• Mamma som 16åring

 • Forsiden
 • Om meg
 • Facebook
 • Kontakt
 • Forbudt å sende med barna yoghurt i barnehagen

  Har dere lest denne artikkelen, om forbud mot å sende med barna yoghurt i barnehagen? Hva syntes dere ? 

  Jeg kom over denne på Facebook og jeg kjente dette gjorde meg veldig provosert! Ikke fordi det er så  utrolig viktig for meg å putte i barna mine yoghurt, men fordi det er så mye som er verre for barna enn en yoghurt. Foreldre må da få velge selv om de vil sende med ungen sin yoghurt eller ei... Man må da klare å ta noen avgjørelser uten at det trengs å lages et forbud av den grunn ! Er vi virkelig så svake at vi ikke klarer å ta noen avgjørelser på egen hånd ? Trenger vi til og med "lover" som forbyr oss å gi barna yoghurt ?
  Jeg sender gledelig med Aurora yoghurt i barnehagen innimellom, og de dagene hun ikke får det i barnehagen får hun det som regel hjemme. 
  I barnehagen til Aurora er det heldigvis ikke noe "yoghurt forbud" enda..
  Er det å lære unger at yoghurt er så usunt å gi barna et sunt forhold til mat ? Jeg mener at dette blir for dumt.
  Det er virkelig ikke rart barn og unge får et vanskelig forhold til mat i tidlig alder.


  (arkivbilde)

  Alt med måte mener nå jeg..

  Når jeg fant ut at jeg var gravid...

  Jeg hadde gått en uke over mensen, og hatt menssmerter hele uken.
  Trudde hele tiden at jeg skulle få mensen, men den kom aldri.
  Tenkte alikevel at den kom sikkert, var ikke gravid jeg.
  Men så reiste jeg å kjøpte en test på kveldstid da jeg var akuratt en uke over, bare for sikkerhetsskyld. Turte ikke kjøpe testen selv engang, så en kamerat av meg måtte kjøre meg til butikken og  gå inn i butikken og kjøpe for meg. Satt og sa at ; jeg kan jo ikke være gravid jeg, i bilen, hele veien hjem.

  Tok testen, men så ikke på svaret engang... Så sikker var jeg på at jeg ikke var gravid. Så gikk jeg å så på tv, før jeg kom på at det var jo kanskje greit å sjekke resultatet. Da jeg så 2 streker, begynte jeg bare å skjelve.Satt meg ned i 10 minutter og bare roet meg ned. Første jeg ringte var barnefaren som ble litt sjokkert, han sa bare; Åja, okei. Ringer deg etterpå jeg. Så ringte jeg Cecilie og Rebekka, .  Den kvelden greide jeg ikke tenke på stort annent, jeg var redd og viste ikke hva jeg skulle gjøre.  Tok også en digital test dagen etter, som lyste "Gravid "  Tok noen dager før jeg roet meg ned, og klarte å tenke klart. Da jeg fant det ut var jeg 5 uker på vei.

  Et par dager senere fortalte jeg det til storesøstern min, og like etter til mamma og pappa. Alle tok det veldig fint :) Storesøsteren min ble tilome glad for å skulle bli tante (igjen )  Så fikk jo resten av søsknene mine vite det etterhvert og alle tok det veldig fint.

  Abort var aldri et tema eller et spørsmål.

   


  Første testen

  Sånn var det å bli gravid som 16.åring.....

  Jeg ble ikke planlagt gravid-tvert i mot. 
  Jeg skulle ikke ha barn før jeg ble 30. , trudde jeg da.

  Men så går ikke alltid ting som man trur, ting skjer. Vil ikke kalle det et uhell, men uplanlagt.
  For nå er virkelig babyen velkommen, og alt har en mening.

  Det kom som et sjokk for meg at jeg var gravid, hadde abselutt ikke forventet det. 

  Jeg har alltid hatt et klart standpunk i abort spørsmålet - jeg er imot abort.
  Jeg mener abort er drap, og at det er et liv fra egget er befruktet.
  Var selv på ultalyd i uke 11, da lå babyen og danset, vinket med hendene og bare ved tanken på at noen kan ta abort så sent blir jeg kjempe lei meg ! Har man sex, tar man en risiko. Man kan bli gravid, uansett om du bruker beskyttelse eller ei. Sex kan bli barn, og forstår man ikke det så må man heller la være å ha sex.
  Og jeg er veldig glad jeg har en familie som har samme mening som meg om abort. Vet ikke om noen som er sterkere motstander av abort, enn mamma. Hadde jeg sett at jeg ikke kunne tatt vare på et barn selv, hadde jeg adoptert det bort og ikke abortert det bort.

  Men så til de som mener at unge mødre ikke kan bli gode mødre - DET ER TULL! 
  I Norge er det slik at man får den økonomiske støtten man trenger til å ta vare på et barn og ha et hjem.
  Og jeg vil da abselutt si jeg er ansvarsfull og skjønner hva som foregår. Jeg sluttet å røyke når jeg fant ut at jeg var gravid og har ikke rørt alkohol , fordi jeg vet det er til barnets beste. Og som nesten alle andre som venter barn vil, vil jeg også barnets beste. Når man blir gravid, forandrer du deg også, du vokser mye pysisk og kroppen gjør deg klar til å ta vare på et barn. Du vokser med rollen du skal få. Og når både min jordmor og min lege som er fagpersoner, sier at jeg kommer til å bli en kjempe god mamma og takler sitasjonen veldig bra- så velger jeg heller og støtte meg til de, enn de som mener noe annent. 

  Søstern min fikk barn når hun var 17 år, og hun er en kjempe god mor , en av de beste mødrene jeg vet om !

  Utdanningen skal jeg også ta, den står bare på vent. Planen er å være hjemme med barnet det første året, så begynne på skole og fullføre en utdanning. 

  Farsrolle, selv om ikke er sikkert den biologiske pappan til barnet har tenkt til å være der for barnet, kommer barnet til å få en farsrolle etterhvert også. Jeg mener at en pappa er ikke noe som bestemmes mellom blod, men mellom bånd. En som stiller opp og er der for barnet, er en pappa. Jeg har ikke tenkt til å være singel resten av livet fordet om jeg skal ha barn. Og til dere som lurer på hvem som vil ha noen som er gravid eller har barn - så skal jeg bare fortelle dere at det er fler enn man trur ! 
  ( Barnet skal selvfølgelig få vite hvem den biologiske faren er ) 

  Jeg har også en  utrolig støttende familie ! Og de gleder seg nesten like mye som meg til babyen kommer !

   

  ( Vet mange er uenige med min mening om abort, men som jeg skriver dette er MIN mening)

   


  Et av mine 7 tantebarn og meg, da han kun var en dag gammel :)

  Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » Oktober 2015
  MiaCharlotte - 20år og 3 barnsmamma

  20 år (1995), Svelvik/Drammen. Samboer med Jørgen, og sammen har vi 3 barn. Aurora fikk jeg som 16 åring, Aurora er nå 3,5 år og har blitt storesøster til Alina som er født i desember 2014, og bare 10,5 måned senere, i oktober 2015 kom lillebror Sander. Jeg har diagnosen Fibromyagi, noe som preger hverdagen. Litt over middels opptatt av mammating, strikking, matlaging og interiør. Følg meg gjerne på instagram også @miacjohn

  Follow on Bloglovin REKLAME Bloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere}

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits