• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Wææ, dette er nesten litt skummelt !  Idag skal jeg ut ! Ut, uten barn !

  Vi har ikke akkurat vært de som har hatt mest barnevakt. De siste 4 årene kan jeg telle på en hånd hvor mange ganger vi har vært ute sammen. Og nå er det over 2 år siden sist, så ikveld blir det båttur og konsert på oss. Litt kjærestetid, og litt tid til bare oss.

  Sander ble syk med feber igår, så jeg trudde vi ville ende opp med å være hjemme, men idag våknet han frisk som en fisk ! Så da får vi vel bare kaste oss ut i det da, selv om denne hønemora alltid syntes det er skummelt å reise fra barna.

  Jeg syntes vel egentlig det er litt tidlig å reise fra minstemann som ikke er 8 måneder enda engang, men bestemoren skal være barnevakt her hjemme så det kommer nok til å gå helt supert. Han spiser både mat og tar flaske om han må, så et halvt døgn uten mamman sin klarer han nok ♥ Jentene skal overnatte hos svigerfar, og Aurora har ikke snakket om annet de siste dagene, så det blir nok helt topp! 

  Ønsker dere en fin helg ♥

   

  Same as usual.

  Enden var vist ikke her enda.... 
  Alina fikk feber igjen idag, kun 5 dager etter forrige runde var over. Til uken blir det lege. Nå har hun hatt feber nesten ukentlig i flere måneder. Febernedsettende fungerer kort tid, og feberen fyker opp fort som det. Kjempe skummelt, og jeg sitter med hjertet i halsen stort sett hele tiden når hun er sånn. Vi får bare håpe natten går bra, og at vi slipper noe feberkrampe denne gangen. Det er så ekkelt at hun har hatt feber så hyppig, og jeg håper virkelig det hele er uskylding. En ordentlig utredning syntes jeg i alle fall er på sin plass nå. Stakkars lille ♥

  Sander har feber også, men han fikk vaksine igår, så det er nok grunnen der. Nervene mine er ganske langt nede om dagen med så mye syke barn altså. 
  Aurora er i alle fall frisk igjen da, og jeg har vært med henne i bursdag til en i barnehagen idag, Hun stortkoste seg :).
  Vi har vært på visning idag da, og skal se på et annet hus i morgen. Vi trenger så sårt større plass, men det er mye som skal klaffe. Hadde satset på lottoen i kveld jeg, men var vist ikke min tur idag heller gitt.. æsj. 

  Nå er det ikke stort annet enn sykdomssnakk her inne om dagen altså, men det er dessverre det det går i her hjemme. Satser på bedre tider snart, og litt mer tid til skriverier her inne :)

  Men nå blir det overvåkning av disse trolla resten av kvelden og natten. God natt da dere ♥
   

  Igangsatt fødsel

  Sander er en uke gammel allerede!

  Til dere som har lurt på hvordan det ble med fødselen så kan jeg jo fortelle litt nå, og heller gi dere en mer utfyllende historie senere.
  Jeg ble satt igang forrige fredag. Jeg var inne på sykehuset 09.30, og fikk satt inn et ballongkateter. Jeg var ganske moden og hadde ca 2 cm åpning.
  Jeg ble sendt hjem med ny time på sykehuset lørdag. Men etter bare et par timer datt "ballongen" ut, så vi fikk barnevakt og reiste inn på sykehuset sammen. På sykehuset var det mye venting, men de fikk tilslutt gjort en sjekk og bestemt hva som skulle gjøres videre. Ballongen hadde gjort lite, jeg ble innlagt og jeg fikk første dose med tabletter.
  4-5 timer senere fikk jeg enda en dose med tabletter, men merket forsatt ingenting. Vi fant ut at Jørgen skulle reise hjem så han fikk sovet litt, men vi bestemte oss for å vente til neste sjekk først... Så langt kom vi aldri, for imens vi satt å så på tv på rommet sa det plutselig "KLIKK"(den lyden var helt sprø), og vannet gikk. Jeg har aldri sett Jørgen sprette opp så fort før ! haha. Det tok ikke mange minuttene etter vannet hadde gått før jeg fikk kraftige rier. 2 minutters imellom riene med engang, og vi ble sendt inn på fødestue. På under 1 time gikk jeg fra 2 til 9 cm åpning, og jeg er veldig glad vi var på sykehuset når vannet gikk. 00.59 kom Sander til verden etter en helt fantastisk fødsel ♥

  Datoen ble 31. oktober, så han ble en liten halloween baby. Vi trenger altså ikke å lure på hva bursdags temaet skal være i årene fremover.
  Jeg sitter igjen med en veldig god opplevelse av fødselen, og igangsettelsen. Formen i etterkant var jo også helt super, og vi reiste hjem bare 10 timer etter fødsel.


  Her er jentenes første møte med Sander, en helt fersk liten lillebror som bare var 10 timer gammel ♥

   

  Null baby

  Jeg har ikke poppet enda, selv om det har vært litt stille her.

  Igår var formen helt elendig. Jeg håpet kanskje kvalmen og den dårlige formen var et tegn på at noe var på gang, men jeg våknet like gravid (og skuffet) idag. Kvalmen er litt bedre og jeg har sluppet noe oppkast til nå idag, men den ikke borte heller.

  Nå har jeg mistet troen på at det starter av seg selv med det første. Men nå regner jeg jo med det blir igangsetting iløpet av helgen uansett. Om vi ikke har han her innen mandagen trur jeg at jeg graver meg ned altså ! Jeg er så lei !

  Idag skal jeg prøve få alle de siste tingene i orden og slik at jeg bare kan ta det med ro de første dagene med baby. Eller, så rolig man kan ta det med tre små barn... :)

  Denne uken blir det baby !

  Ny uke, nye muligheter !
  Denne uken blir det jo baby også ! Eller, man vet jo aldri- men planen og beskjeden jeg har fått fra sykehuset er at jeg blir igangsatt til helgen om han ikke har kommet til da, så da får vi regne med det blir sånn også. Tenk det a, nå er det så nære !! Og det skal bli så vanvittig godt å få han ut ♥ Nervene er litt i spenn om dagen.... Jeg kan ikke si jeg gleder meg så vanvittig til selve fødselen, og redselen for at noe skal skje med lille nå på slutten, eller under fødselen er absolutt til stede. Det skal bli godt når dette er over!

  Aurora trur han har satt seg fast inni der, siden han ikke har kommet ut enda. Hun gleder seg veldig til lillebror kommer, men han fikk ikke lov å komme idag, for idag skulle vi jo på gøy i gymmen, og torsdag passer igrunn ikke så bra det heller, for da er det musikksprell... Opptatt frøken ja !  Bagdelen til vogna er montert, og det aller meste annet er klart også. Jeg har bestilt voksipose til bilstolen, så den er snart på plass den også- og da er vi vel nesten klare. Vi trenger en dyne til, men det er ikke noe hast helt enda.


  Jeg begynte på bukse til lillebror nå i kveld også- så da må jeg vel bare strikke på om jeg skal rekke komme noe vei før han kommer.


  Kanskje fullmånen i morgen gjør at det skjer noe snart ? :)  Vekstkontroll, igangsetting og rier..

  Igår var det tid for vekstkontroll på sykehuset igjen, og nå var det den siste.

  Lille bebis ser ut til å vokse greit. Han er ikke så stor, men det har jo ikke søstrene hans vært heller. Han ble målt til å veie 2880g i går (38 uker).
  Om ikke fødselen setter i gang av seg selv iløpet av en uke, så blir jeg igangsatt. Så da er det ikke stort mer enn en uke igjen til vi har han her uansett hvordan det blir- det er godt å vite ! Dagene går ikke akkurat fort nå på slutten, og jeg føler meg så lite effektiv. Jeg har igrunn litt lyst til å gå i dvale frem til han kommer, men når man har to små fra før av er det ganske så umulig. 

  Igår trudde vi faktisk at det var fødsel på gang. Jeg hadde ganske sterke rier, som kom med jevne mellom i flere timer. De var vonde, og jeg var veldig usikker på om jeg skulle ta kontakt med føden, på grunn av at det gikk så fort sist. Riene ble etterhvert svakere, og jeg gikk for å legge meg å slappe av. Egentlig burde jeg vel kanskje holdt meg i bevegelse om jeg ville ha noe fødsel, men det var jo så fryktelig vondt at jeg fant ut at det kanskje ikke var så dumt å vente litt lenger allikevel. Jeg feiget rett og slett litt ut. Etter en stund dabbet riene av, og forsvant helt utover kvelden. Jeg håper i det minste de gjorde noe med modningen, så det var noe nytte i de. De sier jo at tredjemann er en luring, og at fødselen kan starte og stoppe flere ganger. Det i går var vel bare nok et tegn på at det stemmer her også, det at tredjemann er en luring.

  Idag har jeg jentene hjemme, og Jørgen jobber. Minstemor sover for øyeblikket lur, og Aurora sitter å ser på Dora, så får vi se hva vi skal finne på når luren til Alina er over. Jeg er jo ikke akuratt full av energi, men man blir litt små gal av husets fire vegger også så det må nok bli en tur ut.

  God helg dere ♥


  37 uker !!

  37 fullgåtte uker, hurra !
  Jeg er veldig fornøyd med at det har blitt et fullgått svangerskap, og at til tross for risikoer har vi kommet så langt- men nå holder det igrunn... Nå er han mer enn velkommen ut til oss :) Jeg er sååå lei, og det hadde vært supert om mini bestemmer seg for å komme snart. Jeg ser frem til å bli ferdig med graviditet, og fødsel nå, og få ryddet de bekymringene man går med unna vei. Det er overraskende mye man bekymrer seg for... Jeg lider vel av litt fødselsangst denne gangen, både med tanke på selve fødselen og om alt er bra med mini. Man har jo aldri noen garanti for at alt skal være fint....

  Jeg er helt kaputt... Magen er i veien for alt, og jeg føler meg helt forferdelig. Bekkenet blir bare værre og værre igjen, og alt er i grunn et ork. Vi satt å snakket om det her om dagen, og på 4 år har jeg faktisk bare hatt litt over et halvt år der jeg har hatt kroppen min helt for meg selv. Kun et halvt år uten å være gravid eller å amme... ! Ammingen blir riktignok ikke over på en god stund enda, heldigvis, men svangerskap føler jeg meg veldig ferdig med nå...veldig ferdig !


  Siden disse to andre har kommet før tiden, går jeg jo å venter allerede... Det er 3 uker til termin, og Alina kom jo 3 uker før, så jeg håper jo kanskje han bestemmer seg for å komme snart han her også :) Jeg har jo hatt litt følelsen av at han skal komme denne helgen her, men nå som denne helgen pluselig er her, har jeg vel mistet litt troen.

  Jeg ønsker meg litt fødestøv ! :)

  Vi er i rute...!

  Joho, jeg klarte å pakke fødebag i går! Jeg trur jeg har fått med det jeg trenger, men noen ting må selvfølgelig pakkes ned i siste liten. Jeg har jo ingen planer om å være på sykehuset lenger enn nødvendig denne gangen heller, men man vet jo aldri. Vi reiste jo hjem før det var gått 12 timer forrige gang, og det passet oss perfekt ! Det var deilig å komme seg hjem til sitt eget, og slippe ligge i sykehus seng. Jeg får en helt annen ro hjemme enn jeg vil få på et sykehus, og jeg trur nok jeg vil føle det samme denne gangen- om alt går fint selvfølgelig. Jeg har jo aldri sovet borte fra Alina før heller, så det kan bli litt spennende når jeg blir nødt til å være borte fra henne. 

  Igår var jeg jo 36 uker på vei, og nå nærmer det seg jo virkelig ! Jeg har jo troa på at han kommer til helgen igjen, siden Alina kom 3 uker før, så nå blir det spennende å se !
  Imorgen skal vi i alle fall skru opp sprinkelsengen så den er klar, og tripptrappen skrudde vi opp for et par dager siden, så den står klar på kjøkkenet med newborn setet på. Første bleie pakken har kommet i hus også, så nå gjenstår det bare noen innkjøp til så er alt klart. Han mangler blant annet en dyne, pose til bilstolen og noen flere bukser- jadaa vi kan jo ikke være raske med alt ! Hoho.
  36+1, magen er større enn den har vært med de to andre, og det dukker stadig opp nye strekkmerker. 


  Syk Alina, og jordmor

  Alina måtte jo få en sykdomsrunde henne også, så i natt ble det lite søvn.
  Hun hadde over 40 i feber og feberen var ikke lett å få ned. Det er ikke gøy når feberen er så høy hos disse små altså....
  Alina har jo aldri vært syk før heller, og det gjorde vel det hele litt ekstra skummelt. 
  Almentilstanden hennes har vært ganske så god til tross for den høye feberen, hun hoster og er forkjølet, men ellers kvikk og fin. 

  Jeg er ikke helt i topp form jeg heller. Denne forkjørelsen henger virkelig igjen, og jeg har vel gått å hanglet i nærmere 3 uker nå, så nå syntes jeg det begynner å holde.

  Idag har jeg vært hos jordmor. Lillebror ser ut til å ha det helt fint i magen, og hvem vet, kanskje det var min siste kontroll før han kommer ? Det er satt opp ny kontroll om to uker, men jeg har jo en liten følelse av at han kommer iløpet av neste helg og det hadde jo igrunn passet ganske fint også.  Om han kommer da, er jo en annen sak- men det blir spennende å se. Han får ikke lov å komme noe før heller, for det er jo greit å ha rundet uke 37!.
  Det er helt sprøtt at det kan være så nære ! Men det føles veldig godt at det nærmer seg slutten nå og at vi snart har han her! Jeg er sååå lei av å være gravid.

  Når trur dere han kommer ? :)
  34 uker på vei med lillebror!

  34 fuglåtte uker, og nå er det ikke lenge igjen før det er greit at han kommer!
  Om han kommer 3 uker før termin sånn som Alina gjorde, er det jo bare 3 uker igjen... Wow !
  Jeg kommer sikkert til å bli utrolig utålmodig om jeg må gå helt til termin. Jeg trur jo at han kommer før, siden disse to andre kom før og siden det er så kort tid etter forrige fødsel. Det å stille seg inn på å gå til termin, er nærmest umulig- selv om det absolutt hadde vært veldig smart. Hodet mitt er fast bestemt på at lillebror kommer før, så vil jo tiden vise hvordan det blir og når han kommer.

  Jeg har jo sagt at jeg skulle være så tidlig ute med alt denne gangen, så idag måtte jeg bare begynne. Alle prislappene på lillebror sine klær er tatt av, og første maskin kjører inne på vaskerommet nå. Det er jo kun når man skal ha baby, og vaske babytøyet til den lille man venter på at klesvask faktisk er litt stas....Den første klesvasken med små gutteklær ♥ 

  Jeg har også store planer om å få pakket en føde bag i nærmeste fremtid, det hadde jo kanskje vært greit å få den klar denne gangen. Det er jo tredje forsøket, så kanskje det går denne gangen ? Jeg har jo iallefall fått litt erfaring på hva en slik bag burde inneholde, selv om jeg ikke har fått den helt klar de to andre gangene. Om ikke så alt for lenge får vi skru opp sengen, tripptrapp stolen, og klargjøre bagdelen til vogna også, men det får vente en liten stund til..  Nå er det jo så nært, men samtidig helt fjernt!

  Kroppen er som den har vært i det siste, sliten, men jeg ser jo enden på det nå, så jeg skal nok overleve noen uker til :)
  Tenk at lille baby Alina, snart skal bli storesøster ! :)


  Vi har vært i bursdag idag, så jentene var ikke i seng før klokken var halv ni. De sovnet heldigvis uten problemer idag, så får vi bare håpe de sover like godt i natt.
  Nå ligger kjæresten og jeg rett ut på sofaen, har spist indisk take away, og er klare for senkveld og sjokolade om en liten stund. Fredag altså, sjokolade dagen ♥ hurra. (det er nok kanskje litt fredag flere dager her i huset men... )

  Ha en forsatt fin fredagskveld dere, så skrives vi mer i morgen ♥

  #svangerskap #mammablogg #gravid #familie


  Angsten har tatt meg
  Er det litt for kort tid siden kanskje ?

  Er minnene litt for friske, eller er det bare det at det begynner å nærme seg som gjør at kroppen spenner seg når man tenker på hva man har foran seg. Du vet de timene, de timene som gir deg det du venter på og har ventet på i mange måneder. De timene med smerte, og de timene der man føler man er litt døden nær. Ja, jeg snakker om fødselen, den fantastiske fødselen. 

  Min forrige fødsel var jo så fin, ja det var nærmest en drømme fødsel når den først kom igang. Etter flere uker med maserier, og en kropp så sliten at fy gikk det plutselig fort. Når de endelig bestemte seg for å ta vannet etter at jeg hadde ligget hele dagen på sykehuset på grunn av en stor blødning, gikk det bare 1,5 time før jeg var blitt tobarnsmamma. Det gikk så fort at jeg verken rakk smertestillende eller å tenke noe særlig. Riene var intensive og pauser var det ikke noe av. Den eneste tanken jeg hadde i hodet var vel at denne epidural mannen måtte komme snart... Men han rakk jo aldri frem, og jeg ser jo at det var ganske greit. Fødselen var jo mye bedre enn den første fødselen, og man kan vel kalle det en drømme fødsel. En fin men vond fødsel. Men å føde uten intense smerter er vel ganske umulig.

  Men denne gangen da, den tredje gangen, hva slags planer skal jeg legge nå ? Det er jo ikke et år siden jeg fødte sist engang, og jeg husker smertene. Så er det ikke bare det at jeg husker smertene, men det gikk jo så fort forrige gang. En og en halv time.... Hva om det går like fort, eller fortere denne gangen ? Det er jo trossalt ikke mange månedene siden forrige fødsel. Hva om jeg er hjemme med Alina alene og det går så fort ? Man har jo hørt skrekkhistoriene om de som føder hjemme alene, og jeg vil ikke bli en av dem... virkelig ikke. En fødsel er så vanskelig å planlegge, men jeg vet jo at det er greit å gjøre seg opp litt tanker på forhånd selv om det ikke alltid går som man har planlagt. 
  Hva om jeg rekker epidural, vil jeg prøve det eller skal jeg satse på å gjøre det uten smertestillende denne gangen også...? Hva om jeg får en grusom fødsel denne gangen? Hvordan skal jeg stille inn hodet, og hvordan tanker skal jeg sette meg om den kommende fødselen ? Nei, dette må jeg virkelig tenke litt på. Gruble litt, lese litt og stille meg inn litt.

  Nå er jeg et stort spørsmålstegn iforhold til fødselen, men en ting er jo iallefall sikkert ; ut må han, og det skal bli godt å få han ut om noen uker! Tenk, en liten lillebror ♥ Vi er så heldige !

  #svangerskap #mammablogg #gravid #familie #fødsel
  Jordmortime

  Igår var det tid for jordmorkontroll igjen.
  Lillebror har lagt seg med hodet ned, og det kjentes ut som om det var festet allerede ! Det er vel ikke så ofte de fester seg så tidlig når man er tredjegangs fødende, men det trenger jo ikke ha noe å si for når fødselen starter. Med Aurora festet vel hodet seg noen uker før hun kom, og med Alina bare noen dager før fødsel, men nå er jeg jo bare 32+5- så det var jo veldig tidlig!

  Alt ser iallefall veldig fint ut. Symfysemålet har gått litt ned, men det er nok fordi han har lagt seg så lagt ned nå. Om 2 uker er det vekstkontroll på sykehuset, og jeg satser på det bare er gode beskjeder å få da også :)
   32+5

  Formen min er ikke helt på topp. Jeg har hanglet med denne forkjørelsen lenge nå, jentene sover dårlig,og kroppen er temmelig sliten. Itillegg har disse vonde kynnerene begynt igjen de siste to dagene, æsj altså. Nå kan de siste ukene bare gå :) 


  Ok, nå er jeg lei !

  Wæ, nå er jeg virkelig lei altså. Lei av å åpne klesskapet og ikke finne et eneste plagg som passer. Knappene på buksene går ikke igjen, og de fleste genserne stopper ved navlen. Ikke finner jeg noe som passer i butikkene, og det eneste som føles behagelig å gå i er joggebukser. Jeg er lei av å ha stor mage, og være tung... Lei av bekkenplager, kvalme og lei av å ikke kunne drikke mer kaffe (ja, som småbarnsmor med søvnmangler, er det en ganske viktig del av hverdagen).

  Jeg syntes jo igrunn jeg skal ha litt lov til å være lei etter 3 tette svangerskap. Og det siste 1,5 året har jeg jo kun hatt 7 ukers pause fra å være gravid! 

  Jeg håper disse siste ukene går fort. Nå er det jo ganske sannsynlig av september blir min siste måned som 2 barnsmor, og at lillebror kommer i oktober, så jeg begynner heldigvis å se en ende på dette her.  Som jeg gleder meg til å bare være mamma, og ikke gravid mamma.

  Og nå, nå blir det ikke flere barn, iallefall ikke på mange år !


  30 uker idag. Hurra.


  Og slik får man "igjen" buksene om dagen ! hoho.  Jordmortime, og forberedelser.


  (bilde er fra helgen, men magen har nok ikke vokst så veldig mye siden det.)

  Idag var det tid for jordmor time igjen.
  Alt ser tipp topp ut med lillebror, magen vokser som den skal, blodtrykk er fint, og lillebror sin hjertelyd er fin. Jeg er 29+4 uker på vei, og det er kanskje nå tiden begynner å rase avgårde ?

  De siste ukene har vi virkelig begynt å komme i orden og få ting på plass, det er så deilig! Man vet jo aldri når han bestemmer seg for å komme, og disse to andre har jo kommet litt termin (10 dager, og 3 uker før). Nå er det litt over 10 uker til termin, men jeg regner vel igrunn med at jeg ikke går fult 10 uker til med lillebror i magen.

  Denne gangen skal jeg prøve å få pakket fødebag, og tenkte å ha den klar til uke 35. Med Aurora fikk jeg pakket den på vei ut døra, men når fødselen med Alina startet ble det jo ganske dramatisk, og jeg fikk ikke pakket noe før det gikk full fart med amublansen inn til sykehuset. Jeg fikk noen skift opp på sykehuset etterhvert, men jeg savnet nok noen flere klær- enda vi reiste hjem bare 12 timer etter fødsel ! Så selv om jeg ikke har noen planer om å være lenger enn nødvendig på sykehuset denne gangen heller, så skal det pakkes med en god del skift :)

  Av utstyr så er jo den absolutt største tingen kommet på plass, nemlig ny bil. Jeg elsker S-max'en, den har så god plass, og er bare helt knall! Før helgen fikk vi jo den nye vognen også, Bugaboo Donkey- og jeg er hittil knallfornøyd der også.
  Garderoben begynner å fylles opp. Planen er å kjøpe alt av klær frem til størrelse 68, og heller ønske oss de litt større størrelsene. Vi har jo svært lite klær fra jentene som kan brukes til lillebror (et par plagg kanskje), så vi har jo måtte kjøpe alt. Jeg trur vi har det aller meste fra Newbie kolleksjonen til Kappahl nå iallefall, haha. De har jo så mye fint  ! :)

  Kanskje jeg skulle prøvd å få sammen et utstyrs innlegg , om det er noe interesse for det? :)

  27 ukers oppdatering og magebilder !

  I dag er jeg 27 fullgåtte uker på vei med lillebror. Og om han skulle komme nå, er det over 90% sjanse for at det skal gå bra. Det er jo godt å vite at sjansene er så gode om det skulle skjedd noe, men det beste er selvfølgelig om han holder seg der inne i mange uker til !

  Som nevnt tidligere har jo bekkenløsningen kommet for fult. Nå gleder jeg meg veldig til å bli ferdig med svangerskap, og håper de siste månedene går fort ! Jeg kan jo nesten ikke huske hvordan det er å ikke være gravid etter disse tette svangerskapene. Det er virkelig ikke bare, bare å være gravid med to små fra før av heller, og dagene går nok i et litt høyere tempo enn de egentlig burde. Men etter alle disse rie lignende takene, har jeg blitt litt flinkere til å ta det med ro når jeg kan.

  Så stor vektøkning som jeg har hatt dette svangerskapet har jeg ikke hatt med de to andre. Og jeg er hele 13 kg tyngere enn normalt. Jeg har nok en del mer vann i kroppen enn jeg har hatt tidligere. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg kanskje har spist litt mer enn vanlig de siste ukene også. Haha. Men om vekten min stagnerer litt fremover, blir det vel kanskje ikke så halv galt allikevel.


  Magen  Neste uke starter oppfølgingen på sykehuset. Jeg satser på noen problemfrie siste uker dette svangerskapet ! :)

  #gravid #svangerskap #mamma #mammblogg #familie

  Jordmortime

  Idag var det tid for jordmortime, og alt ser bra ut med lillebror!
  På symfysemålet ser det ut som om han blir litt større enn disse jentene våres, så det blir spennende å se hvor stor han er på ultralyden om to uker. Vekten min går iallefall oppover som bare det ! Det kan vel muligens komme av at jeg har fått endel vann i kroppen også... Jeg håper iallefall det er litt av grunnen, og ikke bare det at jeg har spist alt for masse. Jeg er en skikkelig moms om dagen, og er er fysen storsett hele tiden.  Ellers fikk jeg beskjed om å prøve ta det litt mer med ro. Det er jo lettere sagt enn gjort med ei frøken på 7 mnd og ei på 3år, men jeg ser jo at jeg må prøve. Jeg har mye nedpress og tak i magen, og det er vel kanskje et tegn på at man skal roe ned litt. Noe prematur fødsel vil vi jo ikke ha !


   Sånn ellers, så har vi besøk av niesen min Elise på 10 år. I skrivende øyeblikk ligger jeg rett ut i sengen med et vondt bekken å nyter at jentene er i seng, mens Jørgen og Elise sitter å ser på Svampe Bob filmen i stua. Perfekt for Jørgen med ei som har lik film smak som han selv.. Jeg er iallefall glad jeg slipper å se den! hoho.
  25 uker på vei !

  Idag er jeg 25 fullgåtte uker på vei med lillebror og enda en uke nærmere termin !
  Magen vokser, og lillebror er en aktiv liten krabat. Denne gangen har jeg fått vann i kroppen- masse vann i beina på enkelte dager! Jeg har vel hatt litt vann i kroppen med disse to andre også, men det har vært på slutten av svangerskapet og ikke så tidlig som nå. Om det forsetter som dette kommer jeg til å se ut som en hvalross innen han kommer....  wæ! En hvalross med bekkenløsning - dette kan bli spennende !

  Om 3 uker begynner oppfølgingen på sykehuset, og jeg håper det blir en problemfri siste del av svangerskapet. Jeg har iallefall klart å la det meste av bekymringer ligge til nå, så får vi se hvordan det går fremover. Det er godt å se at sjansene for at det skal gå bra om han blir født øker for hver uke som går - men vi får virkelig håpe han holder seg inni magen i mange uker til :)
  Vi har kommet bittelitt lenger når det kommer til forberedelsene, og jeg har plutselig blitt veldig klar for å få ting i orden. Vi har jo bestemt oss for vogn nå, og seng er i orden. Da gjenstår tripp trapp stol, bilsete, mer klær, og selvfølgelig å få vognen i hus da...

  Aurora gleder seg veldig til lillebror kommer og snakker storsett om det hver dag. Det er jo ikke mer enn 7 måneder siden hun ble storsøster til Alina, så hun har jo ganske friskt i minne hvor spennende det er når det kommer en ny baby i hus. Jeg håper disse to storesøstrene tar det fint når lillebror kommer! :)

  Magen, 25 uker


  #gravid #svangerskap #mammablogg

  Å ha baby, og være gravid på samme tid.

  Et svangerskap er jo ikke alltid en dans på roser, og hvordan går egentlig det når man har en liten baby itillegg ?


  Kvalmen
  Det var jo bare 7 uker etter fødsel at jeg ble gravid på ny, og vi hadde faktisk bitte litt flaks i timingen. Kolikken til Alina ga seg nemlig omtrent samtidig som jeg begynte å kaste opp 24 timer i døgnet og var så trøtt at jeg ikke klarte holde øynene oppe. Når kolikken ga seg ble hun langt mer rolig og sov mye mer. Det gjorde at vi hadde muligheten til å dra oss i sengen etter Aurora var levert i barnehagen, hun sov, jeg spøy -og sov. Om hun hadde hatt kolikk på det tidspunktet, vet jeg ikke riktig hvordan det hele skulle gått! Det var noen tøffe uker når kvalmen stod på som verst, men det gikk på utrolig vis!

  Ammingen
  Det var vel mitt første tegn på at jeg var gravid igjen, det at jeg plutselig fikk veldig lite melk. Ikke at jeg tenkte tanken om at jeg kunne være gravid igjen da, men melken minsket så fort de første hormonene kom i kroppen. Jeg som hadde ammet til 10-11 mnd alder med Aurora, og hadde hatt masse melk fra fødselen av med Alina, hadde nesten ikke melk igjen. Alina ble misfornøyd, og vekten hennes stoppet plutselig opp. Før jeg i det hele tatt viste at jeg var gravid måtte vi begynne med flaske på kveldstid, for vekten gikk bare nedover. Når jeg fant ut at jeg var gravid forklarte jo det hvorfor ikke ammingen gikk som den skulle lenger, men jeg prøvde lenge å få til å fulllamme igjen. Dessverre så kom ikke melken tilbake, og det ble mer og mer flaske. Jeg klarte holde litt på ammingen til hun var rett over 5 mnd. Etter å ha kjempet for å holde på det lille måltidet med morsmelk i flere måneder, måtte jeg tilslutt innse at slaget var tapt. Det tappet for mye energi, og hun fikk jo ikke noe ut uansett. Så vi ble vel like frustrerte begge to. Jeg syntes det er kjempe synd at jeg ikke fikk fullammet i lenger enn i 3 mnd. Vi vet jo at det beste for disse små er morsmelk, men når man ikke kan, så kan man jo ikke.  Det blir naturligvis litt ekstra slitsomt å gå gravid når man har to barn fra før- og det ene barnet forsatt er baby men det meste går. Nå som jeg er så langt på vei som jeg er går ting litt lettere. Jeg kjenner at jeg må være litt forsiktig med løftene, og at bekkenet mitt ikke er helt med, men det går overraskende bra. Jeg gleder meg riktignok veldig til å bli ferdig med å være gravid! Etter 3 tette svangerskap skal det bli godt å komme seg inn i "vanlige" klær igjen også :)

  #mammablogg #gravid #svangerskap

  En voksende mage....

  En liten svangerskaps oppdatering :)

  Etter jeg rundet halvveis syntes jeg det har begynt å gå litt smått!
  Er det ikke nå det skal begynne å gå fort ? Jeg mener å huske at det gikk så mye fortere etter uke 20 med disse to andre... Idag er jeg 22 uker og 2 dager på vei med lillebror. Han sparker og turner godt inni magen nå. Han er ikke noe nærmere å få seg et navn, men jeg har forsatt trua på at vi skal klare å finne et navn før han kommer til verden.

  Jeg vet ikke helt om jeg syntes det er positivt eller negativt at tiden går saktere nå. Jeg er jo såå lei av å være gravid, men samtidig er det mye praktisk som må på plass enda..  Formen er ganske grei om dagen, lite kvalme og mer energi, men bekkenet er veldig vondt.

  Sånn utstyrsmessig har vi ikke kommet noe lenger. Vi har funnet ut at det er lang bestillings-tid på vognene vi har sett på, så om vi skal rekke ha vognen i hus før lillebror kommer må vi bestemme oss snart. Vi er ikke helt enige om vogn enda .. Enten må vi beholde baby joggeren og ha vanlig søskenvogn ved siden av (mest sannsynlig faller valget på Emmaljuna double viking da), eller kan vi  kjøpe Bugaboo Donkey som kan brukes som både enkel vogn og dobbel vogn. Wæ, vogn er ikke lett altså- man vil jo velge den "rette" !

  #gravid #svangerskap #mammablogg

  Guttemamma, jeg ?!?

  "Det er uten tvil en gutt !" sier jordmoren som utfører den ordinære ultralyden etter at hun har sjekket at alt ser bra ut med babyen i magen.
  Jeg hadde jo hatt det litt på følelsen, at det var en gutt, men samtidig var jeg veldig innstilt på en jente til. Jeg hadde sagt til Jørgen fra vi fant ut at jeg var gravid "det er en jente!". Jeg viste jo at han hadde syntes det vært gøy med en gutt nå,så  jeg var livredd han skulle bli skuffet om det var en jente til ...Derfor skulle jeg ihvertfall ikke gi han noe falske forhåpninger om at det var en gutt inni magen denne gangen.

  I det jordmoren forteller at det er en gutt lyser Jørgen opp. Selv blir jeg litt vettskremt! Herremin, jeg skal bli guttemamma! Hvordan skal det gå ? Tanken gjør meg nesten litt redd... Jeg er jo jentemamma til to, og jente selv, så i den rollen føler jeg meg ganske så sikker... Men guttemamma da ! Biler, slåssing, fotball, og sikkert mye mer knall og fall enn det er med jentene tenker jeg.... Når han er baby er det jo greit nok, men hva med når han er 13?

  Jeg har nok falt litt mer til ro med tanken nå etter å ha vist at det er en gutt inni magen i noen uker. Ting faller nok naturlig ettersom årene går, selv om jeg forsatt syntes det er litt skummelt og føles litt ukjent å skulle få en gutt. Det veldig stas å kunne kjøpe litt blått da, og jeg trur Jørgen gleder seg til å kunne kjøpe inn de første lekebilene til mini i magen. Aurora er jo glad i å leke med biler henne også ( så lenge hun får ha på seg prinsessekjole samtidig), så han har fått kjøpt litt biler tidligere også.
  Det er flere som sier at guttene er mye lettere å hanskes med enn disse jentene, så får vi nå se på om det stemmer her også.. :) 


  Blått ♥

   

  Jordmortime

  Idag var det tid for jordmortime. Det er så rart å ha med seg Alina på disse timene, for det er jo ikke mange månedene siden det var hun som lå inni magen!

  Alle mål så iallfall bra ut, og for første gang ligger symfysemålene mine litt over normalen og ikke under! Hjertelyd på lille, og blodtrykket mitt var fint det også. Jeg har ikke gått opp så mye, men det har vel no med at jeg ikke rakk å få av meg de siste 5 kg fra Alina før jeg var gravid igjen, så jeg hadde litt å gå på.

  Jeg merker vel selv at jeg kanskje burde ta det enda mer med ro. Jeg har mye vonde kynnere, og jeg har jo en forhøyet risiko for å føde for tidlig når jeg så ekstremt tette svangerskap. Jeg merker bekymringen for å føde prematurt er stor, og jeg gleder meg til å komme til de litt mer sikre ukene. Det å ta det med ro, og å ikke løfte for mye med to små er lettere sagt enn gjort!

  Halvveis !


  20 uker ♥

  Feiret at jeg var halvveis til termin med lillebror med å starte dagen med oppkast. Nå er det flere uker siden jeg kastet opp sist, så jeg skal ikke absolutt ikke klage.
  Når man får hosteanfall rett etter man har klart å få i seg litt mat, og er kvalm som fy fra før av- har man bare ikke kjangs til å holde det nede.   Aurora har vært i barnehagen igjen, og jeg har tatt det rolig hjemme med Alina. Når Jørgen kom hjem fra jobb reiste vi etterhvert på butikken å handlet litt, Aurora og jeg. Litt alene tid sammen bare oss to-, om det bare er en liten tur på butikken så er virkelig gull verdt. Jeg trur Aurora syntes det er godt med litt alenetid med mamman sin også. Jeg hadde dagen der jeg var fysen på alt mulig rart, så det måtte bare handles litt idag.. (ikke ble det stort lite heller). Jeg fikk blant annet handlet inn til å lage Mojito (alkoholfri selvfølgelig). Det er såå godt :)  Nå har vi Panna Cotta som venter på oss i kjøleskapet, hoho.... Ikke fysen i det hele tatt... 
  Vi skrives mer i morgen :)


  19 uker på vei med lillebror!

  Nå tenkte jeg det var på tide med en liten svangerskapsoppdatering - dette svangerskapets første faktisk.
  I
  dag er jeg 19 fulgtåtte uker på vei med lillebror, og jeg nærmer meg halvveis. 
  Jeg tror og håper vel igrunn jeg er halvveis allerede, siden begge jentene har kommet før termin. Men sier de ikke at 3'mann er en luring ? Hm. Bare han ikke kommer alt for tidlig så får det være greit. Med under 11 måneder mellom fødslene, så har man jo litt høyere risiko for prematur fødsel også... Og Alina kom jo 3 uker før. 
  Lillebror er en aktiv liten krabat, og Jørgen har allerede kjent spark utenpå magen.

  Kvalmen har roet seg de siste ukene, og jeg klarer meg uten kvalmestillende nå. Jeg får i meg mat, og sjokolade har begynt å smake godt igjen! Tilogmed lysten på litt kaffe er der, så det er jo et godt tegn ! Det å gå gravid er jeg jo passelig lei, selv om tiden går veldig fort denne gangen med 2 barn fra før av.. Jeg har jo trossalt gått gravid i over et år, men kun en 7 ukers lang pause, så jeg syntes jo jeg har lov til å være litt lei. Ikke har jeg syntes det vært så veldig stas å være gravid under noen av svangerskapene mine heller.. Det er riktignok helt topp når de først kommer ut og jeg er veldig glad jeg kan bære frem barn, men månedene med kvalme, bekkenløsning, venting og stor mage er noe jeg har vansker med å nyte. 

  Til alle dere som lurer på hvordan det går med navnjakten, så er vi ganske blanke denne gangen også. Alina var vel nesten 2 uker før hun fikk navn.
  Denne gangen satser vi på at vi finner et navn før han kommer, for det var mye verre å finne et navn når Alina først hadde kommet, og man hadde det presset over seg. Det er ikke så mange guttenavn jeg liker så godt igrunn, så denne gangen blir det nok vanskelig på grunn av det. Vi tenker iallefall på navn allerede nå, for vi vet at tiden går veldig fort. 

   
  Magen syntes jeg igrunn er ganske lik som den har vært tidligere... Den kom jo senere denne gangen enn den gjorde under de 2 forrige svangerskapene, selv  om det er 3' mann og det er så kort tid imellom. Kanskje guttemagene kommer litt senere ? Med jentene var jeg vel ikke mer enn 10 uker på vei før det var vanskelig å skjule, denne gangen klarte vi holde det hemmelig frem til uke 14-15. 
   


  #mamma #gravid #svangerskap #mammablogg

  Den fineste bursdagsgave

  Idag var det tid for ultralyd på selveste bursdagen min.

  Jeg har jo vært veeldig spent og nervøs denne gangen. Veldig redd for at noe skulle være galt, på grunn av de tidlige blødningene og de ekstremt tette svangerskapene.
  Men av det jordmoren kunne se, så alt ut til å være i skjønneste orden. En baby som mer enn gjerne ville vise seg frem (i motsetning til storesøstrene som be
  gge krevde flere private ultralyder for å finne ut kjønnet). Denne lille babyen spredde gladelig beina, og da var det ikke noe tvil lenger ! Her kommer det en liten lillebror ♥   Jeg ble satt en dag tilbake, så terminen er 9. november og jeg er da 18 uker på vei idag.
  Nå har jo disse jentene kommet før tiden begge to, så det spørs nok om det ikke blir en oktober baby denne gangen. 

  Vi måtte en liten tur innom for å kjøpe litt klær til lillebror også. Vi har jo bare jenteklær, så denne gangen trenger vi jo en del. Jørgen syntes det var veldig stas å kunne kikke på litt annet enn kjoler og rosa denne gangen, og kjenner jeg han rett er de vel ikke lenge før de første lekebilene er i hus..  Aurora ble også veldig glad når det var en lillebror som var i magen, for henne har det jo ikke vært et tema at det skal bli en lillesøster engang. Hun skal nemlig ha en lillebror som skal hete Bastian... Vi får nå se på navnvalget hennes, men lillebror blir det iallefall ! 

  Gravid på ny, bare 7 uker etter fødsel ! (hele historien)

  Og ikke bare det.... Her kommer historien om vårt lille mirakel!

  7 uker etter jeg fødte Alina fikk jeg en liten blødning.  Sånn i tilfelle det var mensen som var tilbake begynte jeg på cerazette, og fullammet  jo også, så da burde vi jo være ganske så sikret

  Så, 2 dager før mensen skulle kommet igjen (om det var det jeg hadde hatt for 4 uker siden) begynte jeg å blø. Men det ble aldri noe veldig stor blødning ut av dette og jeg hadde ingen mens-smerter, men det forsatte. Dagen jeg skulle ha mensen var det noe som sa meg at jeg burde ta en test, for dette var jo litt merkelig (den magefølelsen altså). Jeg fullammet jo Alina men den siste uken hadde melken så godt som forsvunnet også, merkelig for jeg hadde jo alltid hatt masse melk! Testen viste svakt positivt, men siden jeg blødde ganske mye nå regnet jeg med det kanskje var en veldig tidlig spontanabort. Jeg forsatte å blø og søndagen (4 dager etter første test) tok jeg en ny test, 2 sterke streker !  Etter noen søk på google, var jeg sikker på at dette var graviditet utenfor livmoren, for å blø som dette var jo ikke normalt og jeg hadde ikke hatt noe blødninger så tidlig i graviditeten de andre gangene. Mandags morgningen fikk jeg komme inn til hastetime hos legen, og han var ganske sjokkert : for det burde jo vært ganske umulig å bli gravid. Jeg fullammet, hadde født for 2,5 mnd siden, og gikk på cerazette  ! Måtte ta en ny test på legekontoret (trur han hadde litt vanskelig for å tru på meg); positiv. Så tok jeg en blodprøve for å måle hcg , og beskjed om å komme inn for en ny prøve 2 dager senere.

  Samme dag som jeg var inne for ny prøve ble jeg sendt opp på sykehuset for ultralyd da jeg blødde ganske kraftig enda. På sykehuset møtte jeg samme gynekolog som hadde tatt ultralyd samme dagen som Alina kom til verden, så det var jo ikke så lenge siden jeg hadde sett henne sist.. Ultralyden viste at det kunne være noe der, men om det var i livmoren, utenfor livmoren eller starten på en spontanabort var umulig å si siden det enda var så tidlig. Men siden jeg blødde såpass godt under ultralyden også var det nok en spontanabort, men vi skulle ta en ny titt igjen om en uke. Hcg'en hadde steget, men ikke så veldig mye.

  En uke var gått og det var klart for ny ultralyd. Å nå var det blitt en tydelig fostersekk og plommesekk, noe som viste at alt var i orden. Det lå også på riktig sted. Hcg blodprøven denne dagen viste også tydelig at det var baby der, for den var blitt veldig høy. Skal si dere jeg var sjokket, og det trur jeg legen var også!

  Når jeg hadde blødd i 8 dager stoppet blødningene, og om jeg ikke hadde fått den følelsen av å måtte ta en test hadde jeg sannsynligvis ikke mistenkt noe som helst før jeg hadde kastet opp i flere uker...

  Så denne babyen kan man virkelig si er en liten fighter! Gravid på p-piller mens jeg fullammet (døgnet rundt), og etter en ganske kraftig blødning over 8 dager satt jaggu spiren enda. Det ble altså bare 7 ukers pause fra graviditet på meg (graviditeten regnes fra første dag i siste menstruasjon)

  Under 11 mnd etter Alina sin fødsel er altså den nye terminen min. Og velger denne lille å komme 3 uker før som sin storesøster blir det bare en forskjell på 10 mnd. At jeg skulle bli 3 barnsmamma som 20 åring hadde jeg aldri hatt mine villeste tanker om! 

  Med 3 barn fra 0-3 år, trur jeg vi har noen hektiske- men flotte år fremfor oss :)  


   
  I skrivende stund er jeg 15+5 på vei, og den lille sparker allerede godt fra seg inni magen :) Om litt over 2 uker er det klart for ordinær ultralyd, også håper vi alt ser fint ut der også.

  Klare for 17. mai !

  Er alt klart til den store dagen i morgen ?

  Her er kjoler hengt frem, og planen er klar. Vi skal ganske tidlig opp, så Aurora får gått i tog, også tilbringe noen timer i Svelvik med Jørgen sin familie før vi reiser hjem igjen. Det er heldigvis meldt oppholdsvær, så da ligger jo alt til rette for en fin 17. mai feiring. Det verste er når det pøser ned på 17. mai, og man må gå kalde og våte, grøss... På kvelden skal vi på middag hos mine foreldre, sammen med litt av min familie. Det blir nok en super feiring ! :)

     Jeg og jentene har vært på lekeland i dag, mens Jørgen har jobbet. Så når han kom hjem ble det sen middag på oss. uten barn.

   
   Dagens middag; Biff med hjemmelaget bernaise, ovnstekte poteter, cherrytomater og asparges surret i spekeskinke. Nam ! :)

  Nei, nå får jeg stupe i seng så vi ikke forsover oss i morgen ! :) God natt og ha en super 17. mai feiring i morgen  !

  Ja, det er baby !

  Ja, om det var noe tvil etter forrige innlegg, så er det en baby til på gang :)

  Jeg er 15+1 idag, og magen har den siste uken vokst som bare det.
  Nå er den blitt så stor at det var vanskelig å skjule stort lenger, så vi fant ut at det var på tide å offentliggjøre det hele.

  Inni magen er det en liten fighter som kom til mens jeg gikk på p-piller og fullammet, så vi fikk oss et lite sjokk alle mann.
  Det ble bare 7 ukers pause fra graviditet før det var på'n igjen gitt. Heldigvis slipper de små samme skoleår, da Alina er født i desember. Jeg håper og trur de små får masse glede av hverandre med under 11 måneders mellomrom.
  Formen har vært elendig denne gangen også, og jeg er forsatt veldig dårlig ( det er derfor det har vært ganske så stille her inne de siste månedene).
  Jeg kan fortelle litt mer om hele graviditeten senere, for historien er ganske lang. Det skulle jo vært ganske umulig å bli gravid, men denne babyen ville absolutt komme :)

  Nå gleder vi oss iallefall masse til en liten baby til ! :)


  (15 +1 ) 

  Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » April 2016
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits