalt Forut. Da var det salg av kaffe, kaker og kunst barna hadde laget, veldig kjekt. Og i kveld har vi jaggu vært på Loppis, min første gang på loppemarked- og vi fant det vi var på utkikk etter også; Kommode til gangen. Jeg skal vise dere bilde når alt er på plass.

  Ønsker dere en god helg ♥
   
  #gravid #svangerskap #mammablogg #foreldre 

  Dårlige nyheter

  Vekstkontrollen idag kunne vel gått bedre....

  For 2 uker siden var vekst avviket på -7 %, idag var det på -15 %, så det går ikke akkurat rett vei. Det er jo ganske tidlig med såpass vekst avik.
  Nå blir det vurdert underveis hva som skal gjøres videre, og jeg får oppfølging på sykehuset fremover. Neste kontroll er om 2 uker, og da får vi bare håpe det ikke har flatet ut noe mer. Jeg krysser alt for at vi slipper et prematurt barn, og at hun kan være i magen noen uker til. 

  Jeg fikk ctg også, og den var heldigvis helt perfekt. Frøkna er jo veldig akitv, og det er betryggende å kjenne så mye liv som jeg gjør.
  Aurora begynte ikke å flate ut på veksten så tidlig, så det bekymrer meg litt. Men jeg får ikke gjort så mye annet enn å stole på det legene sier, og håpe de gjør det som er best for lillesøster fremover. 
  #foreldre #gravid #mamma #svangerskap

   

  30 uker på vei med lillesøster

  Idag er jeg 30 uker på vei ! Jeg merker det er veldig godt at tiden går fort nå, samtidig som det er mye som må ordnes enda- før det er klart for at lillesøster kommer. Tenk, bare 10 uker igjen ! Nå er det vel på tide at vi begynner innkjøpene snart, for det er jo endel som trengs før hun kommer. Også må vi kanskje begynne diskutere navn igjen, hehe. Vi var jo så godt i gang for noen uker siden, men nå har vi ikke snakket om det på flere uker. Jeg har et navn jeg er veldig forelsket i da, så jeg håper Jørgen blir med på det. 

  Jeg er sliten om dagen, mye vondt og lite overskudd. Det er vel mer sykdommen sin skyld enn graviditeten sin skyld, så svangerskapsmessig føler jeg meg veldig bra. Bekkenet er ikke helt godt og jeg har voldsomt mye kynnere, men dette svangerskapet har jo vært en drøm til nå, iforhold til mine 9 mnd med sykehus, oppkast og kvalme når jeg gikk med Aurora. Hypermesis er virkelig ikke noe jeg unner noen. Det positive ved å ha gått gjennom et sånt svangerskap, er jo at man setter veldig pris på å slippe det i det neste.


  30 ukersmagen.

  Til mandag er det vekst kontroll, og jeg krysser fingrene for at det går rett vei nå. Jeg har klart å ikke tenke så mye på det de siste ukene og la bekymringene ligge litt, men jeg merker jo godt at klumpen i brystet og frykten for at ting ikke skal gå som det skal er der.

  Nå er det kjærstekos, og idol. Ha en fin kveld dere ♥


   #gravid #foreldre #mammablogg 

  Stelleveske jakten !

  Ny stelleveske er en av de tingene som står på listen over ting vi trenger før lillesøster kommer.

  Etter en liten kikk på Jollyroom er det disse jeg sitter igjen med som midlertidige favoritter: 


  (alle bilder er lånt fra Jollyroom.no)

  Som dere ser, kan det se ut som om det blir svart stelleveske. Vogna er jo begie- brun ish, men det er mye svart på bag-delen, så jeg trur det blir penest med svart.
  Det å bestemme seg for hvem stelleveske man skal ha er ikke bare, bare altså. Til Aurora har vi brukt en Simo stellebag, som matchet til den vognen hun hadde ( vi bruker den forsåvidt enda). Men nå har vi jo ikke den vogna lenger, og den stellebagen passer overhodet ikke til den nye, også blir man jo litt lei når man har slept rundt på den samme stelleveska i 2 1/2 år, så da må det bare bli en ny. Hehe.

  Hvem likte dere best ? Blir veldig glad for tips om andre fine stellevesker også :)
   
   #mammablogg #gravid #utstyr

  Natteravn og magebilde

  Her ble det vist helt stille et par dager.
  Det er jo somregel på kveldtid jeg får satt meg ned å skrevet litt, men onsdagen sovnet jeg før kvelden hadde begynt, og igår var det foreldremøte i barnehagen. Og når vi kom hjem fra møte endte vi med å sitte å kikke ut stuevinduet resten av kvelden (og spise smørgrøt til kveldsmat, hehe). For et vær det var ! Så mye lyn og torden er det ikke ofte man ser. 

  I natt har det vært våkennatt med Aurora, så det ble hjemmedag på henne idag. Hun våknet før klokken tre i natt, og sovnet først igjen klokken åtte i dag morges!! Da sov hun heldigvis frem til klokken var litt over 10, så da fikk hun iallfall et par timer mer med søvn, og det samme gjorde jeg. Aner ikke hva som gikk av henne i natt, hun bare lå å tullet og nektet å sove. Når vi var kommet oss opp idag, tok vi oss en tur til Drammen for å fikse litt gaver.Vi skal i bursdag både søndag, og mandag, så da var det greit å få ordnet ferdig pakkene.    Idag er det også ukes bytte, og jeg er 29 uker på vei idag ♥ 

  Vi skrives mer i morgen  ♥

  Svangerskapskontroll


  Oi, her så jeg sliten ut. Men det er vel igrunn sånn jeg ser ut på kveldstid om dagen. Jeg sovner nesten før hodet treffer puta, men det er jo virkelig bedre enn å ligge oppe å ikke få sove. 


  Idag har jeg vært hos jordmor på vanlig kontroll, der alt så fint ut. Blir veldig spennende og se hvordan tilveksten er når jeg skal på sykehuset igjen om 2 uker, og hvordan oppfølgingen frem til fødsel vil være utifra det. Magen vokser iallfall fint, og alle utvendig mål ser fine ut. Hun er veldig aktiv inni magehuset også, og det er veldig godt ♥ Jeg prøver holde bekymringene litt på avstand, og ta ting som de kommer- det er jo ikke så mye mer jeg får gjort. 

  Døgnet har alt for få timer, og jeg føler dagene bare flyr fra meg. På kveldstid får jeg ikke gjort stort annet enn å holde meg i ro. Kynnerene er helt ille så fort kvelden kommer, og så fort jeg prøver gjøre noe blir de små vonde. Jeg hadde nesten ikke kynnere med Aurora, men slik jeg har forstått det er det veldig vanlig å ha mer kynnere med nummer 2. 

  Nei, nå skal jeg stupe i seng. I morgen skal jeg få denne vonde kroppen til fysioterapi, også er det musikksprell med Aurora på ettermiddagen- det blir bra!

  God natt ♥

   

  Helg og magebilde ♥

  Det er noe spesielt med nyvasket leilighet til helgen altså.
  Den deilige lukten, og den gode følelsen når man bare kan slenge seg ned på sofaen med god samvittighet å nyte kvelden. 
  Aurora har nettopp lagt seg etter litt fredagsgodt, og vi skal snart finne frem godisskålen og få med oss idol på tv.   Her er 28 ukers magen min, syntes magen så veeeeldig stor ut nå. Tenk, 12 uker til så har vi en liten prinsesse til ♥ 

  Ønsker dere en fin fredagskveld, vi skrives imorgen ♥ 

  Det første innkjøpet ♥

  Igår ble de første plaggene til babyen kjøpt inn♥ Det er noe magisk med de første små plaggene, det blir liksom så virkelig!
  Planen er å bare kjøpe ull i de minste størrelsene denne gangen siden det blir vinterbaby og "ull er gull" på vinterstid. 
  Vi har jo masse klær fra storesøster, men ikke noe ull i de minste størrelsene - siden hun ble født i mai.


  Den stripete bodyen er Haust and Claire og den hvite Joha, om noen måtte lure :) 


  Gravid snakk...

  Idag var det jordmor time igjen.
  Alt ser veldig bra ut med babyen. Symfysemålene mine ligger helt på normalen og hjertelyden er fin.Også kjenner jeg jo masse liv, så det er en aktiv liten frøken som bor inni magen min. Å vet dere hva? Jeg har faktisk gått opp 10 kilo til nå! 10 kilo altså, er ikke det litt mye i uke 26?! Jeg er jo veldig glad jeg legger på meg denne gangen siden jeg hadde motsatt problem forrige gang, men jeg har jo 14 uker igjen, så om vekten forsetter på denne måten kan jeg bli stor gitt ! 


  Selfie med speilrefleks er jaggu ikke lett ... *fnis*


  Idag har vi fått satt opp en liste med aktuelle navn til lillesøster. Vi sitter vel igjen med rundt 10 navn, som vi må tenke litt på og finne ut av hvem vi liker best- og hvem vi liker godt begge to. Det er jo virkelig ikke ille at vi har kommet så "langt" i navn prosessen ! . Også har jeg fått satt opp en liste med smått og stort vi trenger til den lille. Snart får jeg vel manne meg opp til å gå gjennom de mange kassene med babytøy fra Aurora var liten også (nå kan jeg angre på at jeg ikke sorterte det etter størrelser når jeg pakket det bort, hoho).
  Som dere skjønner har det kjente "redebygge" syndromet kommet hit også, og det er igrunn litt koselig å dulle med disse babytingene igjen.
  Tenk, om bare 14 uker har vi mest sannsynlig en liten baby her, og Aurora har blitt storesøster. Å, som jeg gleder meg ♥

  Nå får jeg hoppe i dusjen, og komme meg i seng. God natt ♥   

  Uke 25


  25+1- magebilde

  Gravid ansiktet er på plass her iallfall, så rund i ansiktet. Slik ble jeg forrige gang også.
  Nå er det natta her, kroppen min er helt ferdig etter en lang dag. Vi skrives mer i morgen ♥

   

  Uke 24

  Får aldri ut svangerskaps oppdatering på fredagene som egentlig er planen, men bedre sent enn aldri ?


  Idag er jeg altså 24 uker og 1 dag på vei, og har bare 16 uker og 2 dager igjen til termin.
  Jeg måtte faktisk sjekke hvor langt jeg var på vei igår, jeg husket nemlig ikke om det var 23, eller 24 uker (jeg har ikke like kontroll på dagene som jeg hadde under første svangerskapet,). Her raser bare tiden avgårde! Nå syntes jeg det er greit at tiden går så fort som den gjør, så håper jeg ikke tiden "stopper" helt opp når det nærmer seg. Magen vokser, og jeg syntes den har blitt en god del rundere de siste ukene også. Vekten min går oppover, akkurat som den skal og alt ser ut til å være i skjønneste orden med den lille i magen. I uke 30 skal de sjekke veksten til den lille, så håper jeg ikke vekten hennes stagnerer, slik den gjorde med storesøster. Merker nervøsiteten for de siste ukene vokser for hver uke som går, men jeg prøver å ikke ta sorgene på forskudd og håper frykten for at noe skal gå galt ikke ødelegger den siste tiden.


  #gravid #mammablogg #svangerskap

  23 uker
  23 +2 på vei idag og bare 17 uker igjen. Tenk at det ligger en liten baby på rundt 28 cm inni der nå!
  Nå er det vel på tide å begynne snakke litt om navn snart også. Tviler på vi finner ut av hva lillesøster skal hete før like før hun kommer, vi har nemlig ikke helt lik smak på navn.... Det å komme frem til at Aurora skulle hete Aurroa den gangen henne lå i magen. var ikke bare, bare det heller skjønner dere, så vi vet at vi har en liten utfordring foran oss der. Haha.

  Svangerskapet går egentlig greit. Bekkenet er på tur og jeg har litt kvalme, men virkelig et drømmesvangerskap iforhold til forrige svangerskapet, så jeg klager ikke! 
  Det virker ikke like fjernt med en baby til lenger heller, og jeg merker ukene går fort! Skal bli godt å få en liten baby til! ♥

  #gravid #svangerskap #mammablogg 

  Svangerskaps oppdatering !

  Åjoda, bare et par timer etter jeg publiserte innlegget på torsdag startet morroa for meg også! Hurra for omgangsyke !
  I går morges ble Jørgen også dårlig, så vi lå rett ut begge to. Svigermor hentet heldigvis Aurora igår, så hun slapp å være hjemme med oss. 
  Nå er vi på bedringens vei, og Aurora ligger å sover søtt i sengen sin. I morgen håper jeg at vi er helt friske alle sammen

  Men nok sykdoms snakk, jeg ble jo spurt om å ha litt ukes oppdateringer om svangerskapet. Det har gått litt i glemmeboken, men nå var det vel på tide med en. Så her kommer en kort svangerskaps oppdatering !


  .-Termin: 29 desember 
  - På vei: 22+1 

  - Kjønn: Ser ut som en liten lillesøster ♥
  Navn:  Har vi nesten ikke snakket om enda.
  - Aktivitet innenifra: Ja, masse!
  - Utålmodig: Nei.
  - Vektøkning:  7 kg (før omgangsyken riktignok, men regner med de kommer ganske fort på igjen)
  - Vann i kroppen/Hevelser: Nei.
  - Søvn: Aldri sovnet så fort som jeg gjør under dette svangerskapet.
  - Neste kontroll: Til tirsdag, om jeg ikke husker feil..
  - Utstyr: Vogn er i boks, så har vi en god del som skal brukes etter Aurora. Klær og slikt venter jeg nok en liten stund til med.
  - Strekkmerker: Ingen nye, foreløbig
  - Om fødselen: Det er jo evigheter til enda, er det ikke ? hehe.
  - Plager: Kaster fremdeles opp noen morgninger i uken, men formen er veldig god iforhold til svangerskapet med Aurora. Bekkenet er litt på tur, men jeg klager ikke ! :)
  - Oppegående: Ja, storsett.
  - Sulten: Litt opp og ned.
  - Dilla på: Gul saft !
  - Kynnere: Ja.
  - Tungt:  Nei..
   - Høygravid:  Nei, det er en stund til enda.


  #mammablogg #gravid

   

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits